Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-04-26@21:16:59 GMT

نشست شفاف سازی تخصیص ارز برگزار می شود

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۶۷۳۹

نشست شفاف سازی تخصیص ارز برگزار می شود

صادقی از برگزاری جلسه ای با حضور متولیان حوزه اجرایی و نظارت جهت بررسی فرآیند تخصیص ارز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خانه ملت، «محمود صادقی» در حاشیه نشست علنی امروز (یکشنبه 29 اردیبهشت) مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران درخصوص جلسه فردا عصر فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی گفت: با توجه به مباحث مربوط به تخصیص ارز و چرخه این فرآیند از ثبت سفارش تا تخصیص و برگشت و واردات کالا  و ابهاماتی که در این زمینه وجود دارد، جلسه ای برای بررسی موضوع از جایگاه نظارتی برگزار خواهیم کرد تا درباره نحوه ایفای مسئولیت متولیان اعم از حوزه اجرایی و ناظران موضوع را شفاف سازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه طرف های مرتبط با بحث تخصیص ارز در این جلسه دعوت شده اند، افزود: وزیر صنعت، معدن و تجارت به عنوان نقطه شروع این فرآیند جهت شفاف سازی ثبت سفارشات در جلسه حاضر خواهد شد.

 

وی ادامه داد: وزیر صمت جهت شفاف سازی وضعیت ثبت سفارش و واردات محقق شده با ارز ترجیحی، ارائه گزارش عملکرد سیاست تجاری کشور از منظر منابع و مصارف ارزی کشور در حوزه تجارت و تبیین سازوکار اعتبارسنجی متقاضیان ارز ترجیحی و رویه های پیشگیری از سوءاستفاده ها و عدم بازگشت ارزهای تخصیصی دعوت شده است.

 

صادقی یادآور شد: همچنین همتی رئیس بانک مرکزی جهت شفاف سازی حجم و میزان ارزهای تخصیص یافته به تفکیک ارز رسمی نیمایی در حوزه های مختلف کالایی و خدمات به همراه زمان دریافت هر یک از آنها در این جلسه حضور خواهند داشت.

 

این نماینده مردم در مجلس دهم ضمن اشاره به دعوت رئیس مرکز اطلاعات مالی کشور (FIU) گفت: امیری نیز ضمن ارائه آمار و اطلاعات تفکیکی مبادلات ارزی و ریالی کشور در داخل و خارج به تبیین سازوکار پیشگیری از پولشویی در زمان تحریم و اجرای سیاست ارز ترجیحی خواهند پرداخت. در این مرکزاطلاعات گردآوری و نظارت می شود، لذا انتظار است این مرکز نقش برجسته ای در موضوع مبارزه با پولشویی ایفا کند.

 

وی از دعوت رئیس گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز به این جلسه خبر داد و گفت: رئیس گمرک نیز باید در جلسه به شفاف سازی فرآیند ثبت، استعلام و ترخیص کالا و خدمات در گمرکات کشور و سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی بپردازد. رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز به این جلسه دعوت شده تا گزارش عملکرد ستاد در حوزه مبارزه با قاچاق ارز و تمهیدات پیشگیرانه و تبیین مسئول و متولیان نظارت بر هزینه کرد ارزهای تخصیصی را ارائه کند.

 

صادقی با بیان اینکه معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه به احتمال حضور می یابد، گفت: رئیس سازمان امور مالیاتی نیز جهت بررسی توانمندی این سازمان در اعتبارسنجی متقاضیان و تعیین اهلیت آنها در دریافت ارز و نحوه اخذ مالیات از آنها در جلسه حضور خواهد یافت.

 

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: علاوه بر مسئولان اجرایی و نظارتی از روسای کمیسیون های برنامه و بودجه، حقوقی و قضایی، اصل 90 و اقتصادی مجلس، رئیس مجلس شورای اسلامی، رئیس مرکز پژوهش ها، رئیس دیوان محاسبات، رئیس سازمان بازرسی کل کشور، نماینده ناظر در ستاد قاچاق کالا و ارز، رئیس اتاق بازرگانی ایران، معاون اقتصادی وزارت اطلاعات، معاون نظارت مجلس و اعضای فراکسیون شفاف سازی به عنوان حاضرین در این جلسه دعوت شده اند.

