Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-26@00:27:46 GMT

تولید گاز از پارس جنوبی در سال ۹۸ چقدر افزایش می‌یابد؟

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۷۴۶۶

تولید گاز از پارس جنوبی در سال ۹۸ چقدر افزایش می‌یابد؟

طبق آخرین برنامه‌ریزی مجموعه شرکت ملی نفت ایران، در سال جاری شاهد بهره برداری از ۵ سکوی جدید در فازهای مختلف پارس جنوبی و افزایش ظرفیت حدود ۷۰ میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز غنی از مخزن این میدان مشترک هستیم. ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۴۲ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، میدان مشترک پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین مخزن گازی کشور به تنهایی نیمی از ذخایر گاز طبیعی ایران را در خود جای داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اهمیت این میدان مشترک به‌اندازه‌ای است که بخش مهمی از برنامه‌های توسعه‌ای شرکت ملی نفت ایران در طی دو دهه اخیر به آن اختصاص یافته است.

برداشت گاز ایران از میدان گازی پارس جنوبی در سال 1381 شمسی (2003) با بهره‌برداری از فازهای 2 و 3، به 56 میلیون مترمکعب در روز رسید. این رقم با به بهره‌برداری رسیدن فازهای یک، 4 و 5، 6 و 7 و 8 و 9 و 10 در سال 1388 به 285 میلیون مترمکعب در روز رسید. از سال 1388 تا سال 1392 با توسعه همزمان فازهای پارس جنوبی و عدم اولویت‌بندی پروژه‌ها، شاهد افزایش ظرفیت تولید گاز از این میدان مشترک در سمت ایران نبودیم اما در سال 92 با اولویت‌بندی فازها و تمرکزدهی به بهره‌برداری سریعتر از فازهای با پیشرفت فیزیکی بالاتر، رفته رفته فازهای 12 و 15 و 16 به مدار بهره‌برداری وارد شدند و در سال 1395 ظرفیت تولید گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی به 453 میلیون مترمکعب رسید.

توسعه در پارس جنوبی با سرعت ادامه یافت و با بهره‌برداری از فازهای 17 و 18، 19 و 20 و 21 در سال 96 به رکورد تولید 570 میلیون مترمکعب در روز و با بهره‌برداری از سکوهای A و C فاز 14 در سال 97 به ظرفیت تولید 610 میلیون مترمکعب در روز رسیدیم.

در آخرین روزهای اسفندماه سال 97 نیز با بهره‌برداری از دو سکوی دریایی فاز 13 و دو سکوی دریایی فازهای 22، 23 و 24، ظرفیت برداشت روزانه گاز ایران از میدان مشترک پارس جنوبی به 660 میلیون متر مکعب رسید.

این ظرفیت باز هم قرار است در سال 98 افزایش یابد، چرا که پروژه‌های توسعه ای در فازهای 13، 22، 23 و 24 و همچنین فاز 14 پارس جنوبی در حال انجام است.

طبق آخرین برنامه‌ریزی مجموعه شرکت ملی نفت ایران، در سال جاری شاهد بهره برداری از 5 سکوی جدید در فازهای مختلف پارس جنوبی و افزایش ظرفیت حدود 70 میلیون مترمکعبی تولید روزانه گاز غنی از مخزن این میدان مشترک هستیم.

* جزئیات افزایش ظرفیت در فاز 13 پارس جنوبی

پس از گذشت حدود 8 سال و 11 ماه از آغاز توسعه این فاز، پیشرفت کلی این پروژه از مرز 93 درصد عبور کرده است. در روزهای پایانی سال گذشته از مجموع ظرفیت برداشت 56 میلیون مترمکعبی گاز غنی در این فاز، با بهره برداری از دو سکو، حدود 28 میلیون مترمکعب ظرفیت برداشت گاز به بهره‌برداری رسید.

هم‌اکنون دو سکوی دریایی باقی مانده این فاز به‌نام‌های 13A و 13C در یارد بندرعباس شرکت صدرا در حال تکمیل است.

طبق جدیدترین برنامه‌های مصوب مجموعه شرکت ملی نفت ایران، سکوی 13C در سال جاری به بهره‌برداری می‌رسد و بهره‌برداری از سکوی 13A به سال آینده موکول خواهد شد.

با نصب و بهره‌برداری از سکوی 13A، به میزان 500 میلیون فوت مکعب در روز (حدود 14 میلیون مترمکعب) به ظرفیت تولید روزانه گاز کشور در سال جاری افزوده می شود.

* جزئیات افزایش ظرفیت در فاز 14 پارس جنوبی

دو سکوی دریایی فاز 14 در سال گذشته وارد مدار بهره برداری شد و تولید روزانه یک میلیارد فوت مکعب گاز ترش از مخزن پارس جنوبی در این پروژه محقق شد. هم‌اکنون بخش دریایی فاز 14 پارس جنوبی شرایط مطلوبی دارد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده، مقرر است دو سکوی باقیمانده این طرح با ظرفیت روزانه هر یک 500 میلیون فوت مکعب تا پایان سال جاری وارد مدار تولید شده و با توجه به آماده نشدن واحدهای پالایشگاهی این پروژه، گاز تولیدی این دو سکو به یکی از پالایشگاه‌های پارس جنوبی برای تصفیه ارسال شود.

