Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-08@17:53:57 GMT

جزئیات تورم در مرغداری‌ها و محصولات کشاورزی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۶۰۸۵

جزئیات تورم در مرغداری‌ها و محصولات کشاورزی

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، بررسی اطلاعات مرکز آمار در رابطه با شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی کشور در سال ١٣٩٧ نشان می‌دهد که این شاخص به ۴۰۹.۸۶ رسیده که معادل ۵۰.۲۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. شاخص مرغداری‌های صنعتی در تمام فصول سال نسبت به فصل مشابه سال قبل با افزایش روبرو بوده و بیشترین افزایش در فصل زمستان به میزان ۷۹.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳۸ درصد بوده است.

همچنین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی بجز فصل بهار در بقیه فصول سال نسبت به فصل قبل افزایش داشته و بیشترین رشد در فصل پاییز با ۳۲.۷۱ درصد ثبت شده است. در فصل بهار نیز ٦.٩٦ درصد نسبت به فصل قبل کاهش یافته است.

جزئیات این طرح آمارگیری از این حکایت دارد که در سال ١٣٩٧ متوسط شاخص قیمت در تمامی استان‌ها نسبت به سال ۱۳۹۶ با افزایش روبه‌رو بوده‌اند؛ به طوری که بیشترین افزایش شاخص (نرخ تورم) را استان گیلان با ۱۳۲.۵۲ درصد و کمترین افزایش شاخص (نرخ تورم) را استان اردبیل با ٢٥.٦٢ درصد داشته است.

تورم ۵۹ درصدی در مرغ

در سال ١٣٩٧ شاخص گروه مرغ به ۴۳۲.۱۱ واحد رسید که در مقایسه با سال قبل ۵۹.۴۱ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که شاخص در سال قبل افزایشی معادل ۸.۹۵ درصد داشته است. همه اقلام این گروه شامل پولت، مرغ گوشتی و جوجه یکروزه به ترتیب ۵۶.۹۸، ۴۳.۱۵ و۱۲۳.۸۰ درصد نسبت به سال قبل افزایش قیمت داشته‌اند.

رشد ۳۲ درصدی تخم مرغ

در سال گذشته شاخص گروه تخم مرغ به ۳۰۰.۳۱ واحد رسیده که در مقایسه با سال قبل ۳۲.۶۵ درصد رشد داشته است. این در حالی است که شاخص در سال قبل از آن ۳۵.۹۶ درصد افزایش پیدا کرده بود. همه اقلام این گروه شامل تخم مرغ خوراکی و نطفه دار به ترتیب ۳۶.۶۸ و ۲۸.۵۲ درصد نسبت به سال قبل افزایش یافته‌اند، در حالی که همین اقلام در سال قبل به ترتیب معادل ۳۸.۶۸ و ۳۳.۲۸ درصد رشد داشته است.

اما در گروه کود، شاخص به ۹۴۴.۰۸ رسیده که در مقایسه با سال قبل ۷.۷۹ درصد افزایش یافته است. تورم این گروه در سال ۱۳۹۶ حدود ۲.۰۶ درصد گزارش شده بود.

مرکز آ مار اخیراً گزارشی در مورد وضعیت هزینه در مرغداری‌های صنعتی در زمستان سال گذشته منتشر و اعلام کرده بود که تورم در بخش‌های تولیدی محصولات مرغداری صنعتی در زمستان گذشته نسبت به فصل مشابه ۱۳۹۶ تا مرز ۸۰ درصد رسیده بود.

 

شاخص گروه تولیدکننده در مرغداری‌های صنعتی در سال ۱۳۹۷

متوسط قیمت محصولات کشاورزی

همچنین مرکز آمار جزئیات متوسط قیمت فروش محصولات کشاورزی در زمستان گذشته را اعلام کرد که نشان داد قیمت فروش یک کیلوگرم گوسفند و بره زنده در کل کشور ۴۱ هزار ۶۵۸ تومان بوده نسبت به فصل مشابه سال ٩٦ معادل ۱۵۰.۱ درصد افزایش داشته است.

در زمستان سال ١٣٩٧ قیمت فروش گاو پرواری کمتر از دو سال زنده در کل کشور از قرار هر کیلو ۳۵ هزار و ۹۰۰ بوده که استان تهران با ۴۱ هزار و ۸۹۳ تومان بیشترین و استان البرز با ۲۴ هزار و ۳۷۴ تومان کمترین قیمت فروش را در کل کشور داشته‌اند. قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال ٩٦ معادل ۱۵۲.۷ درصد افزایش یافته است.

همچنین قیمت فروش یک کیلوگرم شیر گوسفند چرخ نشده در کل کشور ۵,۲۸۴ تومان ثبت شده که نسبت به زمستان ۱۳۹۶ تا ۲۴.۵ درصد افزایش دارد.

در سایر کالاها نیز قیمت فروش یک کیلوگرم ذرت دانه‌ای به ۱, ۷۹۹ تومان رسیده که ۰.۴ درصد رشد داشته است.

همچنین در دیگر تغییرات قیمتی، قیمت فروش یک کیلوگرم پیاز ۳,۵۶۲ تومان بوده که نشانمی‌دهد قیمت فروش این محصول نسبت به فصل مشابه سال قبل ۲۸۰.۹ درصد افزایش داشته است.

متوسط قیمت محصولات کشاورزی در زمستان ۱۳۹۷

 

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: نرخ تورم مركز آمار مرغ محصولات كشاورزي تخم مرغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در سال‌های اخیر همواره بازار اجاره و بازار خرید و فروش مسکن تورمی نسبی، در محدوده تورم عمومی کشور را تجربه می‌کردند اما در اثر رکود شدید حاکم بر بازار مسکن، تورم مترتب بر اجاره‌بها بیش از دو برابر تورم خرید و فروش مسکن افزایش یافته است .

بر اساس این گزارش میزان تورمی که مستاجران در این حوزه تجربه کرده‌اند حتی از تورم عمومی کشور نیز بیشتر بوده است. به عبارتی نرخ تورمی عمومی کشور در ماه اسفند برابر با 41 درصد اعلام شده در حالی که تورم اجاره حدود چهار درصد بالاتر از این رقم است .

این نکته را گزارش‌های اعلامی بانک مرکزی در خصوص قیمت خرید و فروش و اجاره مسکن در تهران تایید می‌کند . باید توجه داشت که میزان تورم اجاره در سایر بخش‌ها نیز به شدت بالا بوده است و تورم این حوزه در نقاط شهری کشور به حدود 52.4 ردصد می‌رسد.

این اتفاق سبب شده است هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار با رشدی بسیار بالا روبرو باشد. به عبارت دیگر در شرایطی که به طور متوسط کمتر از سی درصد از سبد هزینه خانوار در کشورهای استاندارد صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود، این رقم در ایران از استانداردهای متعارف فراتر رفته و در تهران حتی بیش از پنجاه درصد از هزینه خانوار صرف پرداخت هزینه مسکن می‌شود .

افزایش شدید قیمت‌ها خرید و فروش را به شدت کاهش داده این زنگ خطری دوباره برای مستاجران است. دولت با اتخاذ تدابیری نظیر دریافت مالیات از خانه‌های خالی و همچنین تلاش برای اجرای قوانین جدید مالیاتی نظیر دریافت مالیات از عایدی سرمایه در صدد مهار این وضعیت است این در حالی است که کارشناسان بر این اعتقادند که نرخ تورم باید در ابتدا کاهش یابد و ماندگاری نرخ تورم در اعداد پایین‌تر اتفاق بیفتد تا سیاست‌های مالیاتی کارایی لازم را دارا باشند .

عمق رکود در بازار مسکن

بررسی‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد عمق رکود در بازار مسکن بسیار بالاست به طوری که حجم خرید و فروش مسکن در فروردین ماه سال جرای نسبت به اسفند سال گذشته، یعنی یک ماه قبل از این 75.6 درصد کاهش داشته است. میزان معاملات در ماه فروردین در قیاس با فرودین ماه سال 1402 نیز کاهشی برابر با 14.2 درصد را شاهد است.

تعداد معاملات صورت گرفته در اسفندماه سال گذشته 6179 مورد بوده است. در فروردین امسال اما 1508 معامله در تهران صورت گرفته است.

این رقم در فروردین سال گذشته برابر با 1757 فقره بوده است.

نکاه مهم اینجاست که متوسط قیمت مسکن در فروردین ماه سال گذشته برابر با 66 میلیون و 440 هزار تومان بوده است که در فروردین سال جاری این رقم به 81 میلیون و 630 هزار تومان رسیده است. میزان رشد قیمت مسکن در این یک سال 22.9 درصد برآورد می‌شود .

فصل داغ جابه‌جایی برای مستاجران

این آمار نشان می‌دهد فصل جابه‌جایی در سال جاری بسیار داغ است. به عبارت دیگر افزایش بیش از 45 درصدی قیمت اجاره در فروردین، یعنی ماه پیش از جابه‌جایی مستاجران نشان از آن دارد که این بازار در ماه‌های نقل و انتقال با داغی بالایی روبرو خواهد بود.

نه تنها نشانه‌های آماری این نگرانی را برای مستاجران ایجاد می‌کند که رشد شدید قیمت در راه است بلکه گزارش‌های میدانی نیز موید این نکته است که قیمت اجاره بها در حال افزایشی مداوم است .

شعارهای تحقق نیافته دولت رییسی در بخش مسکن، حالا سبب شده است این حوزه به معضلی بزرگ برای خانوارهای ایرانی بدل شود.

طبق وعده‌های اعلامی سید ابراهیم رییسی، دولت مقرر بود در چهار سال چهار میلیون مسکن بسازد. این رقم بعدها به دو میلیون واحد مسکونی تقلیل یافت اما در آغاز سومین سال فعالیت دولت هنوز دولت نتوانسته است به شعارهای مطروحه در این حوزه جامه عمل بپوشاند.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904406

دیگر خبرها

  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • چاپ تورم!
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟ / دلایل اصلی رشد تورم در اقتصاد ایران چیست؟
  • سهم افزایش قیمت ارز در نرخ تورم چقدر است؟
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • شاخص های مهم صنعت ریلی در سال ۱۴۰۲ منتشر شد
  • قیمت نفت صعودی شد
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید