Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام‌جم آنلاین ،‌ مرتضی خاکسار کارشناس ارشد امور گردشگری و استاد دانشگاه در گفت و گو با جام‎جم آنلاین عنوان کرد: روز میراث فرهنگی در تقویم هر کشوری اثرگذاری خاص خودش را دارد. بهتر است در این مقوله در قالب فرهنگ سازی کار کنیم. روز میراث فرهنگی بستر فرهنگ و آموزشی قابل توجهی است و نشان می دهد سابقه و قدمت فرهنگی جامعه چقدر در پیشرفت جامعه و جوامع کنونی در بُعد بین الملل می تواند تاثیرگذار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاکسار گفت: بستر شناخت فرهنگی نظیر نوع گویش، نوع غذا، لباس و ... بسیار مهم و شناخت آن در جامعه تاثیرگذار است. جامعه ای رو به فناست که ریشه‎های خودش را فراموش کند. ساخت بستر شناخت از آموزش شروع می شود و بهترین نقطه شروع این کار از خانواده است.

کارشناس ارشد امور گردشگری و استاد دانشگاه افزود: صدا و سیما و سایر متولیان می‎توانند بسترهای آموزشی و زمینه های فرهنگی بیشتر در اینباره را در جامعه ترویج بدهند. وقتی این اتفاق خوب بیفتد قطعا در بستر فرهنگ سازی به هر شکلی ما موفق خواهیم بود و جامعه از لحاظ فرهنگی نیز ارتقای قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. کل جامعه از این ارتقای فرهنگی بهره‎مند می‎شود.

وی با اشاره به این موضوع که در روز جهانی میراث فرهنگی بازدید عموم از موزه‌ها و سایر مراکز فرهنگی رایگان است گفت: با پخش برنامه‎هایی از صدا و سیما می‎توانیم مردم را به آمدن تشویق کنیم. خانواده‎ها نیز باید برای کودکان خود این موقعیت را فراهم کنند. نباید در رابطه با این اتفاق اطلاع رسانی ضعیفی وجود داشته باشد و فقط عده‎ای خاص به موزه ها و مراکز فرهنگی بروند.

خاکسار با تاکید بر روی این موضوع که "بازدید از مراکز فرهنگی و موزه ها تاثیر بسیار زیادی در آشنایی با نوع فرهنگ و رسوم پیشینیان دارد" افزود: مسئولان و دست اندرکاران سازمان‎های متولی مثل وزارت ارشاد و سازمان گردشگری با صدا و سیما دست به دست هم بدهند و یک همکاری متقابل ایجاد کنند. بازتاب این بازدیدها به صورت نظرسنجی مورد بررسی قرار بگیرد و نتایج آن چاپ شود تا کشورهای دیگر، فرهنگ‎های دیگر و افراد ساکن خارج از کشور نیز از نتایج آن آگاه باشند. بازتاب این حرکت ، دستمایه شناخت دیگران از فرهنگ ما خواهد شد.

کارشناس ارشد امور گردشگری ادامه داد: فرهنگ متعلق به همه مردم و آثار باستانی مثل تخت جمشید مربوط به کل دنیاست. همه روی این مسائل عرق خاصی دارند که برخاسته از فرهنگ انسانی است.

این استاد دانشگاه اذعان داشت: اگر در رابطه با فرهنگ سازیِ تاریخ یک حرکت و برنامه‎ریزی پرباری داشته باشیم و صدا و سیما نیز کمک کند، نتایج بسیار مثبتی خواهیم گرفت. فعالیت های فرهنگی ایران باید به صورت مستمر به نمایش دربیاید و نتایج آن همه جا بازتاب یابد.

