Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-30@16:51:58 GMT

سال ۲۰۱۹ نقطه عطفی در مخارج صنایع نفتی است

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۷۷۲۶

به گزارش ایلنا به نقل از اویل پرایس، سرمایه‌گذاری جهانی در بازار انرژی در سال ۲۰۱۸ یک و هشت دهم تیلیارد دلار بود که در ادامه روند کاهشی سه سال گذشته خود قرار دارد.

مصرف هزینه‌ها بیشتر برای نفت، گاز و ذغال سنگ در جهان بوده است که مصرف کمتر سوخت‌های فسیلی و استفاده کمتر از آنها در تولید برق را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین به عنوان بزرگترین مقصد سرمایه گذاری انرژی جهان شناخته می‌شود.

مطابق با گزارش آژانس جهانی انرژی پس از بحران‌های بین سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ صنعت نفت تا سال گذشته که قیمت‌ها افزایش یافت، بازار طلای سیاه  دیگر به اندازه گذشته حاضر به هزینه برای این سوخت فسیلی نیست. سرمایه گذاری‌های جدید بیشتر بر مبنای پروژه‌های کوچک‌تر و در نتیجه با ثبات بیشتر است و صنعت نفت دیگر به روش‌های قدیمی وابسته نیست.

آژانس جهانی انرژی سال ۲۰۱۹ را نقطه عطفی در مخارج صنایع نفتی می‌داند چرا که برخی کشورها حاضر شده‌اند هزینه‌هایی را برای تغییرات زیرساخت های نفتی خود انجام دهند. به این معنی که صنایع بالادستی رشد چهار درصدی در مخارج خود داشته‌اند در حالی که در سال ۲۰۱۴ با کاهش ۳۰ درصدی مخارج نفتی مواجه بودیم.

ولی در تنفس آتی بازار، آژانس بین‌المللی انرژی نسبت به افزایش میزان انتشار گازهای کربن هشدار داده است. این آژانس در ادامه گزارش می‌دهد: «نشانه‌های کمی مبنی بر پایبندی اعضا و همت آنها و همینطور سرمایه‌گذاری آنها مطابق پیمان پاریس وجود دارد. به‌رغم کاهش هزینه‌ها برای صنایع فسیلی هنوز شاهد تعلل اعضا برای ایجاد زیرساخت برای صنایع سبز هستیم.»

 

 آژانس بین المللی انرژی تاکید کرد: «در حقیقت با کاهش مصرف نفت و گاز روبه‌رو بوده‌ایم ولی نیاز داریم که به توافق پاریس بیشتر پایبند باشیم.»

در ادامه گزارش آمده است: «به طور کلی قابل دریافت است که تا سال ۲۰۳۰ سرمایه گذاری بر انرژی‌های پاک به اندازه ۶۵ درصد افزایش یابد که در واقع نیازمند تغییر نگرش در میان اعضای این تفاهمنامه است تا این امکان ایجاد شود که تکنولوژی بیشتری را به انرژی های سبز تزریق کند.»

خبر خوب این است که هزینه انرژی‌های پاک رو به کاهش است. انرژی خورشیدی با ۷۵ درصد کاهش قیمت از سال ۲۰۱۰ مواجه بوده است و همینطور در باتری‌های ذخیره کننده انرژی بادی سواحل با ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش رو به رو بوده‌ایم  و امیدها بر این استوار است که با یک دلار بتوان انرژی سالمتری خریداری کرد تا اینکه صرف سوخت های فسیلی آلوده کننده محیط زیست شوند.

به گزارش این آژانس هم اکنون بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های سوخت‌های سبز و همینطور فسیلی در کشور های توسعه یافته انجام می‌شود و شاهد این خواهیم بود که این کشورها با وجود دارا بودن ۱۵ درصد جمعیت جهان ولی بالغ بر ۴۰ درصد انرژی‌های پاک را تولید خواهند کرد.

کشورهای فقیر با جمعیتی بالغ بر ۴۰ درصد جهان تنها دارای سهمی ۱۵ درصدی از تولید انرژی خواهند بود. البته هند توانسته است سهم خوبی را از بین کشورها به خود اختصاص دهد و نسبت به سایرین توفیق بیشتری یافته است. آژانس این هشدار را می‌دهد که رشد نابرابر زیرساخت‌های سوخت پاک ممکن است موجب عدم تعادل در اقتصاد آینده جهان شود.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: سرمایه گذاری آژانس بین المللی انرژی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۷۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام

به گزارش تابناک اقتصادی؛ توانایی ایران در مسیریابی و غلبه بر تحریم‌های نفتی و دستیابی به رکوردشکنی فروش نفت خام در شش سال گذشته، نشان از انعطاف‌پذیری، خلاقیت و نگاه راهبردی کشور در مواجهه با چالش‌های اقتصادی دارد. علیرغم اینکه ایران با محدودیت‌های قابل توجهی در صادرات نفت مواجه است، موفق شده است فروش نفت خود را افزایش دهد و سالانه تا ۳۵ میلیارد دلار درآمد داشته باشد. این موفقیت را می‌توان ناشی از اجرای سیاست‌های نوآورانه و آینده نگر در حوزه انرژی دولت سیزدهم دانست که ایران را قادر ساخته است از فرصت‌های جدید بازار سرمایه گذاری کند، پایگاه مشتریان خود را گسترش دهد و درآمد‌های ارزی خود را افزایش دهد.

