Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-04@20:40:12 GMT

5 نشانه هشدار دهنده ورزش بیش از حد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۷۵۲۷

5 نشانه هشدار دهنده ورزش بیش از حد

برنامه ریزی و دنبال کردن یک رژیم ورزشی منظم مساله ای است که افراد بسیاری در تلاش برای انجام آن هستند، اما اگرچه ورزش فواید سلامت بسیاری را ارائه می کند، زیادی روی در آن نیز می تواند نتایجی نامطلوب به همراه داشته باشد.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "کر2"، در شرایطی که میزان ورزشی که باید انجام دهید به عوامل مختلفی از جمله سن، سلامت کلی و اهداف شما بستگی دارد، برخی نشانه های کلی می توانند از سخت گرفتن بیش از حد به خود و زیاده روی در ورزش حکایت داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورزش بیش از حد می تواند به خستگی و عدم تحقق اهداف مد نظر شما منجر شود. در این شرایط بهترین کاری که می توانید برای سلامت خود انجام دهید، کاهش فشار تمرینات یا ایجاد تغییر در برنامه ورزشی است.

نشانه های هشدار دهنده ورزش بیش از حد به جای افزایش سطوح انرژی پس از ورزش با احساس خستگی شدید مواجه هستید

خستگی پس از انجام تمرینات ورزشی می تواند به واسطه تامین سوخت ناکافی برای بدن شکل بگیرد، اما گاهی اوقات خستگی شدید پس از ورزش در واقع نشانه ای از استراحت ناکافی بدن بین جلسات تمرین و ناتوانی آن در ترمیم و تقویت شرایط خود است.

برنامه خواب نامنظم و ضعیفی دارید

آیا در به خواب رفتن و خواب باقی ماندن مشکل دارید یا بدون در نظر گرفتن این که چند ساعت در شب می خوابید همچنان با احساس خستگی مواجه هستید؟ این مشکلات می توانند نشانه ای از سطوح بیش از حد کورتیزول در بدن باشد. کورتیزول یک هورمون استرس است که انجام ورزش بیش از حد یکی از دلایل ترشح آن در بدن است. کورتیزول اضافه می تواند بر کیفیت و کمیت خواب تاثیرگذار باشد.

غمگین هستید

در بهترین حالت، انجام ورزش موجب ترشح اندورفین در بدن می شود که به بهبود خلق و خو و احساس تندرستی و خوشبختی منجر می شود. با این وجود، ورزش بیش از حد می تواند نتیجه ای متضاد داشته باشد و با احساس غم و ناراحتی بیشتر مواجه شوید. بین جلسات ورزش خود زمان کافی برای استراحت اختصاص دهید.

تحریک پذیرتر از حد عادی شده اید

اگر بیشتر از حد عادی آشفته و پریشان هستید و تحریک پذیری شما نسبت به گذشته افزایش یافته است، شاید انجام ورزش بیش از حد زمینه ساز این شرایط شده باشد. زمان بیشتری را برای استراحت و ریکاوری اختصاص دهید تا جسم و روان شما سپاسگزار این شرایط باشند.

بیشتر از حد معمول بیمار می شوید

سرماخوردگی یا مواجهه مکرر با علائم آنفلوآنزا می تواند در نتیجه صرف زمان بیش از حد در باشگاه رخ دهد. اگر به رغم برخورداری از یک سیستم ایمنی به طور کلی خوب به طور مکرر بیمار می شوید، این می تواند نشانه ای از تضعیف سیستم ایمنی شما به واسطه ورزش بیش از حد باشد که هرچه بیشتر مستعد ابتلا به بیماری شده اید.

چگونه از فعالیت بیش از حد در باشگاه پرهیز کنیم

اگر حتی برخی از علائم بالا را تجربه می کنید، خبر خوب این است که گزینه های مختلفی برای کمک به پیشگیری از ورزش بیش از حد وجود دارند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

استراحت به میزان کافی

حتی فعال‌ترین افراد نیز به استراحت بین جلسات ورزشی یا فعالیت طولانی نیاز دارند تا ریکاوری بدن به خوبی صورت بگیرد. یک یا دو روز استراحت بین جلسات تمرینات ورزشی شدید برای بهبود شرایط بدن ضروری است.

غذا خوردن و نوشیدن مایعات به میزان کافی

اگر آب و سوخت مورد نیاز بدن را به میزان کافی تامین کنید، جلسات ورزشی شما کارآمدتر خواهند بود و بدن پس از انجام تمرینات ورزشی روند بهبودی را راحت‌تر طی می کند.

تنظیم شدت تمرینات

به جای حضور روزانه در جلسات ورزشی طولانی مدت و فرساینده، شدت تمرینات خود را تنظیم کرده و پس از یک جلسه تمرینات ورزشی شدید، روز بعد را به فعالیت هایی با شدت کمتر مانند انجام حرکات کششی، مدیتیشن یا یوگا اختصاص دهید.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ورزش سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۷۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خاموشی صدای ماندگار ورزش

  هربار که در طول سال‌های قبل پیچ رادیو را می‌چرخاندیم تا صدا به وقت ورزش به گوش‌مان برسد، صدای مسعود اسکویی نشان‌مان می‌داد که به ایستگاه رادیو ورزش رسیدیم‌؛ همین‌قدر آشنا و پر از خاطره. مسعود اسکویی را باید از‌جمله قدیمی‌ترین مجریان و گویندگان ورزشی صدا و سیما دانست. او اخیرا به واسطه شکستگی ناحیه لگن و پا در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شده بود و در نهایت چشم از جهان فروبست. زنده‌یاد اسکویی دوره تهیه‌کنندگی برنامه‌های تلویزیونی را در تلویزیون آلمان گذراند و یک سال در شهر‌های زونه گورگ و ماینس با تلویزیون همکاری کرد. یکی از شاخصه‌های او در اجرا، ارائه گزارش مسابقات ورزشی بدون نگاه جانبدارانه بود. اسکویی از‌جمله گویندگانی بود که بیش از پنج دهه در رادیو و تلویزیون فعالیت ‌کرد و با صدای متفاوت و جوانی که داشت، مخاطبان را پای رادیو و تلویزیون می‌کشاند. او از سال ۱۳۴۵ به استخدام تلویزیون ملی ایران درآمد و سابقه حدودا ۵۷ سال گزارشگری و فعالیت در رادیو و تلویزیون را برای خود به ثبت رساند. ابتدای کار او گویندگی اخبار در تلویزیون بود و با گزارش بازی دوستانه فوتبال بین تیم‌های پرسپولیس و کویت (در کویت، سال ۱۳۵۰) وارد تیم گزارشگران شد. صدای خاص او باعث شد در دورانی که تلویزیون هنوز فراگیر نشده بود، بسیاری از مخاطبان صحنه‌های مسابقات ورزشی را با صدای او در خاطر تجسم کنند. 
   
استمرار برای ماندگاری

استاد اسکویی پیش از این و به مناسبت سالگرد رادیو ورزش گفته بود: ۲۲ سال پیش شاید خیلی‌ها می‌گفتند شما در شبکه رادیویی ورزش چه کار می‌خواهید بکنید؟ چه می‌خواهید بگویید؟ اما امروز می‌بینیم شبکه ورزش به جایی رسیده که حتی ۲۴ ساعت هم برای آن کم است و باید کانال دیگری هم کنار این شبکه باشد و اگر آن کانال هم راه‌اندازی شود، برای آن ۲۴ ساعت برنامه خواهیم داشت چون این شبکه توسعه یافته و مخاطبان وفاداری پیدا کرده است.او عنوان کرده بود: تخصص اصلی‌ام، والیبال است ولی چون آن زمان تعداد کسانی که گزارش ورزشی می‌کردند کم بود، فوتبال هم گزارش می‌کردم. مجبور بودیم همه ورزش‌ها غیر ازکشتی را هم  گزارش کنیم. دردوران آموزش یاد داده‌اند که باید طوری گزارش تهیه کنیم که مخاطب خودش را درکنار زمین احساس کند. وقتی درگزارش والیبال می‌گویم که از منطقه۲ آبشار را زدند، شنونده باید بداند منطقه ۲ کجاست. یک گزارشگر ورزشی باید دقیق شماره لباس ورزشکار را بلد باشد یا باید بداند پست فلان بازیکن چیست و درچه منطقه‌ای بازی می‌کند. حتی رنگ لباس‌ها را باید برای شنونده توضیح دهیم؛ مثلا زمانی که می‌گویم توپ در منطقه ۲ خوابید، باید تشریح کنم که توپ درمنطقه دوی زمین کدام تیم خوابید! اینها را باید دقیق درگزارش‌ها رعایت کرد که متأسفانه برخی دوستان از آن غافلند.یا مثلا وقتی می‌گویم لیبرو، باید توضیحبدهم لیبرو چه کسی است. مجری یا گزارشگر نباید جانبداری کند و علائق خودش را نشان بدهد چون هر بیننده یا شنونده‌ای زود متوجه می‌شود گزارشگر به چه سمت و سویی گرایش دارد. البته گاهی که تیم‌های با تیم‌های خارجی بازی دارند که طرفداری نسبی قابل قبول است. 
   
یک عاشق و یک صدای ماندگار 

دوستان و همکاران مسعود اسکویی خاطرات بسیاری از او دارند. خسرو والی‌زاده، گزارشگر قدیمی در همین خصوص به جام‌جم گفته بود: من و آقای اسکویی بیش از ۳۰ سال همکار بودیم و در واقع ایشان استاد من بود. مرتب هم با هم کار می‌کردیم اما این اواخر به دلیل شرایط جسمانی، ایشان کمتر سر برنامه می‌آمد. در این مدت هم وزیر و برخی بازیکن‌های قدیمی به عیادت‌شان رفتند. ما در برنامه‌های بسیاری همکار بودیم اما برنامه‌ای که به صورت طولانی‌مدت در خدمت‌شان بودم برنامه «صدای ورزش» بود که البته مدتی است پخش نمی‌شود. من فکر می‌کنم دلایل بسیاری باعث می‌شود یک نفر تا این حد در کار خود موفق باشد و مردم هم دوستش داشته باشند. یکی از مهم‌ترین آنها عشق به کارشان بوده. چون من هم این خصوصیت را دارم و به‌نظرم تا کسی به کارش عشق نورزد و آن را دوست نداشته باشد و در درجه اول به درآمد آن فکر ‌کند، نمی‌تواند در کارش موفق و ماندگار شود. مورد بعدی، صدای ایشان بود که بسیار صدایی مخملی و ماندگار و بسیار جذاب و گیرایی داشت و بعد هم باشخصیت و بی‌حاشیه بودنش و احترامی که در جمع رسانه‌ای‌های ورزشی دارد، باعث چنین شخصیتی ماندگار شد. 
   
صدای ماندگار ورزش ایران

کیومرث هاشمی، وزیر ورزش هم در پی درگذشت مسعود اسکویی پیام تسلیت منتشر کرد. در متن پیام او آمده است: در نهایت تأسف و تاثر، گوینده پیشکسوت رادیو «استاد مسعود اسکویی» دعوت حق را لبیک گفت و به دیار باقی شتافت. زنده‌نام استاد مسعود اسکویی با صدای خاص، شاخص و کم‌نظیرش راوی لحظات افتخارآفرین ورزشکاران و تیم‌های ورزشی ایران عزیز بود و همواره صدای نافذش در گوش مردم ورزش‌دوست، طنین‌انداز می‌شد. صدای ماندگاری که یادآور روایت‌های مختلفی از ورزش ایران بود و همواره با صداقت، تخصص و انصاف سخن بر زبان می‌راند و نقش‌آفرینی مهمی در شور و نشاط اجتماعی داشت و با نقد و نظرهای کارشناسانه‌‌‌ خود اثرات مهمی را در ورزش کشور برجای گذاشت.بدون شک آنچه از مسعود اسکویی به‌عنوان یک شخصیت برجسته‌‌ رسانه‌ای در تاریخ ورزش ایران و رسانه‌‌ ملی به یادگار ماند، می‌تواند الگوی مناسب و قابل اعتنا برای جوانان علاقه‌مند به این حرفه باشد. به این وسیله ضایعه فقدان اندوهبار گوینده‌‌ توانا و فرهیخته‌‌ رادیو را به خانواده‌‌ محترمش، همکاران این مرحوم در رسانه‌های جمعی و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران خصوصا اهالی رادیو ورزش تسلیت می‌گویم و برای آن عزیز غفران و رحمت واسعه الهی و برای بازماندگان صبر و سلامتی خواستارم. 

 چشم امید به بازگشت او داشتیم
در پی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون، رئیس سازمان صداوسیما در پیامی درگذشت وی را تسلیت گفت. متن پیام به این شرح است: چشم امید به بازگشت و بهبود استاد مسعود اسکویی داشتیم تا بار دیگر با صدای جادویی و سحرانگیز خود، گوش‌های‌مان را بنوازد. در گفت‌و‌گو با استاد که روی تخت بیمارستان بود جز امید به آینده و انرژی فراوان شنیده نمی‌شد. دوست داشتیم خبرهای خوش موفقیت‌جوانان‌مان در المپیک پیش‌رو و مسابقات جهانی را از زبان او بشنویم، ولی در برابر تقدیر الهی چه می‌شود کرد. درگذشت استاد مسعود اسکویی را به خانواده، دوستان و اهالی رادیو تسلیت گفته و برای آنان صبر الهی و برای آن مرد محترم و باوقار، رحمت الهی مسالت می‌کنم.
   
گوینده‌ای متعهد و مشتاق 

همچنین علی بخشی‌‌زاده، معاون صدای رسانه ملی هم در پیامی درگذشت مسعود اسکویی، گوینده رادیو را تسلیت گفت. در پیام تسلیت بخشی‌‌زاده عنوان شده است: با نهایت تأسف و تأثر درگذشت شادروان «استاد مسعود اسکویی» پیشکسوت گرانقدر عرصه رادیو و گوینده نام‌آشنا و صدای ماندگار رادیو ورزش را به جامعه رسانه و ورزش کشور تسلیت عرض می‌کنم. مرحوم مسعود اسکویی عزیز که عمر پربرکت خود را وقف خدمت به مردم و انعکاس شور و هیجان رویداد‌های ورزشی به مخاطبان رادیو کرد، با صدایی گرم و گیرا و لحنی صمیمی و به یاد‌ماندنی، خاطرات ماندگاری را در اذهان شنوندگان به یادگار گذاشت. تعهد، اخلاق حرفه‌ای، شور و اشتیاق وصف‌ناپذیر ایشان به ورزش و عشق بی‌حد و مرز به رادیو، الگویی ارزشمند برای نسل‌های آینده گویندگان و اهالی رسانه خواهد بود. درگذشت این گوینده پیشکسوت و پرتلاش، ضایعه‌ای جبران‌ناپذیر برای جامعه رسانه و ورزش کشور است. از خداوند متعال برای ایشان رحمت واسعه و علو درجات و برای خانواده محترم، صبر و شکیبایی آرزومندیم. او تا آخرین نفس در رادیو ورزش به عشق مخاطبان زندگی کرد و یاد و خاطره او همواره در قلب‌های‌مان زنده خواهد ماند.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت احداث ورزشگاه تختی قم
  • نامه هشدار دهنده وزیر ورزش خطاب به تاج
  • بهره‌برداری از ۱۳ پروژه ورزشی تا پایان اردیبهشت ماه در تبریز
  • تمرینات ورزشی برای مبارزه با کبد چرب
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳
  • «تست ژنتیک»، گمشده و چراغ راه ورزش ایران
  • شیوه واکنش به نشانه‌های هشدار دهنده خودکشی
  • خاموشی صدای ماندگار ورزش
  • چطور به نشانه‌ های هشدار دهنده خودکشی واکنش نشان دهیم؟
  • فیلسوفان بزرگ دربارۀ «ورزش» چه می‌گویند؟