Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-05-02@04:03:04 GMT

انقلابی‌گری بهانه‌ای برای دور زدن قانون نیست

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۶۶۵۷

خرداد؛ فعال سیاسی اصلاح‌طلب می‌گوید ترامپ با ادعای اینکه ایرانی‌ها بزرگترین برنده توافق هسته‌ای بودند از برجام خارج شد و باعث بروز بحران در منطقه و جهان شد.
محمد کیانوش‌راد، با تشریح و ارزیابی عملکرد دولت تدبیر و امید در سال‌های اخیر گفت: دولت یازدهم در حالی کار خود را آغاز کرد که پس از حوادث ۸۸ و پایان دولت احمدی‌نژاد امیدی در مردم ایجاد شد که با سیاست‌های مبتنی بر عقلانیت و انعطاف می‌توان امیدوار بود، دولت روحانی دولتی باشد که به روال قانونی برگردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چراکه در عصر خودمحوری‌ها، به اتکای شخص رئیس دولت نهم و دهم سیاست‌ها را دچار نوسانات گوناگون کرده و انحلال سازمان برنامه و بودجه و بی برنامگی درآمدهای نفتی تلف شده بود و با افول سرمایه اجتماعی هم مواجه بودیم.
جناح اقتدارگرا عزم خود را جزم کرد تا فضای مثبت دولت روحانی را به فضای منفی تبدیل کند
وی افزود: دولت روحانی این امید را به وجود آورد که در پله اول با توقف سیاست‌های دل بخواهانه در دولت گذشته و تصحیح سیاست‌ها و آغاز حرکتی نو، براساس اجماع ملی کارها به پیش برود. همانگونه که شاهد بودیم در دولت یازهم، ما از ثبات قابل قبولی برخوردار بودیم و رشد اقتصادی آغاز شد و در زمینه‌های اجتماعی هم گشایش‌هایی صورت گرفت. در همین دوره حتی اجماع علیه ایران به اجماع علیه آمریکا بدل شد؛ همانگونه که در دولت آقای خاتمی هم شاهد آن بودیم که سفرایی که پیش از آن تهران را ترک کرده بودند، به امید بهبود شرایط به کشور بازگشتند.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: در دولت نخست آقای روحانی هم مجددا شاهد آغاز چنین رویکرد مثبتی بودیم. اما متاسفانه جناح اقتدارگرا عزم خود را جزم کرده بود تا به هر طریقی نسبت به ناکارآمد نشان دادن دولت و یا اخلال در کارآمدی، فضای مثبت ایجاد شده را به فضای منفی تبدیل کنند. حوادثی همچون حمله به سفارت عربستان بهانه را به دست برخی کشورهای منطقه داد تا به صورت جدی‌تری در جبهه اسرائیل و آمریکا قرار بگیرند. در واقع دستاوردی که به گسترش روابط مسالمت‌آمیز با کشورهای منطقه منجر شده بود، با اقدامات ماجرا‌جویانه به بن‌بست کشیده شد.
اگر تلاش دولت نبود با وضعیت دشوارتری مواجه بودیم
وی ادامه داد: در دوسال دولت دوم آقای روحانی هم از وضعیت نسبتا با ثباتی برخوردار بودیم اما روی کار آمدن ترامپ که برخی حتی در نماز جمعه تهران از موفقیت وی استقبال کردند و با سخنان خنده‌دار از وی خواستند تا به عدالت برگشته و سخن مردم آمریکا را بشنود، موجب شد خروج ایالات متحده از برجام باعث بحران در سطح جهانی، منطقه و ایران شود.
کیانوش‌راد افزود: ترامپ با ادعای اینکه ایرانی‌ها بزرگترین برنده توافق هسته‌ای بودند از برجام خارج شد و جو روانی ایجاد شده در ایران و عدم کنترل دولت بر بخشی از اقتصاد که اصولا نه می‌توان آنها را بخش خصوصی دانست و نه بخش‌های زیر نظر دولت تلقی می‌شوند، از یک طرف و عدم انسجام تیم اقتصادی دولت از طرف دیگر زمینه‌ای را فراهم کرد تا شاهد آشفتگی در بازار باشیم.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: دولت در این جهت تلاش‌های زیادی کرد اما باید توجه داشت که ایران یک جزیره جداافتاده از جامعه بین‌الملل نیست و هر اقدامی در صحنه بین‌الملل که بتواند به تشدید بدبینی‌ها به جمهوری اسلامی بینجامد، به ایجاد محدودیت اقتصادی در داخل منجر می‌شود. اگر تلاش دولت نبود و جبهه اروپا را همچنان در جهت ایستادگی بر برجام ترغیب نمی‌کرد، قطعا با وضعیت دشوارتری مواجه بودیم.
دولت متغیر مستقل در حل مسائل گوناگون سیاسی و اقتصادی نیست
وی در پاسخ به این سوال که تصویب یا عدم تصویب FATF تا چه میزان بر شرایط اقتصادی کشور تاثیرگذار خواهد بود،‌ گفت: تلاش دولت در جهت اطمینان‌بخشی به بازماندگان برجام باعث شد تا این کشورها همچنان در کنار ایران بر پایبندی به توافق هسته‌ای وفادار بماند. دولت و کارشناسان اظهار می‌کنند که برجام و یا حتی سالم‌سازی برخی روابط به معنای حل همه مشکلات اقتصادی ایران نیست بلکه تنها می‌تواند از متغیرهای مزاحم جلوگیری کند.
وی ادامه داد: با این حال به نظر می‌آید برخی به دنبال آن هستند که لوایحی که دولت به دنبال تصویب آن برای تسهیل ارتباطات اقتصادی است، برهم بزنند. اینکه مخالفان چه منفعتی از عدم تصویب این لوایح می‌برند، نیاز به تحلیل دقیق‌تر دارد اما حداقل می‌توان این مساله را به صراحت گفت که رهبری مخالفت جدی با این لوایح ندارند.
کیانوش‌راد گفت: آن چه در تحلیل دولت و عملکردش اهمیت دارد، این است که بدانیم دولت متغیر مستقل در حل مسائل گوناگون سیاسی و اقتصادی نیست؛ نهادهای موازی دیگری وجود دارند که به دلیل اختیارات و حجم بالای نقدینگی و همچنین عدم پاسخگویی به نهادهای قانونی، زمینه نوسانات اقتصادی را فراهم می‌کنند. البته در نقد منصفانه نباید به کم‌کاری دولت هم اشاره نکرد.
با هیچ بهانه‌ای نباید حق مردم را نادیده گرفت
وی ادامه داد: آنچه که در پیش رو و برای حرکت کشور به سمت توسعه همه جانبه باید به آن توجه کنیم؛ در وهله اول اصلاح سیاست‌های جمهوری اسلامی در بخش سیاست خارجی و رفع نگرانی‌ها با کشورهای منطقه‌ای و کشورهای حاشیه خلیج فارس از یک سو و دوم تاکید بر اجرای بدون تنازل قانون اساسی در بخش دوم و خصوصا تکیه بر حق حاکمیت مردم بر سرنوشت خویش است. حق حاکمیت بر سرنوشت خویش جزو اصول اساسی و پایه در قانون اساسی جمهوری اسلامی است و با هیچ بهانه‌ای نباید حق مردم را نادیده گرفت
احمدی‌نژاد که در فضای یک دست به قدرت رسید امروز از برخی محدودیت‌ها در تصمیماتش یاد می‌کند.
کیانوش‌راد افزود: به همین دلیل رقابت‌ها باید در چهارچوب‌های قانونی دنبال شود و دولت هم باید امکان و قدرت تصمیم‌گیری در حوزه‌های مختلف را داشته باشد. توجه داشته باشید که حتی احمدی‌نژاد که دولتش در فضای یک دست به قدرت رسید و همه اصولگرایان و همه دستگاه‌های حاکمیتی از ایشان حمایت کردند، امروز از برخی محدودیت‌ها در تصمیماتش یاد می‌کند. به این ترتیب می‌بایست دولت نسبت به وظایف خود حق کامل داشته باشد.
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اینجا است که اشکالات ساختاری نه تنها در قانون اساسی بلکه در سطوح پایین‌تر در حوزه‎های اجرایی، فرهنگی، سیاسی و امنیتی دولت را با وضعیت متزلزلی مواجه می‌سازد و این مساله مربوط به دولت آقای روحانی نیست، بلکه در طول تاریخ انقلاب دیده‌ایم دولت‌ها از این اشکالات ساختاری رنج برده‌اند. برای مثال در دوره میرحسین موسوی این اشکالات و عدم اطلاع ایشان از برخی اقدامات در حوزه سیاست‌خارجی، به همان نحوی باقی مانده که امروز شاهد آن هستیم که آقای ظریف، یکی از موفق‌ترین وزرای دولت هم دچار همین مشکل می‌شود. این ناهماهنگی‌ها در مجموع به زیان مردم و جامعه تمام خواهد شد.
نباید انقلابی‌گری بهانه‌ای برای دور زدن قانون تلقی شود
کیانوش‌راد همچنین در رابطه با آغاز فعالیت‌های انتخاباتی در سال جاری و در تحلیل شرایط امروز اصلاح‌طلبان گفت: امروز انقلاب اسلامی چهل سال را پشت سر گذاشته است و اگر قرار است پس از چهل سال جامعه ایران را یک جامعه پخته بنامیم، باید توجه کنیم امروز حاکمیت قانون باید به صورت جدی مورد توجه قرار بگیرد و نباید انقلابی‌گری بهانه‌ای برای دور زدن قانون تلقی شود.
وی ادامه داد: اگر در دهه ۶۰ می‌توانستیم با مسامحه بپذیریم برخی تصمیم‌گیری‌ها خارج ازچهارچوب‌های قانونی صورت می‌گرفت؛ امروز به هیچ عنوان چنین تصوری و خواستی، هوشمندانه نیست. حتی امام خمینی(ره) در اواخر عمر خویش صراحتا تاکید داشتند که همه امور را باید طبق قانون انجام داد و حتی اظهار نمودند اگر در برخی موارد تصمیماتی خارج از چهارچوب و بنا به مصلحت گرفته شده، امروز باید همه امور به قانون برگردد.
تنها راه نجات کشور پذیرش عقلانیت مبتنی بر چهارچوب‌های قانون اساسی فعلی است
کیانوش‌راد افزود: پس به اعتقاد من راه اصلاح در جامعه، ‌راه بازگشت به قانون است و اگر چنین اتفاقی نیفتد و مجالس و کسانی که با خواست مردم انتخاب می‌شوند در تحقق خواسته‌های آنها ناتوان باشند، نوعی تحقیر اجتماعی مردم شکل می‌گیرد و تحقیر اجتماعی نیز همان چیزی است که در نظام را تهدید می‌کند.
این نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی گفت: اگر مردم با حاکمیت احساس بیگانگی داشته باشند، از حضور در پای صندوق‌های رای ناامید خواهند شد. در شرایط فعلی هم به نظر می‌آید نوعی ناامیدی شکل گرفته است که نمونه‌های آن را می‌توان در حوادث دی ماه ۹۶ مشاهده کرد. پس اگر شرایط امیدوارکننده‌ای مانند تغییر نگرش شورای نگهبان صورت نگیرد، تحقیر شدن مردم نتیجه‌ای جز کناره‌گیری آنها و ایجاد بحران نخواهد داشت. به همین دلیل امیدوار هستیم باز هم نظام عقلانی بر تصمیمات کشور حاکم شود که تنها راه نجات کشور پذیرش عقلانیت مبتنی بر چهارچوب‌های قانون اساسی فعلی است. برچسب ها: محمد کیانوش‌راد

منبع: خرداد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۶۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است

به گزارش «تابناک» به نقل از وابط عمومی بانک ملی ایران؛ محمد رضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به نقش و جایگاه بورس و بازار سرمایه در تحقق شعار سال مبنی بر « جهش تولید با مشارکت مردم» به خبرنگار روابط عمومی بانک ملی ایران گفت: مقام معظم رهبری در انتخاب شعار امسال علاوه بر اهمیت جهش تولید، به مشارکت مردم نیز اشاره داشتند و آنچه که در مشارکت مردم می تواند رقم بخورد بخش اعظمی از آن بازار سرمایه کشور است کما‌اینکه سهام عدالت را از طریق بازار سرمایه کشور با رویکرد مشارکت عمومی تبدیل کردیم.

پور ابراهیمی اذعان کرد: شاید تنها کشوری در منطقه هستیم که این تعداد از توده های مردم در بازار سرمایه به صورت مستقیم و غیر مستقیم حضور دارند.

وی با بیان نگرانی‌های مردم بابت سرانجام دارایی های دولت گفت: بعضاً اصطلاحاتی شنیده می‌شود که دارایی‌های دولت را به تاراج برده‌اند و بخش خصوصی آنها را ارزان خریده است؛ اینها دغدغه‌های مردم هست و اگر ما می‌خواهیم مشارکت را افزایش دهیم به دلیل شرایطی که در کشور وجود دارد باید این نگرانی‌ها را برطرف کنیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم ادامه داد: وقتی ما توده‌های مردم را در قالب شرکت سهامی عام یا تعاونی‌های سهامی که می‌توانند در بازار سرمایه پذیرفته شوند شریک می‌کنیم، این دغدغه به تاراج بردن به مراتب کمتر می شود چرا که خیر آن به توده‌ها می‌رسد و هر میزان سهمی که به آنها اختصاص داده شود شفاف و مردمی است و کسی نمی‌تواند مدعی شود که آن را به یک شخص داده‌اید.

نماینده مردم کرمان و راور با بیان اینکه ظرفیت بازار سرمایه اساساً در جهت تجهیز منابع از طریق ورود افراد به صورت سرمایه گذاری خرد است؛ تصریح کرد: هنر این است که این اقدامات منجر به تغییر بزرگ اقتصادی شود. 

وی ماهیت بازار سرمایه را بسیار مهم دانست و افزود: برای تمام این مسائل ابتدا لازم و ضروری است که ما ذائقه مردم را که در بازار سرمایه مدتهاست تلخ شده، شیرین کنیم. اگر ذائقه شیرین شود مردم به سمت بازار سرمایه خواهند آمد. این بازار از سال 84 دارای قوانینی بوده که در سال‌های بعدی نیز مورد تایید بوده است اما به دلیل عملکردی که خوب نبوده اکنون ما شاهد یک نگاه منفی هستیم که با اقدامات به موقع و موثر دولت می‌توانیم این نگاه را تغییر داده و شاهد افزایش مشارکت مردم از طریق ظرفیت‌های بازار سرمایه باشیم.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در واکنش به واگذاری بیش از 50 درصد سهم پتروشیمی شازند از سوی بانک ملی ایران به شرکت شتران که 70 درصد آن مردمی است و حدود 47 میلیون ایرانی در آن سهم دارند، در راستای خروج بانک‌ها از بنگاه‌داری‌ گفت: این اقدام بانک ملی ایران بسیار ارزشمند است و هر کاری که بتواند تصدی‌گری دولت به طور مستقیم و غیر مستقیم در اقتصاد را کاهش داده و سهم بخش خصوصیِ واقعی و مردم را افزایش دهد قابل تقدیر است.

 پور ابراهیمی تاکید کرد: در واگذاری‌ها باید دقت کنیم، گاهی این اتفاق رقم می خورد اما باز به شرکتی انتقال پیدا می‌کند که دولت در پشت آن دست داشته و با کمترین سهم بیشترین اعمال قدرت را می‌کند، مانند فرآیندی که در خودرو سازی شاهد آن هستیم. واگذاری‌ها باید به این شرط باشد که شرکت‌ها واقعا خصوصی باشند و یا مردم درآن سهم زیادی را داشته باشند.

دیگر خبرها

  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • اجرای قانون هوای پاک از توان مسئولین استان تهران خارج است
  • سفر سردار رادان به خراسان رضوی به دعوت مردم متدین مشهد
  • اقدام بانک ملی ایران در واگذاری پتروشیمی شازند بسیار ارزشمند است
  • تلاش کارگران منجر به ایجاد امنیت اقتصادی می‌شود
  • خودکشی پزشکان بهانه بیماران! /تیترخوانی به جای نگاه علمی! /نوبت «وعده صادق» اقتصادی
  • باور به سوددهی «دلالی» علی‌رغم حمایت فرهنگ عمومی از کار مولد