Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است: «نظام بانکی باید مانع ورود نقدینگی به حوزه مسکن، خودرو و سکه و طلا شود و راهکارها را مدنظر قرار دهد.» در حالی که نهادی که باید مانع هجوم نقدینگی به بازارهای غیرمولد شود، سازمان امور مالیاتی است، نه نظام بانکی.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سید یاسر جبرائیلی کارشناس اقتصاد سیاسی نوشت:

آقای رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت گفته است: "نظام بانکی باید مانع ورود نقدینگی به حوزه مسکن، خودرو و سکه و طلا شود و راهکارها را مدنظر قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"
این تلقی ایشان درباره هدایت نقدینگی یا ایجاد مانع در برابر نقدینگی کاملا اشتباه است. نهادی که باید مانع هجوم نقدینگی به بازارهای غیرمولد شود، سازمان امور مالیاتی است، نه نظام بانکی.

راهکار نیز کاملا روشن است. سازمان امور مالیاتی اولا باید بر تمامی مبادلات و معاملات افراد حقیقی و حقوقی اشراف کامل داشته باشد. ثانیا با اخد مالیات، سطح سود فعالیت غیرمولد را به زیر سطح سود تولید برساند.
با یک مثال آنجه باید انجام شود را توضیح می‌دهم. فرض کنید یک سوداگر مسکن یا سکه و خودرو، با صرف ۱۰ میلیارد تومان تعدادی از این اقلام را با هدف سفته‌بازی دارایی(property speculation) خریداری می‌کند. یعنی می‌خرد تا پس از گران شدن، بفروشد و سود کند. این خرید به نام خریدار ثبت می‌شود و تحت اشراف سازمان امور مالیاتی قرار می‌گیرد. وقتی دلال و سوداگر کالای خریداری شده خود را می‌فروشد، فروش او نیز ثبت می‌شود و سودش توسط نرم‌افزارهای سازمان امور مالیاتی محاسبه می‌شود. فرض کنیم این خرید و فروش در بازه زمانی یک سال اتفاق بیفتد، و قیمت کالاهای خریداری شده، ۲ برابر شود. یعنی ۱۰ میلیارد تومان آن سوداگر تبدیل به ۲۰ میلیارد تومان شود؛ یا به عبارتی ۱۰۰ درصد سود. در اینجا سازمان امور مالیاتی سود تولید در همان بازه زمانی یک ساله را محاسبه می‌کند و فی‌المثل می‌بیند که سقف سود فعالیت تولیدی در آن بازه زمانی یک ساله، ۲۰ درصد بوده است. یعنی اگر آن ۱۰ میلیارد تومان در فعالیت تولیدی سرمایه‌گذاری می‌شد، الان تبدیل به ۱۲ میلیارد تومان شده بود، نه ۲۰ میلیارد تومان. اینجا سازمان امور مالیاتی از آن سوداگر باید بیش از ۸ میلیارد تومان مالیات بگیرد تا سودش از سودی که ممکن بود از فعالیت تولیدی به دست آورد، کمتر شود؛ به عبارتی باید بیش از ۸۰ درصد مالیات اخد کند.
در شرایط کنونی، دلال و سوداگرِ فرض ما، یک ریال هم مالیات نمی‌دهد! بنابراین، این انتظار وزیر صنعت که سرمایه‌دار، پولش را به بازار مسکن و خودرو و... نبرد، کاملا نامعقول و غیراقتصادی است.
اگر نظام مالیاتی ما این وظیفه را درست انجام داد و از فعالیت‌های غیرمولد، جذابیت‌زدایی کرد، آن روز، روز هدایت نقدینگی به سمت تولید خواهد بود.
اگر تمامی خرید و فروش‌ها ثبت شد، ما با پدیده احتکار هم مواجه نخواهیم بود و لازم نخواهد بود که قوه قضاییه رهپاه بیفتد انبار احتکار کشف کند. محتکر اگر بداند خرید و فروشش ثبت می‌شود و سود غیرمتعارفش را باید مالیات بدهد، خودش کالا را وارد بازار خواهد کرد.

اگر این اتفاق افتاد، اثر کنترلی فراوانی روی تورم نیز خواهد گذاشت. دلال‌ها و سفته‌بازها که سرمایه‌شان را در خودرو و مسکن و دلار و سکه و... می‌برند، از همه ابزارها برای ایجاد تلاطم در بازار و گران کردن کالاها استفاده می‌کنند، چون به نفعشان است که کالایی که خریده‌اند، گران شود. لذا حوزه‌های سوداگری‌شان را متورم می‌کنند و این تورم به حوزه‌های دیگ نیز سرریز می‌کند.
برخی می‌گویند اگر نظام مالیاتی به این شکل عمل کرد، سرمایه‌دار احساس امنیت نمی‌کند! پاسخ این است که تامین امنیت سرمایه‌ای که بناست اقتصاد ما را فلج کند، خیانت است. سرمایه‌ای محترم است که در تولید هزینه شود و چنین سرمایه مشوق هم باید بگیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دلال سازمان امور مالیاتی هدایت نقدینگی شفافیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۲۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گزارشی از دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران(اکسپو ۲۰۲۴ ) ارائه کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مهدی جعفری امروز در نشست خبری به مناسبت گزارش دستاوردهای خراسان جنوبی از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران در تهران اظهار داشت: هدف اصلی ما از حضور در نمایشگاه توانمندی‌های ایران این بود که جلوه‌ای از ظرفیت‌های استان را در این نمایشگاه در معرض دید همه بازدیدکنندگان از این نمایشگاه قرار دهیم.

