Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد بابایی، مدیر نشر مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، درباره فعالیت‌های این غرفه گفت: امسال نیز به مانند سنوات گذشته، مرکز طبع و نشر و دارالکتابه که دو مجموعه در حوزه قرآن فعالیت می‌کنند، در یک جا مستقر شده‌ایم.

وی درباره حوزه فعالیت‌های این غرفه، ادامه داد: یکی در زمینه تولید مصاحف است که از سال ۷۶ تا پایان سال ۹۷ حدود ۱۶۰ مدل مختلف قرآن با اشکال و خطوط مختلف تولید شده است که پس از دسته بندی به بازار عرضه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بابایی با اشاره به اینکه بخشی از فعالیت غرفه به تحقیقات مرکز اختصاص دارد، بیان کرد: یعنی کتاب‌هایی که از گذشته تألیف شده است و کتاب‌هایی که به تازگی در دست تألیف است در معرض دید عموم قرار گرفته شده است. همچنین بخشی دیگر نیز به تابلو‌های خوشنویسی و گزارش‌های مصوری که دارالکتابه از آموزش‌ها و جشنواره‌ها و یا سایر برنامه‌هایی که در طول هشت سال گذشته در حوزه خوشنویسی قرآن انجام داده، اختصاص یافته است.


وی درباره محصولات جدید که در غرفه ارائه می‌شود، افزود: چند کار در پایان سال ۹۷ رونمایی شد، اما فرصت معرفی آن چندان حاصل نشد لذا در نظر داریم از فضای نمایشگاه قرآن برای معرفی تازه‌های نشر و تحقیقات جدید استفاده کنیم چون نرم افزار جامع رسم‌الخط قرآن که کار فاخری در جهان اسلام است و مشابه‌ای نیز ندارد و یا کار تحقیقی که بر مصحف منسوب به امیرالمؤمنین (ع) انجام شد، سال گذشته در قالب ماکت رونمایی شد، اما در حال حاضر نسخه چاپی آن آمده است که به محققان در این غرفه قابل عرضه است. همچنین چندین کار جدید که در زمینه صفحه بندی مختلف و خطوط مختلف از جمله قرآن به خط استاد راهنما انجام داده‌ایم.


بابایی با اشاره به اینکه انتشارات در بخش فروش مستقر است، اظهار کرد: غرفه انتشارات در شبستان اصلی جنب ستون ۸۰ قرار دارد که تازه‌های نشر به اضافه انتشارات گذشته در آنجا قابل تهیه است.


وی در پاسخ به این سؤال که نمایشگاه قرآن با وجود گذر ۲۷ دوره از فعالیتش چه میزان توانسته جایگاه واقعی‌اش را در جامعه پیدا کند، گفت: قطعاً تأثیر زیادی در جلب مخاطب و معرفی کار‌های قرآنی و ایجاد انگیزه برای ورود مردم به عرصه‌های قرآنی داشته است و این را نمی‌شود منکر شود، اما مهم اینست که رسانه‌ها باید کمک کنند. به عبارت واضح‌تر کار‌های قرآنی نیازمند تبلیغ وسیع رسانه‌ای دارد، بطور مثال برپایی نمایشگاه همراه با تبیین اجزاء به مردم اطلاع‌رسانی شود.


بابایی با اشاره به اینکه صداوسیما می‌تواند هر کاری را در عرصه تبلیغ و اطلاع‌رسانی انجام دهد، افزود: در بحث فعالیت‌های قرآنی نیز باید تبلیغات گسترده انجام شود. این نمایشگاه قرآن با ساعت‌ها کار اجرایی و تیمی و اتاق فکر در فضای مصلی برپا شده است و مرحله بعد انجام کار‌های رسانه‌ای و تبلیغاتی برای جلب و دعوت به عرصه قرآنی به منظور بهره‌مندی از این فضا است.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا بحث گرانی کاغذ در ماه‌های اخیر بر روند چاپ مصحف شریف نیز اثرگذار بوده است، بیان کرد: این بحث بسیار بر کار تأثیر گذاشته است. به ویژه در نیمه دوم سال ۹۷ با مشکلات جدی در بازار نشر و خرید کاغذ روبرو شدیم. برخی از اوقات به دلیل نوسان قیمت‌ها حتی کاغذ در بازار کمیاب می‌شد که این موجب مشکلاتی می‌شد، اما معتقدم هنوز گرانی کاغذ تأثیر خودش را نشان نداده است؛ زیرا در حال حاضر بسیاری از قرآن‌ها که در نمایشگاه قرآن عرضه می‌شود، قرآن‌هاییست که با کاغذ‌های چاپ گذشته تهیه شده است و ناشر برای پیدا کردن نقدینگی نیز مجبور است قرآن را با هدیه مناسب قبل، بفروشد، اما هنگامی که از ماه‌های آینده این قرآن‌ها به فروش برسد و ناشران مجبور باشند، برای چاپ‌های جدید، کاغذ‌ها را با قیمت‌های جدید خریداری کنند، آن هنگام قیمت‌ها خودشان را نشان می‌دهد.

مدیر نشر مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران با مقایسه هزینه تولید مصحف در اردیبهشت ۹۸ با ۹۷، بیان کرد: شاید این هزینه‌ها سه برابر شده باشد. بخش کاغذ دولتی نیز وارد شد که به خوبی توزیع نشد و برخی نیز از کاغذ دولتی سوءاستفاده کردند و به جای اینکه قرآن را با هزینه ارزان بفروشند، با قیمت آزاد می‌فروشند. معتقدم این کار‌ها نظارت جدی می‌خواهد که در این عرصه به شدت مشکل داریم و هیچ نظارتی بر این کار نمی‌شود.


وی پیشنهاد داد: معتقدم باید دولت در این زمینه به صورت جدی وارد شود و کاغذ به قیمت مناسب وارد کند، اما با شرایطی سخت در اختیار ناشر قرار دهد و سپس نظارت کند تا قرآن چاپ شود و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد و اگر واقعاً این توان نیست برخی از دستگاه‌ها چون سازمان تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه و برخی از وزارتخانه‌ها چون وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مسئله به صورت جدی ورود پیدا کنند تا کاغذ‌ها به درستی در اختیار ناشران و برای موضوع مورد نظر صرف شود تا با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.


بابایی ادامه داد: دستگاه‌هایی که نظارت‌پذیر هستند و صلاحیت دارند و یا برخی از ناشران که دارای اعتبار هستند از آن‌ها استفاده شود و به عرصه بیایند تا قرآن‌ها را با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار دهند.


انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی مؤسسات قرآنی قرآن مرکز طبع و نشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۰۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد منتخب مجلس دوازدهم گفت: در صورتی که به قرآن توجه شود شاهد خیلی از مسایل و مشکلات امروزی جامعه نخواهیم بود و به دادگاه و پاسگاه نیاز نخواهیم داشت.

محمد بهرامی چهارشنبه شب در یک محفل قرآنی و در جمع برخی از فعالان قرآنی شهر یاسوج افزود: در خصوص مشارکت همه مردم استان کهگیلویه و بویراحمد در انتخابات ۱۱ اسفند به خصوص مردم شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون که در سطح کشور بالاترین مشارکت را داشتند، تقدیر و تشکر می کنم.

وی اظهار کرد: امیدوارم برخی از مسئولان این مردم را که با انگیزه بالا و اعتماد پای کار آمد و مشارکت بالایی را رقم زدند، پشیمان نکنند.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون به نمایندگی بعنوان قدرت نگاه نکردم، خاطرنشان کرد: یک خوشنامی قبل از مجلس دارم امیدوارم خداوند کمک کند که این خوشنامی که خدمت به مردم است، بماند.

بهرامی تصریح کرد: در مسیر خدمت به مردم نیاز به حمایت همه دارم، این جریان مربوط به قومیت، جریان سیاسی و گروه خاصی نیست بلکه جریان مردمی و متعلق به همه مردم است و تاکنون سعی کردم نگاه و رفتار ما مردمی باشد.

وی ادامه داد: خیلی از مشکلات در حوزه فرهنگی و نرم است که اگر از قرآن مجید الگو بگیریم بهترین الگو برای ماست.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون عنوان کرد: دو موضوع که دنیا بعنوان فرهنگ غنی به آن توجه کرده انسان محوری و علم محوری است و در این زمینه باید از همه داشته های که داریم استفاده کنیم.

بهرامی تاکید کرد: مشکل جامعه ما اینست که کمتر به مسایل قرآنی توجه می شود و در صورتی که به قرآن توجه شود شاهد خیلی از مسایل و مشکلات امروزی جامعه نخواهیم بود و به دادگاه و پاسگاه نیاز نخواهیم داشت.

وی اظهار کرد: در گذشته ارزش‌های بین شورا و شهرداری بود که الان یا گیر نمی آیند و یا کم رنگ شده اند.

منتخب شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس دوازدهم گفت: چرا اگر مسئولان و دستگاه‌ها ناکارآمد هستند به پای دین نوشته می شود، باید برای جوانان و نسل امروزی تشریح و تبیین شود که راه خیر و صواب همین راه قرآن و دین است.

بهرامی افزود: طی کردن راه توسعه ناشی از حوزه فرهنگی است و در این حوزه اصل قرآن و مسایل قرآنی است.

همچنین سید الیاس چراغ زاده از فعالان قرآنی در این نشست با بیان اینکه دغدغه اصلی مردم هم اکنون معیشت است، گفت: از آنچه ضربه می خوریم تهاجم فرهنگی غرب است که آثار مخربی را برجای گذاشت و یکی از دلایل این مسأله فاصله گرفتن از قرآن است.

وی خطاب به منتخب شهرستانهای بویراحمدی دنا و مارگون افزود: در مجلس شورای اسلامی روحیه فرهنگی خود را حفظ کرده و قرآن را یاری کنید.
علی نسب یکی دیگر از فعالان قرآنی نیز گفت: تقاضای فعالیت های قرآنی در سطح ملی داریم و نیاز است که مدیران بیشتر به قرآن توجه داشته باشند.
جلالی از فعالان قرآنی در ادامه با بیان اینکه دغدغه های قرآنی، فرهنگ قرآنی و خدمت به مردم باید مدنظر مسئولان باشد، گفت: خدمت به مردم دغدغه قرآن و فرهنگ قرآن است.

وی افزود: تا چشم بر هم بزنیم چهار سال دوره نمایندگی مجلس تمام می شود بنابراین آنچه می تواند در راستای اشاعه و توسعه فرهنگ قرآنی انجام دهید.
جلالی بیان کرد: اگر به قرآن و فرهنگ قرآنی توجه می شد این همه مشکلات بخصوص مشکلات معیشتی، مسایل اجتماعی و فساد اقتصادی در جامعه نداشته ایم.

این فعال قرآنی تصریح کرد: همه ما مسئول هستم و وظیفه داریم در حوزه قرآنی کار کرده و در اشاعه فرهنگ قرآنی بتوانیم ادای دین کنیم.

حسنی یکی دیگر از فعالان قرآنی نیز گفت: هر که می‌گذرد از قرآن عقب تر می مانیم و باید طوری عمل کنیم که این عقب ماندگی را جبران کرد. بهترین جا برای ترویج فرهنگ قرآنی مدرسه است و باید جلوی بی سوادی و ضعف قرآنی در مدارس گرفته شود و آموزش و پرورش تلاش ها و فعالیتهای بیشتری در این زمینه داشته باشد.

وی بیان کرد: مجلس دوازدهم می تواند به آموزش قرآن توجه بیش از پیش داشته باشد.

به گزارش ایسنا، همچنین گودرز خلفی از دیگر فعالان قرآنی با نامید بر عملکرد آموزش و پرورش در سطح کلان گفت: باید به رشته های فنی و مهندسی و علوم انسانی بیشتر توجه شود مدرک گرایی در دانشگاه‌ها کنترل شود.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سند راهبردی جامعه قرآنی عصر رونمایی شد
  • تکریم توانخواه حافظ قرآن در کردستان
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه در کردستان
  • عمل به آموزه‌های قرآن، نسخه شفابخش نجات بشریت است
  • تکریم حافظ قرآن توانخواه توسط استاندار کردستان
  • حافظان قرآن به عنوان سفیران تاثیرگذار نقش آفرینی کنند
  • معرفی حافظان و قاریان در ترویج رفتارهای قرآنی اثرگذار است
  • کمک ۳ میلیاردی شورای شهر قزوین برای بازسازی مهد قرآن کریم
  • قرآن همه چیز ماست
  • توجه به قرآن، بسیاری از مشکلات امروز ما را حل می‌کند