 

رئیس فراکسیون شفاف سازی و سالم سازی اقتصاد و انضباط مالی تصریح کرد: همچنین از یکی از استادان شاخص اقتصاد دانشگاه علامه دعوت شده تا به عنوان نماینده افکار عمومی و بررسی مباحث علمی و تخصصی در جلسه حضور داشته باشد. این جلسه به جهت بیان اظهارات بدون ابهام و به دور از احتیاط هایی محرمانه برگزار می شود تا عملکردها بررسی و در صورت نیاز اشکالات حوزه سیاست های ارز رفع شود./

 

پایان پیام/50

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه رمضان قرآن کریم اردبیل قرآن خراسان جنوبي خبرگزاری شبستان ماه مبارک رمضان سیزدهمین نمایشگاه قرآن و عترت سوره مهر سبک زندگی اسلامی محمود صادقی ارز مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۶۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد

نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با حضور معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری و دست‌اندرکاران این حوزه تشکیل شد.

به گزارش خبرنگار شانا، وحیدرضا زیدی‌فرد دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در نخستین نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت، با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی در صنعت نفت امروزه به بحثی مهم در جهان بدل شده است، گفت: این فناوری به‌قدری مهم است که مقام معظم رهبری در سخنان خود در سال ۱۴۰۰ تأکید کردند ایران باید جزو ۱۰ کشور برتر جهان در حوزه هوش مصنوعی قرار گیرد.

وی ادامه داد: البته مجموعه اقدام‌های مثبت انجام‌شده در صنعت نفت و در کشور در زمینه توسعه استفاده از هوش مصنوعی، هنوز با خواسته‌های مقام معظم رهبری فاصله دارد. به نظر می‌رسد دلیل اصلی این فاصله، وجود بوروکراسی اداری و ملاحظه‌های امنیتی درباره جلوگیری از حمله‌های سایبری باشد. البته رعایت دستورعمل‌های سازمان حراست صنعت نفت و سازمان پدافند غیرعامل کشور در این زمینه نیز اهمیت بسیاری دارد.

معاون وزیر نفت در امور مهندسی، پژوهش و فناوری، توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت ایران را نیازمند عزم جدی مدیران و دست‌اندرکاران این صنعت دانست و افزود: برای تحقق این موضوع نیازمند نقشه‌راه واحد و عملیاتی، با درنظرگرفتن ملاحظات موجود هستیم. وزیر نفت اواخر پارسال دستور لازم برای تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت را ابلاغ کرد که امروز، پس از فعالیت‌های مقدماتی، شاهد تشکیل نخستین نشست این کارگروه هستیم. به نظر می‌رسد پس از این نشست به‌سرعت با هماهنگی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و دیگر نهادهای ذی‌ربط، برنامه‌های راهبری تدوین و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت انجام شود.

زیدی‌فرد با تأکید بر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی برای تدوین برنامه‌های راهبردی و سیاست‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی در صنعت نفت با رعایت الزامات امنیتی بیان کرد: هم‌اکنون سه اداره ‌کل‌ زیرمجموعه معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، با متولی‌گری اداره کل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌ها در حال تحقیق و بررسی برای توسعه هوش مصنوعی در این صنعت هستند.

در ادامه این نشست، پرویز سنگین، مدیرکل نظام فنی و اجرایی و ارزشیابی طرح‌های وزارت نفت با اشاره به دستور وزیر نفت مبنی بر تشکیل کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت تصریح کرد: در دو سال اخیر سه بانک اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف همچون اعضای کارگروه راهبری، متخصصان و فعالیت‌های انجام‌شده از سوی شرکت‌های اصلی در حوزه هوش مصنوعی تهیه شده است.

برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی

وی از برگزاری دوره‌های آموزشی صنعت نفت در حوزه هوش مصنوعی با استفاده از استادان مطرح داخلی کشور در آینده نزدیک خبر داد و افزود: تلاش می‌شود که در این حوزه مسائل و موارد مهم ازجمله ملی‌سازی استانداردهای تخصصی بین‌المللی، مطالعه تطبیقی و بهینه‌کاوی راهبردها و نقشه‌راه شرکت‌های برتر نفت و گاز دنیا (۱۲ شرکت برتر)، احصا و تجمیع پروژه‌ها و اقدام‌های انجام‌شده و در حال اجرا از سوی شرکت‌های اصلی، اداره‌های کل ستادی و سازمان‌های تابع (نظیر پژوهشگاه صنعت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، ...) و امنیت سایبری نیز به‌طور کامل مدنظر قرار گیرد. انتظار می‌رود راهبرد کلان و نقشه‌راه توسعه و به‌کارگیری هوش مصنوعی با مشارکت همه ذی‌نفعان داخل و خارج از صنعت نفت تهیه و تدوین شود.

عظیم کلانتری‌ اصل، رئیس پژوهشگاه صنعت نفت نیز در این نشست با اعلام آمادگی این مرکز علمی برای اجرای پروژه‌های هوش مصنوعی در سطح صنعت نفت در مقیاس کوچک، گفت: در حوزه هوش مصنوعی در این صنعت در ابتدای راه هستیم، ازاین‌رو باید بدون فوت وقت در این زمینه آغازبه‌کار کنیم.

وی با بیان اینکه بهتر است در صنعت نفت برای استفاده از هوش مصنوعی سراغ بخش‌های کم‌ریسک‌تر همچون منابع انسانی و بهداشت و درمان برویم و بعد آن را در بخش‌های صنعتی همچون پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌ها توسعه دهیم، گفت: برای اجرای بهتر این فناوری باید فرهنگ‌سازی‌های لازم میان نیروی انسانی نیز در دستور کار قرار گیرد.

براساس این گزارش، در نخستین نشست «کارگروه راهبری به‌کارگیری فناوری هوش مصنوعی در صنعت نفت»، نمایندگانی از امور استانداردها و ضوابط فنی معاونت مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت، مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، ستاد توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی و روباتیک، معاونت علمی، فناوری و اقتصادی دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، امور پژوهش وزارت نفت، امور فناوری وزارت نفت، مدیریت توسعه فناوری اطلاعات، امنیت و دولت هوشمند وزارت نفت، پارک فناوری و نوآوری صنعت نفت، امور پژوهش و فناوری چهار شرکت اصلی تابعه وزارت نفت، اداره فناوری اطلاعات و ارتباطات شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، مرکز رصد شرکت ملی نفت ایران و سازمان حراست، به بیان دیدگاه‌ها و چالش‌های موجود در بحث توسعه هوش مصنوعی در صنعت نفت پرداختند.

دیگر خبرها

  • کارآفرینان با مشارکت اتاق بازرگانی مشارکت فعالانه مردم در اقتصاد را زمینه سازی کنند
  • همه اختیار‌ها را به رئیس کل بانک مرکزی دادیم؛ اما هنوز در سیاست‌ ارزی دچار مشکل هستیم/ جلسه سومی وجود ندارد؛ تا یکشنبه برای دریافت برنامه ارزی منتظر می‌مانیم
  • مردمی سازی اقتصاد در استان بوشهر عملیاتی شده است
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان چیست؟
  • مصوبات کمیسیون اصل نود در حوزه قیمت‌گذاری صحیح آرد و نان
  • تغییر روزهای برگزاری نشست علنی مجلس
  • نشست کارگروه راهبری به‌کارگیری هوش مصنوعی در صنعت نفت برگزار شد
  • سومین جلسه منتخبان مجلس دوازدهم به میزبانی شریان برگزار شد
  • پخش زنده| نشست وزرا و معاونان رئیس‌جمهور در حاشیه جلسه دولت
  • برگزاری سومین جلسه منتخبان مجلس دوازدهم به میزبانی شریان