در همین رابطه پیرامون عبور ایران از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام برابر با میزان فروش در زمان برجام در سال ۲۰۲۳ میلادی با خانم زهرا فلاحی کارشناس انرژی به گفتگو پرداختیم که در ادامه خواهید خواند.

زهرا فلاحی کارشناس انرژی در مورد مسیر خنثی سازی تحریم‌های تجارت نفت خام ایران گفت: رشد فروش نفت خام ایران نشان دهنده توانایی این کشور برای انطباق و تکامل در پاسخ به پویایی بازار در حال تغییر و فشار‌های ژئوپلیتیکی است. ایران با استفاده از استراتژی‌های بازاریابی جدید، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتری و به حداکثر رساندن پتانسیل درآمد خود، توانسته است جایگاهی قوی در بازار جهانی نفت حفظ کند. این رویکرد پیشگیرانه نه تنها به ایران برای غلبه بر تحریم‌های اقتصادی کمک کرده است، بلکه این کشور را به عنوان یک بازیگر قابل اعتماد و رقابتی در تجارت بین المللی نفت معرفی کرده است.

علاوه بر این، موفقیت ایران در جذب سرمایه گذاری خارجی در بخش نفت و گاز، جذابیت این کشور را به عنوان مقصد سرمایه گذاری و شریک استراتژیک در بازار انرژی برجسته می‌کند. ایران با تاکید بر تقویت زیرساخت‌های نفتی، توسعه میادین جدید نفتی و جذب سرمایه خارجی، به عنوان یک بازیگر کلیدی در جذب سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت و گاز خود مطرح شده است. تمرکز بر ایجاد مشارکت‌های استراتژیک، ترویج سیاست‌های سرمایه‌دوستانه و ایجاد فضای کسب‌وکار مساعد، ایران را قادر می‌سازد تا به رکورد‌های سالانه سرمایه‌گذاری خارجی بیش از ۵ میلیارد دلار دست یابد.

این کارشناس انرژی در رابطه با بازسازی پالایشگاه‌های نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی و پایان تعمیرات بزرگ‌ترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا اظهار کرد: دولت سیزدهم ایران استراتژی جسورانه و مبتکرانه‌ای را برای تغییر تجارت انرژی خود و تضمین بازار‌های تضمین شده برای صادرات نفت خام خود در پیش گرفته است. ایران با دور شدن از شیوه‌های سنتی تجارت نفت و بهره‌گیری از تخصص فنی و مهندسی داخلی، فرصت‌های جدیدی را برای رشد و گسترش در بازار جهانی نفت شناسایی کرده است.

تصمیم برای تمرکز بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پالایشگاهی، نوسازی و ارتقای امکانات موجود، و مشارکت با شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند صنعت پالایشگاه، ایران را قادر ساخته تا وارد بازار‌های جدیدی شود و خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بخش انرژی آمریکای لاتین معرفی کند. امسال تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و شاهد از سرگیری کامل فعالیت بزرگ‌ترین پالایشگاه فراسرزمینی ایران در ونزوئلا خواهیم بود.

وی ادامه داد: ایران از طریق سرمایه گذاری‌های استراتژیک در پالایشگاه‌های نیمه فعال در آمریکای لاتین، جای پای خود را در منطقه گسترش داده، عملیات پالایشگاهی را احیا کرده و خود را به عنوان ارائه دهنده پیشرو خدمات فنی و مهندسی قرار داده است. ایران با بهره گیری از تخصص و نبوغ ایرانی، خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در بازار انرژی آمریکای لاتین، به ویژه در کشور‌هایی مانند ونزوئلا، که بازسازی پالایشگاه‌ها فرصت‌های جدیدی را برای همکاری و رشد باز کرده است، تثبیت کرده است.

زهرا فلاحی در پایان گفت: موفقیت ایران در عبور از تحریم‌های نفتی، افزایش فروش نفت خام و جذب سرمایه‌گذاری خارجی نشان‌دهنده چشم‌انداز استراتژیک و رویکرد نوآورانه این کشور در تجارت انرژی است. ایران با پذیرش فرصت‌های جدید بازار، تنوع بخشیدن به پایگاه مشتریان خود و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های پالایشگاهی کشور‌های همسو با خود، خود را به عنوان یک بازیگر اصلی در بازار جهانی نفت معرفی کرده و خود را به عنوان یک شریک کلیدی در بخش انرژی تثبیت کرده است. در سال ۱۴۰۳ تعمیرات دو پالایشگاه نیمه فعال کشور‌های آمریکای جنوبی به دست مهندسان ایرانی به پایان خواهد رسید و مسیر توسعه صادرات نفت خام در سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد
  • «گروسی» به ایران می‌آید
  • «رافائل گروسی» به ایران سفر می کند
  • عبور از تحریم‌های نفتی و رکوردشکنی فروش نفت خام
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • پیشرفت اجتماعی ایران از سال ۲۰۱۹ کم و در سال ۲۰۲۳ منفی شد / در بخش فرصت ها وضعیت ایران خطرناک است / قربانی‌شدنِ پیشرفت اجتماعی در ساحتِ سیاست و اقتصاد
  • تورم نقطه به نقطه تولید در فروردین ۲۳.۸ و سالانه ۳۱.۲ درصد شد
  • نرخ ناباروری زنان جوان آمریکایی در حال افزایش است
  • مشکلات ۴۱۲ نقطه حادثه خیز پرتصادف مرتفع شد/ پیش‌بینی ۴ میلیون زائر برای اربعین امسال