Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر و کارشناس حقوق انتخابات و قانونگذاری گفت: ابزار‌های مجازات هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مانند تذکر شفاهی و محرومیت از حضور در هیئت رئیسه کارآمد و بازدارنده نیست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید مجتبی حسینی پور، پژوهشگر و کارشناس حقوق انتخابات و قانون گذاری در نشست بررسی ساختار و ظرفیت‌های قانونی و مردمی برای نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی که در جمع اعضای دفتر تحکیم وحدت برگزار شد، گفت: نظارت بر رفتار نمایندگان موضوع مهمی است، اما برای جامعه ما تاکنون تبدیل به مسئله نشده است مگر اینکه این موضوع بر اثر آگاهی مردم و با فشار افکار عمومی تبدیل به مسئله شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این در حالی است که نظارت بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی و تضمین رعایت قسم نامه و جلوگیری از سوءاستفاده مالی، اقتصادی و اخلاقی نمایندگان در سیاست‌های کلی انتخابات از سوی رهبر انقلاب مورد تأکید واقع شده است.   وی با بیان اینکه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان در سال سال ۹۱ بر اساس قانونی تحت همین عنوان ایجاد شد، افزود: سازوکار شروع به رسیدگی به نظارت بر نمایندگان مجلس از طریق گزارش‌های دریافتی توسط این هیأت است. با این وجود اشکال کار اینجاست که هیئت نظارت حتی یک سامانه برای ارتباط و ثبت گزارشات مردمی ندارد و حتی اگر مردم علیه نماینده‌ای شکایت داشته باشند و شکایتشان توسط هیأت به قصد تشویش اذهان عمومی دانسته شود؛ هیئت نظارت موضوع را به مرجع قضائی ارجاع و حتی رونوشتی از آن که متضمن مشخصات فرد گزارش دهنده است را به نماینده مربوطه می‌دهد؛ و از طرفی اعضای هیئت نظارت از خود نمایندگان هستند که قاعدتا وجود لابی بین نمایندگان به آن‌ها اجازه نمی‌دهد علیه یک دیگر پیگر موضوعی باشند.

این پژوهشگر و کارشناس حقوق انتخابات و قانون گذاری گفت: دلیل موثر نبودن فرایند نظارتی هیئت نظارت به دو نکته باز می‌گردد، اول اینکه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان بر اساس منشور خاصی که رفتار نمایندگان را بر اساس آن بسنجد؛ عمل نمی‌کند و دوم اینکه ابزار‌های مجازات هیئت مانند تذکر شفاهی، کسر از دستمزد، ثبت در پرونده، اعلام تخلف در صحن و محرومیت از حضور در هیئت رئیسه کارآمد و بازدارنده نیست.

وی تصریح کرد: مجازات بازدارنده و موثر به امکان عزل نماینده و محرومیت از نمایندگی در دوره‌های بعد گفته می‌شود؛ بااین وجود در حال حاضر تنها ظرفیت مردمی برای نظارت بر رفتار نمایندگان هنگام انتخابات مجلس و عدم انتخاب مجدد اوست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: هیات نظارت بر رفتار نمایندگان نمایندگان مجلس دفتر تحکیم وحدت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۵۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد

به گزارش «تابناک»، زینب قیصری در گفت وگو با ایسنا درباره اهمیت دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: در دور اول انتخابات، در شیوه انتخاب افراد یک بلوغ سیاسی را دیدیم که اتفاق فرخنده‌ای بود و نشان داد که مردم با تحقیق بیشتری دنبال انتخاب نمایندگانی هستند که کیفیت بالاتری داشته باشند. انتخابات به دلیل تکثر داوطلبان به دور دوم رفت و این منافاتی ندارد با این حرکت که مردم با گزینش بهتر، نمایندگان خود را در دور دوم انتخاب کنند.

وی افزود: ان شاءالله مردم در دورم دوم هم حضور پرشور داشته و با همان دقتی که در دور اول داشتند، در دور دوم هم نمایندگان خود را انتخاب کنند. البته این بار انتخاب راحت‌تر هست زیرا تعداد داوطلبان کمتر از دور اول است. هرچه نماینده آرای بالاتری داشته باشد، پشتوانه بهتری برای پیگیری مطالبات مردم دارد بنابراین حضور مردم در انتخابات و رای بالا به داوطلبان اهمیت زیادی دارد.

قیصری همچنین خاطرنشان کرد: بیشتر داوطلبان انتخاب شده در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی، تفکر اصولگرایی دارند اما ۴۵ نفر باقیمانده هم نقش مهمی در انتخاب رویکردهای مجلس دارند و این انتخاب را باید بر عهده مردم گذاشت.

وی با اشاره به نقش نمایندگان خانم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: حضور بانوان در دور دوم خیلی موثر است. متاسفانه در دور اول هیچ خانمی موفق نشد به مجلس راه یابد که برای شهری مثل تهران حضور نمایندگان خانم مهم است؛ زیرا آنها می‌توانند نظام مسائل زنان را دنبال کرده و حل کنند. البته شاید نماینده آقای شایسته هم بتواند مشکلات بانوان را بهتر عمل کند و اصل بر شایسته‌سالاری است. خانم‌ها وقتی وارد مجلس می‌شوند به کمیسیون تخصصی خود می‌روند و عضو فراکسیون زنان هم می‌شوند و این یک قانون نانوشته است. به هر حال در فراکسیون زنان نمایندگان خانم خیلی می‌توانند تاثیرگذار باشند.

دیگر خبرها

  • فعالیت ۷۰۰ ناظر آموزش‌دیده برای نظارت بر دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در گنبدکاووس
  • پانوپتیکون و کاربرد آن در شهرسازی مدرن چیست؟
  • نحوه ساخت یک ابزار ساده و کارآمد برای تیز کردن چاقو در خانه (فیلم)
  • قدردانی فرمانده کل انتظامی کشور از نمایندگان مجلس
  • قدردانی و تشکر سردار رادان از نمایندگان مجلس
  • قدردانی سردار رادان از مجلس
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد
  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران