Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@11:34:02 GMT

مدل رتبه بندی دانشگاه های سبز ایران رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۷۸۹۲۱

مدل رتبه بندی دانشگاه های سبز ایران رونمایی شد

شیراز- ایرنا- نخستین مدل ملی تراز سبز ایران با هدف رتبه بندی و ارزیابی دانشگاه ها از نظر تلاش برای کاهش اثرات مخرب زیست محیطی در دانشگاه شیراز رونمایی شد.
در شیراز رونمایی شد.

به گزارش ایرنا، مدل تلفیقی-تطبیقی رتبه بندی و ارزیابی دانشگاه های سبز که با عنوان مدل 'تراز' شناخته می شود، توسط کارگروه تدوین مدل ارزیابی دانشگاه شیراز و با نظارت مدیریت طرح های عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بخش در شیراز و با محوریت دانشکده هنر و معماری دانشگاه این شهر تدوین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدل ارزیابی موسسات آموزشی کشور با رویکرد مدیریت سبز، مدل تراز سبز نامیده می شود. این مدل با هدف کاهش اثرات مخرب در محیط زیست و ارتقای جایگاه دانشگاه ها در گسترش دید جامعه نسبت به جنبه‌های مختلف مدیریت سبز شکل گرفته است.
بخش‌های اصلی مدل تراز سبز در سه بخش مدیریت محیط زیستی سبز، مدیریت علوم سبز و مدیریت فرهنگی اجتماعی سازمان طرح شده است.
دانشگاه سبز نیز رویکردی است که در ذیل مفهوم توسعه پایدار مطرح شده و بیانگر مسئولیت خطیر آموزش عالی در این زمینه است. هدف اولیه توسعه دانشگاه سبز کاهش اثرات مخرب محیط زیستی ناشی از مصرف زیاد برق، گاز، آب و سایر منابع است.
پسماند ناشی از این حجم فعالیت به مصرف نیز قابل توجه است که در صورت عدم مدیریت صحیح باعث آلودگی می‌شود.

** مدل تراز سبز چگونه شکل گرفت
عضو هیات علمی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز چهارشنبه در آیین رونمایی از این مدل با تاکید بر این که 'دانشگاه‌ها وظیفه دارند نسبت به محیط بیرونی و اجتماع حساس باشند' گفت: در شیراز بیش از 500 هزار متر مربع مساحت ساخت و ساز شده وجود دارد که همین وسعت اهمیت مدیریت سبز و توجه به محیط زیست و نیز رواج سواد سبز را ضروری می‌کند.
کاوه فتاحی افزود: در شورای فضای سبز دانشگاه‌ها که زیر نظر وزارت علوم تشکیل شد، موضوع تشکیل مدلی جهانی برای ارزیابی عملکرد دانشگاه‌ها در حوزه فضای سبز مطرح شد و براساس آن قرار شد مدلی بومی برای گسترش فضای سبز دانشگاهی و نیز اقدام در راستای حفظ محیط زیست و دستیابی به انرژی‌های پاک طراحی شود.
فتاحی با بیان اینکه طرح دانشگاه شیراز از میان دانشگاه‌های داوطلب در این زمینه مورد تایید وزارت علوم قرار گرفت، افزود: این طرح در اسفند 95 به قراردادی پژوهشی بدل شد که براساس آن کارگروه تراز سبز در دانشگاه شیراز شکل گرفت.
وی ادامه داد: در این کارگروه استادان، دانش‌آموختگان مقطع تحصیلات تکمیلی و دانشجویان دکتری رشته‌های مختلف از جمله آب، پسماند، محیط‌زیست، انرژی و ترافیک عضویت داشتند که در نهایت به طراحی مدل ملی تراز سبز ایران انجامید.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز بیان کرد: براساس این مدل، سامانه‌ای در اسفند 97 طراحی شد که در سایت وزارت علوم قرار گرفت و برمبنای آن همه دانشگاه‌های کشور ملزم شده‌اند تا 30 اردیبهشت‌ماه آن را به صورت خوداظهاری پر کنند و وضعیت محیط زیستی دانشگاه خود را شرح دهند.
فتاحی با تاکید بر اینکه این ارزیابی‌ بر رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌های کشور تاثیرگذار است، گفت: بخشی از اعتبارات دانشگاه‌ها براساس این رتبه بندی به دانشگاه‌ها تعلق خواهد گرفت، این اعتبار در سال گذشته 28 میلیارد تومان برای همه دانشگاه‌ها بوده است و برای سال 99، 84 میلیارد تومان تخمین زده شده است.
وی با بیان اینکه دانشگاه شیراز دو سال متوالی به عنوان دانشگاه سبز کشور شناخته شده است، اعلام کرد: این دانشگاه طی تفاهمی با وزارت آموزش و پرورش در حال تهیه دستور‌العمل برای مدارس سبز کشور است.

** معیارهای دانشگاه سبز
دیگر عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز در این نشست درباره نحوه عملکرد این طرح گفت: این سامانه داده‌های دانشگاه‌ها را درخصوص مساحت زمین‌های آن‌ها، فضای سبز، مدیریت سبز و استفاده از انرژی‌های پاک دریافت می‌کند و امکان سنجش دانشگاه‌ها را با خود آن‌ها و دیگر دانشگاه‌ها فراهم می‌آورد.
مریم اختیاری بیان کرد: حفظ گونه‌های گیاهی و جانوری، مساحت زمین‌های زیرکشت، فعالیت‌های فرهنگی درزمینه محیط زیست، ایجاد ارتباط بین حوزه صنعت و دانشگاه در راستای تشویق به استفاده از انرژی‌های پاک و مسائل اینچنینی در مدل یادشده گنجانده شده است.

** یادآوری اهمیت محیط مناسب برای دانشگاهیان
همچنین رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز نیز در این نشست عنوان کرد: مدل ملی تراز، افتخاری برای دانشگاه شیراز به شمار می‌رود و امروز باید در همه دانشگاه‌های کشور عملیاتی شود.
محمدرضا بذرگر خاطرنشان کرد: همه دانشگاه‌ها موظف هستند براساس این مدل به موضوع فضاهای سبز پایدار، موضوع زندگی بهتر برای دانشجویان و استادان در محیط‌های دانشگاهی و ایجاد آرامش و نشاط برای آنان رسیدگی کنند.
سهند لطفی، معاون پژوهشی دانشکده هنر و معماری دانشگاه شیراز نیز در این نشست با بیان اینکه ارزشمندی این طرح به عنوان یک پژوهش و رقابت دانشگاهی در زمینه به کرسی نشاندن اصل توسعه پایدار در نظام برنامه‌ریزی ایران است، گفت:ابلاغ این مدل ثابت کرد توسعه در ایران باید مسئولانه و باتوجه به ابعاد گوناگون صورت گیرد که نویدبخش تاثیر فعالیت مستمر علمی است.
7375/ 2027

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي دانشگاه محيط زيست وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۷۸۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران

دانشگاه تهران، امسال 90 ساله می شود و به همین مناسبت، برنامه هایی برگزار می شود.

لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران با عنوان «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد. رویدادهای این بزرگداشت، هشتم خرداد ماه ۱۴۰۳ افتتاح می‌شود و تا پایان سال ادامه دارد. 

 

  دانشگاه تهران در سال 1313 تاسیس شد. به نوشته دانشنامه ایرانیکا، دانشگاه تهران با ادغام دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه طب، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفر (نخستین مدرسه کشاورزی در ایران)، مدرسه صنایع و هنر (مؤسس کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق، و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران شکل گرفت.

دانشگاه تهران، هم اکنون یکی از بزرگترین دانشگاه های ایران به شمار می رود. با این حال اولین دانشگاه معاصر، مدرسه عالی دارالفنون است.

دانشگاه تهران دارای ۱۹ دانشکدهٔ مستقل، ۶ دانشکدگان با ۲۹ دانشکده وابسته، ۵ پردیس منطقه‌ای، ۱۳ مرکز پژوهشی و ۱۸ مؤسسهٔ پژوهشی و پژوهشکده است. 


سردر دانشگاه تهران

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • اصلاح احکام رتبه بندی ۱۰۰ معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲
  • رونمایی از نشان نود سالگی دانشگاه تهران
  • واکنش صحرایی به گزارش مهر/ ۱۰ امتیاز در رتبه بندی دانشجو معملمان
  • ۱۰ امتیاز برای دانشجومعلمان در مرحله ارتقای رتبه‌بندی
  • اختصاص ۱۰ امتیاز رتبه‌بندی به ۵۷۰۹ دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان
  • رتبه دانشگاه محقق اردبیلی در رتبه‌بندی‌های بین‌المللی قابل توجه است
  • حضور دانشگاه بوعلی سینا در رتبه‌بندی نیچر ایندکس ۲۰۲۴
  • نگرانی از فعال شدن کانون گردوغبار در مرکز ایران
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس بیان کرد؛ نمره ضعیف کشور در برخی شاخص های محیط زیستی