Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@10:30:40 GMT

900 هزار نفر در لرستان غربالگری فشار خون می شوند

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۱۷۴۹

900 هزار نفر در لرستان غربالگری فشار خون می شوند

خرم آباد - ایرنا - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: در راستای اجرای طرح پایش فشارخون 900 هزار نفر در استان غربالگری می شوند.

محمدعلی دریک روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: طرح پایش فشار خون افراد بالای 30 سال در هفدهم خرداد ماه آینده در تمامی مراکز بهداشتی از جمله مراکز جامع و پایگاه های سلامت شهری و روستایی و همچنین خانه های بهداشت آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهارداشت: این طرح تا پانزدهم تیرماه ادامه دارد که در آن تمامی افراد بالای 30 سال استان، مادران باردار و بیماران کلیوی در هرسنی که باشند مورد پایش و غربالگری فشار خون قرار خواهند گرفت.
وی بیان کرد: انتظار می رود هم استانی ها با مشارکت همه جانبه خود در این طرح از تاریخ عنوان شده به پیشگیری و کنترل این بیماری مهلک در جامعه کمک کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان فشار خون را یکی از عوامل مهم زمینه ساز سکته های قلبی و مغزی به عنوان مهم ترین عوامل مرگ و میر در کشوربرشمرد و ادامه داد: با اجرای این طرح افراد در معرض خطر و یا پرخطر مشخص می شوند و می توان با اجرای برنامه های پیشگیرانه از ابتلای این افراد به بیماری فشار خون جلوگیری کرد.
دریک اضافه کرد: علاوه بر مراکز بهداشتی، مراکز درمانی و همچنین ایستگاه های سیار که به زودی مکان آنها در هر شهر اعلام خواهد شد، نیز از تاریخ عنوان شده عملیات پایش فشار خون افراد را انجام می دهند.
وی یاداور شد: در هر کدام از این مراکز و ایستگاه ها سه کارشناس حضور خواهند داشت که شامل یک کارشناس مرد برای آقایان، یک کارشناس زن برای بانوان و یک کارشناس ثبت اطلاعات در سامانه سلامت وزارت بهداشت خواهند بود.
وی بیان کرد: مراجعه کنندگان می توانند با حضور در هر کدام از مراکزی که عنوان شد نسبت به پایش و ثبت فشار خون خود اقدام کنند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهار داشت: اطلاعات هر مراجعه کننده از جمله کد ملی و شماره تلفن در سامانه ثبت می شود و پس از مشخص شدن نتیجه ی اندازه گیری فشار خون، این نتیجه به صورت خودکار و از طریق پیامک در اختیار این افراد قرار می گیرد.
وی افزود: اگر افراد در معرض و یا پرخطر باشند از طریق همین پیامک اطلاع داده شده و آموزش و راهنمایی های لازم برای پیشگیری و یا ادامه ی مراحل درمان ارائه خواهد شد، ضمن این که خود کارشناسان پایش کننده فشار خون نیز در صورت نیاز این اطلاعات را در اختیار افراد قرار می دهند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: برخی افراد نیز که به دلیل سوابق قبلی، فشار خون خود را در منزل اندازه می گیرند می توانند اطلاعات مربوط به فشار خون خود را به صورت مستقیم وارد سامانه ی salamat.gov.ir کنند تا پیامک آموزشی ارسال شود.
وی اظهار داشت: هدف از این طرح جمع آوری اطلاعات کامل فشار خون افراد جامعه و کنترل موارد در معرض و پر خطر است و برای تحقق آن نیاز است تمامی مردم و دستگاه های اجرایی مشارکت گسترده داشته باشند.
7274/7273

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي علوم پزشكي پايش فشار خون لرستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۱۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،  همزمان با هفتۀ سلامت طرح غربال‌گری و پایش سلامت کارکنان، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه به‌همت گروه بهداشت عمومی و با همکاری دانشجویان به‌مدت دو روز در شهرک سلامت دانشگاه برپا شد.

دکتر هادی علیزاده، رئیس دانشکدۀ بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه هدف از اجرای این طرح را ارائۀ آموزش‌های لازم برای اصلاح شیوۀ زندگی سالم دانست وگفت: در راستای برگزاری هفتۀ سلامت با شعار "سلامت خانواده، مردمی‌سازی سلامت" و با توجه به این موضوع که چاقی و دیابت از مشکلات عمده و شایع در جامعه می‌باشد و رفتار‌های سلامت افراد جامعه دست‌خوش تغییرات زیادی شده است.

وی گفت: اقدامات پیشگیری کننده می‌تواند رفتار‌های نامناسب بهداشتی را در افراد تغییر دهد و سبک زندگی سالم را جایگزین سازد و بدین منظور برای ارتقاء آگاهی خانوادۀ دانشگاه، ایستگاه غربال‌گری و پایش سلامت برپا شد.

وی با تاکید بر اهمیت افزایش آگاهی دربارۀ بیماری‌های غیر واگیر هم گفت: دیابت و فشار خون از جمله بیماری‌هایی است که بدون علامت و به اصطلاح خاموش هستند، به‌طوری که گاه افراد دارای دیابت و یا فشار خون بالا هستند، اما هیچ علامتی را تجربه نمی‌کنند و افراد معمولا پس از بررسی‌های معمول فشار خون و آزمایش قند خون متوجه می‌شوند که به پرفشاری خون و یا دیابت مبتلا هستند؛ از این رو تشخیص و شناسایی به‌موقع در درمان این بیماری‌ها بسیار مهم است.

 

دیگر خبرها

  • ارایه خدمات رایگان به دانش‌آموزان ابتدایی حاشیه شهر سنندج
  • انجام غربالگری سه سرطان شایع در مشهد
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • افزایش مراکز رایگان سلامت روان در کشور
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • کیوسک‌های دیجیتال نخستین اپراتور سلامت کشور رونمایی و نصب شد
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • اجرای طرح خانواده سالم در ۳۶۰۰ مرکز بهداشت | خانواده‌ها در این طرح چه آموزش‌هایی می‌بینند؟ | انجام غربالگریِ روان برای متقاضیان