Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، مرتضی رضایی در همایش روز جهانی زنبور عسل با تاکید بر اینکه اهمیت زنبور عسل در جهان تنها مربوط به محصولات آن نیست اظهار کرد: زنبور عسل نقش بسیار بزرگی در حیات انسان و کل گیتی دارد از همین رو یک روز از سال را به نام روز جهانی زنبور عسل نامگذاری کرده‌اند.

وی ادامه داد: زنبور عسل در برخی از کشورها جایگاه بسیار ویژه‌ای دارد و سال‌هاست که به توسعه صنعت زنبورداری با توجه به اثر آن در حفظ و توسعه کشاورزی می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رضایی با اشاره به آخرین سرشماری کلونی‌های زنبور عسل در کشور گفت: در سال 97 تعداد کلونی‌های زنبور عسل در کشور بیش از هشت میلیون و 400 هزار کلونی برآورد شده است که در حدود بیش از 85 هزار زنبورستان نگهداری می‌شود.

وی اضافه کرد: تعداد شاغلین زنبورستان‌ها بیش از 138 هزار نفر برآورد شده است که با توجه به اهمیت اشتغال‌زایی در کشور باید به این صنعت توجه بیشتری شود.

رضایی میزان تولید سالانه عسل در کشور را 90 هزار تن اعلام کرد و گفت: به طور میانگین در هر کندوی زنبورستان‌های کشور 11 کیلوگرم عسل تولید می‌شود.

وی میزان تولید سالانه موم در کشور را 1460 تن عنوان کرد و گفت: میزان گرده گل 122 تن، تولید ژل رویان بیش از سه تن و تولید بره موم 70 تن در سال است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی ارزش کل سرمایه‌گذاری در صنعت زنبورداری کشور را شش هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: ارزش محصولات زنبورستان‌ها سه هزار میلیارد تومان است که رقم بسیار خوبی در یک فعالیت اقتصادی با هزینه جاری پایین است.

رضایی همچنین درباره آخرین وضعیت صادرات عسل از کشور اظهار کرد: میزان صادرات عسل از کشور سالانه 1759 تن به ارزش 9194 هزار دلار است.

وی ادامه ادامه داد: همچنین میزان صادرات موم از کشور 27 تن به ارزش 136 هزار دلار برآورد می‌شود.

رضایی با تاکید بر اینکه تنها نباید به صدور خام محصولات زنبور عسل اکتفا کرد، افزود: در حال حاضر محصولات زنبور عسل از جمله ژل رویال با قیمت هر کیلوگرم 355 دلار در بازار جهانی به فروش می‌رسد که در محصولات بهداشتی و آرایشی استفاده می‌شود و ارزش افزوده صد برابری به همراه دارد.

وی تاکید کرد: ما نیز در کشور خود سند ملی توسعه زنبورداری را سال گذشته بازنویسی کردیم تا علاوه بر تولید عسل به افزایش ارزش افزوده سایر محصولات این حشره مفید بپردازیم.

رضایی با بیان اینکه این سند ملی هفت محور اصلی دارد، افزود: این محورها شامل افزایش بهره‌وری عوامل تولید، توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده، حفظ و توسعه مواد ژنتیکی، نگاه به بازارهای صادراتی، آموزش و ترویج زنبورداری، تضمین کیفیت محصولات وکاهش ریسک و افزایش تاب‌آوری است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پایان سخنان خود گفت: اگر می‌خواهیم صنعت زنبورداری ما مانند سایر کشورهای پیشرو توسعه یابد باید مطالبه‌گری از سوی فعالان این بخش انجام شود و زنبورداران نیز به افزایش کیفیت محصولات خود توجه داشته باشند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران جهاد کشاورزی جهان دلار صنعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی

مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان از افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در این شرکت در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این هلدینگ با صادرات ۳.۲ میلیون تن محصول پتروشیمی، سهمی ۱۱درصدی از کل صادرات محصولات پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ داشته است.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان، داود عباسی با بیان اینکه این شرکت در حوزه‌های نفت، گاز، پتروشیمی، نیرو و انرژی، معدن و صنایع معدنی، فولادی، مالی‌تجاری و بازرگانی در حال فعالیت است، بیان کرد: این هلدینگ از سال ۱۳۸۷ با هدف توسعه و تکمیل صنایع مختلف تأسیس شد و به عرصه صنعت پتروشیمی و معادن پا گذاشت.

وی اعلام کرد: شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان در سال ۱۴۰۲ موفق به تولید ۵.۱۹ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی شده است، درحالی‌که پارسال ۴.۸۲ میلیون تن محصول تولید کرده بود.

به‌گفته مدیرعامل هلدینگ سرمایه‌گذاری تجاری شستان، این هلدینگ شاهد افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در سال ۱۴۰۲ بوده و سهمی ۷درصدی از مجموع تولید محصولات پتروشیمی کشور داشته است.

عباسی ادامه داد: شرکت سرمایه‌گذاری تجاری شستان با صادرات ۳.۴ میلیون تن محصولات پتروشیمی، فولادی و عمرانی توانسته است با وجود مشکلات عدیده، افزایش ۱۰درصدی صادرات انواع محصولات را در سال ۱۴۰۲ محقق کند. از این مقدار، ۳.۲ میلیون تن محصولات پتروشیمی صادر شده که سهم ۱۱درصدی از کل محصولات صادراتی صنعت پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ بوده است.

دیگر خبرها

  • ۱۲ زنجیره ارزش در مازندران تعریف شد/ حضور ۲۷ واحد تولید در اکسپو
  • روند روبه رشد صادرات خراسان شمالی
  • توجه به زیرساخت‌های حوزه امنیت غذایی یک ضرورت است
  • افزایش صادرات از گمرک شهرصنعتی کاوه
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • مبادله ۸۴ هزارو ۵۳۹ تن محصولات کشاورزی درمرز‌های رسمی سیستان وبلوچستان
  • تنوع سبد محصولات پتروشیمی با هدف تکمیل زنجیره ارزش
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • افزایش ۸درصدی تولید محصولات پتروشیمی در شستان/سهم ۱۱درصدی از کل صادرات صنعت پتروشیمی
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل