Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:50:33 GMT

68هزارو315 واحد مسکونی سیل زده کشور باید احداث مجدد شوند

تاریخ انتشار: ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۱۰۴۴

68هزارو315 واحد مسکونی سیل زده کشور باید احداث مجدد شوند

اهواز - ایرنا - عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور با اشاره به ارزیابی 162 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی سیل زده کشور، گفت: از این تعداد 68هزار و 315 واحد باید مجدد احداث شوند که این اقدام با حمایت دولت و با مسئولیت بنیاد مسکن تا پایان امسال انجام می شود.

مهدی جمالی نژاد روز یکشنبه در قرارگاه استانی بازسازی مناطق سیل زده خوزستان با بیان اینکه کشور همیشه در معرض بحران ها و بلایای طبیعی بوده و هست، افزود: از ابتدای امسال تاکنون درگیر پدیده سیلاب هستیم ولی تاکنون تجربه چنین بحرانی همزمان در 25 استان را نداشته ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی درگیر بودن بیش از پنج هزار روستا و 213 شهر کشور با سیل را تجربه سختی بیان کرد و گفت: تشکیل قرارگاه بازسازی مناطق سیل زده کشور و راه اندازی قرارگاه های متناظر آن در استان ها باعث ایجاد یک شبکه منسجم در کل کشور شده است.
وی ادامه داد: با وجود وضعیت سخت اقتصادی و کمبود اعتبارات اما کارها در حال انجام است و عملیات بازسازی مناطق آسیب دیده رو به جلو در حرکت است.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور همچنین در خصوص ارزیابی خسارت وارده به واحدهای مسکونی در استان های درگیر سیل، بیان کرد: از برآورد صورت گرفته در 21 استان تاکنون 162 هزار و 377 واحد مسکونی مورد ارزیابی خسارت قرار گرفته اند.
وی افزود: در شهرها تعداد 11 هزار 846 واحد مسکونی و در روستاها 56 هزار و 469 واحد مسکونی تخریب شده از سیل باید مجدد احداث شوند که با زمانبدی صورت گرفته باید این اقدام تا پایان امسال با حمایت دولت و با مسئولیت بنیاد مسکن انجام شود.
جمالی نژاد با بیان اینکه در خوزستان 101 هزار و 62 واحد مسکونی شهری و روستای نیاز به تعمیر دارند، ادامه داد: در بخش خسارت معیشتی 109هزار 833 مورد ثبت شده و کل کمک های معیشتی بدون عوض پرداخت شده به متقاضیان 461 میلیارد ریال است در حالی که تاکنون برای 56هزار و 426 نفر پرونده تشکیل شده است.
معاون عمرانی وزیر کشور افزود: متقاضیانی که برای دریافت تسهیلات احداثی و تعمیری به بانک ها معرفی شده اند 27 هزار و 624 نفر هستند که تاکنون یک هزار 355 واحد عقد قرارداد منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه ممکن است در برخی از مناطق سیل زده بانک های عامل حضور نداشته باشند، گفت: در جلسه مشترکی که بین بانک ها و وزیر کشور برگزار شد قرار بر این است که دفاتری از بانک ها در این مناطق مستقر شوند تا مردم بتوانند تقاضای خود را پیگیری کنند.

** 29 هزار میلیارد ریال به مناطق سیل زده اختصاص می یابد
جمالی نژاد اولویت نخست قرارگاه ملی بازسازی مناطق سیل زده را مسکن مردم بیان کرد و افزود: بازسازی زیرساخت های دستگاه هایی مانند وزارتخانه های راه و شهرسازی، نیرو و کشور دیگر اولویت این قرارگاه است.
وی ادامه داد: در اولویت نخست و همزمان با بازسازی سرپناه مردم رسیدگی به موضوع زمین های کشاورزی آسیب دیده مورد توجه قرار گرفته است.
وی با اشاره به مصوبه ابلاغی 23 اردیبهشت هیات وزیران مبنی بر اختصاص 29 هزار و 137 میلیارد ریال برای بازسازی و جبران خسارت استان های سیل زده ، بیان کرد: چند پیشنهاد دیگر در این خصوص برای طرح و تصویب در هیات وزیران در حال طی کردن مراحل لازم است.

* تعیین تکلیف نشدن استان های معین در امر بازسازی
جمالی نژاد یکی از ایرادات در استان های سیل زده که در خوزستان هم مشاهده می شود را بلاتکلیفی استان های معین در انجام فعالیت ها دانست و گفت: به عنوان مثال استان کرمان معین شهرستان حمیدیه است و با وجود اینکه آمادگی لازم برای شروع بازسازی را دارد اما از این ظرفیت هنوز کاملا استفاده نشده است.
وی با تاکید بر اینکه این شرایط را استان های اصفهان و البرز نیز دارند، بیان کرد:کی از اقداماتی که باید در دوره بازسازی انجام شود استفاده از ظرفیت استان های معین بوده به این دلیل که اعتبارات در نظر گرفته شده هیات دولت نمی تواند جوابگوی همه نیازها باشد.
جمال پور یادآور شد: وزیر کشور به همین منظور در 2 نوبت با استان های معین تشکیل جلسه داد و در ادامه نیاز است که زیر مجموعه های این وزارتخانه شرایط لازم برای استفاده هرچه بیشتر از ظرفیت استان های معین را فراهم کنند.

** پیگیری و اخذ مطالبات شهرداری های آسیب دیده از سیل
وی به مراحل بازسازی زیرساخت های شهری و روستایی در مناطق آسیب دیده از سیل اشاره کرد و گفت: هم شهرها و هم روستاها در کنار واحدهای مسکونی و سرپناه مردم دچار آسیب شدند که در سازمان شهرداری و دهیاری های وزارت کشور مبلغی تعیین شده تا به آنها کمک شود.
جمالی نژاد اضافه کرد: اگر شهرداری های استان مطالباتی مانند بحث آلایندگی وزارتخانه های مختلف دارند اکنون بهترین فرصت برای اخذ آن است.
وی همچنین به فعالیت سامانه کنترل پروژه ها اشاره کرد و گفت: لازم است که استان ها در کنار ثبت فعالیت ها در سامانه سجاد، میزان پیشرفت فیزیکی پروژه ها را در سامانه کنترل پروژه لحاظ کنند.

** استان ها پیشنهادات خود را برای طرح در هیات دولت ارایه کنند
وی با اشاره به اینکه بخش زیادی از مراکز بهداشتی و آموزشی در سطح کشور به دلیل سیل دچار آسیب شده اند، افرود: خوشبختانه بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام و خیرین برای مشارکت در امر بازسازی حضور خوبی دارند.
وی ادامه داد: استفاده از این ظرفیت ها می تواند به امر بازسازی کمک کند و این درحالی است که اگر در جایی نیاز به راحت شدن فرآیندهای اداری باشد وزارت کشور همکاری خواهد کرد.
جمالی نژاد خاطرنشان کرد: استان ها همچنین می توانند پیشنهادات خود برای تسهیل در انجام امور را به وزارت کشور ارایه کنند تا در هیات دولت طرح شود.
جاری شدن سیل در خوزستان و افزایش دبی رودخانه های دز، کرخه و کارون از اوایل فروردین گذشته، 21 شهرستان این استان را درگیر کرد.
9931/ 6037

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي معاون عمراني وزير كشور سيل خوزستان سيل 98

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۱۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

محمد منصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشست خبری که با اصحاب رسانه که در سالن مرکز بین‌المللی رشد برگزار شد، با اعلام این مطلب، اظهار داشت: «با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.»

وی ادامه داد: «بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید

عظیم‌زاده اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.»

وی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: «در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.»

به گفته معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم، حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی بالغ بر 100 درصد رشد داشتیم و در بحث ثبت شرکت‌ها و مقایسه آن با سال 1401 هم شاهد 11 درصد افزایش بوده‌ایم.

او بیان داشت: «در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1402 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.»

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: «در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.»

وی گفت: «در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی هم با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند.»

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898728

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی ۱۳۴ واحد مسکونی در شهر گهرو
  • آماده‌سازی تمامی نیروگاه‌های کشور برای تولید حداکثری در تابستان/ تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان خواهد یافت
  • ساخت ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در سه نوع متفاوت
  • «صنعت شهر» در کرمانشاه احداث می‌شود
  • بازسازی ساختمان بلدیه با کاربری فرهنگی
  • بیش از ۶۰۰۰ واحد نهضت ملی مسکن در ایلام در حال ساخت است
  • پروژه‌های آماده‌سازی اراضی ۱.۵ میلیون واحد مسکونی در کشور آغاز شد
  • احداث ۴۰ چشمه سرویس بهداشتی در بوستان‌های منطقه ۲۱ در سال ۱۴۰۳/ احداث ۴ هزار متر مکعب مخزن بتنی در منطقه
  • نوسازی ۲۵ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده کشور
  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید