Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-29@15:33:52 GMT

چگونه با فرد مسموم برخورد کنیم؟

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۲۸۰۵

جمعیت هلال احمر اصفهان در پی شیوع مسمومیت با مشروبات الکلی، مقاله‌ای منتشر کرده که به شیوه برخورد با فرد مسموم می‌پردازد. آفتاب‌‌نیوز : مسمومیت عارضه‌ای است که اغلب به صورت تصادفی و ندانسته اتفاق می‌افتد. افراد بسیاری ممکن است در اثر مسمومیت‌های مختلف دچار آسیب‌های شدید شوند یا فوت کنند. مسمومیت یکی از شایع‌ترین ناراحتی‌هاست که افراد بسیاری به دلایل مختلف دچار آن می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش روابط عمومی جمعیت هلال احمر اصفهان،  در این میان کودکان خصوصا در سال‌های اولیه به شدت آسیب‌پذیر هستند و ممکن است مواد مختلفی مانند مواد شوینده، آرایشی و برخی از قرص‌های رنگی را به اشتباه بخورند و دچار مسمومیت شوند. سم به ماده‌ای گفته می‌شود که اگر بیش از حد توسط بدن جذب شود، سلامتی را مختل می‌کند و می‌تواند آسیب‌های موقتی یا دایمی را در بدن ایجاد کند. مسمومیت‌ها انواع مختلفی دارند، مسمومیت غذایی که در نتیجه خوردن غذاهای فاسد و آلوده به میکروب یا مواد شیمیایی در بدن ایجاد می‌شود، مسمومیت ناشی از خوردن اشتباه دارو یا استفاده بیش‌ازحد از داروهای مفید، همچنین تزریق موادمخدر، استنشاق و لمس مواد شیمیایی و گازهای سمی، همگی باعث ایجاد بیماری در فرد می‌شود.
علایم و نشانه‌های مسمومیت با توجه به نوع سم و راه ورود آن متفاوتند و به سرعت یا طی چند روز، بروز می‌کنند. بنابراین، رعایت نکات ایمنی جهت پیشگیری از بروز مسمومیت را باید جدی گرفت. در این‌جا قصد داریم شما را با انواع مسمومیت، علایم و نشانه‌ها و روش‌های درمان آنها آشنا سازیم.
مسمومیت با الکل و دارو
مصرف الکل و دارو ممکن است توانایی جسمی و روحی فرد را بشدت کم کند و منجر به سقوط فرد و آسیب‌های بعدی برای او شود. استفراغ در بیماری که به ‌طور کامل هوشیار نیست، خطرناک است؛ چون مواد استفراغی هنگام دم وارد راه تنفسی می‌شود و الکل و بعضی از داروها با گشادکردن رگ‌های سطحی پوست باعث از دست‌دادن دمای بدن بیمار یا هیپوترمی می‌شود. اگر متوجه بوی الکل شدید، افزون بر مسمومیت با مصرف الکل مشکلات دیگری مانند سکته مغزی یا حمله قلبی را نیز بررسی کنید.
اهداف شما:١ - گرم نگه‌داشتن بیمار٢-  بررسی آسیب‌ها یا شواهد٣-  تماس با اورژانس نیاز شما: ١ - پتو یا کت ٢ - دفترچه یادداشت و خودکار
علایم و نشانه‌ها:  بوی الکل  از دست‌دادن تعادل  گیجی صورت برافروخته  تنفس عمیق و صدادار در بیمار بیهوش  نبض ضعیف و تنفس سطحی
اقدامات لازم:
١-  پوشاندن بیمار به بیمار کمک کنید تا در جای گرم و راحت بنشیند یا دراز بکشد.برای گرم نگه‌داشتن بیمار او را با پتو یا کت گرم کنید.
٢ - در جست‌وجوی علت در جست‌وجوی دلیل و انگیزه فرد مسموم باشید.  به دنبال ظرف خالی ماده یا نوع الکلی باشید که بیمار آن را مصرف کرده است.  نمونه‌ای از استفراغ بیمار را نگه دارید که در صورت نیاز تجزیه و بررسی شود.  به آسیب‎های وارده رسیدگی کنید.
 ۳- ارزیابی بیمار در صورت نیاز تقاضای کمک پزشکی کنید. علایم حیاتی بیمار مانند هوشیاری، تنفس و نبض را تا زمان رسیدگی اورژانس پیوسته ارزیابی و ثبت کنید. دلایل مسمومیت دارویی  مصرف اشتباهی دارو به‌عنوان مواد خوراکی در کودکان  مصرف عمده بیش از حد دارو  استفاده نادرست از میزان و زمان مصرف دارو در کهنسالان  مسمومیت دارویی به دنبال مصرف داروهای تجویزشده به دلیل بیماری‌های زمینه‌ای
 هشدار:بیماران را تحریک به استفراغ نکنید؛ در بیمار هوشیار راه هوایی را باز کنید و در صورت‌داشتن تنفس او را در وضع بهبود به پهلوی چپ قرار دهید؛ آماده احیا باشید و با اورژانس تماس بگیرید.
چهار مرحله برای همراهی با فرد مسدوم