خاکسار تصریح کرد: فرهنگ هر ملتی که داناتر باشد ، بالاتر است. کشور ایران از نقطه نظر فرهنگی جایگاه بسیار بالایی دارد این در حالی است که کل تاریخ آمریکا به 200 سال هم نمی‎رسد. امپراطوری ایران و رم دارای ساختارهای اجتماعی ، فرهنگی و ... بودند و ریشه در تاریخ جهان دارند. ما بر اساس این تاریخ باید اعتماد به نفس داشته باشیم.

این کارشناس ارشد امور گردشگری یادآور شد: هر کشوری به سرعت حرکت‎های فرهنگی خود را رسانه‎ای می‎کند اما در ایران بسیاری از مواقع حرکت‎های فرهنگی مورد مغفول واقع می‎شود. ما باید به دنیا نشان بدهیم که در زمینه‎های فرهنگی چه کرده‎ایم.

خاکسار خاطرنشان کرد: شاید 60 درصد جامعه از رویدادهای فرهنگی کشور آگاه نیستند و در اینجا صدا و سیما می‎تواند با برنامه‎هایی مدون نقش زیادی در شناسایی این فرهنگ به عموم مردم داشته باشد. ما مهد تمدن دنیا هستیم و باید با یک برنامه ریزی مشخص آن را بهتر به دنیا و حتی خودِ مردم ایران نشان بدهیم.

وی با بیان این پیشنهاد که وزارت گردشگری باید تشکیل شود ادامه داد: فرهنگ ایران باید سهم خود را از دنیا بگیرد. ما باید وجه تمایز خود را به فرهنگ دنیا نشان بدهیم تا سرآمد بودن ایران اثبات شود.

کارشناس ارشد امور گردشگری و استاد دانشگاه در پایان گفت: ما باید در بستر فرهنگ، برنامه بازدید از موزه ها و کاخ ها را طوری برنامه ریزی کنیم که افراد مختلف جامعه به سمت آن جذب شوند. تبلیغات در اینباره باید بیشتر شود و شبکه‎های اجتماعی نیز در این میان بسیار تاثیر گذار هستند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: جام جم آنلاین روز جهانی میراث فرهنگی موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۸۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمدمهدی اسماعیلی صبح امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت در دومین روز از سفر خود به آذربایجان با حضور در سفارت ایران در باکو با سیدعباس موسوی سفیر جمهوری اسلامی ایران در آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

بحث و بررسی تحولات اخیر رابطه ایران و آذربایجان و اقدامات فرهنگی صورت گرفته و همچنین فضای فرهنگی پیش روی دو کشور از مهم‌ترین محورهای این دیدار بود.

گفتنی است، وزیر فرهنگ بامداد روز گذشته (دوازدهم اردیبهشت) به منظور حضور و سخنرانی در ششمین مجمع جهانی گفت‌وگوی بین‌فرهنگی عازم باکو شد.

اسماعیلی در این مجمع با اشاره به اهداف جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی فرهنگی، بر نقش سازمان‌ها و مجامع بین‌المللی برای ایجاد صلح پایدار جهانی و رفع منازعات کشورها تاکید کرد.

وی همچنین در حاشیه برگزاری این مجمع با همتای آذربایجانی خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر فرهنگ در این دیدار بر تعاملات فرهنگی طرفین به‌ویژه در حوزه سینمایی تاکید کرد.

۲۲۰۵۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902154

دیگر خبرها

  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • روستای فهرج کاندیدای بهترین روستا‌های جهانی گردشگری
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • وزیر فرهنگ در سفارت ایران در آذربایجان حضور یافت
  • استادان در هویت‌سازی و فرهنگ‌سازی اهتمام داشته باشند
  • فعالیت‌های فرهنگی با پیوست هنری تاثیرگذاری بیشتری بر جامعه دارد
  • توجه ویژه به آموزش و فرهنگسازی در حوزه ترافیک ضروری است
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • معاون امور مجلس وزارت میراث‌فرهنگی از خانه انصاری ارومیه بازدید کرد
  • شهرداری‌ها در آموزش فرهنگ ترافیک مشارکت کنند