Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@03:39:36 GMT

غفلت روابط عمومی‌ها از کارکرد و توانایی رسانه‌ها در قم

تاریخ انتشار: ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۴۴۰۶

غفلت روابط عمومی‌ها از کارکرد و توانایی رسانه‌ها در قم

به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی داستانی عصر دوشنبه در میزگرد آسیب شناسی دلایل تغییر ماهیت و جایگاه روابط عمومی‌ها که در دفتر خبرگزاری تسنیم در قم برگزار شد، افزود: با توجه به تغییرات و تحولاتی که در خانه مطبوعات قم صورت گرفت یکی از اقدامات مهم افزایش ارتباط بین رسانه‌ها بود.

به گفته این پیشکسوت رسانه‌ای، اگر بخواهیم بین روابط عمومی و رسانه‌ها ارتباط خوبی برقرار شود باید به سمت ارتباط گفتمانی و مستمر قدم برداریم این نکته درست نیست که بگوییم جایگاه روابط عمومی تنزل یافته روابط عمومی‌ها از ابتدا جایگاه خوبی برای فعالیت نداشتند هرچند سال به سال شاهد رشد فکری روابط عمومی‌ها هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غفلت روابط عمومی‌ها از دنیای مجازی

مدیر خانه مطبوعات قم بیان کرد: روابط عمومی‌ها طی سال‌های گذشته رشد خوبی داشتند ولی آسیب‌ها و ضعف‌هایی هم به آن‌ها وارد است از جمله اینکه برخی روابط عمومی‌ها رسانه‌هایی را که تطمیع می‌کرده‌اند را از دست داده‌اند و این رسانه‌ها به طور مطلوبی نتوانسته‌اند توجه جامعه را به خود جذب کنند.

وی با اشاره به آسیب دیگر روابط عمومی‌ها اظهار داشت: با توجه به اینکه امروز دنیای مجازی جایگاه بسیاری را در جامعه پیدا کرده و نقش مهمی می‌توانند به فعالیت آنها داشته باشند متأسفانه برخی روابط عمومی‌ها از این فضا غفلت کرده و درکی از فضای مجازی ندارند.

داستانی افزود: روابط عمومی‌ها شناخت مطلوبی از رسانه‌ها ندارند اگر شناخت و درک آن‌ها از رسانه‌ها افزایش می‌یافت نوع نگاه آن‌ها هم تغییر کرده و در مقابل اعتماد سازی افکار عمومی با کارکردهای رسانه رقم می‌خورد ولی در بعضی روابط عمومی‌های دستگاه‌های مختلف صرفاً به سمت بیان عملکرد مدیر، مسئولان و نوع فعالیت مدیران فعالیت خود را خلاصه کرده‌اند.

وی با اشاره به بعضی برخوردهایی که روابط عمومی‌ها با خبرنگاران دارند، گفت: حفظ جایگاه خبرنگار بر عهده خود خبرنگار است اگر مدیران و دستگاه‌ها با خبرنگاران و اصحاب رسانه برخورد نامناسبی داشته باشند خبرنگاران باید موضع گیری کرده و محل را ترک کنند.

مدیر مسئول روزنامه ۱۹ دی با اشاره به کاهش جایگاه رسانه‌ای بعضی خبرنگاران و رسانه‌ها افزود: بسیاری از رسانه‌ها دچار آفت شده و به دنبال باج گیری هستند و برخی دیگر هم به صورت محدود و خانوادگی فعالیت داشته و تنها در بعضی دوایر محدود دیده می‌شوند و بعضی رسانه‌ها هم دارای مخاطبان خاصی هستند باید هر کدام از این رسانه‌ها را شناخت و موضوع فعالیت آن‌ها را بررسی و مورد توجه قرار داد.

وی خطاب به روابط عمومی‌ها بیان کرد: روابط عمومی‌ها باید در نوع فعالیت خود به دنبال مخاطب باشند تا در زمینه فعالیت خود موفق باشند ولی به دلیل استقبال نکردن و شناخت از رسانه مطالبی که از سوی رسانه‌ها و روابط عمومی‌ها تولید می‌شود مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

داستانی در ادامه گفت: سال گذشته به طور هفتگی و با حضور مدیران اجرایی استان نشست‌های خبری در خانه مطبوعات قم برگزار شد و قرار است در سال ۹۸ هم این نشست‌ها ادامه یابد.

لزوم تولید محتوای قوی از سوی روابط عمومی‌های استان

سرپرست روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم هم در این نشست گفت: هرچند نیروهای متخصص در دستگاه‌های اجرایی فعالیت دارند اما روابط عمومی در اداره کل باید به بالاترین سطح توانایی خود برسد زیرا فردی که به عنوان اطلاع رسان در آن فعالیت دارد باید بالاترین اطلاعات را داشته و باید در تولید محتوا قوی باشد تا دیگر رسانه‌ها از این محتوا بهره مند و با شیوه‌های نوین از آن استفاده کنند.

رضا صالحی افزود: بیش از اینکه رسانه‌ها عملکرد روابط عمومی مربوطه را انتقاد کنند روابط عمومی وظیفه دارد که اقدامات و نحوه رسیدگی به امور را در نحوه عملکرد خود ارزیابی کند متأسفانه روابط عمومی‌ها به جای رسیدگی به مسئولیت‌ها درگیر روزمرگی شده و به طور یکپارچه و منظم به وظایف خود عمل نمی‌کنند.

به گفته وی، برای ارتقای سطح سواد و بررسی و حل مشکلات روابط عمومی‌ها باید کارگاه‌های آموزشی مطلوبی برگزار شود تا ارتباط بین روابط عمومی با مردم و رسانه‌ها منسجم‌تر و هماهنگ‌تر باشد و مشکلات روابط عمومی‌ها و آسیب‌ها شناسایی شده و برای بهبود روابط برنامه ریزی شود.

ذائقه سازی برای حل مشکلات جامعه

معاون مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در این نشست و میزگرد با اشاره به هم سو شدن با پیشرفت و تکنولوژی گفت: یکی از اهداف رسانه و روابط عمومی ذائقه سزی برای رسیدن به حل مشکلات و برطرف کردن نیازهای جامعه است چرا که رسانه‌ها با کمک روابط عمومی‌ها دغدغه‌های مردم را شناسایی و با انسجام گام‌های مؤثری را برای حل مشکلات جامعه برمی‌دارند.

محمد جواد محرابی بیان کرد: در استان قم ۳۰۰ رسانه و ۵۵ پایگاه خبری فعالیت دارند و روابط عمومی‌ها هم موظف هستند تا حد امکان با همه این خبرگزاری‌ها ارتباط برقرار کنند تا مشکلات و معضلات جامعه برطرف شود.

به گفته این مسئول، در حال حاضر فقط نشریات مکتوب با رعایت ضوابط و قوانین می‌توانند چاپ آگهی داشته باشند اما امسال این مشکل در حال بررسی است و به زودی رسانه‌های آن لاین هم می‌توانند شروع به انتشار آگهی کنند.

محرابی بیان کرد: رسانه به عنوان تریبون و نماینده افکار عمومی است و باید در سخنان مدیران مطالبه گری کنند و پیگیر وعده‌های داده شده از سوی مدیران باشند؛ تلاش می‌کنیم تا روابط عمومی‌ها بر اساس قانون پاسخگو باشند تا افکار عمومی به سمت تبانی رسانه و روابط عمومی دستگاه‌ها سوق داده نشود.

کد خبر 4622111

منبع: مهر

کلیدواژه: خانه مطبوعات قم قم اصحاب رسانه روابط عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۴۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید

شادی ما گاهی در دستان عادت‌های روزانه مان قرار دارد. اگر در زندگی خود احساس شادی نمی‌کنید، ممکن است به خاطر برخی کار‌های روزانه تان باشد تشخیص آن‌ها همیشه کار درستی نیست، اما وقتی پیدایشان کنید، با کنار گذاشتن شان می‌تواند زندگی خود را واقعاً تغیییر دهید. 

در ادامه از عادت‌های روزانه‌ای خواهیم گفت ممکن است سد راه رسیدن شما به شادی باشند. با دست کشیدن از آن‌ها احتمالاً بیش از هر وقت دیگری احساس شادی خواهید کرد.

۱- خودمراقبتی ندارید

در جریان پر مشغله‌ی زندگی، بسیاری از اوقات از خود مراقبتی غفلت می‌شود اما خودمراقبتی امری اختیاری نیست، بلکه برای سلامت روان ما ضروری است.

خودمراقبتی فراتر از ظاهر، ذهن، بدن و روان ما را تقویت می‌کند.

خودمراقبتی یعنی در اولویت قرار دادن سلامت خود، از خوردن غذا‌های سالم و داشتن خواب تجدید قوا کننده گرفته تا پرخوری‌های گهگاه لذتبخش.

غفلت از خودمراقبتی مخرب و زمینه ساز اضطراب، خستگی و نارضایتی از زندگی خود است.

۲- برنامه‌ی روزانه‌ی خیلی شلوغی دارید

همیشه هر چه بیشتر، بهتر نیست مستأصل شدن از کار‌ها منجر به احساس اضطراب و ناراحتی می‌شود. شما باید کیفیت را به کمیت ارجحیت دهید به جای گنجاندن همه‌ی کار‌ها در یک روز، تمرکز خود را روی چیزی که واقعاً مهم است، بگذارید.

وقتی برنامه‌ی روزانه تان را خیلی شلوغ می‌کنید، موفق نمی‌شوید بسیاری از آن‌ها را انجام دهید و به همین دلیل احساس شکست می‌کنید اما کمیت اهمیتی ندارد و مهم این است که بتوانید کار‌های مهم را درست انجام دهید.

۳- دائماً خودتان را با دیگران مقایسه می‌کنید

در عصر دیجیتال، راحت می‌شود در دام مقایسه‌ی خود با دیگران گرفتار شد ما زندگی بی عیب و نقص دیگران را در شبکه‌های اجتماعی می‌بینیم و احساس بی کفایتی می‌کنیم اما نکته اینجا است که تحقیقات نشان داده کسانی که خود را با دیگران مقایسه می‌کنند، احتمال حسادت، کمبود اعتماد به نفس و افسردگی در آن‌ها بیشتر است.

هر کسی مسیر زندگی خودش را دارد، با چالش‌های مخصوص به خودش به جای مقایسه‌ی خود با دیگران، تمرکز خود را روی رشد و پیشرفت خودتان بگذارید.

۴- به علائق خود بی اعتنا هستید

در زندگی شلوغ و پرشتاب روزمره، بسیاری از اوقات علائق مان مورد غفلت قرار می‌گیرند در حالی که آن‌ها جرقه‌هایی هستند که روح ما را گرم و نورانی می‌کنند و به زندگی مان هدف می‌دهند غفلت از علائق خود باعث حس پوچی می‌شود و ما را در دریایی از پتانسیل محقق نشده سرگردان می‌کند اما حقیقت این است که علائق شما صرفاً یک سرگرمی نیستند، بلکه جوهره‌ی وجودتان هستند چه نقاشی کردن باشد، چه عکاسی و چه سفالگری، برای چیزی که به روح تان گرما می‌بخشد، وقت جور کنید حتی اختصاص چند دقیقه در روز می‌تواند آتش درون مان را شعله ور نگه دارد.

۵- کینه‌ای هستید

همه‌ی ما به نحوی از سوی دیگران رنج دیده یا مورد بدی قرار گرفته ایم. این بخشی از انسان بودن است اما کینه توزی و نگه داشتن دلخوری نه کسی که به ما بدی کرده، بلکه خود ما را اذیت می‌کند.

کینه توزی می‌تواند شادی ما را بگیرد و باعث شود احساس تلخی و ناخشنودی کنیم مثل به دوش کشیدن باری سنگین می‌ماند که با گذشت زمان سنگین‌تر و سنگین‌تر می‌شود از سویی دیگر، بخشش رهایی بخش است بخشش به ما این امکان را می‌دهد که از بتوانیم درد و رنج خلاص شویم و زندگی مان را به پیش ببریم.

منظور این نیست که آنچه که رخ داده را فراموش یا از آن چشم پوشی کنید، بلکه کافی است تأثیر و کنترلی که روی ما دارد را رها کنیم.

۶- شکرگزار نیستید

تغییر تمرکز خود از چیز‌های اشتباه به چیز‌های درست، زندگی تان را متحول می‌کند سپاسگزاری یک شادی بخش قدرتمند است که معجزه می‌کند این کار توجه ما را از کمبود‌ها به سمت فراوانی‌ها می‌برد و زیبایی درون حتی کوچک‌ترین گنج‌های زندگی را هم آشکار می‌کند.

سپاسگزاری باعث احساس رضایت و خشنودی می‌شود هر روز وقتی را به فکر کردن درباره‌ی داشته‌های زندگی تان اختصاص دهید؛ از آغوش گرم خانواده تا یک لیوان چای داغ.

۷- از گفتگو‌های دشوار خودداری می‌کنید

فکر دعوا یا مقابله برای بسیاری از ما اذیت کنند و تلاش می‌کنیم به همین دلیل، تلاش می‌کنیم از گفتگو‌های دشوار دوری کنیم اما با این کار فقط اجازه می‌دهیم مشکلات بزرگ‌تر شوند، امری که ناراحتی بیشتری برای ما ایجاد می‌کند.

خودداری از گفتگو‌های دشوار می‌تواند منجر به سوء تفاهم و دلخوری شود اما داشتن شجاعت پرداختن به مشکلات می‌تواند آرامش برقرار کند و روابط را بهبود ببخشد.

منظور دعوا کردن یا پیدا کردن مفصر نیست، بلکه منظور این است که بتوانید احساسات تان را ابراز کنید و به یک تصمیمی برسید.

۸- روی گذشته یا آینده تمرکز می‌کنید

چه مرور اشتباهات گذشته باشد و چه نگرانی برای احتمالات آینده، تمرکز بیش از اندازه بر روی گذشته یا آینده می‌تواند شادی فعلی مان را از ما بگیرد به خاطر داشته باشید که گذشته محل رجوع است، نه محل سکونت آینده هم هیچ قطعیتی ندارد. تنها لحظه‌ای که ما واقعاً آن را در اختیار داریم زمان حال است.

زندگی در زمان حال یعنی غرق کردن کامل خود در زندگی و یافتن شادمانی در لحظات هر روز خود.

۹- از روابط خود غفلت می‌کنید

در نهایت مهم این نیست که چقدر پول درمی آوریم، چقدر موفق هستیم و یا چقدر دارایی و مال داریم مهم روابطی است که ما با دیگران برقرار می‌کنیم. غفلت از روابط خود می‌تواند به ما احساس تنهایی و انزوا دهد اما صرف وقت برای روابط مان می‌تواند به ما احساس شادی، رضایتمندی و تعلق دهد چه صرف وقت با خانواده باشد، چه دیدار با دوستان قدیمی و چه پیدا کردن دوستان جدید، تقویت روابط مان می‌تواند تأثیر به سزایی در شادی ما داشته باشد.

منبع: روزیاتو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • احضار مدیر روابط عمومی پرسپولیس و مدیر رسانه سپاهان به کمیته انضباطی
  • تداوم جنجال‌های دیدار پرسپولیس و سپاهان؛ احضار ۲ نفر به کمیته انضباطی
  • یک پرسپولیسی و یک سپاهانی به کمیته انضباطی احضار شدند
  • احضار ۲ مدیر پرسپولیس و سپاهان به کمیته انضباطی
  • دو مدیر سپاهان و پرسپولیس در کمیته انضباطی
  • راه‌اندازی کتابخانه تخصصی ارتباطات در تبریز
  • خلجی: مدیران اهمیت کار اطلاع‌رسانی را درک کنند
  • قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرکز پیگیری می‌شود
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • فهرست‌های انتخاباتی منتسب به شورای وحدت فاقد اعتبار است