سم ماده‌ای است که مصرف مقداری از آن باعث آسیب گذرا یا همیشگی به بدن می‌شود. سم ممکن است با خوردن، تنفس، تزریق و جذب از راه پوست یا پاشیدن به چشم، وارد بدن شود. اثر آن براساس نوع ماده سمی و راه ورود به بدن متفاوت است. هرچه زودتر از بیمار هوشیار بپرسید: «چه خورده، به چه میزان و چه زمانی؟» در بیمار بیهوش این پرسش‌ها را از اطرافیانش بپرسید.
ارزیابی هوشیاریبراساس ماده سمی و نوع آن، بیمار ممکن است بیهوش باشد یا هر لحظه بیهوش شود.
جست‌وجوی آثار سوختگیدر اطراف دهان: اگر ماده سوزاننده‌ای خورده شود، ممکن است اطراف لب سوخته یا دردناک باشد.
بررسی تنفسبررسی کنید تنفس بیمار صدادار، سخت یا طبیعی است.
معده ناراحت
در صورت خوردن ماده سمی، بیمار ممکن است استفراغ کند یا در مرحله بعد اسهال شود.
گرفتن شرح حال
از بیمار بپرسید که چه چیزی خورده است و نشانه‌های اطراف او مانند ظرف ماده‌ سمی را شناسایی کنید.
آرامش دادن
به مصدوم اطمینان خاطر دهید و او را بی‌حرکت نگه دارید.
هشدار:
اگر بیمار بیهوش شد، در صورت نیاز آماده احیا شوید.هنگام تنفس دادن، اگر مواد شیمیایی در اطراف دهان بیمار وجود دارد، پس از پاک کردن آن، از محافظ صورت یا تنفس دهان به بینی استفاده کنید.آن‌چه باید انجام دهید١ - تشخیص سن٢-  ارزیابی بیمار٣-  انتقال فوری به بیمارستان
مهم:
مواظب باشید تا ماده شیمیایی با شما تماس نداشته باشد، در صورت تماس به سرعت آن را با آب فراوان بشویید، اگر پودر است ابتدا آن را با کاغذ برداشته و سپس بشویید.بیمار را تنها نگذارید مگر برای تماس با اورژانس.مرحله نخست تشخیص سم
در جست‌وجوی ماده‌ای باشید که بیمار از آن استفاده کرده است، مانند مواد خوراکی، شیشه دارویی یا قرص.
 مرحله دوم تماس با اورژانس
با اورژانس تماس بگیرید،  نوع و مقدار ماده سمی خورده شده را گزارش کنید،  هر گونه شواهدی را برای پرسنل اورژانس نگه دارید،  اگر بیمار استفراغ می‌کند، نمونه‌ای را برای ارایه به کارکنان اورژانس نگه‌دارید.
 مرحله سوم درمان مسمومیت با اسید و باز
اگر لب‌های بیمار سوخته است، در صورت توصیه اورژانس به او آب یا شیر دهید تا سم رقیق شود، بیمار را وادار به استفراغ نکنید، چون این ماده یک بار هنگام ورود به معده باعث سوختگی شده‌ و در صورت استفراغ دوباره مسیر را می‌سوزاند.
 مرحله چهارم ارزیابی بیمار
 علایم حیاتی بیمار مانند هوشیاری، تنفس و نبض را پیوسته ارزیابی و ثبت کنید، مراقب هرگونه تغییر هوشیاری بیمار باشید، این اطلاعات را به کارکنان اورژانس اعلام کنید.
منبع: ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مسمومیت الکلی مشروبات الکلی غیراستاندارد مسمومیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۲۸۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان از مسمومیت ۱۰ نفر از هم‌استانی‌ها به علت خوردن قارچ سمی فصلی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، فرزام بیدارپور اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون 10 نفر در استان در شهرستان‌های بیجار، سقز و مریوان به علت خوردن قارچ سمی فصلی دچار مسمومیت شده‌اند.

وی با بیان اینکه به علت بارندگی در فصل بهار قارچ‌های خودروی زیادی در طبیعت رشد می‌کنند که خیلی از آن‌ها سمی هستند، گفت: برای پیشگیری از هرگونه مسمومیت‌های ناشی از قارچ‌های سمی، درخواست می‌شود افراد از مصرف قارچ‌های خودرو و یا جمع‌آوری شده توسط افراد عادی که به صورت فله‌ای عرضه می‌شود، خودداری کنند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه، قارچ‌های سمی بسیار شبیه قارچ های خوراکی هستند و به‌ظاهر تفاوتی با آنها نداشته و معمولاً غیرقابل شناسایی هستند، افزود: تنها راه حل برای تشخیص سمی نبودن قارچ‌ها تشخیص آزمایشگاهی است.

وی تصریح کرد: سم قارچ خوراکی فاقد پادزهر بوده و تنها می‌توان با مصرف نکردن از ورود آن به بدن جلوگیری کرد.

بیدارپور یادآور شد: در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی از جمله تهوع، استفراغ و اسهال به‌صورت تأخیری و بین 5 تا 12 ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ‌های خودرو، هر چه سریع‌تر بیمار باید به مرکز درمانی تخصصی مسمومیت‌ها منتقل شود.

انتهای پیام/486/

دیگر خبرها

  • علت فرود اضطراری پرواز استانبول-تهران در ارومیه
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ استفراغ عمدی اولین راه جلوگیری از مسمومیت
  • اعلام تعداد پزشکان مسموم شده در ماجرای مهمانی شیراز
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • مسمومیت ۵۳ نفر با قارچ وحشی/ اورژانس هشدار داد
  • مسمومیت ۱۰ نفر بر اثر مصرف قارچ سمی در کردستان
  • مسمومیت ۵۳ نفر بر اثر مصرف قارچ وحشی/ رشد سه برابری مسمومیت با قارچ وحشی