Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@10:47:46 GMT

رونق تولید از مسیر همت متولیان

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۱۶۵۹

رونق تولید از مسیر همت متولیان

تهران- ایرنا- مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با مسئولان نظام نکات کلیدی و اساسی را مطرح کردند که به نظر می‌رسد در میان این نکات کلیدی پرداختن به برخی از آنها بیش از سایر اولویت داشته باشد و جا دارد تا متولیان که بارها و بارها این موارد را از کلام معظم ‌له شنیده و نسبت به آن اهتمام جدی نداشته‌اند سرلوحه کارهای خود قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مقام معظم رهبری در سخنان خود با برخی مسئولان نظام در ماه مبارک رمضان اینگونه فرمودند که «کار اساسی، مسئله‌ی برداشتن موانع تولید است. این «رونق تولید» که ما امسال به عنوان شعار مطرح کردیم، کلید حلّ بسیاری از مشکلات اقتصادی ما است؛ تولید این جوری است. اگر واقعاً ما بتوانیم تولید را رونق بدهیم، اگر بتوانیم موانع تولید را که خیلی هم زیاد است در کشور، از سر راه تولید برداریم که این کار با عزم جهادی ممکن است، با به‌ کارگیری جوانهای متخصّص ممکن است بسیاری از مشکلات [مانند] مسئله‌ی اشتغال حل میشود، مسئله ‌ی تورّم حل میشود، مسئله‌ی رفاه مردمی حل میشود، [مسئله‌ی] درآمدهای مردم حل میشود، صادرات رونق میگیرد.

تولید، مادرِ عمده ‌ترین مسائل اقتصادی کشور است؛ و به نظر ما میشود. هر جایی که ما به جوانهایمان اتّکاء کردیم، اعتماد کردیم، به آنها امکانات دادیم، حدّاقل امکانات را هم [دادیم] -غالباً جوانها این جوری‌ هستند [که با] حدّاقل امکانات [کار میکنند]- پیش رفتیم.»

** شروط اساسی رونق
پیرو فرمایشات معظم‌له کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی نیز با بررسی شرایط کنونی کشور و افزایش تحریم‌های موجود با تاکید فرمایشات معظم‌له این مساله را عنوان می‌کنند که راهکار گریز از مشکلات اقتصادی را در توجه بیشتر به تولید ملی است و در این بین به بررسی نیازها و پیش‌نیازهای این مهم نیز توجه دارند.

به باور این کارشناسان رونق تولید به معنای افزایش تولید و رشد اقتصادی است و زمانی می‌توان انتظار رشد اقتصادی را داشت که تولید با رشد قابل توجه مواجه شود.

این کارشناسان معتقدند که افزایش تولید به سه نهاده اصلی نیروی کار، سرمایه و تکنولوژی نیاز دارد و هرچه نیروی کار بیشتری توأم با سرمایه و تکنولوژی پیشرفته‌تری داشته باشد در آن صورت می‌توان به تولید بیشتری فکر کرد. این گروه از متخصصان با اظهار تاسف از شرایط کنونی اما متاسفانه شرایط در شرایط فعلی در کشور نیروی کار به تعداد زیادی وجود دارد اما دو شاخص سرمایه و تکنولوژی غایب است. به این ترتیب که زمانی که تولید صورت می‌گیرد بخشی از درآمد آن پس‌انداز می‌شود و دوباره در فرآیند تولید از آن استفاده می‌شود. بر این اساس کشوری مانند ایران که سطح تولید پایین‌تری دارند خود به خود سرمایه کمتری هم برای تولید داشته دارد.

این متخصصان با انتقاد از سرمایه‌گذاری ضعیف صورت گرفته در حوزه تولید در ایران میگویند در شرایط کنونی که نمیتوان از سرمایه گذاری خارجی استفاده کرد به ناچار باید تنها از منابع داخلی برای افزایش تولید در کشور بهره گرفت و همین موجب می‌شود تا رشد اقتصادی بسیار محدودی در حدود دو تا سه درصد داشته باشیم که با توجه به عقب ‌ماندگی ‌های موجود و شرایط کنونی نمی‌توان انتظار داشت که این چند درصد بتواند تحولی در اقتصاد کشور ایجاد کند.

قدر مسلم همه کارشناسان اقتصادی بر ضرورت توجه به تولید ملی برای برون ‌رفت از مشکلات اقتصادی کشور متفق ‌القول هستند و بر این اعتقادند که هدایت نقدینگی به سمت تولید، دفع موانع اداری راه ‌اندازی کسب ‌و کار و کاهش مالیات بر فعالیت‌های تولیدی از جمله راهکارهایی است که می‌تواند زمینه حمایتاز تولید را مهیا کند. اما اینکه چرا و چگونه است که هنوز نتوانستیم آن طور که باید به مسیر مشخصی در این خصوص هدایت شویم قطعا به این باز می‌گردد که متولیان مربوطه هنوز نتوانسته‌اند مدیریت لازم در این خصوص را لحاظ کنند.

البته در کنار این سوئ مدیریت در نظر داشتن برخی مشکلات مانند کاهش ارزش پول ملی و اعتماد مردم نیز نقش پررنگی دراین خصوص دارد و اگر به آن توجه نشود می‌تواند شرایط را به مراتب بدتر و نامطلوب‌تر کند. به باور این کارشناسان اگر بناداریم تا به رشد اقتصادی و رونق اقتصادی دست یابیم باید به سمتی حرکت کنیم که پول ملی گکشور تقویت شود و در همین راستا باید بدانیم که پول ملی وقتی قوی شده و قوی می‌ماند که تولید ملی قوی باشد و با قوت تداوم یابد.

از سوی دیگر اگر متولیان بتوانند تدابیری اتخاذ کنند که پیرو ان بتوانیم به سمت مهار نقدینگی و یا هدایت آن به سمت تولید شویم علاوه بر جلوگیری از تخریب‌های بیشتر این نقدینگی سرگردان که از ساختار مریض و سوءتدابیر دولت‌ها پدید آمده، می‌توانیم با هدایت آن به سمت تولید مسیر پیشرفت و توسعه کشور را هموار کنیم.

در همین راستا اما باید در نظر داشته باشیم که هیچ ‌یک از این موارد بدون جلب اعتماد مردم حاصل نخواهد شد و باید بپذیریم که بدون بازگشت اعتماد بین آحاد و گروه‌ های مردم و بین مردم و مسئولان و بین مردم و نهادهای مالی و اقتصادی، راه بن‌بست است. قدر مسلم باید بپذیریم که رونق تولید مساله‌ای است که هم نیاز به سیاست‌های بلندمدت و هم میان‌ مدت و هم کوتاه ‌مدت دارد و الزاما نمی‌تواند در یک سال به همه اهداف رسید و از آنجایی که وضعیت اقتصادی کشور نیاز به اصلاحات جدی و ساختاری دارد لذا همراستا با اصلاح وضعیت بانک‌ها و نظام تامین مالی در کشور همراه با تعمیق بازار سرمایه باید نظام توزیع، شبکه گمرکی و قاچاق کالا، نظام مالیاتی، خصوصی‌ سازی اقتصاد و کاهش نقش دولت و نیز بهبود فضای کسب و کار در کشور اجرایی شود تا بتوان به سرمنزل مقصود رسید.

منبع: روزنامه سیاست روز؛ 1398.02.29
گروه اطلاع رسانی **9117**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد روزنامه سياست روز مسايل اقتصادي كشور رونق توليد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۱۶۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است

یکی از اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاکیدات رهبری بر لزوم اطمینان خاطر کارگر نسبت به آینده شغلی خود، گفت: امروز بنگاه‌های اقتصادی کشور باید رونق پیدا کنند تا تکلیف کارگران برای چندین سال متوالی مشخص باشد نه اینکه لحظه به لحظه نگران شغل، درآمد و معیشت خود باشند.

علی بابایی کارنامی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بیانات امروز مقام معظم رهبری در دیدار کارگران سراسر کشور درباره جهش تولید و وظایف مسئولان در این زمینه گفت: رهبری در بیانات‌شان در این زمینه توصیه‌هایی به کارگران و مسئولان مطرح کردند؛ ایشان در توصیه به کارگران فرمودند که خودشان باید فرهنگ کار اعم از نظم و انضباط و نقش آفرینی برای ارزش دادن به مقام کارگر را مورد توجه قرار دهند و به مسئولان نیز جهت تامین زیرساخت‌های لازم جهت مشارکت بخش خصوصی و بخش تعاون جهت افزایش مشارکت مردم در اقتصاد توصیه‌هایی مطرح نمودند؛ اگر مسئولان کلیدواژه‌های رهبری در جلسه امروز را به کار بردند و دستورالعمل‌های ایشان را به ویژه طرح‌های توسعه ای و افزایش ظرفیت‌های بازار تولیدی با مشارکت مردم را مورد توجه قرار دهند، جهش تولید محقق خواهد شد.

وی با اشاره به تاکیدات رهبری بر لزوم اطمینان خاطر کارگر نسبت به آینده شغلی خود، گفت: مقام معظم رهبری تنها شخصیتی در سطح کشور هستند که به مسائل کارگری اطلاعات جامع دارند و ایشان نسبت به همه وزرای کار و روسای جمهور اشراف کاملی به موضوعات مربوط به کارگری دارند؛ ایشان بر همین اساس نیز در تبیین وظایف قوا و دستگاه‌ها در قبال جامعه کارگران، تضمین امنیت شغلی را از مهمترین مسائل دانستند و تاکید کردند که اولین مشکل جامعه کارگری امنیت شغلی است.

در این زمینه بخوانید: رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران: خوب شدن حال کارگر یعنی خوب شدن حال کشور

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با تاکید بر اینکه راه حل اطمینان بخشی در زمینه امنیت شغلی، کار مستمر است، گفت: امروز بنگاه‌های اقتصادی کشور باید رونق پیدا کنند تا تکلیف کارگران برای چندین سال متوالی مشخص باشد نه اینکه لحظه به لحظه نگران شغل، درآمد و معیشت خود باشد؛ همچنین مجلس و دولت باید بدانند که افزایش ظریب امنیت شغلی کارگران کشور نیازمند قوانین جدید است تا بتوانیم ساختارها در این زمینه آماده کنیم.

انتهای پیام

 

دیگر خبرها

  • مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان بر نقش کلیدی طبقه کارگر در رونق اقتصادی تاکید کرد
  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • تاکید بر رونق تولید برای ایجاد اشتغال و سرمایه در کشور
  • مدیران باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مدیریت باید سرمایه‌گذاری در بحث تولید را تثبیت کنند
  • مناطق آزاد و ویژه اقتصادی باید به موتور پیشران اقتصاد تبدیل شوند/ هیچ بن‌بستی در مسیر فعالیت مناطق آزاد وجود ندارد
  • نقش کلیدی کارگران در رونق اقتصادی
  • اختصاص زمین به تعاونی‌ها برای رونق تولید در اولویت است
  • رونق تولید و اشتغال‌زایی؛ ثمره سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت صنایع پیشرفته رضوی در پروژه‌های فناورانه
  • بابایی کارنامی: رونق بنگاه‌های اقتصادی متضمن امنیت شغلی کارگران است