Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، تورج همتی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در بازدید مشترک با مدیرعامل و مسئولان آب منطقه‌ای این استان از رودخانه حفاظت شده کشف‌رود گفت: در سیاست‌های کلان زیست محیطی، کشف‌رود نه تنها یک تهدید، بلکه یک فرصت برای ارتقای شاخص‌های مورد عمل به شمار می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری مشهد بخشی از بستر مازاد رودخانه حفاظت شده کشف‌رود را به‌درختکاری و توسعه فضای سبز اختصاص داده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: نزدیک به ۱۸۰ هکتار فضای سبز ایجاد شده، مسیر را برای احداث کمربند سبز شمالی کوتاه کرده است که این موضوع در تأمین و افزایش سرانه سبز شهری به‌ویژه برای مناطق کم برخوردار حاشیه شهری بسیار موثر است.
همتی ضمن اشاره به‌اینکه مطالعات طرح «رود پارک» در بستر رودخانه حفاظت شده کشف‌رود از سوی شرکت‌های مشاور آب منطقه‌ای استان و شهرداری مشهد درحال انجام است ادامه داد: احداث پارک ساحلی و رود پارک تازمان اجرایی شدن طرح تفصیلی در منطقه، از تصرفات غیرقانونی جلوگیری می‌کند.
وی به اقدامات مشترک حفاظت محیط زیست و شرکت آب منطقه‌ای این خراسان رضوی در راستای حفاظت از این رودخانه اشاره کرد و ادامه داد: پایش‌های مشترک به‌کمک گشت‌های سیار یگان‌های حفاظت دو طرف با هدف پیشگیری از ساخت و ساز‌های غیرمجاز و نیز اقدامات پیشگیرانه در هنگام بروز بحران‌های طبیعی همچون سیل، در فهرست همکاری‌های مشترک بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: مدیریت زیست بومی کشف‌رود و توجه به نیاز آبی رودخانه از اولویت‌های اجرایی حفاظت محیط زیست خراسان رضوی در تعامل با دستگاه‌های عضو کارگروه ساماندهی فاضلاب استان است.
در پایان این بازدید مشترک، طرح انتقال پساب تصفیه‌خانه خین عرب به‌غرب مشهد نیز مورد بررسی قرار گرفت.
پیش‌بینی شده است تا یک ماه آینده پساب خین عرب که مطابق استاندارد‌های محیط زیستی است به‌غرب مشهد انتقال و دراختیار حق‌آبه بران سد «کارده» قرار می‌گیرد و این درحالی است که تاکنون حق‌آبه این کشاورزان از تصفیه خانه «پرکندآباد ۲» تامین شده است.
حدود ۱۴۵ کیلومتر از طول رودخانه حفاظت شده کشف‌رود در حوزه مشهد قرار گرفته است و طبق مصوبه شماره ۳۶۵ شورای عالی حفاظت محیط زیست، در محدوده این رودخانه هر گونه تغییر کاربری ممنوع است.

انتهای پیام//ف. س
بررسی طرح انتقال پساب تصفیه خانه خین عرب به غرب مشهد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست اخبار اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

یک فرد پلنگ ایرانی در منطقۀ حفاظت‌شده سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری توسط مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست در این منطقه ثبت شد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، ‌سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان گفت: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان در حین گشت و کنترل در منطقۀ حفاظت‌شدۀ سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی گونه در خطر انقراض جهانی است و از گونه‌های حمایت شده، حفاظت‌شده و همچنین با ارزش به شمار می‌رود افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

به گفته وی، در حال حاضر 432 گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده که از این تعداد، 46 گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

یوسف پور اظهار داشت: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

گفتنی است: منطقه حفاظت‌شدۀ سبزکوه با مساحت بیش از 51 هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در 150 کیلومتری مرکز استان و 30 کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و 6 منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود 15 درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال جاری ثبت شده و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • تشدید برخورد محیط زیست با سودجویان اراضی ملی
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • رفع تصرف ۲ هکتار از اراضی ملی سیاهمزگی شفت
  • بازگشایی و رفع تصرف ۹۱ هکتار از اراضی رودخانه‌ای
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان