Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس، مدیر کل میراث فرهنگی استان، گفت: ۲۸ اردیبهشت ماه روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی است و به این مناسبت ویژه برنامه‌های متعدد و مرتبط با این حوزه در نظر گرفته شده است.

مصیب امیری با بیان این مطلب به تشریح برنامه‌های این هفته پرداخت و اظهار کرد: ۲۸ اردیبشهت ماه همزمان با روز جهانی موزه و آغاز هفته میراث فرهنگی، نمایشگاه مرقعات خطی در باغ جهان نما، نمایشگاه معرفی مجموعه آثار مربوط به آب از دوران سلجوقیان تا کنون در موزه آب انبار وکیل افتتاح می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برپایی نمایشگاه نسخ خطی با موضوعات مذهبی و قرآنی در موزه پارس، افزود: در دومین روز از هفته میراث فرهنگی؛ ویژه برنامه تجلیل از خادمان این عرصه با حضور دکتر طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور و مسئولان استان به همراه افتتاح دومین فستیوال معمار شیراز در ارگ کریم خانی برگزار خواهد شد. همچنین در این روز تور موزه خوانی در موزه پارس به عنوان نخستین موزه دولتی مراکز استان‌های کشور اجرا می‌گردد.

امیری در ادامه با اعلام خبر برپایی نمایشگاهی با مضمون فعالیت‌های اجرایی پژوهشی اداره کل در یکسال اخیر واقع در ارگ کریم خان زند، اضافه کرد: تشکیل انجمن موزه داران بخش خصوصی در موزه مطبوعات، نشست مطالعات تطبیقی -تاریخی بازار شیراز در هتل زندیه، روایت تاریخ شفاهی رمضان استان فارس در حرم مطهر علی بن حمزه (ع)، رونمایی از طرح‌های «یاد و نشان» و راهنمای گردشگری نابینایان در مجموعه حافظیه از دیگر برنامه‌های استان فارس، به مناسبت بزرگداشت این هفته می‌باشد.

بنابر این گزارش، برنامه نکوداشت هفته میراث فرهنگی در شهرستان‌های مرودشت، داراب، سروستان، خنج، لار، کازرون و پاسارگاد پیش بینی شده است؛ ۲۸ اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی موزه، بازدید عمومی از موزه‌ها و اماکن تاریخی فرهنگی تحت پوشش اداره کل کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس رایگان است.

مجموعه‌های تاریخی- فرهنگی حافظ و سعدی، ارگ کریمخانی، موزه سنگ‌های تاریخی هفت تنان، موزه پارس، موزه گرمابه وکیل، میراث‌های جهانی تخت جمشید و موزه تخت جمشید، پاسارگاد، بیشاپور، تنگ چوگان، غار شاپور، موزه بیشاپور، قلعه دختر، کاخ اردشیر فیروزآباد، کاخ ساسان سروستان، مجموعه‌های باستانی نقش رستم و نقش رجب و موزه مردم شناسی کازرون، تحت پوشش این اداره کل می‌باشد.

کد خبر 4618486

منبع: مهر

کلیدواژه: شیراز میراث فرهنگی فارس موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۷۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد

به‌گزارش خبرنگار خبرگزاری خبرآنلاین؛ علی بویری در گفت‌وگویی رسانه‌ای اظهار کرد: با توجه به وضعیت ویترین‌ها و آثار شاخص و منحصر به‌فرد موجود در آن‌ها که بعضاً سال‌ها بود در وضعیت نامطلوبی قرار داشت و جز پایش‌های موزه‌ای امکان حفاظتی دیگری نداشتند، پس از ارزیابی و اولویت‌سنجی براساس پایداری وضعیت و همچنین وضعیت نمایش موزه‌ای بر اساس اولویت‌های استاندارد این حوزه و ارزش‌گذاری بر حفظ آثار تاریخی و حفظ شأن و ارزشمندی آثار و نیز احترام به بیننده موزه‌ای، مرمت هفتاد اثر با نظارت معاون میراث‌ فرهنگی استان و کارشناس پایگاه میراث‌ جهانی به عنوان ناظر مقیم در دستورکار قرار گرفت.


سرپرست پایگاه میراث‌ جهانی شوش ادامه داد: در این راستا، هفتاد شیء از بخش‌های مختلف پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی از جنس سفال و شیشه، به‌منظور عملیات حفاظت و مرمت به کارگاه و آزمایشگاه مرمت پایگاه میراث‌جهانی شوش انتقال یافتند و پس از طی فرآیند حفاظت و مرمت، به تالارهای موزه و ویترین‌های نمایش برای بازدید عموم برگردانده شدند.

وی با اشاره به اینکه آثار تاریخی مرمت‌ شده در این طرح شامل اشیایی از دوره‌های تاریخی مختلف از جمله پیش از تاریخ، عیلامی، هخامنشی، اشکانی، ساسانی و اسلامی و از جنس سفال و شیشه بودند، افزود: شاخص‌ترین این آثار، لیوان‌های منقوش، ظرف‌ها وجام‌های پیش از تاریخ موزه بودند که وضعیت حفاظت و مرمتی آن‌ها نامطلوب و به علت حساسیت آن‌ها سال‌ها بود که دست‌ نخورده باقی مانده بودند که در این طرح، اشیاءِ یادشده، بازبینی و مستندنگاری دقیق شدند و پاک‌سازی آثار از رسوبات و آلاینده‌های محیطی نیز انجام شد.

همچنین حذف آثار مرمت‌های متعدد و کهنه و نیز الحاقات هم در دستورکار قرار گرفت و اتصالات جدید و مرمت بخش‌های کمبود با تکیه بر استانداردهای جهانی این حوزه و استحکام‌ بخشی ساختار نیز روی آن‌ها اجرا شد و برای مشاهده عموم دوباره در موزه قرار گرفتند.

بویری بیان کرد: موزه باستان‌ شناسی شوش در سال ۱۳۴۵، در جوار قلعه و محوطه باستانی شوش گشایش یافت و از شاخص‌ترین موزه‌های ایران به‌شمار می‌رود که آثار ارزشمندی از دوره‌های مختلف باستانی ایران را در خود جای داده است.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899653

دیگر خبرها

  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد
  • رسیدگی به بحث فرونشست از برنامه‌های اصلی وزارت میراث فرهنگی است
  • بازدید رایگان از موزه های سنندج در روز سنه
  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • موزه چینی خانه شیخ صفی مهمترین مکان برای معرفی هویت ملی
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • برگزاری جشن «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر
  • برگزاری رویداد «اصفهان رو» ویژه هفته اصفهان در منطقه ۱۰/ بازدید رایگان از اماکن تاریخی شهر