Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرستان خوی قطب تولید تخمه آفتابگردان در کشور است و بزرگ‌ترین میدان خشکبار خاورمیانه در خوی قرار دارد ۴۰ درصد تخمه‌های آجیلی آفتابگردان و کدوی کشور را خوی تأمین می‌کند اما هنوز این ظرفیت‌های صادراتی این محصولات جدی گرفته نشده است. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۳:۴۵ استانها آذربایجان غربی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزارى تسنیم از ارومیه، تخمه یکی از تنقلاتی است که در بین مردم جهان بسیار شناخته شده و طرفداران زیادی دارد حتی برخی پرندگان مانند طوطى نیز علاقه زیادی به خوردن تخمه دارند، همچنین یکی از تنقلات که به گونه ای یار جدا ناشدنی فوتبال شناخته می شود  و عنوان یار دوازدهم فوتبال به خودگرفته تخمه آفتابگردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات عملی گسترده ای ثابت می کند که ترکیبات تخم آفتابگردان عارضه افسردگی را به شدت کاهش می دهد و سبب بهزیستی و سلامتی اعصاب و سلولهای مغز می شود. افرادی که از محصولات تخم آفتابگردان استفاده می نمایند کمتر به عارضه فراموشی دچار می شوند.

آجیل و خشکبار خوی به لحاظ رنگ، طعم و درشتی در دنیا کم نظیر است، بخشى از این محصول به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر و بقیه  صرف مصارف داخلى کشور مى شود، البته محصولات آجیلی این شهرستان قابل رقابت با محصولات سایر کشورها است که در صورت ایجاد زمینه های صادرات، سالانه هزاران تن از این محصولات را می توان به خارج از کشور صادر کرد.

خواص درمانی و غذایى 

‎مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتی‌های برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است، علاوه بر این، خوردن آن را برای تسکین سرفه هنگام ابتلا به سرماخوردگی و به اصطلاح نرم شدن سینه هم توصیه می‌ کنند.

‎تخمه آفتاب گردان منبع خوبی از منیزیم می‌باشد. بسیاری از مطالعات نشان داده اند که منیزیم به کاهش فشار خون و سردردهای میگرنی و همچنین سکته قلبی کمک می‌کند. منیزیم همچنین برای سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژی ضروری است و تقریباً دو سوم منیزیم موجود در بدن در استخوانها یافت می‌شود.

روغن آفتابگردان کودکان نارس را از مرگ احتمالى نجات میدهد!

‎روغن آفتابگردان، ضمن اینکه کم کالرى بوده و کلسترول خون را پایین می ‌آورد در نجات کودکان نارس (کودکانىکه زودتر از موعد مقرر متولد مى شوند) موثر است وشانس زنده ماندن آنها را افزایش مىدهد.

تخمه آفتاب گردان بهترین داروى افسردگى

تخمه آفتابگردان، بهترین داروی افسردگی شناخته شده است،گیاه آفتابگردان به خاطردنبال کردن خورشید و استفاده از اشعه های آن در به ثمر رسانیدن تخم آفتابگردان که در حقیقت بهترین منبع مواد غذایی ضروری و فیتوکمیکالهای با ارزش است، بی نظیرترین ترکیبات ضد افسردگی را در خود جمع نموده و نقش مهمی در سلامتی و بهزیستی اعصاب ایفا مینماید.

تخم آفتابگردان در ترشح سروتونین مغز دخالت داشته و به همین جهت سبب نوعی آرامش می گردد. تخم آفتابگردان در افرادی که به عارضه بدخوابی و بی خوابی دچار هستند نقش داروی موثری را بازی می کند و در تنظیم خواب راحت موثر است و البته تخمه ی آفتاب گردان بو داده و نمک زده به علت اکسیده شدن چربی ها و سدیم زیاد آن زیانبار هستند و خواص ذکر شده در بالا را ندارند.

آذربایجان‌غربی| بازار شهر آجیل ایران از دست "تخمه‌های چینی" آزاد شدبوشهر|3.9 میلیارد ریال تخمه آفتابگردان قاچاق در تنگستان کشف شددپو 150 کانتینر تخمه آفتابگردان در تهران و بندرعباس

 خوى قطب و کانون تولید تخمه آفتاب گردان در کشور

بازاری که در جهان شناخته شده و می توان در آن به تجارت در این زمینه پرداخت بازار آجیل شهرستان خوی است  چرا که تنها میدان خرید دانه های روغنی در این شهرستان  واقع است.شهرستان خوی، دارای بزرگترین بازارمحصول تخمه آفتابگردان در کشور است و بیشتر آجیل فروش های کشورمحصول مورد نیاز خود را به صورت مستقیم از بازار خوی تهیه مى کنند. شهرستان خوی با تولید سالانه 40 هزار تن تخمه آجیلی آفتابگران و کدو نقش بسزایی در تامین این نوع آجیلی در بازار و سفرهای آجیلی عید نوروز در سراسر کشور ایفا می‌کند.

 مدیر صنعت معدن و تجارت شهرستان خوی با بیان اینکه تنها بازار بورس این دو محصول با بیش از 400 واحد عرصه و فروش در این شهرستان فعال است می گوید : در کنار این بازار50 واحد بوجاری ، سورتینگ و تخمه پزی سنتی و مکانیزه فعالیت میکنند که در این بازار و واحدها برای 3هزار و300 نفر بصورت مستقیم شغل ایجاد کرده اند.

ایرج مرندی تصریح می کند: در آستانه هر عید نوروز 20 درصد تخمه تولیدی خوی در خود این شهرستان مصرف و بقیه به استانهای دیگر از جمله تهران صادر میشود ،سالانه حجم معاملات و دادو ستدد این بازار بیش از 5هزار 550 میلیارد ریال است که بخش زیادی از حجم تجارت استان آذربایجان غربی را شامل می‌شود.

وی می افزاید: کاشت محصول آفتابگردان و کدوی آجیلی در شهرستان خوی و وجود تنهابازار بورس این محصولات در این شهرستان نه تنها در بخش کشاورزی منطقه بلکه در بخشهای تجارت ، اقتصاد و حتی گردشگری آذربایجان غربی نیز تاثیر گذار است.

نقش تخمه خوى در اشتغال زایى جوانان منطقه

مدیر جهاد کشاورزی خوی می گوید: سال 97 در 23 هزار هکتار برداشت محصول تخمه‌های آجیلی آفتابگردان از مزارع خوی از مزارع کشاورزی آبی خوی این دو محصول کشت شده است که از این مقدار بیش از 22 هزار هکتار تخمه آفتابگردان آجیلی و بقیه کدوی آجیلی است.

 مهران زینال زاه با اشاره به حضور نخستین بورس تخمه آفتابگردان کشور در خوی می افزاید: حجم معاملات این محصولات در شهرستان خوی 500 میلیارد تومان در سال بوده و این بازار بورس با 300 غرفه و 100 واحد فرآوری و با اشتغالزایی به سه هزار نفر بصورت مستقیم در شهرستان خوی فعال است.

به گفته فعالان این صنف،  در بازار تخمه خوی بیش از 300 باب مغازه دارای مجوز فعال است که  بیش از 3000 نفر در این بازار اشتغال به کار دارند که در صورت صدور این محصولات به خارج از کشور، زمینه اشتغال بسیاری از افراد ایجاد می شود.آفتابگردان و کدوی آجیلی از جمله محصولات عمده شهرستان خوی است که در زمان حاضر افزون بر 10 هزار خانوار در این شهرستان از طریق کشت آنها امرار معاش می کنند، ارزش امسال محصولات تولیدی آفتابگردان و کدوی خوی افزون بر 940 میلیارد ریال می‌شود.

برگزاری  جشنواره برداشت تخم آفتاب گردان و کدوی خوی در سطح ملی 

وجود زمین مستعد و همچنین بازار مناسب، بالا بودن قیمت این محصولات در مقایسه با سایر محصولات کشاورزی و زودرس بودن و امکان کشت دوم و از همه مهمتر مصرف کم آب برای کاشت  از مهم ترین دلایل رونق کشت دانه های آجیلی آفتابگردان و کدوی آجیلی در خوی است. به دلیل زیر کشت بودن آفتابگردان و کدوی آجیلی در سطح  بیش از 50 درصد از اراضی آبی کشاورزی در خوی،  هرسال  جشنواره برداشت این 2 محصول مهم و استراتژیک در سطح ملی برگزار می‌شود.

خوی قطب و کانون تولید تخمه آفتاب گردان و تخم کدو، عسل و گل محمدی در کشور است و  بسیاری از خانواده ها و جوانان در سایه این تولیدات به کار مشغول هستند و کسب روزی میکنند.

گزارش از راضیه محمودپور

انتهای پیام/ ع

R41361/P4001/S6,48/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۱۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید

همایش ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ و تبیین اهداف سال ۱۴۰۳ با حضور ابوالفضل نجارزاده مدیرعامل بانک ملی، اعضای هیأت مدیره، هیأت عامل، معاونان، رؤسای ادارات کل، ادارات امور شعب استان‌ها و شعب مستقل بانک برگزار شد.

تهران-ایسنا- روابط عمومی بانک ملی ایران گزارش کرد، ابوالفضل نجارزاده در این همایش ضمن ارزیابی مثبت عملکرد بانک ملی در سال ۱۴۰۲، مهم‌ترین سیاست‌ها و اولویت‌های جدید پیش‌روی بانک در سال جدید را تبیین کرد و گفت: از مهمترین رویکردها و سیاست‌های بانک ملی در سال جدید بازگشت به جایگاه گذشته و تثبیت آن، حفظ موقعیت کنونی بانک، ورود به طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت و حضور در بازارسرمایه است.

وی با تأکید براینکه با تکیه بر کارِ گروهی و توان همکاران در تمامی ارکان بانک، توانستیم در سال ۱۴۰۲ سهم خوبی از بازار کسب کنیم، افزود: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته و هماهنگی‌های به‌عمل آمده، امسال می‌توانیم با اقدامات و فعالیت‌های مؤثر و مهم، سهم بیشتری از بازار بدست آوریم.

نجار زاده با اشاره به شعار "جهش تولید، با مشارکت مردم" تأکید کرد: با طراحی و تولید محصولات مناسب، استفاده از تمامی ظرفیت‌ها، برنامه‌ریزی منسجم و دقیق و حضور فعال در تمامی عرصه‌ها تلاش می‌کنیم در تحقق شعار سال ۱۴۰۳ نقشی مؤثر داشته باشد.

به گفته مدیر عامل بانک ملی ایران افزایش سرمایه ۲۵ همتی، کسب سهم از بازار، رشد منابع، فروش ۳۶ همتی دارایی‌های بانک، انتقال مؤسسه نور، توسعه زیرساخت‌های فناوری، ارائه طرح مهربانی ملی، ارائه ارز اربعین و ارائه خدمات بانک کارگشایی را بخشی از مهمترین اقدامات بانک در سال گذشته برشمرد و اظهار امیدواری کرد که امسال نیز با اجرای اقدامات مناسب دستاوردها و تحولات خوبی رقم زده شود. 

نجار زاده با بیان اینکه بانک ملی بعد از سال‌ها توانست با برنامه‌ریزی‌های منسجم در ابتدای سال سهم بازار را حفظ کند، افزود: ما در ۱۷ استان کشور بانک نخست هستیم و با این رویکرد اگر تمام استان‌ها با کارِ گروهی، هم‌افزایی و تلاش مضاعف از سایر بانک‌ها پیشی بگیرند بانک را در رفع ناترازی کمک خواهند کرد.

وی به قیمت تمام شده پول و نرخ مؤثر تسهیلات در سال جاری اشاره کرد و یادآورد شد: امسال باید برای ارائه تسهیلات خرد به آحاد جامعه محصولات ویژه‌ای را طراحی و تولید کنیم.

مدیر عامل بانک ملی ایران بزرگترین ویژگی این بانک را وجود شعب و نیروهای توانمند و خلاق دانست و ادامه داد: نقشه راه تمام واحدهای بانک در سال جاری مشخص است و همه باید با کارِ گروهی و هم‌افزایی به سمت دستیابی به آن اهداف حرکت کنیم.

نجارزاده با تأکید بر این که ارتباط مستقیم با بنگاه‌های بزرگ باید تسهیل شود، گفت: برای ارتباط و ارائه خدمات مالی به بنگاه‌های بزرگ، باید به سرعت تصمیم‌گیری شود. 

وی همچنین سهم نیروی انسانی باتجربه و متخصص را در موفقیت بانک مؤثر دانست و افزود: مسائل معیشتی کارکنان نیز مورد توجه مدیران ارشد بانک قرار دارد و تا حد امکان با توجه به ظرفیت‌های قانونی به آن رسیدگی می‌شود.

وی با اشاره به ادغام مؤسسه نور به‌عنوان یک اقدام بزرگ و بی‌نظیر در بانک ملی،گفت: با این اقدام جایگاه بانک در شبکه بانکی به‌عنوان بانکی پیش‌رو اثبات شد.

نجارزاده با تأکید بر اینکه لازمه انتصابات شایستگی کارکنان است، ادامه داد: آموزش کارکنان در بانک ملی اقدامی لازم و ضروری در راستای توسعه و کسب بازارهای جدید است.

وی با تشکر از همکاران برگزار کننده این همایش گفت: در این دو روز فرصتی شد تا ضمن مرور فعالیت‌ها و اقدامات بانک، نقاط ضعف و قوت بانک را بیشتر و بهتر بشناسیم تا با تکیه بر تحلیل‌های موجود بر اصلاح امور اقدام کنیم.

مدیر عامل بانک ملی ایران در ادامه این همایش ضمن تبیین اهداف و راهبردهای بانک، در مورد موضوعات و سؤالات مطرح شده از سوی مدیران با آن‌ها تبادل نظر و گفت‌وگو کرد و در تبیین برنامه‌های پیشِ‌روی بانک در سال ۱۴۰۳ گفت: انتصابات در بانک براساس شایسته‌سالاری و شفافیت در امور انجام می‌شود.

گفتنی‌ست؛ توسعه شرکت تابام، افزایش رفاه همکاران، افزایش محصولات حوزه بانکداری جامع، راه‌اندازی سامانه جامع تسهیلات، توسعه زیرساخت‌های فناوری، نظارت جدی‌تر بر مصارف و رشد وصول مطالبات از دیگر محورهای سخنان مدیرعامل بانک ملی ایران در این همایش بود.

همچنین در این همایش مدیرعامل، اعضای هیأت مدیره و مدیران ارشد بانک با حضور در کارگروه تخصصی  ارزیابی عملکرد سال ۱۴۰۲ و تبیین اهداف سال ۱۴۰۴ به تشریح، بیان مسائل، طرح دیدگاه ها، بررسی موضوعات مربوطه و ارائه نظرات خود پیرامون امور بانکی و صف و ستاد پرداختند و در ادامه در این کارگروه ضمن پاسخگویی به سؤالات حاضران، مهمترین سیاست‌ها و برنامه‌های کاری پیش‌روی بانک مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با ارائه پیشنهاداتی، راهکارهایی برای عملیاتی کردن هر چه بهتر برنامه‌های بانک مطرح شد.

در این کارگروه بر حضور بیشتر در بازار سرمایه، کاهش مطالبات، مدیریت و جذب منابع، افزایش سهم بازار، ارائه ابزارهای تعهدی، بهبود تراز نقدینگی، لزوم داشتن محصولات برتر، توجه به نیاز مشتری، توسعه زیرساخت‌های فناوری، شایسته سالاری، ساماندهی داده‌ها، رفع ناترازی، کمک به معیشت همکاران، اصلاح کسری کادر شعب، تقویت جانشین‌پروری، تقویت بازاریابی و لزوم داشتن محصولات برتر تأکید شد.

در ادامه این همایش نیز گزارشی از شاخص‌های عملکردی بانک در سرفصل‌ها و بخش‌های مختلف سال ۱۴۰۲ توسط مسئولان اداره کل تحقیقات و مدیریت استراتژیک بانک ارائه و به سؤالات حاضران پاسخ داده شد. همچینین رؤسای ادارات امور استان‌ها و شعب مستقل دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود درباره موضوعات و امور بانکی را بیان کردند.

این همایش در روز دوم با معرفی و تقدیر از رؤسای واحدهای برتر بانک که عملکرد مناسبی در سال گذشته داشتند به پایان رسید.

انتهای رپرتاژ آگهی

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ویپ های ۲ میلیون تومانی در کشور/ چرا سیگارهای الکترونیک در ایران ممنوع نمی شود؟!
  • ممنوعیت ورود چای سنواتی به بازار مصرف/ کارخانجات چای به موقع بازگشایی شود
  • همکاری اتاق‌های بازرگانی و پارک علم و فناوری بین‌المللی
  • گشایش پنجره صادراتی و حضور در بازارهای بین الملل راهکار اصلی تثبیت بازار مرغ
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم با طراحی و تولید محصولات جدید
  • اقبال بازارهای جهانی به محصولات دانش‌بنیان ایران
  • استقبال بازار جهانی از محصولات دانش بنیان وطنی
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات