Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شرکت سهامی فرش ایران – اراک گفت: شرایط بازار بافت فرش در کشور به شکلی شده که تمامی استان‌ها کمیته فرش خود را تشکیل داده‌اند تا این مشکلات را حل کنند، اما این بازار هم درگیر معضل احتکار شده است.

محسن شفقتی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به مشکلات عدیده در حوزه تأمین مواد اولیه فرش در استان مرکزی بیان کرد: قیمت مواد اولیه بافت فرش در کشور و به تبع آن استان مرکزی به شدت افزایش یافته است که علت آن نوسانات حاکم بر بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به رشد ۱۰۰ درصدی قیمت مواد اولیه بافت فرش نسبت به سال گذشته افزود: شرایط و نوسانات قیمتی به صورت روزانه و لحظه‌ای شده است، ثباتی در بازار وجود ندارد و شاید فردا این افزایش قیمت ۱۰۰ درصدی به ۱۲۰ یا ۱۵۰ درصد برسد، اما در کنار افزایش قیمت شدید، موضوعات دیگری این بازار را دچار چالش جدی کرده است.

شفقتی تصریح کرد: بازار فرش دستبافت با معضل نبود مواد اولیه نیز مواجه است، در کنار همه این افزایش‌های قیمتی، بافندگان فرش حتی اگر تمایل به خرید با همین قیمت‌ها هم داشته باشند نمی‌توانند مواد اولیه مورد نیاز خود را تأمین کنند. شرکت سهامی فرش سال گذشته این شرایط را پیش‌بینی کرد و بخشی از نیاز خود به مواد اولیه را تأمین کرد، اما اخیراً که برای تأمین کسری مواد اولیه مراجعه کردیم چالش قیمت و عدم وجود مواد در بازار محسوس بود.

وی با بیان اینکه قیمت هر کیلو چله نخ فرش در اواخر سال گذشته ۵۰ هزار تومان بود و امروز به ۱۰۰ هزار تومان رسیده و حتی در بازار یافت نمی‌شود، افزود: شرایط بازار بافت فرش در کشور به شکلی شده که تمامی استان‌ها کمیته فرش خود را تشکیل داده‌اند تا این مشکلات را حل کنند، اما این بازار هم درگیر معضل احتکار شده است.

رئیس شرکت سهامی فرش ایران – اراک گفت: این افزایش قیمت‌ها به خودی خود باعث افزایش قیمت فرش شده است به طوری که طی ۲ ماهه اول سال ۹۸، قیمت فرش چیزی در حدود ۳۰ درصد بالا رفته و جالب اینجاست که با وجود این افزایش قیمت همچنان بازار فروش فرش دستبافت در استان مرکزی خوب است.

وی با اشاره به اینکه فرش استان مرکزی به ندرت به خارج از استان یا خارج از کشور صادر می‌شود و عمده بازار فروش آن در داخل استان است، بیان کرد: به عنوان مثال اگر سالانه ۲۰ هزار متر فرش در استان بافته شود شاید در حدود هزار متر آن به خارج از استان فروخته شود و در واقع می‌توان گفت بازار برون‌استانی را نمی‌توان برای فرش استان مرکزی متصور بود.

شفقتی علت این شرایط را استفاده از مواد اولیه نامرغوب دانست و افزود: در شرایط کنونی بسیاری از استان‌ها که در بافت فرش سابقه بالایی ندارد جای استان مرکزی را در بازار کشور گرفته‌اند و استفاده از مواد اولیه نامرغوب نیز عمده دلیل این شرایط است در حالی که استان مرکزی سابقه قابل قبولی در بافت فرش دارد.

وی با بیان اینکه شرکت سهامی فرش ایران در اراک سال گذشته ۲ میلیارد تومان فرش فروخت و امسال نیز روند رشد در این رابطه هدفگذاری شده است، اظهار کرد: در فروردین و اردیبهشت سال جاری فروش فرش توسط شرکت ۷۰ درصد افزایش یافته است و یکی از دلایل این استقبال با وجود افزایش قیمت‌ها استفاده از مواد اولیه کیفی توسط شرکت و بافندگان وابسته به شرکت است. این رویکرد برای شرکت مزایای بسیاری دارد و مشتریان شرکت را به مشتریان دائمی تبدیل کرده است.

رئیس شرکت سهامی فرش ایران – اراک اضافه کرد: سیاست شرکت در سال جاری رشد ۱۰۰ درصدی تولید در مقایسه با سال گذشته است و در این راستا تهمیداتی نیز اندیشیده شده است که یکی از آنها امضای تفاهم‌نامه با بانک مهر ایران است که خریداران با تأمین تضامین بانکی می‌توانند تا سقف ۲۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۴ درصد از این بانک دریافت کنند که این امر در کنار تشویق مردم به خرید فرش دستبافت، رونق این بازار نیز رقم می‌زند و همچنین چرخه اقتصادی فرش استان را نیز به چرخش درمی‌آورد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: احتکار فرش دستبافت منطقه مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۲۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، علی صالحی دادستان عمومی و انقلاب تهران به همراه مدیران و معاونین سازمان صمت استان، تعزیرات حکومتی تهران و سازمان غذا و دارو با حضور در شرکت‌های داروسازی «توفیق دارو» و «خوارزمی» از خطوط تولید و آزمایشگاه‌های مختلف این دو مجموعه بازدید کرد.

وی در حاشیه این بازدید ضمن تبریک و تهنیت روز کارگر و معلم اظهار کرد: در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری که سال جاری را با نام «جهش تولید با مشارکت مردم» نام گذاری کردند همچنین حسب دستور رئیس قوه قضائیه به منظور حمایت از تولید، امروز از دو شرکت داروسازی توفیق دارو و خوارزمی که از جهات مختلف برای نظام جمهوری اسلامی ایران ارزشمند هستند بازدید به عمل آوردیم.

وی افزود: در قوه قضائیه دبیرخانه اقتصاد مقاومتی در دادگستری‌های تمام استان‌های کشور فعال است تا از واحدهای تولیدی و صنعت گران حمایت شود.

وی ادامه داد: در جلسه امروز با مسئولان و مدیران این شرکت‌های دارویی اعلام کردیم که مطالبات، مسائل و مشکلات موجود را به صورت مکتوب به دبیرخانه واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران ارائه دهند تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن در جهت پیگیری و رفع آن‌ها اقدام کنیم.

دادستان تهران درباره مشکل اعلامی طولانی شدن ترخیص مواد اولیه گفت: فرایند اداری ترخیص مواد اولیه را با قید فوریت بررسی و مرتفع می‌کنیم همچنین در جهت حل مشکل فرسودگی ماشین آلات شرکت‌ها از طریق برگزاری جلسه با بانک‌های عامل موضوع اعطای تسهیلات مصوب را پیگیری خواهیم کرد.

صالحی بیان کرد: بیشتر مشکلاتی که دو شرکت داروسازی بیان کردند مربوط به عدم تأمین نقدینگی، پرداخت نشدن مطالبات، فرسوده شدن ماشین آلات، کیفیت قیمت گذاری در صنعت دارو، عدم تخصیص به موقع ارز و مشکلات تأمین مواد اولیه بود که مقرر شد شرکت‌های داروسازی مسائل مربوط به هر دستگاه را به صورت مجزا اعلام کنند تا پیگیری و جلسات لازم از طریق واحد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران صورت پذیرد.

وی ادامه داد: مصوبات حمایتی که در جلسه امروز تصویب شد قطعاً در دبیرخانه ستاد اقتصاد مقاومتی دادسرای تهران پیگیری خواهد شد همچنین متعاقباً جلساتی به منظور پیگیری اجرای مصوبات با مسئولین امر که می‌توانند مشکلات این واحدهای تولیدی را رفع کنند در دادسرای تهران برگزار خواهیم کرد و با استفاده از ظرفیت‌های قانونی، موانع پیش روی این واحدهای تولیدی را در خصوص چالش‌هایی که مطرح کردند؛ به حداقل می‌رسانیم.

کد خبر 6094880

دیگر خبرها

  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • مشکل طولانی شدن فرایند اداری ترخیص مواد اولیه شرکت‌های داروسازی به زودی رفع می‌شود
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • مشکل طولانی شدن ترخیص مواد اولیه دارو برطرف می‌شود
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