Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-01@09:23:41 GMT

سالانه ۸۰ تن ورمی کمپوست در اصفهان تولید میشود

تاریخ انتشار: ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۰۰۱۲۸

سالانه ۸۰ تن ورمی کمپوست در اصفهان تولید میشود

مسئول فنی آزمایشگاه کنترل کیفیت سازمان مدیریت میماند شهرداری اصفهان از تولید سالانه ۸۰ تن ورمی کمپوست در این سازمان خبر داد.

احمدرضا تقی پور در گفت و گو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه در حال حاضر در سازمان مدیریت پسماند اصفهان هر سه ماه یک بار حدود ۲۰ تن ورمی کمپوست تولید می شود، اظهار کرد: ورمی کمپوست نوعی کود آلی و حاصل تغذیه کرم های قرمز حلقوی از ضایعات و باقیمانده سبزیها، پوست میوه ها و مدفوع گاو است که طی فرآیندی نیمه هوازی ( حدود ۸۰ درصد) رطوبت تولید می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تولید ورمی کمپوست صرفه اقتصادی بسیاری دارد زیرا این کود برای مصارف گلخانه ای به کار برده می شود و به طور معمول همه گلخانه ها از این کود استفاده می کنند. 

تقی پور با بیان اینکه استفاده از ورمی کمپوست برای فضای سبز شهری و کشاورزی از نظر اقتصادی به صرفه نیست، ادامه داد: کمپوست معمولی با بهای هرکیلو  ۶۰ تا ۷۰ تومان، کود گاوی هر کیلو ۱۰۰ تومان بفروش می رسد در حالی که هر کیلو ورمی کمپوست تولیده شده در سازمان حدود ۸۰۰ تومان و در بازار هر کیلو ۱۲۰۰ تا ۲۰۰۰ تومان است، به این دلیل برای تامین کود مورد نیاز فضای سبز شهری استفاده از ورمی کمپوست به صرفه نیست و از سوی دیگر میزان تولید این نوع کود نیز در حال حاضر جوابگوی نیاز فضای سبز سطح شهر و کشاورزی نیست. 

مسئول فنی آزمایشگاه کنترل کیفیت سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه درحال حاضر در دو استان چهارمحال و بختیاری و فارس  تولید ورمی کمپوست از سوی شرکتهای خصوصی انجام می شود، گفت: چند شرکت خصوصی برای همکاری با سازمان مدیریت پسماند در خصوص تولید ورمی کمپوست ابراز تمایل کرده اند که در صورت توافق میزان تولید افزایش خواهد یافت.

ورمی کمپوست اصلاح کننده خاک 

وی افزود:هم اکنون از یک سالن سازمان مدیریت پسماند برای تولید ورمی کمپوست بهره برداری می شود اما افزایش تولید این محصول به وجود سرمایه گذار، افزایش تقاضا در بازار و قیمت بستگی دارد، قیمت کنونی ورمی کمپوست با توجه به افزایش هزینه های تولید، به صرفه نیست و از سوی دیگر تعیین نرخ برای فروش نیز با سازمان مدریت پسماند نیست، افزایش قیمت ورمی کمپوست در صورت تصویب شورای شهر و جلسه هیئت مدیره امکان پذیر خواهد بود.  

تقی پور با اشاره به مزایای زیست محیطی استفاده از ورمی کمپوست، گفت: این کود ارگانیک اصلاح کننده فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک است و از شوری آن جلوگیری می کند، آلودگی ندارد و نسبت به سایر کودها بوی کمتری دارد و به همین دلیل بیشتر برای مصارف خانگی و گلخانه ای استفاده می شود. 

وی ادامه داد: ورمی کمپوست به دلیل دارا بودن اسید آمینه، آهن، روی و منگنز نسبت به سایر کودهای آلی کیفیت بهتری دارد و عاری از تخم علف های هرز است و با ایجاد پوکی در خاکهای متراکم سبب آبرسانی و نگهداری آب و مواد مغذی در خاک می شود.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خاک سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان کمپوست محيط زيست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۰۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد

به گزارش خبرنگار مهر، قاسم کریم زاده بعدازظهر یکشنبه در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه ظرفیت و پتانسیل‌های شیلاتی استان مازندران در پنج محور بررسی و در این نمایشگاه عرضه شده است، تصریح کرد: صادرات و توسعه بازار آبزیان از مهم‌ترین برنامه‌های حوزه صادراتی به شمار می‌رود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بخش شیلاتی مازندران یادآور شد: شیلات مازندران دارای ۳۹۰۰و احد آبزی پروری و ۱۱۴ تشکل صیادی است که سالانه ۱۳ هزار نفر در پروتئین جامعه تلاش می‌کنند.

کریم زاده با تاکید بر اینکه میزان تولید مازندران در بخش شیلاتی سالانه حدود ۱۳۰ هزار تن است و از این میزان تولید سالانه ۶ تا ۱۲ تن محصول صادر می‌شود، عنوان کرد: سالانه ۱۰ تا ۲۰ میلیون دلار از محل صادرات شیلاتی استان مازندران حاصل می‌شود که سال گذشته رقم صادرات استان مازندران ۸۰۳ میلیون دلار بود.
مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه ماهیان خاویاری محصول اصلی و ارزآور حوزه شیلاتی کشور و این استان است، گفت: سالانه ۲۶۰۰ تن ماهی خاویاری در مازندران تولید می‌شود که از این میزان ۹۰۳ تن خاویار استحصال می‌شود که ارزش اقتصادی آن هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است.

وی با اعلام اینکه در این اداره کل، ۴۲ فرصت سرمایه گذاری شناسایی شده است، تاکید کرد: با به انجام رسیدن این فرصت‌ها، ۴۵ هزار تن تولید اولیه محصولات شیلاتی استان افزایش خواهد یافت و همچنین ۱۷۰۰ شغل جدید در این مسیر ایجاد می‌شود.

کد خبر 6091153

دیگر خبرها

  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • تولید سالانه ۴۰۰ هزار اکسل خودرو پژو در چهارمحال و بختیاری + فیلم
  • درخواست جذب سالانه ۱۵۰۰۰ نیروی پرستاری
  • کسب رتبه نخست منطقه ۹ اصفهان در افزایش تناژ جمع‌آوری مواد بازیافتی
  • خط سوم تولید کمپوست در تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • ضرورت کاهش سرعت متوسط سالانه خودروها/ مقوله آموزرش در رسانه‌ها پررنگ‌تر شود
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • تولید زباله در سراب ۴۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد