Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و هفتمین روز اردیبهشت ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

27 اردیبهشت 1317، تونل کندوان با حضور رضاشاه افتتاح شد. این بزرگ ‌ترین تونلی بود که تا آن زمان در ایران ساخته شده بود. کار ساخت این پل از سال 1314 آغاز شد. مهندسان زبردست و کارگران بیل و کلنگ به دست، دست به کاری کارستان و تاریخی زده‌اند؛ حفر 1886 متر تونل در دل سلسلسه جبال سخت و سنگی و نفوذناپذیر البرز.

27 اردیبهشت 1318، دولت وقت نتايج سرشماري شهر تهران را اعلام كرد كه به موجب آن، پايتخت ايران در آن سال 531 هزار جمعيت داشت .

 27 اردیبهشت 1328، رئیس مجلس شورای ملی، قانون اجازه استخدام پنج نفر از پزشكان عالی رتبه آلمانی و اتریشی را برای تدریس در دانشكده پزشكی تبریز به وزارت فرهنگ ارسال كرده است.

27 اردیبهشت 1330، فرانسیس شپرد، سفیر انگلیس با تسلیم یادداشت تذکری به دولت ایران، قانون ملی ‌شدن صنعت نفت را خلاف قوانین بین ‌المللی اعلام کرد.

27 اردیبهشت 1340، لایحه افزایش نرخ مکالمات تلفنی در جلسه مجلس شورای ملی از تصویب گذشت و برای اجرا به دولت ابلاغ گردید.

27 اردیبهشت 1343، بانک بین ‌المللی صادرات و واردات آمریکا مبلغ 18 میلیون دلار برای راهسازی به ایران وام داد.

27 اردیبهشت 1348، طبق اعلامیه مشترک در مورد تامین یک هزار میلیون دلار درآمد سالانه، ایران و کنسرسیوم توافق کردند.

27 اردیبهشت 1350، در جلسه ‌ای که با حضور نیک ‌پی، شهردار تهران و جمعی از مسوولان وقت در کاخ مرمر در مورد پاره ‌ای از مسائل آلودگی هوای تهران مطرح شد، شهردار تهران سخنرانی شدید اللحنی علیه تمام کسانی که باعث آلودگی و دودی شدن هوای تهران می‌شوند، کرد. او گفت: کارگاه‌ های آسفالت‌ پزی اطراف تهران که دود غلیظی از آنها به آسمان برمی‌ خاست و آسمان تهران را سیاه می‌ کرد تعطیل شده است و شهرداری به موجب مقررات ماده بیست، موسسات دودزا را تعطیل کرده و این کار را دنبال می‌ کند. به حمام ‌ها شدیدا اخطار داده شده و آنها باید در کوره‌ های خود دستگاه ضددود نصب کنند، در غیر این صورت حمام ‌های دودزا بسته خواهند شد. البته به دیگر موسسات دودزا یک ماه مهلت داده شده است و اگر در این مدت برای رفع دود اقدام نکنند از کار آنها جلوگیری خواهد شد و شهردار تهران افزود: البته اتومبیل ‌ها عامل اصلی آلودگی هوای تهران هستند و مردم نیز از این بابت بی ‌نهایت ناراحت هستند. به مالکان اتومبیل‌ های دودزا نیز یک ماه مهلت داده‌ ایم که از موتورهای خود رفع دود کنند و اگر نکردند، پلاک اتومبیل آنها ضبط خواهد شد و در این ‌باره شرکت واحد را نیز گفته ‌ایم اقدام کنند و از 2000 دستگاه اتوبوس، دودزدایی به عمل بیاید و موتورها و بارکش‌ ها نیز باید تا یک ماه دیگر تکلیف خودشان روشن کنند!

27 اردیبهشت 1359، بازار مشترك اروپا محدوديت‌هاي اقتصادي عليه جمهوري اسلامي ايران را به اجرا درآورد.

27 اردیبهشت 1362، مجلس شوراي اسلامي طرح تأسيس وزارت اطلاعات را تصويب كرد.

27 اردیبهشت 1380، دكتر رحمان دادمان وزير راه به همراه 70 نماينده مجلس و 22 همراه در جريان سفر به گرگان براي افتتاح يك فرودگاه جديد بر اثر سانحه سقوط هواپيما در 20 كيلومتري جنوب شهر ساري به شهادت رسيدند.

27 اردیبهشت 1390، بیست و یکمین همایش سیاست ‌های پولی و ارزی برگزار شد و سرانجام نرخ رشد اقتصاد ایران در سال ۸۸ اعلام و نرخ غیررسمی سال ۸۷ تایید شد. در این همایش معاون اقتصادی بانک مرکزی، نرخ رشد اقتصاد در سال ۸۸ را با نفت معادل 3.5 درصد و بدون نفت معادل 4.3 درصد اعلام کرد.

27 اردیبهشت 1391، وزیر امور اقتصادی و دارایی در واکنش به نوسانات قیمت سکه طی چند روز اخیر گفت: برخی بازار آزاد را دستکاری می‌کنند که افراد باید مراقب باشند.

27 اردیبهشت 1393، بانک جهانی در جدیدترین برآورد خود نرخ تورم ایران را در سال ۲۰۱۳، 39.3 درصد اعلام کرد و از رتبه دوم ایران از این نظر بین ۱۶۱‌کشور جهان خبر داد.

27 اردیبهشت 1394، اولین خط کشتیرانی مستقیم بین ایران و عمان با استفاده از ظرفیت کشتی‌سازان داخلی و با تلاش بخش خصوصی با هدف واردات تجهیزات پزشکی و خودرو از عمان و صادرات میوه و تره‌بار از ایران راه‌اندازی شد.

27 اردیبهشت 1395، وزیر امور اقتصادی و دارایی طی احکام جداگانه ای، رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و سرپرست بانک ملی ایران را منصوب کرد. علی طیب‌نیا طی حکمی عبدالناصر همتی را به استناد مصوبه هیات وزیران به سمت رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با حکم جداگانه‌ای نیز محمدرضا حسین زاده را به سمت سرپرست بانک ملی ایران منصوب کرد. همتی پیش از این سمت مدیرعاملی بانک ملی ایران را برعهده داشت.

27 اردیبهشت 1396، بانک مرکزی در یک اطلاعیه از پرداخت سپرده‌های سپرده‌گذاران موسسه منحله فرشتگان از سوی موسسه مالی کاسپین خبر داد.

27 اردیبهشت 1397، پس از اتمام جلسه سران ۲۸ کشور اروپایی برای اتخاذ «رویکردی مشترک» برای حفظ برجام، اتحادیه اروپا بسته ‌ای متشکل از چهار محور را برای کاهش آثار بازگشت تحریم ‌های آمریکا به اقتصاد ایران پیشنهاد کرد. بر مبنای اعلام رئیس کمیسیون اروپا، این اتحادیه برای مقابله با آثار تحریم ‌های آمریکا علیه ایران بار دیگر روند حقوقی «مقررات بازدارنده» را آغاز خواهد کرد. افزون بر این اتحادیه اروپا در نظر دارد موانع حمایت «بانک سرمایه ‌گذاری اروپا» از سرمایه ‌گذاری شرکت ‌های اروپایی، به‌خصوص شرکت ‌های کوچک و متوسط در ایران را مرتفع کند. اتحادیه اروپا همچنین به‌منظور اعتمادسازی برای طرف ایرانی، تقویت سرمایه‌ گذاری در ایران به‌خصوص در بخش انرژی را در دستور کار قرار داده است. اروپا همچنین واریز درآمد ارزی حاصل از فروش نفت ایران را به حساب بانک مرکزی در سایر کشورها به‌عنوان تضمینی برای دستیابی ایران به درآمد حاصل از فروش نفت ارائه ‌کرده است.


منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد، موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران رویدادهای اقتصادی مارک ویلموتس سردار فدوی شاخص فلاکت توزیع کاغذ بمباران صنعا پرسپولیس سپاهان خداحافظی خسرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۵۴۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت

به گزارش صدای ایران از انتخاب،«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، امروز در جلسه عمومی پارلمان اروپا در استراسبورگ درباره پاسخ ایران به اقدامات اسرائیل گفت: حمله ایران علیه اسراییل در ۱۳ آوریل بی‌سابقه بود. هیچ گاه، پیشتر اتفاق نیفتاده بود. اولین باری است که ایران به طور مستقیم از خاک خود اسراییل را با صد‌ها پهپاد و موشک هدف قرار می‌دهد.

بورل در ادامه اشاره کرد که حمله ایران به اهدافی دراسرائیل، پس از حمله تل آویو علیه ساختمان کنسولگری ایران در دمشق رخ داد که اتحادیه اروپا آن را محکوم کرده بود.

بورل اقدام ایران را «نشان‌دهنده وخیم‌تر شدن شرایطی بسیار متشنج در منطقه دانست.»

او در ادامه گفت: ما، همگی حمله ایران را محکوم کرده و تعهدمان نسبت به امنیت اسراییل را اعلام کردیم. درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد.

بورل با دفاع از سیاست‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه ایران گفت: تحریم‌ها ابزار مهمی هستند و ما از آنها برای فرستادن پیام مهمی به ایران درباره فعالیت‌های آن در زمینه اشاعه تسلیحات کشتار جمعی با هدف ثبات‌زدایی در منطقه، استفاده کرده‌ایم.

او افزود: اگرچه، باید بدانیم که تحریم‌ها به تنهایی یک سیاست نیستند. تحریم‌ها ابزاری برای اتخاذ یک سیاست هستند. تحریم به خودی خود، ایران را باز نمی‌دارد. این باید پس از سال‌ها تحریم بین‌المللی مشخص باشد. ایران به همراه کره شمالی، کشور‌هایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آنها اعمال شده است. تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند و باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت. اقدام دیپلماتیک باید از اهمیت برابری برخوردار باشد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: زمان دیپلماسی و حداکثر تلاش‌های دیپلماتیک برای اقدام به آرام کردن وضعیت است. زمان درخواست از همه برای ایفای نقش فرارسیده است. اتحادیه اروپا و کشور‌های عضو آن با بازیگران مهم در تماس هستند، چراکه اتحادیه اروپا کانال‌های ارتباطی با تمامی طرفین را باز نگه می‌دارد.

او در بخش دیگری از اظهاراتش مطرح کرد: غزه کانون تنش‌های منطقه است. تمامی بهت و حیرتی که منطقه و سراسر جهان را فراگرفته، از آن نشات می‌گیرد.

بورل افزود: ما باید با در نظر داشتن تمامی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، تعهد مطلق‌مان به دفاع و موجودیت اسراییل، همچنین هزینه انسانی درگیری‌هایی که آن‌جا رخ می‌دهد، بتوانیم در منطقه صلح و ثبات ایجاد کنیم.

او با تاکید بر اهمیت راهکار «دو دولتی» برای حل‌وفصل مسلئه فلسطین گفت: صدای اروپا باید صدای منطق باشد که تلاش می‌کند رنج انسانی را کاهش دهد و به دنبال صلحی پایدار باشد که از نظر ما، تنها از طریق روندی سیاسی حاصل می‌شود که به راهکار دو دولت منجر می‌شود.

دیگر خبرها

  • گفت و شنود/ به سه دلیل!
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • ببینید | دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران
  • دفاع متفاوت برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • دفاع جانانه برخی از نمایندگان اتحادیه اروپا از ایران | در حالی که کت و شلوار  پوشیده‌اید ...| ویدئو
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: ایران و کره شمالی، کشورهایی هستند که بیشترین تحریم‌ها علیه آن‌ها اعمال شده است
  • بورل: تحریم‌ها ایران را نمی‌ترساند