به گفته وی برای حضور بخش‌های مختلف استان در این نمایشگاه برنامه‌ریزی خوبی در حوزه‌های مختلف انجام شده بود تا زنجیره‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی را در ششمین سال برگزاری این نمایشگاه که در دومین سالی بود که در  آن زنجیره‌ها توجه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: اولویت خراسان جنوبی اشتغال بر روی دو زنجیره زرشک و گوهرسنگ است که علاوه بر این دو مورد به زنجیره‌های دیگر مانند بنتونیت در سبد دوم و در سبد سوم هم در پاویون خراسان جنوبی به فرصت‌های سرمایه‌گذاری پرداخته شده بود.

وی افزود: در این نمایشگاه از کتاب 110 فرصت سرمایه‌گذاری بنام در خراسان جنوبی و کتابچه فرصت‌‌ها و ظرفیت‌های سرمایه گذاری رونمایی و بولتن‌های ادارات کل هم در هر حوزه‌ای عرضه شد که بعضی از آنها به پنج زبان دنیا ترجمه شده بود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استاندار گفت: در این راستا کار دیجیتالی برای تولید محتوا هم انجام شد. باید ظرفیت‌های بازار پسندی خارجی تولیدات خود را شناسایی کنیم و اگر می‌خواهیم بازار صادراتی خوبی داشته باشیم باید از دانش بنیان‌ها در تولید محصولات خود استفاده کنیم. یکی از اهداف سرمایه‌گذاری در حوزه گوهرسنگ منطقه ویژه اقتصادی استان است.

وی با بیان اینکه باید با دانش‌بنیان کردن تولید، سهم صادراتی خود را در حوزه گوهرسنگ و زرشک افزایش‌دهیم، خاطرنشان کرد: 110 مذاکره تجاری بین بخش‌های دولتی و خصوصی، خصوصی و خصوصی و دولتی و دولتی در غرفه خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران انجام شد. 21 هیئت تجاری خارجی از کشورهای چین، ارمنستان، روسیه، آفریقای جنوبی، ترکمنستان، ازبکستان، عراق و ... از غرفه خراسان جنوبی در این نمایشگاه بازدید کردند.

جعفری تصریح کرد: 55 درصد هیئت‌های تجاری بازدیدکننده از غرفه استان در حوزه محصولات مزیت دار خراسان جنوبی بودند که 25 درصد آنها در زمینه گوهرسنگ‌ها و بقیه  در دیگر زمینه‌ها درخواست‌هایی داشتند. هفت تفاهم‌نامه  هم در حوزه‌های مختلف در غرفه خراسان جنوبی امضاء شد که مهمترین آنها در حوزه گوهر سنگ بود که با وزارت صمت این تفاهم‌نامه منعقد شد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی تاکید کرد: مسئول نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان جنوبی با معرفی گروه‌های تجاری بسیار خوب و دعوت آنها به غرفه استان و همچنین همکاری در زمینه‌های مختلف مربوط به برگزاری این نمایشگاه پرتوان ظاهر شد و کار شاخصی در این زمینه انجام داد. خراسان جنوبی در حوزه زنجیره‌ها در بخش فیزیکی به مرحله قابل قبولی رسیده و به طور مثال در حوزه زرشک 55 درصد کارها در استان انجام می‌شود.

به گفته جعفری در حال حاضر از همه سهم صادرات ایران، تنها 5 صدم صادرات  در زمینه گوهرسنگ است، البته جواهرسازان خراسان جنوبی به تازگی برای استفاده از سنگ‌های قیمتی استان اقدام کرده‌اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی از شخصیت‌های چون وزیر جهاد کشاورزی، وزیر کشور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور و تعدادی از معاونان وزرا و...به عنوان تعدادی از افرادی یاد کرد که از غرفه خراسان جنوبی بازدید کردند. 40 شرکت و 60 فعال اقتصادی خصوصی خراسان جنوبی در این نمایشگاه حضور داشتند.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • عدم الزام مشاغلی که فروش کمتر از ۳۰ میلیاردتومان بوده به ارایه دفاتر و ترازنامه
  • طغیانی:لغو معافیت مالیاتی به ضرر صندوق سرمایه‌گذاری ثابت است
  • تشریح دستاوردهای خراسان جنوبی از نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • رونق تولید با مالیات بر سوداگری
  • بهانه‌ طلافروشان برای عدم ثبت معاملات به پایان رسید | مبادلات طلا ساماندهی خواهد شد؟ | پاسخ سازمان مالیاتی به ابهامات صنف طلافروشان
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان توانمند در استقرار صنایع نیروگاهی
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی