Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-05@04:50:27 GMT

آسوشیتدپرس: تنش بر سر ایران ائتلاف آمریکا و را محک می زند

تاریخ انتشار: ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۸۵۸۹۹

خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به مخالفت سه کشور اروپایی انگلیس، آلمان و فرانسه با سیاست های تنش آفرین دولت آمریکا علیه ایران نوشت: تنش بر سر ایران آزمونی است که ائتلاف آمریکا و متحدان اروپایی اش را محک می زند. آفتاب‌‌نیوز : این رسانه آمریکایی با اشاره به گذشته روابط سیاسی و نظامی بین آمریکا و انگلیس نوشت: مفهوم چنین روابطی در گذشته این بود که واشنگتن می توانست چنین فرض کند که شریک پرو پاقرصی برای مقابله با یک دشمن خارجی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در روزهای جنگ جهانی دوم و در دوران اقدامات مشترک این دو کشور علیه کوزوو، افغانستان و دو جنگ عراق، رهبران آمریکا می توانستند اطمینان داشته باشند که انگلیس در تهاجم ها و حملات هوایی این کشور مشارکت خواهد کرد و کاخ سفید می تواند متحدان اروپایی را به حمایت سیاسی و لجستیکی ترغیب کند. 
دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا انتظار داشت در آنچه که او افزایش تهدیدها از سوی ایران خواند، باز هم مورد حمایت قرار گیرد اما امید او بر باد رفت و این یاس او نه فقط از سوی برخی از افراد ناشناسی بود که زمزمه خودداری از چنین حمایتی را داشتند، بلکه این بار در اظهارات علنی مقام های ارشد انگلیس دیده شده است. 
«کریس گیکا» (Chris Ghika) معاون فرمانده ائتلاف ضد داعش به سرکردگی آمریکا در اظهاراتی که آشکارا و به شکلی نامتعارف چالشی از سوی انگلیس محسوب می شود، اظهارات آمریکایی ها درباره افزایش تهدید نیروهای تحت حمایت ایران در عراق و سوریه را رد کرد. «جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس نیز هشدار داد که لفاظی های تنش آفرین می تواند به جنگ «تصادفی» بین ایران و آمریکا منجر شود. 
«هایکو ماس» وزیر امور خارجه آلمان به نمایندگان پارلمان این کشور گفته است که افزایش فشار بر ایران به تشدید خطر تنش ناخواسته می افزاید.
آسوشیتدپرس افزود: چنی اظهاراتی مواضع انگلیس را به کشورهای اروپایی نزدیک کرده است؛ کشورهایی که به دنبال دیپلماسی و نه تنش در روابط هستند. اروپا به دنبال نجات توافق هسته ای ایران و نه تشدید تنش ها است. 
این نمایش علنی اختلافات بین آمریکا و انگلیس و دیگر کشورهای اروپایی در حالی بروز کرده که ترامپ خود را آماده می کند تا ماه آینده برای شرکت در هفتادمین سالگرد تهاجم «روز دی» (D-Day) که به طور مشخص به یکی از روزهای خاص در جنگ جهانی دوم مربوط می شود، به کشورهای انگلیس و فرانسه سفر کند. این روز به عنوان یکی از مثال های ارزشمند همکاری ترانس آتلانتیک (آمریکا- اروپا) قلمداد می شود.
آسوشیتدپرس نوشت: «پیتر بِیر» (Peter Beyer) هماهنگ کننده روابط ترانس آتلانتیک در دولت آلمان روز چهارشنبه به این خبرگزاری گفت که آلمان در همکاری نزدیک با متحدان اروپایی اش تلاش می کند اوضاع در خلیج فارس را قبل از وخیم تر شدن کنترل کند. 
وی درباره توافق هسته ای ایران گفت: هدف ما حفظ توافق هسته ای است. 
آسوشیتدپرس نوشت: خروج آمریکا از این توافق، بریتانیا، فرانسه و آلمان را ناامید کرده است. 
بِیر همچنین گفت که وزیر امور خارجه آلمان روز دوشنبه در جلسه ای محرمانه با «مایک پمپئو» همتای آمریکایی خود به طور واضح تشریح کرد که آنها خواستار هیچ نوع رویارویی نظامی نیستند.
«آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان نیز روز سه شنبه در مصاحبه با یک روزنامه گفت که، فرانسه، آلمان و انگلیس «رویکردی متفاوت» از آمریکا درباره ایران اتخاذ کرده اند و افزود، در این زمینه سه کشور «منافع مشترکی» با روسیه و چین دارند. 
آسوشیتدپرس نوشت: توانایی لندن برای اعمال نفوذ بر ترامپ به طور مستقل و به تنهایی، ضعیف به نظر می رسد به ویژه به دلیل این که دولت انگلیس در یک بی نظمی در نتیجه طرح خروج از اتحادیه اروپا بسر می برد و «ترزا می» نخست وزیر انگلیس گفته است که با تحقق خروج کناره گیری خواهد کرد. 
این رسانه آمریکایی افزود: برخی از دیپلمات های اروپایی به طور غیر علنی گفته اند که پمپئو در دیدار با برخی از وزیران خارجه اروپا قانع نشده است و درک اندکی درباره آنچه که مقامات آمریکایی امیدوارند در نتیجه حداکثر فشار بر ایران بدست آورند، وجود دارد.
این گزارش افزود: فعلا، اتحادیه اروپا از وارد شدن به جنگ لفظی خودداری می کند. بر اساس توافق هسته ای که در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل از آن حمایت شده است، آژانس بین المللی انرژی اتمی هر چند ماه یکبار گزارشی را درباره پایبندی ایران به مفاد توافق موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک ارائه می دهد.
گزارش بعدی آژانس قرار است در پایان ماه مه ارائه شود و اروپایی ها به جای تایید مواضع آمریکا منتظر نتایج این گزارش هستند.
آسوشیتد پرس در پایان نوشت: کشورهای اروپایی یک سازوکار جدید را برای معاملات مالی با تهران با هدف دور زدن تحریم های احتمالی آمریکا راه اندازی کرده اند. این طرح که به طور مشترک از سوی انگلیس، فرانسه و آلمان راه اندازی شده هنوز عملیاتی نشده است. اما این حقیقت که این سه کشور با نفوذ اروپایی، به راهی برای جلوگیری از تحریم های آمریکا دست یافته اند بار دیگر نشان می دهد که ائتلاف ها می توانند به بازسازی اروپای غربی بعد از جنگ جهانی دوم کمک کنند و چنین ائتلاف هایی به شیوه ای که هرگز در گذشته سابقه نداشته است، محک می خورد.
منبع: ایرنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: آمریکا اروپا تنش بین ایران و آمریکا برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز اطلاع رسانی فلسطین، فعالان حامی فلسطین شعبه‌های یک کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی را در انگلیس محاصره کرده و خواستار توقف صادرات اسلحه به این رژیم شدند.

در انگلیس اعتراضات علیه جنگ غزه همواره ادامه داشته است.

شهر لندن، پایتخت انگلیس نیز هفته گذشته صحنه تظاهرات هزاران نفر علیه جنگ غزه بود.

همچنین جنبش دانشجویی انگلیس نیز در مخالفت با جنگ غزه در برخی دانشگاه‌ها دست به تظاهرات زده است.

از سوی دیگر، سایت شبکه المیادین با انتشار نسخه‌ای از مفاد اصلی توافق پیشنهادی میان رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین نوشت: این توافق دارای سه مرحله است؛ مرحله نخست که طی ۴۰ روز انجام می‌شود و امکان تمدید آن وجود دارد: توقف موقت عملیات نظامی میان دو طرف و عقب نشینی نظامیان صهیونیست در قسمت شرقی به طوری که از منطقه‌های پرجمعیت به سمت منطقه نزدیک به مرزها حرکت کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: مرحله نخست توافق مذکور همچنین شامل توقف پروازهای نظامی و شناسایی در نوار غزه به مدت هشت ساعت در یک روز و ۱۰ ساعت در روزهای آزاد سازی اسرا است. بعد از گذشت یک هفته از آزاد سازی تمام زنان، نظامیان صهیونیست از خیابان الرشید همسو با خیابان صلاح الدین عقب نشینی می‌کنند تا ورود کمک‌های بشردوستانه تسهیل شود. همچنین به آوارگان فلسطینی غیرمسلح اجازه داده می‌شود به خانه‌های خود بازگردند و با آزادی در سراسر نوار غزه رفت و آمد کنند.

در بیست و دومین روز بعد از آزاد سازی ۲ سوم اسرا، نظامیان صهیونیست از مرکز نوار غزه به ویژه محور شهدا نتساریم و میدان الکویت و شرق صلاح الدین به سمت منطقه نزدیک به مرز عقب نشینی می‌کنند و آوارگان فلسطینی به شمال نوار غزه بازمی گردند. ورود کمک‌های بشردوستانه به صورت گسترده به میزان ۵۰۰ کامیون که نیمی از آن به سمت شمال ارسال می‌شود تسهیل خواهد شد.

بر اساس این توافق، نیروهای مقاومت ۳۳ اسیر زن و مرد صهیونیست را شامل صهیونیست‌های زیر ۱۹ سال، بالای ۵۰ سال و بیماران و زخمی‌ها آزاد می‌کنند. رژیم صهیونیستی نیز ۲۰ اسیر کودک و زن را در برابر هر اسیر صهیونیست آزاد می‌کند.

نیروهای مقاومت فلسطین تمام نظامیان زن صهیونیست را آزاد می‌کنند و در مقابل رژیم صهیونیستی در برابر آزادی هر یک از آنها ۴۰ اسیر فلسطینی (محکوم به حبس ابد و حبس عادی) را آزاد می‌کند. البته تل آویو می‌تواند بیشتر از ۲۰۰ اسیر آزاد نکند.

در نخستین روز اجرای توافق مذکور، نیروهای مقاومت سه صهیونیست را آزاد می‌کنند و بعد از آن هر سه روز سه صهیونیست دیگر را آزاد خواهند کرد. این روند آزادی ابتدا با زنان اسیر صهیونیست آغاز می‌شود و تا ۳۳ روز ادامه دارد. رژیم صهیونیستی نیز اسرای فلسطینی را آزاد می‌کند.

در این توافق ذکر شده که سازمان ملل و نهادهای ذیربط به وظایف خود در خصوص کمک رسانی به بخش‌های مختلف نوار غزه عمل کنند. بازسازی زیرساخت‌های برقی، آبی، فاضلابی و ارتباطی نوار غزه نیز آغاز می‌شود. در توافق مذکور بر لزوم واردات تجهیزات لازم برای برپا کردن اردوگاه‌های آوارگان تاکید شده است. در روز چهاردهمین، نیروهای نظامی زخمی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح به خارج فلسطین برای درمان منتقل شوند.

کد خبر 6095398

دیگر خبرها

  • اسرائیل برنامه‌ حمله به رفح را به آمریکا گزارش داد
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • اتفاقات دانشگاه‌های آمریکا نشانه بیداری جهانی است
  • آیا جان توافق ایران و عربستان با ابتکار چین در خطر است؟/ پکن از ترس تحریم های ثانویه فروش نفت از تهران را کاهش خواهد داد/ دیپلماسی تلفنی چین میان ایران و آمریکا موفق بود
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • سنتکام:۳ پهپاد حوثی ها را نابود کردیم
  • محاصره کارخانه اسلحه‌سازی حامی رژیم صهیونیستی در انگلیس
  • حمله‌های ائتلاف متجاوز آمریکا و انگلیس علیه فرودگاه «الحدیده» یمن
  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