با بهره‌برداری از دو سکوی باقی‌مانده این فاز، یک میلیارد فوت مکعب (حدود 28 میلیون مترمکعب) به ظرفیت روزانه تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

* جزئیات افزایش ظرفیت در فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی

در روزهای پایانی سال گذشته شاهد بهره برداری کامل از پالایشگاه خشکی فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی و بهره برداری از نیمی از ظرفیت این فازها در بخش برداشت گاز از مخزن پارس جنوبی بودیم به طوری که از مجموع ظرفیت برداشت 56 میلیون مترمکعبی گاز غنی در فازهای 22، 23 و 24 حدود 28 میلیون مترمکعب ظرفیت برداشت گاز به بهره‌برداری رسید.

تاکنون سکوهای 22 و 24A در محل پروژه نصب شده و ساخت سکوهای 23 و 24B در مراحل نهایی تکمیل است. طبق جدیدترین برنامه‌های مجموعه شرکت ملی نفت ایران، این دو سکو تا نیمه اول سال جاری وارد مدار تولید شده و برداشت گاز ترش از فاز 22-24 پارس جنوبی به ظرفیت کامل خواهد رسید.

با بهره برداری از این دو سکو، یک میلیارد فوت مکعب (حدود 28 میلیون مترمکعب) به ظرفیت روزانه تولید گاز کشور افزوده می‌شود.

علاوه بر این 70 میلیون مترمکعب افزایش ظرفیت تولید روزانه گاز غنی از میدان مشترک پارس جنوبی، طبق گفته محمد مشکین‌فام، مدیرعامل شرکت ملی نفت و گاز پارس، با تنظیم پارامتر‌های عملیاتی 6 سکوی نصب شده در سال 97، روزانه حدود 18 میلیون مترمکعب نیز افزایش تولید پیش بینی‌شده است.

سهم رونق تولید ایرانی در مگاپروژه فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی+جدول

انتهای پیام/

 

R32317/P/S7,80/CT7 واژه های کاربردی مرتبط پارس جنوبی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پارس جنوبی پارس جنوبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۷۴۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف

معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور از تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان توسط شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، سهیل بیگدلی شامگاه چهارشنبه _پنجم اردیبهشت_ در جلسه مدیران و کمیسیون سرمایه‌گذاری اوقاف و امور خیریه استان اظهار کرد: اقداماتی که در استان قزوین انجام می‌شود به نوعی تولید ثروت محسوب می‌شود؛ کل رقبه‌های استان ۱۱۰ هزار مورد است و گاهی با تغییر کاربری به ۱۲۰۰۰۰ رقبه هم می‌رسد که می‌تواند ظرفیتی برای مولدسازی باشد.

وی از تعیین ۷ محور سرمایه‌گذاری در حوزه وقف خبر داد و افزود: این ۷ محور در حوزه‌های انرژی خورشیدی، صنعت، معدن، کشاورزی، آبزی‌پروری و پرورش دام سبک و سنگین مشخص شدند که تمامی ظرفیت‌های یادشده در این استان موجود است.

معاون سازمان اوقاف با اشاره به راه‌اندازی شبکه تولید دام سازمان متبوعش در سرتاسر کشور اضافه کرد: در این شبکه ۲۰۰۰۰ رأس دام سبک داریم و تولید ۱۰۰ تن شیر در روز هم توسط شبکه دامداری و دامپروری موقوفات رقم می‌خورد.

بیگدلی به مرز آبی ۴۰۰۰ کیلومتری در خلیج فارس اشاره کرد و گفت: با همه مشکلات آبی که وجود دارد، محصولی که در آب داریم ۱۵۰۰ تن ماهی و در مقیاس ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم است و در حال حاضر در تولیدات این سازمان، حدوداً ۲۵۰۰ تن ماهی در داخل آب وجود دارد.

وی ادامه داد: در حوزه انرژی خورشیدی هدف گذاری‌ها ۱۱۰ مگاوات است که در حال حاضر تولید ما ۱۰ مگاوات است و با هدف‌گذاری مورد نظر فاصله زیادی داریم؛ در موضوع معدن هم ظرفیت فوق‌العاده‌ای در سازمان اوقاف وجود دارد و جهت نوع بهره‌وری از این ظرفیت برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

معاون بهره‌وری اقتصادی سازمان اوقاف و امور خیریه همچنین از تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان توسط شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف خبر داد و گفت: حدود ۲۰ شرکت دانش‌بنیان ایجاد کردیم و ۱۹ شرکت دیگر هم پیشنهاد شده که نمونه‌ای از آن‌ها در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کنند و در حال حاضر سازمان اوقاف ۲۰ محصول با گردش مالی بالا از طریق همین شرکت‌ها تولید می‌کند.

کد خبر 747669

دیگر خبرها

  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • تولید ۲۰ محصول دانش‌بنیان در شرکت‌های زیرمجموعه اوقاف
  • برنامه قطعی وزارت نفت خاموشی فلرها در پارس جنوبی است
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • بهره برداری از بزرگترین مزرعه خورشیدی برای نمک زدایی در عمان
  • صنایع کوچک روستایی در استان همدان توسعه می‌یابد
  • افزایش شمار پروژه‌های خدماتی در نفت و گاز آغاجاری
  • ترافیک مرکز کرج با بهره برداری از امتداد بلوار ماهان کاهش می یابد/ متمم موافقت نامه باغ ارتش بزودی در شورای شهر کرج مطرح می شود
  • ماجرای دنباله دار افزایش ۵۰ درصدی قیمت پژو پارس؛ وزیر صمت و شورای رقابت چه می گویند؟ | قیمت های جدید را ببینید
  • بهره برداری و آماده بکار بودن ۱۶ دستگاه دیزل ژنراتور در خراسان شمالی