Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از رشت، اشکورات رودسر قطب تولید گل گاوزبان در کشور است و برای اینکه به قطب تولید گل گاوزبان برسیم ۱۰۰ کیلومتر را از رشت، مرکز استان با ماشین و حدود ۳۰۰ متر را هم با کمک اهالی این منطقه کوهپیمایی کردیم.

سراغ آقای رضایی، یکی از باغداران نام آشنای گیلان در زمینه تولید و پرورش گل گاوزبان رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: تولید گل گاوزبان را ۱۵ سال پیش با ۲۰۰ متر اراضی کشاورزی آغاز کرد و الان توانسته به یک هکتار گسترش و به تولیداتش رونق دهد.

علی رضایی افزود: نه تنها امورات زندگی خود را از تولید و برداشت گل گاوزبان می‌گذراند بلکه زمینه اشتغال و درآمد زایی ۶ نفر دیگر را هم فراهم کرده است.

آقای جانعلی زاده، یکی دیگر از باغداران گل گاوزبان گفت: گل گاوزبان تنها محصول و درآمد مردمان این منطقه است.

وی، با بیان اینکه درآمد کشت این محصول خوب است، اما وجود دلالان و واسطه‌ها مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است، از مسئولان خواست تا با نرخ گذاری قیمت گل گاوزبان و خرید تضمینی دست دلالان از بازار کوتاه شود.

زهرا خانم، یکی دیگر از تولیدکنندگان گل گاوزبان اهل میلاش اشکورات رودسر گفت: با توجه به رغبت تولید کنندکان برای افزایش سطح زیر کشت و تولید، نبود کارخانجات بسته بندی یکی از مشکلات باغداران اعلام کرد.

وی افزود: با توجه به اینکه با همت باغداران و مسئولان، گل گاوزبان سر از بازار‌های اروپایی و کشور‌های حاشیه خلیج فارس روی آورده باید مسئولان نسبت به ساخت کارخانجات بسته بندی و صنایع تبدیلی اقدام کنند.

 

قطب تولید گل گاوزبان کشور تنها یک کارخانه بسته بندی دارد

مجتبی سالم، یکی از کارشناسان جهاد کشاورزی اشکورات شهرستان رودسر گفت: با وجود اینکه اشکورات رودسر پایتخت تولید و پرورش گل گاوزبان در کشور است، اما نبود کارخانجات بسته بندی و صنایع جانبی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان به وجود آورده است.


وی، با اشاره به اینکه نبود کارخانجات و صنایع تبدیلی و بسته بندی، زمینه ساز ظهور و بروز دلالان می‌شود، از اعلام نیاز کارخانجات وابسته به تولید، بسته بندی و صنایع جانبی گل گاوزبان در این منطقه خبر داد.

مجتبی سالم افزود: نبود کارخانجات فرآوری این محصول دارویی موجب می‌شود زحمات باغداران نمود خود را نشان ندهد.

رتبه نخست گیلان در تولید گیاه دارویی گل گاوزبان در کشور

منوچهر پارسافر، مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: گیلان ۷۸۴ هکتار باغ گل گاوزبان دارد و با تولید سالانه بیش از ۳ هزار تن گل گاوزبان، استان گیلان از نظر تولید و همچنین سطح زیر کشت این گیاه دارویی، رتبه نخست کشوری را از آن خود کرده است.


وی، با اشاره اینکه در حال حاضر ۶ هزار باغدار در زمینه تولید و پرورش گل گاوزبان فعالیت می‌کنند، افزود: شهرستان‌های رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش، آستارا و رضوانشهر از مناطق مهم تولید گیاه دارویی گل گاوزبان در گیلان است.

آغاز برداشت گل گاوزبان در گیلان

منوچهر پارسا فر، مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گیلان، از آغاز برداشت گل گاوزبان از باغ‌های استان خبر داد و گفت: ۶ هزار باغدار گیلانی از امروز کار برداشت گل گاوزبان را از زمین‌های کشاورزی خود آغاز کردند.

وی، با بیان اینکه برداشت گل گاوزبان تا تیرماه ادامه دارد، افزود: پیش بینی می‌شود امسال ۳ هزار و ۱۵۰ تن محصول‌تر گل گاوزبان از باغ‌های استان برداشت شود.

مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: با این میزان برداشت باغداران حدود ۶۳۰ میلیارد ریال درآمد کسب خواهندکرد.

افزایش ۵۳ هکتاری سطح زیر کشت در راستای رونق تولید

مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: در راستای رونق تولید و افزایش بهره وری امسال ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به باغ‌های گل گاوزبان افزوده شده است و با این میزان افزایش سطح زیر کشت، پیش بینی می‌شود امسال ۲۴ هزار تن گل گاوزبان به تولیدات سالانه افزوده شود.

وی، از اختصاص یارانه ۲ و نیم میلیون تومانی به توسعه هر هکتار کشت گل گاوزبان در اراضی کشاورزی خبر داد و افزود: اجرای این امر برای توسعه و افزایش تولید گل‌گاو زبان در گیلان است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: گل گاوزبان علاوه بر اینکه به صورت خودرو در اراضی می‌روید به صورت صنعتی نیز کشت این گیاه در حال توسعه است.


صادرات گل گاوزبان گیلان به کشور‌های اروپایی و حاشیه خلیج فارس

مدیرباغبانی جهاد کشاورزی استان گیلان، با اشاره به اینکه گل گاوزبان‌های برداشت شده به همه استان‌های کشور ارسال می‌شود، از صادرات این گیاه دارویی به کشورهای مختلف خبر داد و گفت: پارسال برای نخستین بار ۵۰۰ کیلوگرم گل گاوزبان خشک شده به کشور‌های اروپایی صادر شده است.

منوچهر پارسافر افزود: پیش بینی می‌شود با توجه به افزایش سطح زیر کشت و رونق تولید امسال حدود یک تن گل گاوزبان خشک به کشور‌های اروپایی و حاشیه خلیج فارس صادر شود.

گل گاوزبان مرهمی برای درد‌های اعصاب و استرس

باقر کریمی، کارشناس طب سنتی گفت: مهمترین خاصیت گل گاوزبان بحث آرم بخشی آن است و کسانی که با مشکل افسردگی، استرس و اضطراب روبرو هستند مصرف گل گاوزبان را فراموش نکند و جزء وعده‌های نوشیدنی خود قرار دهند.

وی، با بیان اینکه گل گاوزبان برای درد‌های معده نیز مفید است، افزود: کشاورزان برای رفع خستگی و سرماخوردگی از دم کرده این گیاه دارویی استفاده می‌کنند.

کارشناس طب سنتی، با اشاره به اینکه گل گاوزبان سرشار از عناصری از قبیل پتاسیم، منگنز، منزیم و آهن است، گفت: دمنوش این گیاه برای خانم‌های باردار به دلیل بهره مندی از عناصر مختلف توصیه می‌شود.

پیش بینی می‌شود باغداران گیلانی امسال حدود ۳ هزارو ۱۵۰ تن گل گاوزبان به ارزش ۶۳۰ میلیارد ریال برداشت کنند که با صادرات حدود یک تنی این محصول به کشور‌های اروپایی و حاشیه خلیج فارس سهم خوبی در زمینه ورود ارز به کشور را خواهند داشت.

 

انتهای پیام/م.ع

گزارش از مریم عباسی زاده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محصولات کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۶۳۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان

صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به آغاز کشت نیشکر در استان گفت: همه ساله ۲۹ هکتار از اراضی زراعی استان زیر کشت نیشکر می‌رود.

او با بیان اینکه شهرستان‌های صومعه سرا و لنگرود قطب تولید نیشکر در گیلان هستند، افزود: زمان کشت این محصول از نیمه اول اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و زمان برداشت آن در آذر ماه هر سال است و فرآوری تا دی ماه ادامه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان همچنین تصریح کرد: نیشکرکاران در زمان کاشت، داشت و برداشت محصول از هیچ‌گونه سم و کودی استفاده نمی‌کنند.

به گفته محمدی، شکر سیاه تولید شده از کیفیت و بازارپسندی مناسبی برخوردار بوده و در قالب محصول سالم عرضه می‌شود.

او همچنین گفت: استان گیلان حدود ۱۸۰ بهره بردار در زمینه کشت محصول نیشکر دارد و روش پخت شکر سیاه به صورت سنتی در کارگاه‌های محلی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان افزود: سال گذشته به ازای هر هکتار ۱۴۰۰ کیلوگرم شکر خشک به ارزش اقتصادی ۹۵ میلیارد ریال تولید شد. 

محمدی تصریح کرد: شکر سیاه، دوشاب و کف شکر از جمله تولیدات نیشکرکاران با استفاده از محصول برداشت شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • گزارش: تیم مسعود به سه امتیازی رتبه تک رقمی رسید
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • شاهکار المپیاکوس در ویلا پارک و برد دراماتیک بنفش‌ها در لحظات پایانی
  • شکوفه‌های بهاری شهرستان کوثر استان اردبیل
  • آغاز برداشت گل گاوزبان در اشکورات رودسر (فیلم)
  • رئیس سازمان چای کشور در گفت‌وگو با قدس: چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • چای ایرانی رنگ حمایت گرفت
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • حضور تجار در «ایران اکسپو»بهترین پاسخ به ناامن جلوه دادن کشوربود