Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: پیش بینی دقیقی از واکنش اروپا نمی‌توان داشت، اما ممکن است اینستکس طوری طراحی شود که مورد پذیرش ایران قرار گیرد و یا ممکن است شرایط طوری پیش رود که همان طور که رئیس جمهور گفت: ایران قدم‌های بعدی را در قبال برجام بردارد.

امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص اعلام موضع خانم موگرینی پس از نشست  بروکسل مبنی بر اینکه از ایران می‌خواهیم به برجام پایبند باشد؛ اروپا هم راهکار مالی را اجرایی خواهد کرد، گفت: مشخص است که اتحادیه اروپا اراده، توان، قدرت و بضاعتی که در خصوص برجام داشته تا الان ارائه داده است و الان در شرایطی هستیم که قریب به یک سال است که آمریکا از برجام خارج شده، ۶ ماه است که تحریم‌ها علیه ایران برگشته و ۱۰ هفته هم است که موضوع به صفر رساندن صادرات نفت ایران و همچنین قرار گرفتن نام سپاه در لیست گروه‌های تروریستی صورت گرفته است و در تمام این موارد اروپا اقدام عملی انجام نداده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه در طول تمام این مدت اروپایی‌ها صرفا به انتشار بیانیه اکتفا نموده اند، گفت: در شرایط فعلی هم که ایران اعلام کرد تعهدات خود را کاهش خواهد داد اروپا به تکاپو افتاده است و در نهایت شاید خروجی این تکاپو اینستکسی باشد که تحریم‌های غذا و دارو را برطرف خواهد کرد مواردی که از ابتدا نیز در لیست تحریم‌های آمریکایی نبوده است.

ابوالفتح ادامه داد: راه اندازی اینستکس با این شرایط به گفته وزیر امور خارجه کشورمان تنها یک درصد خواسته‌های ایران را پوشش خواهد داد و اروپا مترصد آن است که به هزینه ایران با فشار از خودگذشتگی و مردانگی کشورمان برجام حفظ شود.

این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به اینکه در دور قبل معافیت خرید نفت برای کشور‌های اروپایی از جمله یونان و ایتالیا صادر شده بود، گفت: در آن دوره شاهد آن بودیم که حتی این دو کشور هم با وجود آنکه مجوز خرید نفت از ایران داشتند این کار را نکردند چه برسد به دور جدید که این ویبر‌ها برای این دو کشور اروپایی صادر نشده است.

وی با اشاره به سفر غیرمنتظره و از قبل اعلام نشده پمپئو به بروکسل و شرکت در نشست اتحادیه اروپا با محوریت تصمیمات جدید ایران در قبال برجام گفت: پمپئو پس از این نشست خطاب به اروپایی‌ها اعلام کرده هر نوع مراوده اقتصادی به جز مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی با برخورد و تحریم آمریکایی‌ها همراه خواهد بود.

ابوالفتح با اشاره به اینکه آمریکایی‌ها حتی به بهای نابودی تجارت خود با اروپا به دنبال این هستند که حرف خود را به کرسی بنشانند، گفت: نشست دیروز اتحادیه اروپا نیز در پی اعلام کاهش برخی تعهدات برجامی ایران برگزار شد و در حاشیه این نشست سه کشور اروپایی آلمان، انگلیس و فرانسه با خانم موگرینی، رئیس اتحادیه اروپا جلسه‌ای داشتند که پمپئو نیز میهمان این جلسه بود.

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: آمریکایی‌ها به شدت نگران این هستند که اروپا تحت فشار ایران قرار بگیرد و به اصطلاح خودشان به ایران باج دهد و همواره هشدار می‌دهند که تسلیم باج خواهی ایران نشوید.

وی ادامه داد: حضور پمپئو در بروکسل نیز به منظور اعلام همین هشدار بود. آمریکایی‌ها معتقدند حتی خروج ایران از برجام نباید باعث شود که اروپا در قبال ایران کم بیاورد.

ابوالفتح با اشاره به اینکه موضوع برجام و تمکین اروپا از آمریکا برای شخص ترامپ مسئله‌ای حیثیتی است، گفت: در حالی که آمریکا در مسائل مربوط به ونزوئلا و کره شمالی به نتیجه نرسید تمام تلاش خود را انجام می‌دهد که در مسئله ایران حرف خود را در قبال اروپا به کرسی بنشاند.


این کارشناس مسائل آمریکا در پایان خاطرنشان کرد: پیش بینی دقیقی از واکنش اروپا نمی‌توان داشت، اما ممکن است اینستکس طوری طراحی شود که مورد پذیرش ایران نیز قرار گیرد و یا ممکن است شرایط طوری پیش رود که همان طور که رئیس جمهور گفت ایران قدم‌های بعدی را در قبال برجام بردارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: جواب اتحادیه اروپا واکنش به خروج ایران از برجام موگرینی بروکسل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا با اشاره به رویه‌های سیاسی برای شناسایی سازمان‌های تروریستی تصریح کرد که افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی ممکن نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پیتر استانو روز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل اظهار کرد: من فقط می‌توانم آنچه را که بارها اعلام کرده‌ایم تکرار کنم. سپاه پاسداران و اعضای آن تمام توسط اتحادیه اروپا تحریم شده و نماینده عالی (مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) نیز درباره (موانع) شناسایی این سازمان به‌عنوان نهاد تروریستی توضیح داده است.

وی عنوان کرد که نام سپاه پاسداران زمانی ممکن است در فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی اضافه شود که یک دادگاه اروپایی تصمیم مرتبطی را در این زمینه اتخاذ کند. اتفاقی که به گفته این مقام اروپایی تاکنون رخ نداده است.

بحث افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به عنوان نهاد رسمی نظامی ایران، به فهرست سازمان‌های تروریستی، در مقطعی از ناآرامی‌های آذر ۱۴۰۱، به سوژه رسانه‌های غربی تبدیل شد. این طرح غیرقانونی به‌واسطه تحرکات گروه‌های ضد انقلاب و حمایت لابی رژیم صهیونیستی به محافل سیاسی هم راه‌پیدا کرد اما با شکست مواجه شد.

در انگلیس مقام‌های این کشور اعلام کردند که چنین اقدامی به مصلحت روابط دیپلماتیک دو کشور نیست و تمایلی به تشدید روابط با ایران ندارند. بر اساس گزارش‌ها دیوید کامرون وزیر امور خارجه انگلیس هم به تازگی در سفر به سرزمین‌های اشغالی آب پاکی را روی دوست بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی ریخت و اعلام کرد که دولت لندن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران را به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی شناسایی نخواهد کرد.

در اروپا هم مسئول سیاست خارجی اتحادیه اعلام کرده است که چنین اقدامی بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست. جوسپ بورل هفته پیش در نشست با خبرنگاران گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پیشتر در گفت‌وگو با مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تصریح کرد: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تامین امنیت ملی ایران و منطقه، به خصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.

وی به آن دسته از مقام‌های اروپایی که خواستار شناسایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به‌عنوان سازمان به اصطلاح تروریستی هستند گفت: آنها باید به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان خاطر نشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گذاشته شود و به جای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 748127

دیگر خبرها

  • چین از اتحادیه اروپا می‌خواهد تا سیاست‌های تجاری «تبعیض آمیز» را متوقف کند
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • مدودف: توقیف دارایی های روسیه در آمریکا بی پاسخ نمی ماند
  • عضو پارلمان اروپا: این نهاد ننگ بشریت است
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • گفت و شنود/ آب شد!
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • گنجاندن نام سپاه در فهرست سازمان‌های تروریستی ممکن نیست
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم