Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@22:01:59 GMT

١٢جوان ونوجوان عامل برداشت از ٢١٠٠ کارت بانکی

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۰۲۲۲

١٢جوان ونوجوان عامل برداشت از ٢١٠٠ کارت بانکی

سرپرست دادسرای ویژه فضای مجازی مرکز خراسان رضوی از کلاهبرداری چند میلیاردی خبر داد و گفت:عاملان این باند سازمان یافته از ٢١٠٠ اطلاعات کارت بانکی سواستفاده کرده اند.

به گزارش قدس آنلاین قاضی مهدی حقدادی ، در رابطه با کلاهبرداری چندمیلیاردی اظهار کرد: با بررسی‌های صورت گرفته پلیس فتا متوجه شد که بخشی از ٤٦ میلیارد ریال به یغما رفته در حساب‌های مختلفی که صاحبان آن‌ها در نقاط گوناگون کشور حضور دارند گردش داشته و قسمتی هم صرف هزینه خرید شارژ، کالا، ارز دیجیتال و دیگر تراکنش‌های اینترنتی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
   حقدادی ادامه داد: در نهایت کلاهبرداران به این شیوه‌ها پول برداشت شده از حساب‌ها را جابه‌جا کرده یا پس از چند دست گردش از حساب‌ها خارج می‌کردند. از آنجا که تراکنش خریدهای صورت گرفته، از رقم بالایی برخوردار بود با تلاش پلیس فتا تعدادی از متهمان که صحنه‌گردان اصلی ماجرا بودند شناسایی کرده و در پی آن دستور دستگیری آن‌ها که در شهرهای مشهد، تهران و شمال کشور بودند، صادر شد. از همین رو در اقدامی هماهنگ، هشت متهم جوان و نوجوان در مشهد، دو متهم در تهران و دو متهم دیگر در استان‌های شمالی کشور دستگیر شدند. سرپرست دادسرای ویژه فضای مجازی مرکز خراسان‌رضوی گفت: اعضای باند سازمان‌یافته فیشینگ به‌همراه تجهیزات رایانه‌ای مورد استفاده خود به مقر پلیس فتا خراسان‌رضوی منتقل و پس از آن به دادسرای ویژه جرایم فضای مجازی مشهد فرستاده شدند. حقدادی در خصوص نحوه فعالیت اعضای باند تصریح کرد: با توجه به گستردگی دامنه کلاهبرداری‌ها در سطح کشور مشخص شد مجرمان با طراحی صفحات فیشینگ نظیر دریافت شارژ و خریدهای زیر قیمت در فضای مجازی یا با وعده‌های واهی دیگر، اقدام به فریب طعمه‌های خود می‌کردند. این اقدام آن‌ها سبب شدکه طمعه‌های این باند سازمان‌یافته روی لینک‌هایی که آن‌ها را به صفحات جعلی هدایت می‌کرد کلیک کرده و با وارد کردن اطلاعات کارت بانکی خود در آن صفحات، اطلاعات محرمانه کارت بانکیشان را در اختیار اعضای باند قرار دهند. وی با بیان اینکه «در تحقیقات قضایی مشخص شد اعضای این باند بدون اینکه همدیگر را دیده باشند در فضای مجازی یک گروه تشکیل داده و با تقسیم مسئولیت، موجودی حساب قربانیان را خالی کرده و حتی با سواستفاده از اطلاعات آن‌ها دست به پولشویی می‌زدند» گفت: درواقع اعضای باند با سوء استفاده از اطلاعات ٢١٠٠ کارت بانکی دست به این جرم زده و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی افراد مختلف کرده و رقمی بیش از ٤٦ میلیارد ریال از حساب‌ها برداشت کردند. این کلاهبرداری در بازه زمانی کمتر از سه ماه به‌وقوع پیوسته است. حقدادی افزود: این گونه نمی‌شود که برخی بانک‌های عامل، سرمایه مردم را در اختیار بگیرند و از پیش پاافتاده‌ترین خدماتی که حق آن‌هاست، خودداری کنند در هیچ کجای این دنیا این شرایط وجود ندارد. توصیه بنده به شهروندان این است که سرمایه خود را به بانکی بسپارند که زیرساخت رمزهای یکبار مصرف را فراهم کرده و برای امنیت حساب مشتری اهمیت قائل هستند. سرپرست دادسرای فضای مجازی مرکز استان تشریح کرد: از ابتدای خردادماه سال جاری تامین امنیت مشتریان نظام بانکی در تراکنش‌های بدون کارت بر عهده بانک‌ها خواهد بود و هرگونه سوء استفاده از حساب‌های مشتریان به‌دلیل آسیب پذیرش‌های امنیتی در سرویس‌های بانکی مستقیما به عهده بانک‌ها خواهد بود.  استفاده از رمزهای یک‌بار مصرف به‌دلیل نبود زیرساخت لازم منتفی است همچنین رییس مرکز واکنش سریع جرایم رایانه‌ای مرکز استان نیز در هشداری که مخاطبش بانک‌ها بودند، اظهار کرد: باتوجه به اینکه یکی از اساسی‌ترین اصول مشتری‌مداری در بانک‌ها فراهم کردن الگوهای ایمن و ساختار امنیتی برای سرمایه مشتریان است، اما با وجود اینکه سال گذشته سازوکارها و دستورالعمل‌های فعال‌سازی رمزها یکبار مصرف ابلاغ شد و بانک‌ها موظف به فراهم کردن بستر رمزها یک بار مصرف اول و دوم شدند. قرار بر این بود تا از ابتدای خردادماه سال جاری این الزامات اجرایی شود، متاسفانه روز گذشته معاونت فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرد به‌دلیل نبود زیرساخت‌های لازم فعلا این موضوع منتفی است.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: بانک دستگيري سارقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۰۲۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی

جام جم آنلاین اصفهان؛ سرهنگ سید مصطفی مرتضوی در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس گفت: شيادان سايبري با ترفند ارسال پيام‌هاي جعلي حاوي لينک‌هاي آلوده با عنوان واريز طرح فجرانه کالابرگ الکترونيکي افراد را ترغیب به باز کردن لینک های آلوده به بدافزار کرده و با نصب بدافزاری با عنوان " کالا برگ " روی گوشی قربانی ، با ایجاد دسترسی غیر مجاز به اطلاعات قربانی ، اقدام به بردارشت غیر مجاز از حساب های افراد می نمایند. این مقام مسئول افزود: از باز کردن لینک‌های ارسالی که به صورت پیامک یا پیام در بستر شبکه‌های اجتماعی و منابع نامعتبر که از سوی افراد ناشناس یا دوستان و آشنایان با مضامین طرح‌های ابلاغی از سوی دولت ارسال می‌شود، خودداری نموده و اخبار موثق را تنها از طریق سایت‌های و رسانه‌های معتبر پیگیری کنند. این مقام انتظامی در خصوص اینکه اگر فردی بر روی لینک ناشناس کلیک کرد و وارد آن شد چه کاری باید انجام دهد ، گفت: ابتدا اینترنت گوشی خود را خاموش کرده ، گوشی را در حالت هواپیما قرار داده و با یافتن بدافزار نصب شده روی گوشی ، سریعا بد افزار مورد نظر را حذف و اگر اطلاعات کارت و یا حساب بانکی خود را در سیر مراحل قبلی وارد نموده اید و یا در اختیار قرار داده اید ، به سرعت نسبت به مسدود کردن کارت یا حساب بانکی خود از طریق تماس با پشتیبان بانک ، مراجعه حضوری به بانک و یا از طریق دستگاه خود پرداز اقدام و موضوع را با شماره گیری تلفن فوریت های سایبری پلیس فتا 096380 اطلاع رسانی نماید. رئیس پلیس فتا استان اصفهان در آخر بیان داشت: هموطنان بدون داشتن سواد رسانه‌اي در فضاي مجازي، فريب اخبار و محتواهاي جعلي را مي‌خورند و ممکن است نقش مؤثري در تغيير مسير زندگي آنها داشته باشد؛ لذا مي‌بايست اخبار را ازرسانه‌هاي معتبرملی وبه ویژه سایت پلیس فتا به نشانی www.cyberpolice.gov.ir دنبال کنند تا دچار اين‌گونه مشکلات نشوند.

/* هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

دیگر خبرها

  • اسکیمر چیست و چگونه در دام کلاهبرداران اسکیمری نیفتیم؟
  • جزئیات دانلود و بارگذاری فیش حقوقی بازنشستگان
  • جاعل کلاهبردار در دام پلیس همدان افتاد
  • هنگام خرید از فروشندگان دور گرد مراقب کپی اطلاعات کارت بانکی خود باشید
  • کارت بانکی این شش بانک حذف می‌شوند
  • با اصلاح اطلاعات حساب بانکی خود سود سهام عدالت را دریافت کنید
  • پایان کار متهم به کلاهبرداری در بردسکن
  • هکر حرفه ای حساب‌های بانکی اشنویه دستگیر شد
  • هکر حرفه‌ای حساب‌های بانکی در اشنویه دستگیر شد
  • هشدار پلیس فتا در رابطه با پیامک‌های طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی و ابلاغ دولتی