Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@09:40:00 GMT

خلا نظارت میدانی چاشنی خرید هیجانی-بهنام احمدی*

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۵۳۰۴

خلا نظارت میدانی چاشنی خرید هیجانی-بهنام احمدی*

کرمان - ایرنا - گرچه افزایش بی رویه قیمت کالا در بازار این روزها بی ارتباط با تحریم های ظالمانه خارجی نیست ولی بدون شک نقش تصمیم گیران داخلی در حوزه تنظیم بازار و فراتر از آن خلا مجریان و ناظران میدانی در مراکز استان ها تاثیرشان از عامل خارجی اگر بیشتر نباشد کمتر هم نخواهد بود.

هرچند این روزها شاهدیم که نشست کارگروه های تنظیم بازار پا را فراتر از مراکز استان ها و شهرستان ها گذاشته و به بخش ها و دهستان ها نیز رسوخ کرده آن هم با آهنگی موزون و منظم به صدور مصوبه می پردازند اما آنچه جای تامل دارد این هست که چرا با این همه مصوبه، خروجی لازم در تلطیف قیمت ها دیده و احساس نمی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مهم تر آن که روز به روز خرید احساسی و هیجانی ناشی از ترس نایابی کالا در مردم بیشتر و بیشتر می شود و تنها حساسیتی که از سوی برنامه ریزان اعمال می شود که هر چند روزی نسبت به افزایش قیمت کالایی هشدار داده و نسخه و مصوبه ای هم می پیچند که تنها اثر آن در تثبیت قیمت موجود است که باز هم دردی دوا نمی کند.
هر چند صاحب نظران علوم اجتماعی این روزها نسخه مهار خریدهای احساسی و هیجانی مردم را عاملی برای جلوگیری از گرانفروشی و مانع از به نوا و ثروت انبوه و بادآورده رسیدن گرانفروشان زالو صفت می دانند ولی باید اذعان کرد که این نسخه بدون نظارت قوی مصوبه نویسان ره به جایی نخواهد برد.
با الهام از تجربیات پیشینیان وقت آن رسیده است که ناظران بر بازار از روش جلسه ای و نشستن در اتاق های تصمیم ساز شیشه ای بیرون آیند و با حضور میدانی بر نحوه اجرا و عملیاتی شدن مصوبات قانونی راهبری جدی و عینی داشته باشند.
اعضای کارگروه تنظیم بازار در مراکز استان ها و شهرستان ها باید جهادگونه و به دور از هر گونه منافع شخصی و گروهی در اجرای مصوباتی که ساعت ها از بیت المال برایش هزینه زمانی و مالی شده پافشاری لازم را داشته باشند و در عملیاتی ساختن مصوبه به آن کارگری که این روزها به دلیل برخی کم رونقی ها در حوزه های مختلف کاری حتی کار روزمزد هم گیرش نمی آید و یا آن طبقه متوسط حقوق بگیری که افزایش حقوق ماهانه اش در قبال تورم افسارگسیخته امروزی به مثابه قطره مقابل دریاست، بیندیشند.
آنچه امروز از گفته برخی مسئولان و تصمیم گیران برمی آید این است که ما هم قانون خوب داریم و همه مصوبه زیاد اما تنها در مسیر اجرا و نظارت جدی لنگ می زنیم و شرایط روز بازار ما دقیقا ناشی از همین لنگ زدن ها است .
اینکه ما ارز نیمایی و یا 4200 تومانی در اختیار شرکت ها و برخی وارد کننده ها و یا تولید کنندگان قرار می دهیم ولی در مرحله فروش و توزیع به نظارت حداقلی و بخشنامه ای اکتفا می کنیم به یقین کار به جایی خواهد رسید که الان رسیده است.
به گفته صاحب نظران یکی از نقیصه هایی که عملیاتی کردن مصوبه ها را در چنبره دشواری ها گرفتار می کند این است که برخی مصوبه نویسان خودشان در بازار صاحب کرسی فروش و توزیع هستند که این موضوع از عزم جدی و دامنه مبارزه قطعی با دلال و گرانفروش خواهد کاست.
پس نتیجه می گیریم که ما در قانون خوب، مصوبه آتشین و دستور عمل قهری هیچ کمبودی نداریم ولی مهم این هست که در حوزه نظارت برای این مولفه ها که بسته به نحوه عمل در آن می تواند به عنوان چاشنی تنظیم کننده و یا فوران کننده عمل کند لنگ می زنیم و خواسته و ناخواسته به تقویت نهال غنی و فقیر در جامعه کمک می کنیم.
بنابراین باید گفت تا زمانی که ناظران پر تعداد جامعه ما به طور جد پای کار نباشند و حضور میدانی را بر حضور چهار دیواری نشست ها ترجیح ندهند گرانفروشان و دلالان از این خلا نظارتی برای تشویق احساسات مردم به خریدهای آن چنانی به عنوان چاشنی بهره لازم را در راستای تامین منافع خود خواهند برد.
بهنام احمدی/رییس مرکز کرمان
5054

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي خريد هيجاني خلاء نظارت كرمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۵۳۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها

روزبهانی گفت: یک دانش آموز در سن پایین تفکر انتقادی ندارد و شاید درحالی که دیگران به او می‌خندند نتواند از خودش دفاع کند و همین امر می‌تواند آسیب زیادی به کودک بزند.

حسین روزبهانی، روانشناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو در رابطه با تاثیرات مثبت و منفی معلم بلاگری اظهار داشت: فضای مجازی و معلم بلاگری، تأثیر معلم بلاگری و تولید محتوایی که این افراد انجام می‌دهنو که قطعاً هم خیلی زیاد شده است را، می‌تونیم به طور همزمان هم یک اتفاق مثبت و هم یک اتفاق منفی در نظر بگیریم. این کار یک شمشیر دو لبه است که یک‌سری محاسن و یک سری معایب دارد.

وی در رابطه با مزایای این کار افزود: زمانی که اون معلم بلاگر یک شیوه تدریس را در فضای مجازی ارائه می‌دهد که خوب و رسا و جذاب هست، باعث می‌شود تعداد مخاطبانش بالا برود و به جای این که یک کلاس بیست نفره از این سبک تدریس استفاده کنند، یک جامعه خیلی بیشتر و جامعه آماری بزرگ‌تری از این سبک تدریس استفاده می‌کنند.

وی افزود: معلم در این موارد سعی می‌کند یک سری خلاقیت‌ها در روش تدریس داشته باشد. مثلا در محتوا یا ساده‌سازی دروس که همین موضوع باعث می‌شود که دانش‌آموزان علاقه بیشتری به آن درس پیدا کنند. همچنین این گسترش جامعه آماری شامل معلم‌های دیگر در شهر‌های کوچیک نیز می‌شود. برای مثال معلم‌هایی که جوان و تازه کار هستند و استرس شروع تدریس را دارند، اگر بخواهند تدریس کنند، با دیدن این شیوه تدریس اولاً تجربه و اطلاعات نو کسب می‌کنند و ثانینا شاید از استرسشان کاسته شده و آمادگی لازم برای آموز دادن را پیدا کنند.

روزبهانی در رابطه با ابعاد منفی این موضوع تصریح کرد: معمولاً معلم‌ها در فیلم‌ها و تولید محتوا‌هایی که از دانش آموزان و در فضای مجازی منتشر می‌کنند، سعی می‌کنند فضایی شاد و خنده دار را نمایش دهند و یا از یک سری از رفتار‌های دانش آموزان فیلم برداری می‌کنند که شاید برای دیگران خیلی خنده دار باشد؛ این را نیز باید در نظر گرفت که یک دانش آموز در سن پایین تفکر انتقادی ندارد و شاید درحالی که دیگران به او می‌خندند نتواند از خودش دفاع کند و همین امر می‌تواند آسیب زیادی به کودک بزند و حتی روی خانواده‌اش تأثیر بگذارد.

وی در ادامه گفت: یکی از عوارض آن رفتار نادرست این است که کودک معمولاً سعی می‌کند تنها قسمت شاد خودش بروز بدهد و هیجاناتی مثل غم و غصه ناراحتیش را سرکوب کند. خب همین موضوع باعث می‌شود که خیلی نمایشی رفتار کند و سعی کند این بخش از زندگی خود را حذف و یا مخفی کند. واقعیت‌های زندگی شو و سعی کن لبخند‌ها غیر واقعی داشته باشه که می‌تواند از لحاظ روانی به او آسیب بزند و حتی می‌تواند تا حدودی هوش هیجانی کودک را کاهش بدهد.

دیگر خبرها

  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در عملیات میدانی
  • کنایه معنادار آذری جهرمی به زاکانی و رئیسی: ظاهرا این روزها نان در «اتوبوس» است
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • تنظیم بازار و جهش تولید با مشارکت تشکل ها
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • دلار باز هم نزولی شد