Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-26@06:07:59 GMT

دغدغه های فرهنگی استان یزد بررسی شد

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۲۸۴۹۹

دغدغه های فرهنگی استان یزد بررسی شد

به گزارش خبرگزاری بسیح از یزد، به نقل از ایرنا شماری از متولیان و صاحبنظران بخش فرهنگ استان یزد، روز پنجشنبه در نشستی با عنوان 'شورای جهاد فرهنگی'، راهکار‌های عملی خود برای رفع معضلات فرهنگی این استان را بررسی کردند. این نشست به همت معاونت فرهنگی سپاه الغدیر یزد و با هدف بررسی دغدغه‌های فرهنگی استان و ارائه راهکار‌های عملی برای رفع آن تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک فعال سیاسی و مدرس دانشگاه در این نشست با اشاره به تفکرات فرهنگی امام (ره) به تبیین دیدگاه‌های بنیانگذار جمهوری اسلامی در این زمینه پرداخت.
'غلامحسین دشتی' گفت: امام (ره) با توجه به مبانی توحیدی در هستی شناسی و انسان شناسی، جامع‌ترین تعریف و نیز ساحت را برای انسان قائل هستند و انسان را همچون کتاب حق تعالی، موجودی بی انتها و متصل به بی نهایت هستی یعنی حق تعالی می‌دانند.
وی اظهار داشت: بر پایه همین معناست که اولا مربیان، انسان را که قرآن و انبیای الهی و شخص رسول مکرم اسلام هستند را بی نهایت از معرفت و نور الهی می‌دانند و هیچ فرهنگی و منابع فرهنگی را جز اسلام، شایسته برای هدایت انسان نمی‌دانند و تنها فرهنگ مبتنی بر توحید و معارف قرآن کریم را منطبق بر فطرت انسان از یک سو و سعادت و تقرب الهی از سوی دیگر می‌دانند.
به گفته دشتی، این ویژگی فرهنگی اسلام که از استحکام عقلانی، قرآنی و فطری برخوردار است شایسته اداره بشریت است.
وی اضافه کرد: آمریکایی‌ها از این مبانی قدرت و فرهنگی در هراس هستند لذا خداوند متعال وعده پیروزی این فرهنگ و ایین را داده است.
این استاد دانشگاه گفت: امام (ره)، انسان را موجودی بی نهایت می‌دانستند و معتقد بودند که انسان کامل، عین دین است.
وی خودسازی را نخستین قدم در جریان فرهنگی دانست و یادآور شد: معرف دین، خودش باید دینی باشد.
دشتی در ادامه یکی از دلایل مخالفت آمریکا با جمهوری اسلامی را همین فرهنگ غنی اسلامی دانست و با بیان اینکه علت مخالفت آمریکا با ما همین نفوذ فرهنگی است، افزود: آمریکایی‌ها و غربی‌ها در شرق شناسی، بسیار باهوش هستند و از این رو با درک موقعیت ایران، از این فرهنگ می‌ترسند.
وی جنگ نظامی را آخرین حربه دشمن دانست و با اشاره به اینکه استکبار، ترجیح می‌دهد از نفوذ فرهنگی به هدف خود برسد تصریح کرد: متاسفانه مشکلات فعلی جامعه از توان مدیریتی آن بیشتر است.
دشتی با انتقاد از طرح‌های ارائه شده اقتصادی که به گفته وی تاکنون به نتیجه‌ای مثبت نرسیده است، اضافه کرد: همه آن‌هایی که دغدغه انقلاب را دارند اعم از سپاه و بسیج و دلسوزان فرهنگی باید مشکلات حوزه فرهنگ را بررسی کنند.
این مدرس دانشگاه گفت: متاسفانه آن‌هایی که دغدغه فرهنگ دارند دسترسی به طرح‌ها و بودجه‌های آن را ندارند و برنامه ریز این بخش هم نیستند.
این فعال سیاسی استان یزد به ارائه راهکار‌های خود برای تقویت بخش فرهنگی استان یزد هم اشاره کرد و یادآور شد: بسیجی گری، اندیشه‌ها و همت‌های انقلابی در حوزه فرهنگ و مطالبه گری باید در دستور کار متولیان و دلسوزان این بخش قرار گیرد.
وی با ابراز ناخرسندی از عملکرد صدا و سیما در این بخش، اظهار داشت: جاده برنامه‌های فرهنگی کشور هر چند بسته نیست، اما تنگ و باریک است؛ باید ضمن مشخص کردن جایگاه فرهنگ در استان، هشدار‌های لازم در این زمینه داده شود؛ به اندازه‌ای که که انقلاب نیاز دارد تولید فرهنگی نداریم.
وی توانمند سازی نظام اداری را دیگر راهکار پیشنهادی خود در حوزه فرهنگی اعلام کرد و افزود: وقتی بسیجی و حزب اللهی نتواند برنامه شاد بسازد برخی هنرپیشه‌ها به صورت میلیاردی با صدا و سیما قرارداد می‌بندند که این یک نقطه ضعف است.
دشتی با بیان اینکه به اندازه انگشتان دست هم فیلمسازی که دغدغه دین داشته باشد نداریم، تصریح کرد: لازم است هر کس در حوزه خود به توانمند سازی در این بخش اقدام کند.
معاون فرهنگی، هنری سپاه الغدیر استان یزد هم در این نشست با بیان اینکه نقشه مهندسی فرهنگی در کشور ما کمرنگ است اظهار داشت: متاسفانه اتحاد و انسجام فرهنگی لازم در استان یزد وجود ندارد که باید بررسی شود.
'سیدحسین راسخی' افزود: این نشست با عنوان شورای جهاد فرهنگی برای حفظ و انسجام فرهنگی استان برپا شده و امید است به نتایج مثبتی ختم شود.
وی از پیش بینی ۱۴۰ برنامه تبلیغاتی، رسانه‌ای، رادیویی، تلویزیونی و. در این حوزه در استان خبر داد.
نماینده دستگاه قضایی استان یزد هم در این نشست گفت: متاسفانه بخش اعظم بودجه‌های فرهنگی به سمت درمان محوری می‌رود و بقیه آن برای پیشگیری محوری هزینه می‌شود.
وی به پنج آسب شناخته شده در حوزه فرهنگ در کشور و این استان اشاره کرد و گفت: برای حل این معضل، نیاز به کار جمعی و ائتلافی است.
وی جرم اول این استان را توهین و ایراد ضرب و جرح دانست و گفت: تصادفات و کلاهبرداری در جایگاه‌های بعدی قرار دارد.
نماینده نیروی انتظامی استان یزد هم در نشست مورد اشاره به معضلاتی، چون ترافیک، طلاق، مواد مخدر و فضای مجازی در استان یزد اشاره کرد.
معاون شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان نیز بر گسترش فرهنگ قرآنی در جامعه تاکید کرد و بی اعتمادی نسل جوان را چالش اصلی بخش فرهنگی دانست.
در این نشست هر یک از حاضران به ارائه نقطه نظرات خود در مورد وضعیت فرهنگی استان و راهکار‌هایی پیشنهادی خود در این بخش پرداختند و مقرر شد چهارشنبه اول هر ماه، این نشست برگزار شود.
انتهای پیام /

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی گفت: هر کجا کم آوردیم باید به قانون اساسی رجوع کنیم، همه ما یک خانواده هستیم و مسئولان همه باید کمک کنند تا  فراجا در اجرای طرح نور تنها نماند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از بیرجند، آیت‌الله سیدعلیرضا عبادی امروز در اولین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان خراسان جنوبی در سال جاری با بیان اینکه اصل انجام انقلاب و تشکیل نظام اسلامی در ایران برای برپایی حق و عدالت بوده است، گفت: بعد از واقعه شکست آمریکا در صحرای طبس روزنامه‌های آن زمان نوشتند که خبرنگاری از وزیر دفاع آمریکا پرسید با این همه ادعای نظامی‌گری، چرا در طبس آبکی عمل کردید؟ وی گفت: همه چیز را سنجیده بودیم ولی رهبر انقلاب هر دستی به آسمان بلند کرد هلی‌کوپتری از ما به زمین افتاد. این مهم تنها منحصر به این موضوع نیست بلکه در فتنه سال 1388 که دشمن زبان دیپلماسی را کنار زد، شکست مفتضحانه‌ای خورد.

وی با اشاره به اینکه در فتنه 1388 وقتی که از وزیر خارجه آمریکا پرسیدند که شما نابودی جمهوری اسلامی را تمام شده می‌دیدید چرا  شکست خوردید؟ گفت: کار از نظر ما تمام شده بود اما انگار خدا هم ایرانی بود.

نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی بیان کرد: باید از فرصت دولت سیزدهم حداکثر استفاده را ببریم برای خدمت به این مردم که 45 سال این نظام و انقلاب ایستاده‌اند.

عبادی گفت: هر کجا کم آوردیم باید به قانون اساسی رجوع کنیم، همه ما یک خانواده هستیم و مسئولان همه باید کمک کنند تا  فراجا در اجرای طرح نور تنها نماند.

وی تصریح کرد: هر چند در اغتشاشات طراحی شده توسط دشمن دچار آسیب شدیم اما در مقابل جوان‌های ما همه گوش شنوا دارند و می‌توان با آنها حرف زد.

امام جمعه بیرجند افزود: در جریانات اخیر حتی حیوان درنده هار هم از جریان غرب ننگ دارد، جریان لیبرال و دموکراسی و از بین بردن نسل‌های مختلف را همه مردم باور نمی‌کردند اما در عوض آنها امپراطوری رسانه‌ای قوی در اختیار دارند. دشمن در تبلیغات و توجیهات مهارت دارد اما مقاومت مردم غزه و عملیات وعده صادق گوش‌ها را شنوا کرد و همه باید هماهنگ در این زمینه عمل کنیم.

عبادی متذکر شد: گوش‌ها شنوا و مکتب‌های پوشالی به بن بست رسیده‌اند و حرف‌های بسیاری برای گفتن داریم لذا باید شرایط را برای تبیین آنها با کار فرهنگی فراهم کنیم.

شورای فرهنگ عمومی قرارگاه سیاست گذاری است

استاندار خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: سیاست دولت سیزدهم در اجرای برنامه‌های فرهنگی پیاده‌سازی گفتمان انقلاب در راستای هویت اسلامی ایرانی است و در این راستا دولت در کنار اقدامات زیرساختی به موضوع فرهنگ هم توجه می‌کند.

جواد قناعت بیان کرد: فعال سازی جلسات شورای فرهنگ عمومی در شهرستان‌ها یکی از برکات دولت سیزدهم است و این شورای قرارگاه سیاست گذاری در استان است.

وی در ادامه خواستار جدی گرفتن مصوبات شورای فرهنگ عمومی توسط دستگاه ‌های اجرای استان شد.

 استاندار خراسان جنوبی افزود: شورای فرهنگ عمومی قرارگاه سیاست گذاری است و در آن باید اولویت‌ها مشخص و دستگاه‌ها حضور منظمی در آن داشته باشند.

به گفته وی بعضی از موضوع‌ها و تصمصیم‌ها همانند پاسداشت زبان فارسی گرچه برای داخل شاید موضوع کوچکی باشد اما رسانه‌های دنیا به آن واکنش نشان می‌دهند.

قناعت با بیان اینکه بزرگداشت مفاخر و نقشه مهندسی استان، پیوست گردشگری و پیوست فرهنگی از موضوعات مطرح شده در این شورا است گفت: بخش عمده‌ای از آن جنبه ایجابی و بخشی هم سلبی است.

از ظرفیت مساجد برای تحقق شعار سال استفاده شود

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به حادثه پنجم اردیبهشت سال 1359 در صحرای طبس، افزود: قبل از اینکه ما برای ساخت فضای موزه استکبارستیزی دغدغه‌ای داشته باشیم باید بدانیم که این واقعه یک معجزه الهی است و باید معجزه پنجم اردیبهشت در عرصه ‌های ملی جدی دیده شود.

قناعت یادآور شد: در زمینه انجام اقدامات فرهنگی باید از ظرفیت مساجد برای تحقق شعار سال استفاده شود.

به گفته وی بعضی از تولیدات داخلی ما از تولیدات خارجی با کیفیت‌تر است و باید گفتمان‌سازی خوبی در مساجد در این زمینه انجام شود.  

دستگاه‌های فرهنگی در اجرای طرح نور هم صدا باشند

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اجرای طرح نور توسط فراجا، تصریح کرد: باید کاری کنیم که فراجا در اجرای این طرح احساس تنهایی نکند. در انجام این کار بزرگ باید مردم همراهی کنند و دستگاه‌های متولی هم همراه باشند.

قناعت گفت: خراسان جنوبی می‌تواند نمونه و الگویی در اجرای طرح نور برای استان‌های دیگر باشد و مصوبات ما در این باره به استان‌های دیگر هم ابلاغ  شود که این موضوع نشان دهنده پیشتازی خراسان جنوبی در این زمینه است.

وی در ادامه همصدایی دستگاه‌های فرهنگی در اجرای طرح نور را در استان خواستار شد و افزود: فضای همدلی بین دستگاه قضایی و دیگر دستگاه‌های اجرایی استان باید برای اجرای طرح نور وجود داشته باشد.

نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: اصلاحیه‌های مورد نیاز در تهیه نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی انجام شده و به زودی برای رونمایی آماده  می‌شود.

علی فرخنده افزود: بعضی از مسئولان شهرستان ‌های استان حضوری کمرنگ در جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان‌های خود دارند که لازم است  مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان در این زمینه پاسخگو باشند.

وی پیشنهاد کرد جلسه ویژه‌ای از شورای فرهنگ عمومی استان به موضوع تبلیغات محیطی و پاسداشت زبان فارسی اختصاص یابد.

فرخنده تصریح کرد: در انجام بعضی از برنامه‌های فرهنگی، نیازمند کار تشکیلاتی در استان با پای کار آمدن‌ همه دستگاه‌های اجرایی هستیم.

تدوین بررسی اندیشه تمدنی حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی به تدوین بررسی اندیشه تمدنی حضرت علی (ع) در نهج‌البلاغه اشاره کرد و افزود: سه مرحله از این طرح اجرا شده و گام چهارم و پنجم آن هم در سال جاری اجرا خواهد شد.

وی پیشنهاد کرد که شعار محوری  خراسان جنوبی "خراسان جنوبی دیار علم و ایمان" باشد و ادامه داد: زیرکوه، سرایان، فردوس، قاین و نهبندان در رتبه‌های اول تا سوم از نظر تعداد جلسات شورای فرهنگ عمومی هستند.

فرخنده خاطرنشان کرد: تبیین زیست عفیفانه به همراه پاسخ به شبهات با تمرکز بر جوانان و نوجوانان توسط دستگاه‌های اجرایی، تقویت فرهنگ مشارکت همگانی در تذکر لسانی و فریضه امر به معروف و نهی از منکر، انجام تبلیغات محیطی در راستای ترویج زیست عفیفانه توسط شهرداری‌ا، تولید محتوای رسانه‌ای در راستای خنثی سازی عملیات روانی دشمنان در بستر فضای مجازی، تأکید و نظارت مستمر از جمله پیشنهادات هیئت اندیشه ورز به عنوان الزامات فرهنگی اجرای طرح نور است.

ابلاغ عدم خدمت دهی به افراد کشف حجاب شده

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی گفت: علاوه بر اقدامات ایجابی در طرح نور، اقداماتی برای باندها و شبکه های سازمان یافته‌ها هم در دستور کار قرار گرفته است.

سردار حسن شجاعی‌نسب با بیان اینکه نیازمند تداوم همراهی‌ها و همکاری‌ها و هم‌صدایی دستگاه ها هستیم، گفت: عفاف و حجاب یک تکلیف شرعی، قانونی و سیاسی و عرفی است که در توجه به آن نباید هیچ گونه تردیدی وجود داشته باشد.

فرمانده انتظامی خراسان جنوبی تصریح کرد: بخش‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور به موجب قانون مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باید وظایف خود را عمل کنند.

وی با بیان اینکه عدم خدمت دهی به افراد کشف حجاب شده ابلاغ شده است، گفت: در فرودگاه‌ها و راه آهن باید خدمات همراه با تذکر باشد، همچنین در گروه‌های گردشگری و کویرنوردی باید به موضوع عفاف توجه کرد.

احیای امر به معروف توسط دستگاه‌های اجرایی مد نظر باشد

شجاعی‌نسب تصریح کرد: امروز بدپوششی برخی کارکنان دولت و عدم تذکر امر به معروف و نهی از منکر در سازمان‌ها و کارخانه‌ها را شاهدیم؛ لذا احیای امر به معروف اولویتی است که به عنوان وظیفه شرعی و عمومی باید توسط دستگاه‌ها مد نظر باشد.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه مشارکت مردم را باید تبیین و راه را برای مردم باز کرد، افزود: فرهنگ حضور مردم که برگرفته از قرآن و توصیه‌های امامین انقلاب است باید یک راه اتصال به عموم جامعه را برای آن پیش بینی کرد.

حجت‌الاسلام مشرفی ضمن تاکید بر مسجد محوری و حضور مدیران در مساجد گفت: مدیرانی که عضو هیئت امنای مسجد باشند باید تشویق شوند، زیرا وقتی مدیری در بین مردم حضور دارد، اهداف دولت و حاکمیت دنبال و از طرفی هم مشکلات مردم احصا و رفع می‌شود.

رعایت ذائقه همه رده‌های سنی در تولیدات هنری و رسانه‌ای

مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی نیز گفت: تولیدات هنری و رسانه‌ای باید رعایت ذائقه همه رده‌های سنی را داشته باشند. استفاده از ظرفیت نخبگانی دانش آموزان و نوجوانان در سطح ملی و استانی از الزامات موفقت آمیز اجرای طرح نور است که امیدواریم شورای فرهنگ عمومی این مسئله را پیگیری و جزو دغدغه‌های اصلی خود قرار دهد.

حجت‌الاسلام حجت سالاری بیان کرد: طرح تدبر در سوره نور به موازات طرح نور فراجا به صورت گسترده در قالب‌های مختلف با همراهی مجموعه‌های مردمی و قرآنی در استان اجرا خواهد شد تا گامی در حوزه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب برداشته شود.

انتهای پیام/ 251

دیگر خبرها

  • فرهنگستان ظرفیتی برای دغدغه انقلاب فرهنگی در مسیر تمدن نوین است
  • قوی کردن‌زیر ساخت‌های فرهنگی
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • همه مسئولان باید برای اجرای طرح نور کمک کنند
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند
  • قاب هنر پروژه خرید اثر از هنرمندان است
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • نمادی از فرهنگ پهلوانی در «پهلوان و فیل»
  • خبر‌هایی از بررسی فرهنگ وقف در همایش متولیان بقاع متبرکه در دامغان