Web Analytics Made Easy - Statcounter

نمایندگان شماری از احزاب سیاسی افغانستان دولت این کشور را متهم کرده است که تمایلی به تشکیل تیم مذاکره کننده و آغاز گفت‌وگوهای صلح با طالبان ندارد. ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۳ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، در حالی که لویه جرگه مشورتی صلح با اصرار و پافشاری اشرف غنی برگزار شد اما احزاب سیاسی رئیس جمهوری این کشور را به نادیده گرفتن تصمیم‌های این جرگه متهم کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از احزاب سیاسی افغانستان، دولت این کشور را متهم کرده‌اند که به آغاز مذاکرات مستقیم صلح با طالبان تمایلی ندارد و در تشکیل تیم مذاکره کننده صلح نیز مرتکب کم‌کاری شده است.

همچنین انتقاداتی مطرح شده است که دولت این کشور در راستای اجرای قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح این کشور نیز گام بر نمی‌دارد.

این در حالی است که لویه جرگه مشورتی صلح با وجود مخالفت بسیاری از جریان‌های سیاسی توسط ارگ ریاست جمهوری افغانستان در کابل برگزار شد.

«عبدالله قرلق» معاون حزب جنبش ملی افغانستان اظهار داشت: اشرف غنی مشورت‌های جرگه را که خود برگزار کرده بود در نظر نمی‌گیرد.

اشرف غنی پیش از این گفته بود که بر اساس نتایج لویه جرگه مشورتی صلح خطوط اساسی دولت این کشور در مذاکرات صلح با طالبان را تعیین خواهد کرد.

«اسدالله سعادتی» عضو شورای رهبری حزب وحدت اسلامی گفت: متاسفانه هدف دولت افغانستان از برگزاری لویه جرگه مشورتی بررسی صلح نبود، بلکه هدف دولت ایجاد مانعی در برابر تلاش‌های صلح بود، دولت افغانستان تمایلی به مصالحه ندارد.

از سوی دیگر، با وجود گذشت بیش از دو هفته از زمان لویه جرگه مشورتی دولت افغانستان، قطعنامه لویه جرگه مشورتی صلح اجرایی نشده است.

ایجاد هیئت فراگیر مذاکره کننده برای آغاز گفت‌وگوهای صلح با طالبان، یکی از مشورت‌های مهم در قطعنامه لویه جرگه بود اما ایجاد این تیم تنها از طریق تعامل دولت افغانستان با احزاب سیاسی ممکن است.

«نوررحمان اخلاقی» عضو ارشد حزب جمعیت اسلامی گفت: زمانی که بحث ایجاد تیم مذاکره کننده به میان می‌آید اجماع قشر سیاسی نقش مهمی در آن دارد.

وی افزود: ایجاد تیم مذاکره کننده فراگیر ربطی به لویه جرگه مشورتی صلح نداشت به همین دلیل هم بسیاری از جریان‌های سیاسی این جرگه را تحریم کردند.

طالبان نیز پیش از این دولت افغانستان را به کار شکنی در روند صلح این کشور متهم کرده بود و لویه جرگه مشورتی صلح را غیر مشروع اعلام کرد.

 این در حالی است که هنوز هم اختلافات جدی بین دولت افغانستان و احزاب سیاسی در روند صلح وجود دارد و بسیاری از احزاب سیاسی نیز نتایج لویه جرگه را نمی‌پذیرند.

گزارش تسنیم| ادامه اختلاف‌های جدی افغانستان درباره فهرست تیم مذاکره کننده با طالبان گزارش تسنیم|لویه جرگه مشورتی صلح افغانستان در چه شرایطی برگزار شده است؟

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT10 واژه های کاربردی مرتبط طالبان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طالبان طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۲۸۹۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکومت افغانستان فراگیر است

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در واکنش به اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه به‌رسمیت شناختن کابل به تشکیل حکومت فراگیر بستگی دارد، تاکید کرد: حکومت کنونی افغانستان فراگیر است.

میخاییل گالوزین معاون وزارت خارجه روسیه پیش‌تر با تأکید بر لزوم ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان گفته بود: حکومت فراگیر مستلزم این است که نمایندگان همه اقوام، مذاهب و جریان‌های سیاسی افغانستان در آن حضور داشته باشند.

سخنگوی طالبان گفته است حکومت ایجاد شده توسط طالبان به باور وی فراگیر است.

حدود یک هفته پیش نیز سراج‌الدین حقانی وزیر کشور طالبان در دیدار با هیئتی از افغان‌های مقیم خارج درباره درخواست‌ها جهت تشکیل حکومت فراگیر گفته بود: جهان باید درک کند که افغانستان یک کشور مستقل است. افغانستان همانطور که در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت نمی‌کند، این را هم نمی‌پذیرد که دیگران مداخله کنند.

چندی قبل نیز ذبیح الله مجاهد در واکنش به خواسته سران کشورهای آسیای مرکزی و آلمان درباره حکومت فراگیر گفته بود حقوق زنان و حکومت فراگیر در این کشور تأمین است و این موضوع داخلی است.

وی افزود: کابینه حکومت افغانستان متشکل از همه اقوام است، نمایند‌گان همه اقوام در این نظام حضور دارند و از جمله زنان حقوق تمام افغان‌ها در کشور تأمین است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • نگاهی به وضعیت بودجه احزاب در لایحه بودجه 1403 / مرکز پژوهش های مجلس: وزارت کشور گزارشی از نحوه توزیع کمک مالی به احزاب ارائه کند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»
  • هشدار حزب التحریر به طالبان
  • تاکید طالبان بر توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف
  • حکومت افغانستان فراگیر است
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • زمان بندی انتخابات عضویت در کمیسیون فراقوه‌ای احزاب اعلام شد
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان