Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایلنا»
2024-04-29@19:08:03 GMT

برگزیدگان جایزه اخلاق و نیایش معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۶۲۷۲

به گزارش ایلنا، مراسم دهمین جایزه اخلاق و نیایش در آیینه هنر و پژوهش شامگاه روز گذشته، ۲۹ اردیبهشت‌ماه در کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم اشرف بروجردی، رئیس کتابخانه ملی، گفت: ما در دهمین گردهمایی جایزه اخلاق و نیایش جمع شدیم تا بار دیگر به خود متذکر شویم هدف از آفرینش ما کمال و متخلق شدن به اخلاق الهی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باور به وحدانیت ذات حق ما را از بردگی دیگر انسان‌ها آزاد می‌سازد. این مسئله در تعامل ما با دیگران اثر بخش است و راه رسیدن به حقیقت را هموار می‌سازد.

وی با تأکید بر اهمیت شباهت ذات انسان در متون الهی اظهار داشت: عشق به مخلوقات خدا لازمه همزیستی و تعامل با یکدیگر یا همان اخلاق است. به این ترتیب انسانی که برخوردار از عزت نفس و آزاد اندیشی است، می‌تواند الگوی اخلاق باشد. در واقع این برنامه در جهت شناساندن اخلاق‌مدارانی است که با رفتار و گفتار خود می‌توانند الگوی یک انسان کامل و یک اندیشمند بافضیلت ارزش‌ها باشند.

در ادامه مراسم احمد مسجد جامعی، نیز بیان کرد: یکی از القاب تهران در گذشته، غیر از دارالخلافه، دارالاحسان بود، زیرا تهران در مجاورت ری، قرار داشت و امامزاده قاسم، امامزاده زینعلی و عین علی در تهران از تبار امام حسن هستند. این گردهمایی بدون پشتوانه دولتی به همت اهل فرهنگ شکل گرفته و امروز ضرورت بیشتری دارد، زیرا بالاترین شکست جامعه شکست اخلاقی است و بازسازی اخلاق تعاریف جدیدی را می‌طلبد که توجه جامعه فرهنگی ما به آن ضروری است. در واقع این جوایز به معنای آن است که چهره‌هایی را نشان دهیم که در شرایط سخت و نامطلوب پرچم اخلاق را برافراشتند.

وی در ادامه گفت: در چند سال گذشته نزدیک ۱۰۰ نفر را معرفی کردیم که نمونه‌های اخلاقی هستند و این برای کسانی که به دنبال جلوه‌هایی از نورانیت اخلاق در فرهنگ و جامعه ایرانی هستند می‌تواند راهگشا باشد. به عنوان مثال دکتر معین و دهخدا بدون هیچ چشمداشتی فرهنگ معین و فرهنگ دهخدا را نوشتند. سید جعفر شهیدی دو یا سه جلد از فرهنگ معین را به پایان رساند، ولی حتی انتظار نداشتند، نشانی از او روی جلد ذکر شود و انتظار مادی هم نداشتند. آن‌ها صرفاً جهت حفظ فرهنگ و زبان ایرانی این زحمت را متقبل شدند. حال این موضوع را با شرایط امروز مقایسه کنید که به نوعی با پول می‌توان دکترا خرید و کتاب و مقاله بین‌المللی نوشت. به اعتقاد بنده این موضوعات معضل اخلاقی جدی جامعه ما به شمار می‌آید.

عبدالرضا داوری نیز در این مراسم اظهار داشت: به طور کلی فکر جایزه اخلاق و نیایش کار بسیار خوبی است، زیرا یکی از چیزهایی که بیش از همه به آن نیاز داریم اخلاق است. به نوعی وقتی اخلاق هست کسی از آن حرف نمی‌زند، چنانکه ماهی در آب به آب فکر نمی‌کند، ولی وقتی اخلاق نیست، از اخلاق حرف می‌زنند. سخن گفتن از اخلاق مشکل‌تر از سخن گفتن از هنر است. زیرا هنر به درس تبدیل شده و اخلاق به درس تبدیل نشده است. اگر اخلاق به درس تبدیل شود، نقص بزرگی در زندگی و روح و جان آدمی روی داده است.

وی ادامه داد: اخلاق را با عادات یکی ندانیم، بشر همیشه اخلاق داشته است. البته عادات اخلاقی وجود دارند و فضایل هم چیزی شبیه عادت هستند اما اگر اخلاق به عادت تبدیل شود، جوهر خودش را از دست داده است. در یونان علم اخلاق بوجود آمد. اخلاق دستور خوب زندگی‌کردن، بهترین خدمت‌ کردن به مدینه یونانی بود و اخلاق یونانی تا رنسانس هم ادامه یافت. در فرهنگ ما نیز ابن مسکویه، خواجه‌ نصیرالدین طوسی، دوانی، مهدی نراقی در علم اخلاق کار کردند. درس اخلاق کافی نیست، باید به فکر اخلاق بود. باید غمخوار اخلاق بود. غمخواری اخلاقی هم در یونان و هم در عالم اسلام بوده است. در رنسانس اخلاق صورت دیگری پیدا می‌کند که آن صورت متحول شده تاکنون ادامه پیدا کرده و به نوعی اخلاق سراسر جهان شده است. یکی از اوصاف جهان جدید، «سکولاریسم» بوده که فهم آن اندکی مشکل است. در تعاریف ارائه شده از این واژه به نظر می‌رسد سکولاریسم یک نوع نظر است که می‌توان آن را رد کرد. اما سکولاریسم یک نظر نبوده و یک امر وجودی به شمار می‌آید و از همین جهت در اخلاق اثر گذاشته است. چنانچه سکولاریسم ضد اخلاق نبوده، همانطور که ضد دین نیست.

داوری در ادامه اظهار داشت: در قرن هجدهم، کانت دو جلوه از عقل را تشخیص داد: عقلی که می‌شناسد (عقل‌ فطری) و علم جدید محصول آن عقل است و عقل عملی که در واقع آزادی و اخلاق است. عقل عملی، فرمان مطلق می‌دهد. در واقع حادثه‌ای که هرگز کانت و بزرگان اندیشه به آن رضایت نداده‌اند یک نوع جانشینی است. فهم رابطه اخلاق و سیاست مشکل‌تر از هر چیزی است. در سیاست اتفاقی افتاده که کمی مورد توجه است. اخلاق تشخیص خیر از شر و تصمیم درباره عمل است. این تشخیص کار دشواری است و موازینی برای آن تعیین می‌شود. مثلاً در جامعه ما صورت نوعی برای اخلاق «ساده‌‌زیستی»، تعیین می‌شود که اگر صرف ساده زیستی، برای اخلاقی بودن کافی باشد، نگاه اندیشه ما‌، اندیشه اخلاقی نبوده و غمخواری اخلاقی وجود نخواهد داشت.

وی همچنین در ادامه عنوان کرد: در اروپای جدید، سیاست جانشین اخلاق شده است. البته باید بگویم که بحث ما این نیست که سیاستمدار نمی‌تواند اخلاقی باشد، بحث جامعه سیاسی و جامعه اخلاقی است؛ در واقع اخلاق امر منتشر در جامعه است. وقتی صورتی از لیبرالیسم همچون خیر نمونه اخلاق شده و همه چیز با آن سنجیده می‌شود. هیچ‌کس با فهم معمولی از سیاست از فاشیسم دفاع نمی‌کند. اما اگر مثال شر، فاشیسم باشد، آنگاه خودش فراموش می‌شود. اینها ظرافت‌هایی است که ما در بحث اخلاق متوجه نمی‌شویم. اخلاق، مقام آزادی و تشخیص خیر است. تشخیصی‌ که من می‌دهم و به آن عمل می‌کنم. اخلاق، عمل است، ایدئولوژی نیست.

داوری در پایان گفت گفت: آنچه در زمانه ما اتفاق افتاده، تا حدی غربت اخلاق است. اگر اخلاقی فکر کنیم، قانون جایگاه خودش را پیدا می‌کند؛ اخلاقی فکر نکنیم، قانون از جایگاه خودش خارج می‌شود و هرج و مرج و بی‌نظمی حاکم می‌شود.

در پایان این مراسم که افرادی همچون لوریس چکناورایان، مجید مجیدی، شهیندخت ملاوردی، رضا بابک حضور داشتند، از ۱۳ اندیشمند و چهره شاخص در حوزه‌های مختلف مانند تجسمی، معماری، خوشنویسی، میراث فرهنگی و سینما و تئاتر با اهدای لوح و نشان جایزه اخلاق و نیایش تقدیر شد.

بر این اساس سید فتح‌الله مجتبایی- نویسنده، مترجم ایرانی و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی به عنوان برگزیده حوزه فلسفه، آیت‌الله محمود امجد - استاد اخلاق - به عنوان برگزیده در حوزه علوم دینی، محمد صادق پیروز به عنوان برگزیده بخش کنشگر اجتماعی، محمود زند مقدم - نویسنده، مردم‌شناس و بلوچستان پژوه -به عنوان برگزیده بخش علوم اجتماعی، کریم زمانی - مولوی شناس و مترجم قران و کتب ادعیه - به عنوان برگزیده بخش ادبیات و عرفان، فریبا مقصودی - نخستین بانوی خوشنویس قرآن در جهان اسلام - به عنوان برگزیده بخش تجسمی، جعفر مدرس صادقی- نویسنده مترجم و ویراستار - به عنوان برگزیده بخش ادبیات داستانی، قاسم رفعتی - خواننده ردیف دایره موسیقی ایرانی - به عنوان برگزیده بخش موسیقی، گلاب آدینه - بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر ایران - به عنوان برگزیده بخش تئاتر، اعظم الله کاظمی - استادکار مرمتگر محوطه‌های تاریخی - مانند قلعه دختر فیروزآباد، کاخ اردشیر بابکان و پل دختر و پل کشکان خرم‌آباد به عنوان برگزیده حوزه میراث فرهنگی، عباس عبدی به عنوان برگزیده بخش مطبوعات، عبدالرسول گلبن حقیقی به عنوان برگزیده حوزه سینما و شعله بلوچ نیز به عنوان برگزیده در بخش معماری جایزه اخلاق و نیایش انتخاب و مورد تقدیر قرار گرفتند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهان موسیقی روزنامه کتابخانه ملی ایران محمد صادق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۶۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین اختتامیه دومین دوره جشنواره نمایش عروسکی تلویزیونی «عروسک‌خونه» شامگاه شنبه هشتم اردیبهشت ۱۴۰۳ با اجرای حامد مدرس در مرکز همایش های برج میلاد برگزار شد.

علاوه بر جمع زیادی از کودکان و خانواده های آنان و شرکت کنندگان در این جشنواره، هنرمندانی همچون عادل بزدوده، وحید آقاپور مریم سعادت، حسن دادشکر، مهدی صبایی، هومن حاج عبداللهی، محمد بحرانی، رضا فیاضی، ماشاالله شاهمرادی زاده، ساقی زینتی، حسن دادشکر در‌ کنار محسن برمهانی معاون سیما، محمدرضا باطنی مدیر شبکه امید و حامد علامتی مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از حاضران در این مراسم بودند.

در این نشست که با حدود ۹۰ دقیقه تاخیر آغاز شد، پس از قرائت آیاتی چند از قرآن‌ کریم توسط قاری خردسال و سرود ملی جمهوری اسلامی ایران، یک نمایش موزیکال کوتاه توسط سه بازیگر کودک اجرا شد.

در ادامه نمایش عروسکی کوتاهی توسط «خاله گلی» و گودرز اجرا شد.

در ادامه این نشست، محسن برهانی معاون سیمای رسانه ملی پشت تریبون آمد و عنوان کرد: باید از همه کسانی که این رویداد مهم رسانه‌ای را برای دومین بار برگزار کردند تشکر کنم.

وی اظهار کرد: در دورانی که تولید محصول برای خردسالان و کودکان به سمت پویانمایی و واقعیت مجازی رفته است، کمک به این‌گونه تولید محتوای کودک‌ کار بزرگی است. از آقای باطنی و دبیر جشنواره سپاسگزارم که رویدادی را برگزار کردند که بیست میلیون نفر از کودکان و خردسالان ما با رأی دادن در آن مشارکت کردند.

وی اظهار کرد: امیدوارم سال آینده این رویداد به صورت بین‌المللی برگزار شود، چرا که خلأ آن در منطقه احساس می‌شود چراکه در کشورهای دیگر هم بحث نمایش عروسکی با آمدن ابزارهای رایانه‌ای کم‌رنگ شده است.

معاون سیما گفت: امروز قرار بود آقای جبلی ریاست محترم سازمان هم در این مراسم حضور داشته باشند که به خاطر کار غیرمترقبه‌ای که پیش آمد از بنده خواستند تا به نمایندگی از ایشان در این جمع صمیمانه و پرنشاط حاضر شوم.

در ادامه، مهدی صبایی وحید آقاپور به روی سن آمدند تا در کنار محسن برهانی معاون سیما جوایز تعدادی از منتخبان را اهدا کنند.

در بخش بازیگری از گروه تئاتر «کی بود کی بود من نبودم» تقدیر به عمل آمد.

محمدصادق باطنی مدیر شبکه کودک در ادامه این مراسم روی سن آمد و گفت: عروسک‌ها از مهم‌ترین‌ زبان‌های مشترک ما و کودکان است و کارشان این است که ما را به دنیای خیال ببرند. مدتی بود که حضور عروسک‌ها در تلویزیون کم‌رنگ شده بود. تلاش ما در برگزاری این جشنواره این بود که عروسک‌ها را با قدرت و باشکوه به تلویزیون برگردانیم و خاطره سازی این عروسک‌ها را که در دهه شصت و هفتاد پررنگ بود را دوباره احیا کنیم.

