Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@19:49:59 GMT

نقش فلزات بر ترشح انسولین و بیماری دیابت

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۱۸۶۱۸

نقش فلزات بر ترشح انسولین و بیماری دیابت

خبرگزاری میزان- مطالعات جدید محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان می‌دهد فلزاتی مانند روی، مس و کروم با اتصال و ترکیب با هورمون سی پپتید (C-peptide) در ترشح و تولید هورمون انسولین و دیابت نقش دارند. نتیجه این مطالعه در توسعه روش‌های درمانی موثر برای بیماری دیابت و بیماری‌های کلیه اهمیت دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان،فلزات نقش موثری در فرآیند‌های بیولوژیکی بدن دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای مثال هموگلوبین حاوی آهن است و نقش آن حمل اکسیژن از طریق جریان خون است. روی و مس در یک سوم تا نیمی از عملکرد‌های حیاتی بدن نقش دارند. آگاهی از مکان دقیق این فلزات در بدن، توزیع آن‌ها و نحوه ترکیب و واکنش با سلول‌ها بسیار مهم است؛ چراکه در صورت تفاوت این فاکتورها، عملکرد و نقش فلزات تغییر می‌کند.

به این منظور محققان دانشگاه کالیفرنیا روش‌هایی را توسعه داده‌اند که نحوه توزیع این فلزات در خارج و داخل سلول و نحوه ترکیب آن‌ها با پروتئین‌ها و مولکول‌های دیگر را مورد بررسی قرار می‌دهد.

در این مطالعه یک زنجیره کوتاه از اسید‌های آمینه و یک پپتید اتصال‌دهنده به نام سی پپتید مورد بررسی قرار گرفته است. این پپتید نقش مهمی در درمان بیماری‌های کلیه و آسیب‌های عصبی ناشی از دیابت دارد.

زمانی که پانکراس انسولین تولید می‌کند، سی پپتید در مرحله اول دو زنجیره انسولین را به هم متصل می‌کند، سپس سی پپتید منفصل و در انسولین ذخیره می‌شود و همراه با آن آزاد می‌شود. تا امروز تصور می‌شد که سی پپتید یک محصول جانبی در تولید انسولین است، ولی این تحقیقات نشان می‌دهد که سی پپتید نقشی مشابه هورمون دارد.

محققان تاثیر فلزاتی مانند مس، روی و کروم را بر سی پپتید و و توانایی سلول برای دریافت آن بررسی کردند.

نتایج نشان می‌دهد فلزات بر ساختار سی پپتید نقش دارند، از طرفی مس و کروم باعث می‌شود که سلول سی پپتید را دریافت نکند، ولی روی، کبالت و منگنز چنین تاثیر روی سلول ندارند. در ادامه آمده است که فلزات می‌توانند فعالیت هورمون سی پپتید را تنظیم کنند.

نتیجه این مطالعه در توسعه روش‌های درمانی موثر برای بیماری دیابت و بیماری‌های کلیه اهمیت دارد.

جزییات نتایج این مطالعه در ChemBioChem منتشر شده است.

انتهای پیام/
منبع:ایرنا
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: دیابت انسولین پزشکی سلامت فلزات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۱۸۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند

کارشناس آرایشی سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش استفاده از رژ لب در خانم‌ها گفت: این فرآورده آرایشی مواد مضر زیادی همچون فلزات سمی سنگین، سرب، کادمیوم، جیوه و آنتیموان در خود دارد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شیما حلاج با بیان اینکه سازمان غذا و دارو برحسب وظیفه قانونی موظف است تا بر تولید، واردات و ارزیابی‌های ایمنی و کیفی فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی، بر طبق دستورالعمل‌های معتبر جهانی، نظارت کند؛ اظهار کرد: برخی از خانم‌ها بدلیل افراط در آرایش صورت، سلامتی خود را با چالش مواجه می‌کنند.

کارشناس آرایشی سازمان غذا و دارو با اشاره  افزایش استفاده از رژلب در خانم‌ها گفت: این فرآورده آرایشی مواد مضر زیادی همچون فلزات سمی سنگین، سرب، کادمیوم، جیوه و آنتیموان در خود دارد لذا پیشگیری از آسیب‌های ناشی از افراط در استفاده از فراورده‌های آرایشی باید نسبت به مصرف این محصولات احتیاط کنند.

عوارض خطرناک استفاده از رژلب‌های قاچاقی

وی بیان کرد: وقتی رژلب با عناصر مذکور برای ساعت‌های طولانی روی لب باقی می‌ماند ممکن است مواد اولیه رژلب‌ها که از آلاینده‌های معمول زیست محیطی هستند به طور ناخواسته و در اثر خوردن یا آشامیدن مواد غذایی، بلعیده شود که نتیجه آن تماس بدن با مواد سمی است.

حلاج گفت: در کنار  اقدامات نظارتی، شناسه گذاری فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی یکی دیگر از اقدامات اداره کل امور فرآورده‌های آرایشی و بهداشتی برای فراهم نمودن امکان پیگیری اصالت کالا برای مصرف کنندگان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • با ۲٫۵ ساعت انتظار، الماس خودتان را بسازید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • گلکسی رینگ سامسونگ به هوش مصنوعی مجهز خواهد بود
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • رژلب‌ها حاوی فلزات سنگین و مواد سمی هستند
  • شناسایی بیش از ۲۲هزار بیمار دیابتی در نیشابور
  • تسکین زانو درد با روغن کرچک