Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@20:37:39 GMT

ارسال ۵ پرونده میراث ناملموس به یونسکو

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۰۸۲۶

ارسال ۵ پرونده میراث ناملموس به یونسکو

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی موزه‌ها و میراث فرهنگی پیش از ظهر امروز برگزار شد، گفت: ۵ پرونده شب عید برای یونسکو ارسال شده است که منتظر هستیم اگر اشکالی به آن وارد است، پرونده‌ها را اصلاح کنیم. این پرونده‌ها شامل یلدا، مهرگان، مینیاتور و عود و آئین تادئوس مقدس است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

که پرونده عود مشترکا با سوریه، مهرگان با تاجیکستان، مینیتاتور با کشورهای ترک زبان و آئین تادئوس مقدس با کشور ارمنستان به صورت چند ملیتی بسته خواهد شد و برای ثبت جهانی به یونسکو ارائه می‌شود.

طالبیان افزود: هیچ سالی چنین توفیقی نداشتیم که چهار پرونده با کشورهای مختلف به صورت مشترک ثبت کنیم. در حوزه میراث ناملموس نیز پرونده جنگل‌های هیرکانی ارائه شده است. تیرماه امسال در شهر باکو این پرونده مورد بررسی قرار می‌گیرد. ممکن است برای ثبت جهانی این پرونده دچار چالش شویم چون کشور آذربایجان در سال ۲۰۱۵ این پرونده را داده بود و چون ما اعتراض کردیم ریفر شد.

معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: اعتراض ما بر این مبنا بود که ۹۵ درصد جنگل‌های هیرکانی در ایران قرار دارد و ما خواستیم تا این پرونده به صورت مشترک ثبت شود. از آن زمان از آذربایجان خواستیم در این پرونده مشارکت کند. توافق با آنها سخت بود. بنابراین فکر کردیم که مستقل این پرونده را ارسال کنیم اما از آنجا که اجلاس میراث فرهنگی در باکو برگزار می‌شود ممکن است این پرونده دچار مشکل شود.

وی در ادامه بیان کرد: ۳۲ هزار و ۴۷۸ اثر ملی در فهرست ثبت شده که ۱۹۸۳ اثر آن ناملموس، ۵۷۰ اثر طبیعی، ۱۳۲۲ اثر منقول است. همچنین تا پایان دولت دهم دو هزار و ۱۲۲ پرونده حریم ثبت شده بود که در دولت یازدهم و دوازدهم یک هزار و ۳۶۸ پرونده دیگر هم ثبت شد. در ۵ سال اخیر ۶۵ درصد ثبت جرایم نسبت به گذشته رشد داشته است.

طالبیان با بیان اینکه اگر پرونده دو تار ایرانی در کلمبیا بتواند ثبت جهانی شود، امسال تعداد آثار میراث ناملموس ایران بیشتر خواهد شد، یادآور شد: امسال طرح حمایت از مالکان بهره بردار در مجلس رأی آورد. این اتفاق مهمی در حوزه میراث فرهنگی بود. همچنین اولین سامانه پرونده الکترونیک مرمت آثار ایجاد شده است.

معاون میراث فرهنگی کشور گفت: ۱۲ موزه از موزه‌های کشور به صورت هیئت امنایی اداره خواهد شد. امسال ۸ موزه دیگر باید برای هیئت امنایی شدن معرفی شوند تا اگر درآمدی دارند به خودشان برگردد. این موزه‌ها شامل موزه‌هایی خواهند بود که درآمد چشمگیرتری نسبت به بقیه دارند.

وی افزود: حدود ۱۲ هزار لوح هخامنشی به شیکاگو فرستاده شده بود. اخیراً مجوز ورود هزار و ۷۸۰ لوح هخامنشی به ایران داده شده است. ما نسبت به این موضوع اعتراض کردیم و گفتیم که باید تمام الواح به ایران بازگردد. اگر مؤسسه شیکاگو به این مسئله رسیدگی نکند ما شکایت می‌کنیم. با این وجود گرفتن مجوز برای همه الواح و ارسال جز به جز آنها به ایران زمان بر است.

کد خبر 4621731 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ثبت جهانی موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۰۸۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد

به گزارش خبرگزاری مهر، سعید جابری انصاری اظهار کرد: بنا بر شاخص‌های تعریف شده و سوابق شهرهای فعال در حوزه کتاب و کتابخوانی و نتایج به دست آمده در ادوار گذشته پایتخت کتاب ایران، برخی از شهرهای ایران حائز شرایط شرکت در این رویداد بین المللی شده‌اند.

وی گفت: شهر کرج نیز بواسطه برنامه‌های متنوع و فعالیت‌های درخور و شایسته ای که در سال گذشته با همت حضرت آیت الله همدانی امام جمعه فرهیخته کرج و دکتر عبداللهی استاندار پرتلاش و همچنین مهندس کیانی شهردار کرج، حجت الاسلام سعیدی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر کرج، آقای مهندس آل عوض مشاور استاندار، آقای دکتر کاظمینی مدیرکل امور اجتماعی استانداری و خانم اسفندیاری مدیر انجمن بخوان با ما و مجری طرح و سایر دستگاه‌های اجرایی استان و با دبیری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز به انجام رسید، فرصت رقابت در این عرصه فرهنگی بین المللی را به دست آورده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی استان البرز افزود: ضمن تبریک این اتفاق میمون و مبارک به اصحاب فرهنگ و هنر استان البرز، از همه دستگاه‌های اجرایی استان، شهرداری‌ها، مؤسسات و نهادهای فرهنگی تقاضای همکاری و مساعدت داریم تا ان شاء الله با همدلی و وحدت شکل گرفته و انرژی مضاعفی که از موفقیت کرج به عنوان شهر دوستدار کتاب و شهر خلاق در مهارت مطالعه در رقابت پایتختی کتاب ایران در سال گذشته شکل گرفت، شاهد انتخاب کرج به عنوان پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو باشیم و شهر کرج را به عنوان نماد کتاب و کتابخوانی به تمام دنیا معرفی نمائیم.

جابری انصاری در پایان از تدابیر دکتر اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای دکتر جانعلی پور مدیرکل مجامع و تشکل‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ترویج و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی قدردانی نمود و اظهار امیدواری کرد که در نتیجه تلاش جمعی همه عوامل فرهنگی و هنری و مسئولین اجرایی استان، علاوه بر کسب عنوان پایتختی کتاب در سطح ملی و بین المللی، شاهد ارتقای شاخص‌های فرهنگی بخصوص سرانه مطالعه کتاب باشیم.

کد خبر 6090321

دیگر خبرها

  • احیای گنجینه‌های تاریخی حیدرآباد به دست متخصصان ایرانی
  • صدور ۲۹ مجوز تأسیس موزه خصوصی طی ۲ سال گذشته
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • بازدید رایگان از موزه ها برای معلم ها و استادان دانشگاه
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان
  • بازدید رایگان معلمان و اساتید از موزه‌ها و محوطه‌های تاریخی
  • کرج کاندیدای انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • کرج نامزد انتخاب پایتخت جهانی کتاب ۲۰۲۶ یونسکو شد
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز