Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@14:32:20 GMT

مقابله با پوره ملخ صحرايي در فارس ادامه دارد

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۷۹۳۳۸۸

مقابله با پوره ملخ صحرايي در فارس ادامه دارد

خبرگزاري آريا - شيراز - ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان فارس گفت: مبارزه با پوره هاي ملخ صحرايي(نوزادان) در اين استان به پايان نرسيده است و اين روند در هفت شهرستان ادامه دارد.

حميد دبيري جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اضافه کرد: شهرستان هاي لارستان، گراش ، ممسني، قير و کارزين، خنج، داراب و زرين دشت شهرستان هايي هستند که مقابله با پوره هاي ملخ صحرايي با آنها در حال انجام است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي استان فارس بيان کرد:شهرستان هاي گراش و ممسني نسبت به ساير شهرستان ها داراي تراکم بيشتري از ملخ هستند و مبارزه با اين آفت در اين شهرستان ها بيشتر از مکان هاي ديگر در جريان است.
وي با بيان اينکه از بهمن پارسال تاکنون بيش از سه هزار و 400 هکتار از اراضي فارس سم پاشي شده است افزود: طي دو روز اخير بيش از 300 هکتار از اراضي استان فارس سمپاشي شده است ليکن رصد و پايش مزارع و منابع طبيعي استان فارس همچنان ادامه دارد.
او در خصوص سمپاشي در مناطق نيز عنوان کرد: برخي از مناطقي به علت سختي در جابه جايي تجهيزات، سمپاشي به صورت دستي و با استفاده از سمپاش پشتي صورت مي گيرد که حضور مردم و کمک به نيروهاي جهاد کشاورزي براي کنترل پوره هاي ملخ صحرايي بسيار حائز اهميت است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزي فارس اظهار داشت: ادوات مبارزه با پوره ها و ملخ صحرايي در استان فارس به صورت روزانه در اختيار شهرستان ها قرار مي گيرد و با توجه به تمهيداتي که در استان در نظر گرفته شده است کمبودي در استان فارس در اين زمينه وجود نخواهد داشت.
وي به کشاورزان هشدار داد: با توجه به اينکه پوره هاي ملخ صحرايي به مزارع استان نزديک مي شوند بايد رصد و پايش مزارع بيشتر از قبل مورد توجه باشد و اگر امکان همکاري با نيروهاي جهاد کشاورزي براي مقابله با اين آفت را دارند همکاري هاي لازم را با آنان انجام دهند.
دبيري اضافه کرد: مقابله در عرصه هاي منابع طبيعي با ملخ هاي صحرايي ادامه دارد و طي هماهنگي هاي صورت گرفته مقرر شد نيروهاي اداره کل منابع طبيعي و آبخيزداري فارس به نيروهاي جهاد کشاورزي براي مقابله با ملخ هاي صحرايي کمک کنند.
پيشتر وزير جهاد کشاورزي طي دو نامه به وزير کشور به طور مجدد 30 ميليارد تومان اعتبار جديد و همکاري استانداري ها و فرمانداري ها براي تخصيص تجهيزات مبارزه با ملخ صحرايي را خواستار شد.
محمود حجتي در اين نامه خطاب به عبدالرضا رحماني فضلي نوشت: هجوم ملخ صحرايي از کشورهاي همسايه بخش وسيعي از استان هاي جنوبي کشور از جمله هرمزگان، سيستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، خوزستان، خراسان جنوبي، کهگيلويه و بويراحمد و کرمان را در برداشته است که امنيت غذايي و پايداري عرصه هاي طبيعي کشور را با تهديد جدي مواجه کرده است.
وي افزود: متاسفانه اعتبار تصويب شده تکافوي اقدامات و مديريت يکپارچه مقابله و کنترل آفات مذکور را نمي دهد بنابراين خواهشمند است با طرح و تصويب اصلاح بند 1 تصويب نامه مذکور به مبلغ 300 ميليارد ريال مشتمل بر 150 ميليارد ريال هزينه اي و 150 ميليارد ريال تملک دارايي سرمايه اي در هيات وزيران اقدامات لازم را به عمل آوريد.
مدير مبارزه با آفات عمومي و همگاني سازمان حفظ نباتات کشور گفته بود: از دهم بهمن ماه پارسال تاکنون بيش از 205 هزار هکتار از مناطق آلوده استان هاي جنوبي با ملخ صحرايي مبارزه شيميايي انجام شده است.
سعيد معين نميني در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: از بهمن ماه پارسال تاکنون 145 مورد ريزش ملخ صحرايي در شش استان جنوبي ( خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سيستان و بلوچستان، جنوب کرمان و فارس) داشته ايم که تعداد 135 مورد آن مربوط به 35 روز گذشته (از بيستم فروردين ماه تاکنون) است.
نميني ادامه داد: براساس اعلام فائو بايد تا خرداد ماه امسال در سطح 250 تا 300 هزار هکتار از زمين هاي ايران با ملخ هاي صحرايي مبارزه انجام شود.
ملخ‌هاي زرد رنگ صحرايي (دريايي)، گروهي از ملخ‌هاي پرنده هستند که بزرگي آنها به 15سانتي‌متر مي رسد و در زمره مضرترين حشرات به شمار مي آيند.
ع.پ / 1876
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۳۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان

ایسنا/خراسان رضوی مدیر جهاد کشاورزی خوشاب، خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان در این شهرستان عنوان کرد.

ابراهیم رودسرابی در گفت و گو با ایسنا، حمایت از سرمایه‌گذاری در صنایع جانبی محصولات کشاورزی در خوشاب را ضروری دانست و افزود: ایجاد ارزش افزوده برای محصولات کشاورزی و دامی نقش مؤثری بر اقتصادی کردن تولید محصولات در این بخش دارد.

وی خام فروشی محصولات را یکی از عوامل اصلی پایین بودن درآمد کشاورزان دانست و افزود: ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی محصولات کشاورزی در مقیاس‌های مختلف تأثیر بسزایی در ارزش افزوده محصولات خواهند داشت و به این منظور حمایت‌های همه جانبه از سرمایه‌گذاران در این حوزه صورت می‌پذیرد.

رودسرابی با اشاره به تولید هزاران تن انواع محصول کشاورزی و دامی ازجمله پسته، تخمه هندوانه آجیلی، انگور، زیره، زعفران و سایر محصولات کشاورزی در شهرستان افزود: ایجاد، توسعه و تکمیل واحدهای فرآوری و بسته‌بندی محصولات کشاورزی باعث رونق اقتصادی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.

وی در همین خصوص به اهمیت ویژه کارگاه‌های کوچک روستایی در فرآوری محصولات تولیدی اشاره کرد و بر حمایت جهاد کشاورزی از ایجاد کارگاه‌های مذکور در قالب مشاغل خرد و خانگی تأکید کرد.

مدیر جهاد کشاورزی خوشاب خام فروشی را آفت محصولات کشاورزی دانست و گفت: بدون شک از طریق پایدارسازی درآمدهای کشاورزی می‌توان شاهد توسعه کشاورزی پایدار در شهرستان خوشاب بود.

وی در ادامه به اهمیت گسترش کشت گلخانه‌ای اشاره کرد و افزود: با پیگیری‌های انجام شده توسط جهاد کشاورزی شهرستان تاکنون ۴ مورد پروانه تأسیس واحد گلخانه‌ای به مساحت ۱۲ هزار متر مربع صادر شده است.

رودسرابی با بیان اینکه در سال جدید ۶۰۰۰ متر مربع گلخانه به بهره‌برداری رسیده و به کشت سبزی و صیفی‌جات اختصاص یافته است، عنوان کرد: توسعه کشت گلخانه‌ای بستری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از واحدهای جدید گلخانه در شهرستان زمینه اشتغال برای ۱۵ نفر فراهم شده است، توسعه کشت‌های گلخانه‌ای را بستری برای افزایش تولید محصولات و رونق کشاورزی در منطقه و همچنین افزایش بهره‌وری آب دانست و افزود: یکی از اولویت‌های مدیریت جهاد کشاورزی خوشاب در زیر بخش باغبانی توسعه گلخانه‌ها و کشت در محیط‌های کنترل شده است.

رودسرابی ادامه داد: راه‌اندازی واحدهای گلخانه‌ای در راستای استفاده بهینه از آب، تولید محصولات کشاورزی با کیفیت و استفاده مناسب از انرژی و کاهش هزینه‌های کاشت، داشت و برداشت محصولات است.

وی با بیان اینکه برنامه توسعه گلخانه‌ها در سال‌های آتی، همچنان از اولویت کاری واحد باغبانی شهرستان است، اذعان کرد: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی، احداث و توسعه گلخانه‌ها باید با سرعت بیشتری گسترش یافته و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی به دلیل صرفه اقتصادی و بازار فروش در اولویت قرار گیرد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب ترویج و توسعه گلخانه‌ها را در راستای کاهش مصرف آب در بین کشاورزان بسیار مثمر ثمر دانست و گفت: با توجه به اینکه پرورش محصولات در فضای بسته و گلخانه‌ای علاوه بر آب‌بری کم باعث ایجاد اشتغال و درآمد پایدار می‌شود از تمامی سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری می‌کنند حمایت می‌کنیم.

وی همچنین به وضعیت نوغانداری در شهرستان اشاره کرد و افزود: برای رونق این صنعت تاکنون جلسات بسیاری در شهرستان برگزار شده و به نتایج خوبی نیز رسیده‌ایم.

رودسرابی خاطرنشان کرد: پیرو انعقاد تفاهم‌نامه مدیریت جهاد کشاورزی و کمیته امداد شهرستان، در راستای اجرای هرچه بهتر تفاهم‌نامه، با هدف شناسایی متقاضیان پرورش کرم ابریشم، جذب حداکثری تخم نوغان و برنامه‌ریزی ارائه آموزش‌های لازم در راستای مدیریت پرورش کرم ابریشم در شهرستان جلساتی برگزار شده است.

وی ادامه داد: سال گذشته تعداد ۹۵ نوغاندار، آموزش‌های لازم را در قالب کلاس‌های آموزشی دریافت کردند و تعداد ۲۴۲ جعبه تخم نوغان در شهرستان توزیع شد که منتج به تولید بالغ‌بر ۸ تن پیله تر در شهرستان شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خوشاب با بیان اینکه می‌توان متوسط تولید پیله تر از هر جعبه در سال گذشته را معادل ۳۵ کیلو در نظر گرفت، افزود: در سال جدید تعهد شهرستان در جذب تخم نوغان، تعداد ۲۷۰ جعبه است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای جذب حداکثری انجام شده است.

شهرستان خوشاب با ۳۶ هزار هکتار کشتزار و باغ، ۲۲۵ حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق، ۲۶۵ رشته قنات و ۲ رودخانه دائمی، یکی از قطب‌های کشاورزی غرب خراسان رضوی است.

سلطان‌آباد، مرکز شهرستان ۳۸ هزار نفری خوشاب در ۱۷۵ کیلومتری غرب مشهد واقع است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰ درصدی تولیدات گلخانه‌ای در تایباد
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • تداوم تخریب تغییرکاربری‌های غیرمجاز در شهرستان سامان
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • رفع تداخلات ۲۳ هزار هکتار اراضی ساری