Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@14:18:18 GMT

۶۸۰ موزه فعال در ایران داریم

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۲۸۸۸

۶۸۰ موزه فعال در ایران داریم

به گزارش خبرنگار مهر، در این مراسم که عصر روز ۲۸ اردیبهشت ماه در سالن همایش‌های فرهنگستان هنر برگزار شد.

در این برنامه محمدرضا کارگر مدیرکل امور موزه‌های کشور گفت: تلاش کردیم تا برنامه‌ای برای توسعه موزه داری کشور ایجاد کنیم. از سال ۱۳۰۹ که موزه داری در کشور آغاز شد تا سال ۱۳۵۷ ما ۴۳ موزه داشتیم ولی الان دارای ۶۸۰ موزه فعال هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تعداد موزه‌های ایران از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۱ حدود ۴۲۹ موزه بود ولی در ۶ سال اخیر توانستیم ۲۰۸ موزه ایجاد کنیم.

وی گفت: در آمریکا هر ۳.۵ روز یک موزه ایجاد می‌شود. ما توانسته ایم به این آمار ایجاد شویم. از نظر حقوقی یک موزه کوچک به اندازه یک موزه بزرگ اهمیت دارد و می‌تواند با میراث فرهنگی در ارتباط باشد. در برخی موارد موزه‌های بزرگ تأثیری کمتری از یک موزه کوچک دارند.

کارگر بیان کرد: تا سال ۱۳۹۱ ایران دارای ۴۶ موزه متعلق به بخش خصوصی بود اما امروز ۱۲۹ موزه خصوصی در کشور داریم. این نشان می‌دهد که افراد حقیقی نسبت به دولت و دستگاه‌های رسمی به سمت ایجاد موزه رفته اند.

مدیرکل امور موزه‌های کشور گفت: روستاهای کوچک احساس می‌کنند که تاریخشان مورد تهدید است و باید آن را حفظ کنند و می‌دانند که موزه تنها نهادی است که به این فرهنگ جاودانگی می بخشد. جامعه ما از گذشته روی این موضوع تلاش می کرده است. همچنین اکوموزه ها تلاش می‌کنند تا حیات جوامع کوچک را حفظ کنند.

در ادامه این برنامه سیدمحمد بهشتی عضو ایکوم ایران و مدیر سابق ایکوم گفت: اصل شعار امسال نسبت آینده و سنت است. ما در دوره معاصر واژه سنت را زیاد می‌شنویم. سنت بیشتر متوقف در گذشته است و از آمدن آینده امتناع می‌کنند ولی تجدد این موضوع را سهم خود می‌کند و دست و پای شما را نسبت به گذشته باز می‌کند. سنت واژه جدیدی نیست. ما قبل از تجدد هم این واژه را داشتیم.

مردم به دلیل حجم زیاد بازدید کننده در موزه ملی ایران مشکل داشتند

در ادامه این برنامه علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: اکنون تمام محوطه‌ها و سایت موزه‌ها در زمره آثار تاریخی قرار دارند. موزه‌ها امروز با آگاهی کامل و نقش خود بویژه در امر آموزش به مراکزی برای توسعه فرهنگ تبدیل شده اند.

وی افزود: نمایشگاه‌ها و موزه‌های مشترکی با کشورهای دیگر داشتیم. نمایشگاه آثار تاریخی ایران در هلند ۱۵۰ هزار بازدید کننده داشت. این عدد قابل ملاحظه‌ای برای کشور کم جمعیت هلند است. پژوهشی مختلفی نیز در حال انجام است که بسیاری از آنها کاربردی هستند و روی نقاط مشترک کار می‌کنند. هر چقدر بتوانیم نقاط مشترک بیشتری بدست آوریم موجب تعاملات هر چه بیشتر ملت‌ها با هم می‌شود.

مونسان گفت: در عید سال ۹۸ بالاترین میزان بازید متعلق به موزه ملی بود البته زمانی که موزه ملی، نمایشگاه آثار تاریخی لوور را برگزار کرد ۲ هزار و ۵۰۰ بازدید کننده داشت اما در ایام عید این میزان به ۱۰ برابر رسید و بازدید برای مردم دچار مشکل شده بود.

وی همچنین از تفاهم نامه‌ای با وزارت آموزش و پرورش برای پرداختن به موزه میراث فرهنگی در دروس دانش آموزان خبر داد.

کد خبر 4620212 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: موزه لوور علی اصغر مونسان موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۲۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم

 رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان گفت: این موزه از مجتمع‌های بزرگ فرهنگی و به عنوان یکی از پتانسیل‌های فرهنگی استان اصفهان محسوب می‌شود.

 علی حاجی زکی  با بیان اینکه همگی وظیفه داریم در حفظ و نگهداری اسناد موجود در این موزه تلاش کنیم، افزود: بیش از سه هزار نسخه ثبت شده در موزه وجود دارد که قدیمی‌ترین آن مربوط به حدود ۷۰۰ سال پیش می‌شود.

او گفت: تعداد زیادی قرآن‌های خطی و طلاکوب همچنین قرآن‌هایی با خط مرحوم احمد نیریزی، کتاب روضه شیخ کلینی و کتاب سوال و جواب شیخ مرتضی انصاری در این موزه نگهداری می‌شوند.

حاجی زکی افزود: نوشته‌های سید العراقین، کتاب اسفار اربعه ملاصدرا، کتاب‌های نجومی از دوره ایلخانی، شاهنامه به پنج زبان دنیا، طومار تقسیم آب و حق‌آبه محله دستگرد و جرقویه اصفهان، اسناد دوره ظل السلطان و مظفرالدین شاه از دیگر آثار موزه پیده محسوب می‌شوند که مورد استفاده دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور جهت فعالیت‌های پژوهشی است.

رییس دفتر قرآن و عترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان تاکید کرد: وجود اسناد و مدارک فرهنگی در این موزه ارزش و اهمیت این مجموعه نفیس را صدچندان کرده است و امیدواریم مسوولین استان با کمک‌های مادی و معنوی نسبت به معرفی و حفظ این گنجینه ارزشمند اقدام کنند.

موزه پبده در فولادشهر از توابع شهرستان لنجان، در سال ۱۳۸۹ توسط بخش خصوصی تاسیس شده و پیشتر یکبار توسط نمایندگی کمیته بین‌المللی موزه‌ها (ایکوم) در ایران بعنوان یکی از موزه‌های برتر کشور در زمینه‌های مختلف مانند حفاظت، مرمت و جذب گردشگران خارجی معرفی شده است.

حدود سه هزار نُسخه خطی در موزه پبده فولادشهر در معرض دید علاقه‌مندان قرار دارد که یکی از قدیمی‌ترین آثار آن قرآنی با حدود ۷۰۰ سال قدمت است.

حدود ۵۰ موزه وابسته به میراث فرهنگی، بخش خصوصی و سایر نهاد‌ها در استان اصفهان وجود دارد.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • پشت پرده فعال‌شدن دیپلماسی آفریقاییِ ایران چیست؟
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • ماجرای داغ حمایت هنرمندانه از غزه در ونیز/غرفه ایران رسما فعال شد
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • موزه پبده از بی نظیرترین موزه‌های کتب و نسخ خطی قرآن کریم
  • این رویداد در خدمت ایجاد مشارکت میان جامعه پژوهشگران برگزار شد
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان