Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «باید یک ساز و کار منطقی برای بازگرداندن ارز صادرکنندگان ایجاد کنیم»، بازار متشکل ارزی و دادن مجوز واردات در قبال صادرات به صادر کنندگان را از راهکارهای موثر در این زمینه دانست.

علی اکبر کریمی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به عدم بازگشت ۳۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به کشور گفت: هنوز در کمیسیون اقتصادی بحثی در این زمینه صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی ما در فراکسیون توسعه صادرات مجلس در این باره جلساتی را برگزار کردیم. واقعیتی که وجود دارد این است که بخش عمده‌ای از ارز حاصل از صادرات به چرخه داخل برنگشته است.

وی افزود: در بودجه سال ۹۸ نیز مجازات‌هایی برای صادر کنندگانی که ارزشان را به کشور برنگرداندند پیش بینی شده است. از جمله حذف معافیت مالیاتی آنها در تبصره ۸ قانون بودجه سال ۹۸. اما اکنون باید یک ساز و کار منطقی برای بازگرداندن ارز صادرکنندگان ایجاد کنیم.

نماینده مردم اراک در مجلس با بیان اینکه «حرکت‌های دستوری و پلیسی در این زمینه خیلی جوابگو نیست»، گفت: ما باید انگیزه لازم را برای صادرکنندگان فراهم کنیم و ببینیم صادر کننده قیمت تمام شده کالای خود را با چه ارزی پرداخت می‌کند. خیلی از تولید کنندگان کالایشان را با ارز آزاد تولید می‌کنند و در چنین شرایطی نمی‌توان از آنها انتظار داشت ارز حاصل از صادراتشان را با ارز نیمایی و زیر قیمت ارز آزاد به دولت بدهند.

کریمی یاد آور شد: دولت باید زمینه‌ای فراهم کند تا انگیزه صادر کنندگان برای بازگشت ارز بیشتر شود. یکی از اینها بحث بازار متشکل ارزی است که بانک مرکزی مطرح کرده و فعال کردن این ساز و کار می‌تواند در این امر مؤثر باشد. علاوه بر این دادن مجوز واردات در قبال صادرات به صادر کنندگان برای کالاهایی که اولویت کشور است نیز می‌تواند از عوامل دیگر افزایش انگیزه صادرکنندگان برای بازگشت ارز باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صادرکنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۷۹۹۵۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم

به گزارش خبرآنلاین محمدرضا شهیدی افزود: تولیدکننده از حداکثر پتانسیل برای ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات برای رقابت با برندهای دیگر مانند تولیدات چینی استفاده می‌کند؛ اما شرایط صادرات باید توسط سازمان توسعه تجارت فراهم شود. متاسفانه دخالت معاونت و کمیته‌های دولت در امور بنگاه‌ها هیچ‌گاه به شکل ریل‌گذاری صادراتی نبوده و تنها صنایعی که از اقدام مثبت دولت در صادرات بهره‌مند شده‌اند، کانی‌های فلزی و غیرفلزی و همچنین پتروشیمی‌ها بوده‌اند که آنها هم به نوعی متعلق به دولت هستند.

شهیدی اظهار کرد: امروزه چنانچه به عراق صادرات انجام شود، برای دریافت پول با مشکل مواجه هستیم؛ چرا که حتی در این کشور نتوانسته‌ایم یک ‌شبه‌بانک برای تبادلات مالی ایجاد کنیم، اما تا دلتان بخواهد نهادهای مسوول در این زمینه داریم.

وی با اشاره به اینکه نهادهای مسوول نتوانسته‌اند در نمایشگاه اکسپو از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند، عنوان کرد: تولیدکننده باید به کار تخصصی خودش یعنی تولید بپردازد و ایجاد سازوکارهایی مانند دعوت از هیات‌های تجاری برعهده مسوولان و متولیان است و متاسفانه امروز شاهدیم که تعداد خارجی‌های حاضر در نمایشگاه ‌درصد ناچیزی از شرکت‌کنندگان را تشکیل می‌دهد. 23302 برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902905

دیگر خبرها

  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • لزوم ایجاد آزمایشگاه استاندارد کنترل کیفی کالا در مرز باشماق
  • ابراهیم رئیسی یک دستور جدید صادر کرد +جزئیات
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • ظرفیت صادرات محصولات سلامت محور ایران به کشورهای آفریقایی
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم
  • مدیر امور بین‌الملل سازمان غذا و دارو عنوان کرد: ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات‌پزشکی به ۲۰ کشور آفریقایی
  • ظرفیت صادرات دارو و تجهیزات به ۲۰ کشور آفریقایی
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور