Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@14:57:09 GMT

تولید انرژی از ضایعات؛ تجربه موفق بین‌المللی

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۲۳۶۰

تولید انرژی از ضایعات؛ تجربه موفق بین‌المللی

تهران- ایرنا- رئیس پردیس فنی و مهندسی عباسپور دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید: تولید انرژی از ضایعات در دنیا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، به‌طوری‌که برخی کشورها از جمله سوئد از سایر کشورها زباله خریده و برق تولید می‌کنند.

هومان لیاقتی روز دوشنبه در نشست خبری هفتمین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران بیان داشت: تولید انرژی از زباله امروزه به‌عنوان یکی از پرکاربردترین روش‌های تولید انرژی به‌ویژه برق در جهان شناخته می‌شود و در ردیف تولید انرژی از منابع تجدید‌‌پذیر قرار گرفته و روز به ‌روز نیز در حال فراگیر شدن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه زباله‌های کشاورزی یا صنعتی امروز جزء لاینفک زندگی بشر است که باید به‌صورت صحیح مدیریت شود، افزود: با این کار علاوه بر جلوگیری از خطرات زیست‌محیطی زباله می‌توان از آن به شکل مناسبی در قالب فعالیت‌های نو و مدرن بهره‌برداری کرد.
لیاقتی همچنین با اشاره به وضعیت مستعد کشورمان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر، بر ایجاد بستر مناسب برای کارآفرینان جوان در این حوزه تأکید کرد و گفت: در هفتمین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران بایستی همه مشکلات این حوزه تشریح شود.
وی با اشاره به رایزنی‌های انجام‌شده با سفیران برخی از کشورهای صاحب‌تجربه به‌منظور توسعه همکاری‌ها در زمینه انرژی‌های تجدیدپذیر، اظهار کرد: کشورهایی همچون ایتالیا، فرانسه، سوئیس، اسپانیا و یونان در صورت توانایی کشورمان در خصوص انجام تعهدات مالی گذشته، علاقه‌مند به همکاری و سرمایه‌گذاری مشترک در این حوزه هستند.
لیاقتی با اشاره به همکاری شرکت‌های اتریشی در حوزه تجدیدپذیر با کشورمان و رفع اجرای تعهدات مالی سال 2016 از سوی طرف ایرانی، افزود: اتریشی‌ها برای توسعه هرچه بیشتر سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر، یک صندوق تحت عنوان انرژی در دل وزارت اقتصاد خود راه‌اندازی کرده‌اند.
رئیس کمیته سیاست‌گذاری کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران همچنین ضرورت استفاده از استعدادهای جوان در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را مورد تأکید قرار داد و گفت: بایستی در جوانان این رغبت را ایجاد کرد که به‌جای اینکه علاقه‌مندی به مشاغل دولتی، به سمت صنعت تجدیدپذیر سوق پیدا کنند و در ادامه خودشان فعالیت خصوصی راه بیندازند.
وی با بیان اینکه صنعت ملی ما در زمینه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر مستعد است، نیروی انسانی تحصیل‌کرده و متخصص را از ظرفیت‌های این حوزه برشمرد و گفت: همه این‌ها بایستی وارد فعالیت‌های اقتصادی و کارآفرینی شوند.
لیاقتی خاطرنشان کرد: بسیاری شرکت‌های بزرگ در دنیا نیز با کارهای کوچک فعالیت خود را آغاز کردند، به‌عنوان مثال شرکت آلمانی زیمنس از یک مغازه کوچک در شهر برلین و با راه‌اندازی یک کارگاه شروع به کار کرد.
وی افزود: البته نمونه ایرانی را نیز می‌توان مثال زد مانند شرکت بوتان که کار خود را در زمان دولت ملی مرحوم مصدق با راه‌اندازی یک کارگاه جمع‌آوری گاز مایع شروع کرد، هنگامی که بسیاری از خانم‌ها درگیر آلودگی‌های مستقیم آشپزخانه بودند و این کار تأثیر بسیار مطلوبی به‌منظور حفظ محیط‌زیست و رفع آلودگی زیستی داشت.
رئیس پردیس فنی و مهندسی عباسپور دانشگاه شهید بهشتی، بهبود مسیر توسعه در کشورمان را نیازمند توجه هر چه بیشتر و حرکت به سمت استفاده انرژی‌های تجدیدپذیر دانست.
هفتمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران، با محورها و موضوعات سیستم‌های خورشیدی فتوولتاییک، سیستم‌های خورشیدی حرارتی، انرژی‌های آبی (blue energies)، سیستم‌های هیبرید انرژی (‌EHS)، محیط‌زیست و انرژی‌های تجدیدپذیر، سیستم‌های زیر شبکه (microfrid)، همبست آب، غذا و انرژی (N. W. F. E)، فناوری نانو در انرژی‌های تجدیدپذیر، شبکه‌های هوشمند (smartgrid) سیستم‌های بادی، پیل‌های سوختی، انرژی شهری، مدیریت انرژی، برداشت انرژی، آینده‌نگری انرژی، انرژی‌های زیستی، بهینه‌سازی انرژی، ذخیره‌سازی انرژی، انرژی زمین‌گرمایی، فناوری‌های نوین در تبدیل انرژی، سیاست‌گذاری انرژی، اقتصاد و انرژی، امنیت پایدار انرژی، نیروگاه برق‌آبی کوچک و همچنین سیستم‌های تولید هم‌زمان برق و حرارت برگزار می‌شود.
هدف از برگزاری این کنفرانس، ایجاد ارتباطات بین‌المللی در حوزه فناورانه انرژی‌های تجدیدپذیر برای کشور، ایجاد ارتباط مناسب بین پژوهشگران داخلی و خارجی، ترغیب ورود منطقی بخش صنعت به حوزه تجدیدپذیرها، ایجاد ارتباط مناسب بین بخش دولتی و خصوصی و بررسی علمی مباحث و رفع چالش‌های موجود در حوزه زیست‌محیطی و انرژی کشور است.
هفتمین کنفرانس ملی و نخستین کنفرانس بین‌المللی انرژی‌های تجدیدپذیر و تولید پراکنده ایران، با شعار «انرژی پاک برای ایران پاک»، به همت دانشگاه شهید بهشتی و حمایت دانشگاه‌ها و سازمان‌های مرتبط با این حوزه و با حضور پژوهشگران و شرکت‌های خارجی، ۲۱ تا ۲۳ خرداد امسال در پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.
علمی ** 1836 ** 1055

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي توليد انرژي ضايعات انرژي هاي تجديدپذير

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی

ایتنا - شرکت آمازون می‌گوید با استفاده از هوش مصنوعی در بسته‌بندی محصولات، توانسته است ضایعات ناشی از آن را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
آمازون در سال ۲۰۱۹ برای کاهش ضایعات بسته بندی مدلی هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی را راه‌اندازی کرد.

این سیستم که «موتور تصمیم‌گیری بسته‌بندی» نام دارد، از داده‌های متنی، تصویری و بازخورد کاربران برای پیش‌بینی بهترین گزینه بسته‌بندی برای هر محصول استفاده می‌کند.

در عرض پنج سال، این ابزار هوشمند توانسته حداقل ۵۰۰ هزار تن از ضایعات بسته‌بندی در آمازون را کاهش دهد که معادل وزن ۷۷۵۰ فروند هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ است.

کایلا فنتون، مدیر ارشد تیم نوآوری بسته بندی آمازون می گوید: این فناوری قابلیت تصمیم گیری در مقیاس بزرگ را به ما می دهد و نمونه ای از همگرایی پایداری و تجارت است.

محققان آمازون با استفاده از تکنیک‌های پردازش داده، تصاویر ثبت شده از محصولات در انبار و بازخورد کاربران، توانستند عملکرد سیستم را تا ۳۰ درصد بهبود بخشند.

 

در حال حاضر، این مدل در آمریکای شمالی و اروپا مورد استفاده قرار می گیرد و آمازون برنامه گسترش آن به سایر مناطق از جمله هند، استرالیا و ژاپن را دارد.

بهینه‌سازی بسته بندی علاوه بر کاهش ضایعات، سودمندی های دیگری نیز برای آمازون داشته است. این شرکت اعلام کرده از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲، بیش از ۲ میلیون تن در بسته بندی صرفه جویی کرده است.

کارشناسان بر این باورند که هرگونه کاهش ضایعات بسته بندی برای محیط زیست مثبت است. رافائل اوراس، استاد دانشگاه ایالتی میشیگان می گوید: "فرصت بزرگی برای صنعت وجود دارد تا از هوش مصنوعی برای کاهش این ضایعات استفاده کند. البته انگیزه آمازون فراتر از پایداری محیط زیستی و کاهش هزینه های متغیر نیز هست."

علاوه بر آمازون، قوانین و مقررات جدید نیز ممکن است صنایع را به استفاده از بسته بندی های پایدارتر سوق دهد.

در اروپا، آمازون شروع به جایگزینی بسته بندی های پلاستیکی با مواد کاغذی و مقوا کرده است. هرچند برای پیشرفت های واقعی در زمینه پایداری، همکاری تمام زنجیره تامین ضروری است.

دیگر خبرها

  • تصفیه خانه فاضلاب شهر خوی، نیازمند نیروگاه انرژی های تجدید پذیر
  • شهرداری مشهد ۴ نیروگاه خورشیدی احداث می‌کند
  • سبد محصولاتی ارائه شده در «ایران‌هلث» منجر به تعاملات اقتصادی می‌شود
  • دانشگاه ولی‌عصر(عج) رفسنجان، میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان میزبان دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران به‌میزبانی رفسنجان برگزار می‌شود
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی نانوفناوری ایران در رفسنجان برگزار می‌شود
  • تلاش بی وقفه برای توسعه و ترویج دانش در حوزه وب پژوهی
  • انقلاب آمازون در حوزه بسته‌بندی به کمک هوش مصنوعی