مدیر شبکه کودک اظهار کرد: ما شاهد ارسال بیست میلیون رأی به جشنواره دوم «عروسک‌خونه» بودیم ضمن این‌که ویدىوهای ما در این دوره از جشنواره در سراسر کشور ۲۴۰ میلیون تماشا داشت. این استقبال و همراهی مخاطبان حتماً انگیزه ما را برای ادامه مسیر بیشتر می‌کند.

در ادامه رضا فیاضی، وحید جلیلی، هومن حاج عبداللهی و مریم سعادت برای تجلیل از حسن دادشکر پیشکسوت نمایش عروسکی و تئاتر کودک و نوجوان روی صحنه آمدند.

حسن دادشکر با ابراز تشکر از این مراسم نکوداشت گفت: آن چیزی که من و هم‌نسلان من انجام دادند چیزی جز وظیفه نبوده؛ من از سال ۱۳۵۰ با دیدن یک نمایش عاشق کار کودک شدم و پس از دوران دانشجویی این راه را ادامه داد. م به امید این‌که نسلی از هنرمندان جدید را برای این کشور تربیت کنم.

این هنرمند پیشکسوت افزود: نمایش کودک فقط یک پدیده سرگرم‌کننده نیست، بلکه فرهنگ‌ساز است و تحول ایجاد می‌کند.

من اینجا و هر جا که تریبونی بوده وظیفه خود دانستم و می‌دانم این بگویم که ما کارهایی زیادی در سطح کشور داریم که ملغمه‌ای از جیغ و هورا کشیدن است. این شکل از برنامه‌سازی کار درستی نیست. چرا در تلویزیون همه مثل هم کار می‌کنند و خلاقیت ندارند؟ چرا همه از بچه‌ها می‌خواهند جیغ و هورا بکشند؟ ما نباید تماشاگرمان را خسته کنیم و بعد از آنها بخواهیم که حیف و داد بکشند

وی عنوان کرد: با جیغ و دست هورا و تشویق فقط احساسات را تخلیه می‌کنیم؛ بنابراین به عنوان یک علاقه‌مند از مسئولان تلویزیون خواهش می‌کنم؛ و پیشنهاد می‌کنم که فکری برای این فرمول دست و جیغ و هورا بکنند.

دادشکر اظهار کرد: من خدمتگزار بچه‌های ایران هستم و از این جشنواره و همکاران و اساتید خودم که در این مراسم حضور دارند تشکر می‌کنم. ما نسلی بودیم‌ که‌ جز خدمت به فرهنگ و هنر به کار دیگری فکر نمی‌کردیم.

در ادامه، با پخش کلیپ‌هایی از مجموعه‌های تلویزیونی خاطره ساز دهه شصت و هفتاد از عادل بزدوده عروسک‌سازی پیشکسوت تقدیر به عمل آمد.

وی در صحبت‌های کوتاهی گفت من بیشتر با عروسک‌ها زندگی می‌کنم و با آنها صحبت می‌کنم.

بزدوده افزود: خاطره‌ای هم دارم که مربوط به طراحی عروسک مجموعه «ماجراهای تا به نا» است. وقتی اسم عجیب‌وغریب «زی زی گولو آسی پاسی دراکوتا تا به تا» برای این عروسک انتخاب شدو ما اولین سکانس‌ها را کار می‌کردیم تنها کسی که در اولین پلان‌ها توانست این اسم را درست بگوید، مانی نوری ۶ ساله بود که برای ما شگفت‌آور بود. چون خانم برومند اصرار داشت که این اسم سیلاب بندی شود و آهنگین شود تا در ذهن‌ها ماندگار باشد.

انتهای پیام/

سید مرتضی حسینی

دیگر خبرها

  • معلمان سکانداران تربیت علمی و اخلاقی جامعه‌اند
  • برگزیدگان ششمین دوره کنگره ملی شعر خلیج فارس معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • برگزیدگان جشنواره عروسک خونه معرفی شدند
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند/ انتقاد پیشکسوت نمایش عروسکی از وفور جیغ، دست و هورا در تلویزیون!
  • برگزیدگان جشنواره تلویزیونی «عروسک‌خونه» معرفی شدند
  • معرفی برگزیدگان نخستین جشنواره ملی کیش بهشت خانواده‌ها
  • معرفی برگزیدگان مسابقات تنیس روی میز و بدمینتون منطقه یک کشور
  • افزایش جایزه جشنواره البرز به برگزیدگان / ۱۰ میلیارد برای ۶۲ نخبه علمی + فیلم
  • در جلسه رادان با اعضای جامعه مدرسین چه گذشت؟