Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-26@06:39:46 GMT

اصالت وهويت معماري کنوني بندرعباس در بوته نقد

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۳۸۹۶۸

اصالت وهويت معماري کنوني بندرعباس در بوته نقد

خبرگزاري آريا - بندرعباس - ايرنا - اين شهر را با نام شاه عباس مي شناسند که با بيرون راندن پرتغالي ها از جزيره هرمز نام گمبرون را تغيير داد، از آن زمان تا کنون بناهاي مختلفي در اين شهر ساخته شده است.

به گزارش ايرنا، بناهايي منطبق با اقليم گرم و مرطوب و فرهنگ مردم منطقه که از ميان آنها تعداد محدودي باقي مانده وهمان هايي هم که هست حال و روز خوشي ندارند، نمونه آن خانه احمدي بود که در پي کم توجهي نهاد متولي تخريب و به خاطره ها پيوست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


خانه مرحوم گله داري و خانه شريف که از دوران گذشته به يادگار مانده اند و با مصالح بومي منطقه ساخته شده اند همچنان پابرجايند، در اين ها مي توان بخشي از معماري گذشته را به تماشا نشست.
اين خانه ها به شکل مستطيل ومربع، با سقف هايي از چوب چندل، طاق هاي تخت، نماي داخلي سفيد، داراي حياط مرکزي و پنجره هايي تو رفته که هر کدام کارکرد خاص خود را داشته اند، رو به دريا بودنشان موجب کوران هوا و در نتيجه خنک شدن فضاي داخلي ساختمان مي شد.
بندرعباس با سابقه 400 ساله خود بايد داراي بناهاي فراواني نظير خانه احمدي مي بود ولي اگر محله سورو و سه خانه ثبت شده در فهرست آثار ملي را لحاظ نکنيم مي توان گفت اين شهر از نظر حفظ ساختمان هايي منطبق با معماري سنتي خود، کم کاري کرده است.
اينجا شهري است که حتي شهرسازي و ساختمان سازي آن بر قاعده بي نظمي و رعايت نشدن اصول معماري بومي پيش رفته و هويت معماري آن لا به لاي چرخ هاي توسعه و پيشرفت اقتصادي گم شده است.
برخي از دانشجويان معماري معتقدند معماري امروز بندرعباس غير قابل دفاع است که بي هويتي و مشوش بودن ساخت و سازهاي آنرا در گشت و گذار مي توان مشاهده کرد.
اين عده که براي نشست علمي «چرايي وقوع کنترل و مديريت حوادث غير مترقبه از منظر شهرسازي، معماري و آمايش» گردهم آمده بودند خواستار رويکرد جدي به معماري متناسب با زيست اين منطقه شدند.
** به جاي متهم کردن يکديگر راهکار بدهيم
دانشجوي رشته معماري در اين نشست اظهار داشت: به نظر مي رسد وجدان کاري کم شده و به مقصر دانستن ديگران عادت کرده ايم و جاي دادن راهکار دنبال متهم کردن يکديگر هستيم.
فروزان زرجام ادامه داد: جداي از اينکه آيا با دادن راهکار سازنده آشنا هستيم يا خير، بيش از اندازه به گذشته و تمدن هفت هزار ساله خود چسبيده ايم در حالي که بايد از آن درس گرفته و پيشرفت کنيم.
وي ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامي واحد بندرعباس که خود داراي دانشجويان رشته معماري است مي تواند با برگزاري مسابقه هاي طراحي سردر جديد براي خود طراحي کند ولي طراحي سردر آن متعلق به سال ها قبل است.
اين دانشجو بيان داشت: اکنون حريم رودخانه ها در کشور رعايت نمي شود اما کره جنوبي حريم 200 متري براي رودخانه ها تعريف کرده تا بهتر بتواند سيلاب ها را کنترل کند.
زرجام بيان داشت: همه اتفاق هايي که در حوزه هاي مختلف بايد انجام شود در سندهاي چشم انداز بيان شده ولي اين برنامه ريزي ها طبق آن عمل نمي شود.
** ابتدا کار کنيم سپس درباره آن سخن بگوييم
دبير انجمن علمي رشته معماري دانشگاه پيام نور هم در اين نشست اظهار داشت: اگر شهر دبي در بسياري از شاخص ها توانسته خود را به توسعه پايدار نزديک کند به دليل فراهم کردن زيرساخت هاست.
ندا نجمايي افزود: مديران آنجا پس از انجام کار درباره آن سخن مي گويند که ما نيز بايد اين را بياموزيم.
وي خاطر نشان کرد: ديگر کشورها براي انجام کاري که دانش آن را ندارند از متخصصان داراي دانش فني لازم بهره مي گيرند ولي اينجا مي گويند هزينه بالايي دارد و يا درآمدزا نيست.
**لزوم فعاليت کميته نما در بندرعباس
وي افزود: کشورهاي جنوبي حاشيه خليج فارس براي دادن مجوز ساخت و ساز بنا حتي نما را بررسي مي کنند و به هيچ عنوان اجازه بکارگيري از نماي ناهمگون با محيط و اقليم داده نمي شود.
نجمايي افزود: آيا شهر بندرعباس نبايد داراي يک مرکز و يا دفتر بررسي نماهاي شهري باشد، کشورهاي حوزه حاشيه جنوبي خليج فارس اجازه يک سانتي متر تعرض ساختمان ها به خيابان ها و معابر را نمي دهند و به شدت با متخلف برخورد مي شود.
وي اشاره کرد: در اين کشورها معمار و طراح ساختمان به خود اجازه نمي دهد با گرفتن پول از کيفيت و استحکام بنا بگذرد.
** معماري امروز هيچ جايي براي دفاع ندارد
مهندس تکنولوژي معماري هم در اين نشست گفت: معماري قديم از طراحي، حل مشکل تهويه هوا بوسيله بادگير، رفع مشکل آب بوسيله قنات، سايه اندازي ها، چهارباغي و حيات هاي مرکزي منازل سرشار از درس ها و نکته هاي کاربردي براي فرا گيري و استفاده است.
عباس پورمهدي ادامه داد: حتي درخت هايي براي استفاده در حياط انتخاب مي شده که در فصل تابستان با برگ هاي خود مانع تابش نور خورشيد شوند و در زمستان براي عبور نور بدون برگ باشند.
وي افزود: ولي اکنون بدون بهره گيري از معماري گذشته به گونه اي طراحي ها انجام مي شود که گويي هيچگاه آن معماري داراي هويت و اصالت را نداشته ايم.
وي ادامه داد: سهل انگاري از خود ماست زيرا معماران بي حوصله شده اند و هيچ دفاعي از معماري کنوني نمي توان داشت.
**رقابت ناسالم و خارج از ضوابط به حوزه معماري و شهرسازي آسيب مي زند
مدرس معماري و شهرسازي دانشگاه آزاد اسلامي و دانشگاه پيام نور واحد بندرعباس هم مي گويد: اکنون گروه هاي معماري بايد خود را از آسيب رقابت هاي ناسالم دور نگهدارند، چنين رقابت هايي به معماري و شهرسازي آسيب جدي وارد مي کند.
افشين بهرامي بيان داشت: زماني افراد مي دانستند فلان شخص سازنده و ذيصلاح است، ولي با توجه نبود نظارت و کنترل دستگاه هاي متولي و مهم تر از آن، سود هنگفتي در بخش ساخت و ساز نهفته که موجب شده غير متخصصان هم وارد اين حوزه شوند، به نحوي که شاهديم برخي پزشکان وارد ساخت و ساز هم شده اند.
وي ادامه داد: همچنين تاثير گروه هايي که به هر دليلي در انبوه سازي هاي شهري مشارکت داشتند و تنها سود ساخت و ساز برايشان اهميت داشته را هم بايد مد نظر قرار داد.
وي يادآور شد: مسکن مهر بندرعباس نمونه بارزي از کم توجهي به اصول معماري است که اگر نسبت به نظارت مجدد، نگهداري و تامين فضاهاي خدماتي و عمومي مورد نياز چاره اي انديشيده نشود چه بسا تبديل به بافت فرسوده چند سال آينده شود.
وي اشاره کرد: امروزه مدل هاي اقتصادي؛ جايگزين مکان يابي صحيح و اعتدال در ارتفاع ساختمان ها شده است، اما در دهه هاي نه چندان دور گذشته (سال 1324 هجري شمسي) هر گونه مجوز ساخت و ساز با محاسبه تراکم جمعيت و يا بر اساس عرض معابر صادر مي شد که بسيار خوب، مفيد و کاربردي بود.
** عدالت در شهرسازي بايد رعايت شود
اين متخصص شهرسازي خاطر نشان ساخت: شهر بايد عدالت محور باشد تا بر ميزان تعامل هاي سازنده گروه هاي مختلف اجتماعي با يکديگر افزوده و از تعارض ها بکاهد، همچنين بايستي نگاه سطحي به معماري زدوده شده، از نگاه حسرت آميز به گذشته و فريفتگي نسبت به الگوهاي معماري و شهرسازي غربي فاصله گيريم.
بهرامي بيان داشت: معماري و شهرسازي امروز بايد به اصالت و جوهره بنيادين خود بازگردد که در اين مسير با چالش هاي جدي مواجه خواهيم شد و تحقق آن به ميزان تلاش معماران و شهرسازان بستگي دارد.
** مطالبه گري نيازي جدي در حوزه معماري و شهرسازي است
وي يادآور شد: مطالبه گر بودن شهروندان و متخصصان در بخش هاي معماري و شهرسازي امري بسيار جدي است که حتي در قبال اين مطالبه گري هم خوب عمل نکرده ايم و آيندگان از حال و عملکرد امروز ما سخن خواهند گفت.
بهرامي خاطر نشان کرد: دانشجويان بخشي از آيندگان متخصص و مطالبه گراني هستند که بايد علاوه جرات و جسارت دادن به آنان براي بروز و طراحي ايده هاي خود، در جهت هويت يابي معماري و شهرسازي ايراني، اسلامي آموزش داده شده و حمايت شوند.
** نماهايي که هيچ سنخيتي با معماري بومي و ايراني، اسلامي ندارد
وي ادامه داد: عده اي در زمينه نماي ساختمان ها مي گويند سليقه اي است، کدام کارشناس اين سخن را تاييد مي کند؟
اين متخصص شهرسازي پرسيد: در برهه اي از سراميک که انسان را به ياد سرويس بهداشتي مي اندازد براي نماي ساختمان ها استفاده کردند، اين نما با يک زلزله بر سر مردم فرو خواهد ريخت.
اين مدرس دانشگاه بيان داشت: بايد به دانشجويان جرأت و جسارت انجام طراحي هاي بديع را داد، دانشجو پس از انجام يک طراحي بديع بايد توسط استاد مورد تشويق قرار گيرد.
بهرامي گفت: ولي برخي مدرسان دانشگاه به جاي تشويق دانشجويان به انجام چنين کارهايي با سرزنش مانع رشد و شکوفايي استعدادهاي شاگردان خود مي شوند، مي توان براي شکوفايي ايده هاي تازه و بديع دانشجويان مسابقات طراحي در سطح دانشگاه ها و شهرها برگزار کرد ولي اکنون آنان را دست کم گرفته ايم.
وي اشاره کرد: مديران کارآمدي و لايقي نيز در کنار دانشجويان نياز داريم که جرأت اجرا کردن ايده ها و طرح هاي ارزشمد و اصيل را داشته باشند.
مدرس معماري دانشگاه آزاد اسلامي افزود: ولي وقتي اجازه پياده کردن ايده هاي خود بر روي کاغذ را نداريم نبايد توقع وضعيت بهتري داشته باشيم، لذا اين يک واقعيت است که معماري و شهرسازي امروز ما به هيچ وجه قابل دفاع نيست.
اين کارشناس شهرسازي گفت: کميته هاي تخصصي نما، سيما و منظر شهري بايد نقش پررنگي در مقوله زيبايي شناختي داشته و براي افزايش کيفيت بصري فعاليت کنند ولي خلاء فعاليت آنها به شدت در شهرها حس مي شود.
** تنها تسکين دهنده درد شهر هستيم
مدرس رشته معماري دانشگاه پيام نور هم ابراز داشت: اگر پايه مشکل دارد بايد آن را درست کرد،مشکل اصلي در آموزش است.
سيد مرتضي هاشمي بيان داشت: دانشجوي ترم هفت معماري يکبار سر ساختمان حضور نيافته و با بخش هاي مختلف آن به خوبي آشنايي ندارد، اين درحالي است که کلاس درس رشته معماري بايد در محل ساختمان برگزار شود.
وي بيان داشت: يکي از اساتيد معماري مي گفت شهر درمان يا درمانگر شهر هستيم و بايد معضل ها و بيماري هاي معماري شهر را علاج کنيم.
وي اضافه کرد: به عنوان معمار بايد از پايه شهر را بر اساس معماري ايراني اسلامي طراحي کنيم ولي اکنون شرايط به گونه اي رقم خورده که در حال تسکين دادن دردها و مشکل هاي باقي مانده از گذشته هستيم.
اين مدرس رشته معماري دانشگاه پيام نور بندرعباس گفت: شرايط کنوني منطقه گلشهر بندرعباس نمونه بارز بيماري شهرسازي است که به علت تراکم بسيار بالاي جمعيت و در نتيجه خودروها امکان خدمات رساني به موقع خودروي آتش نشاني و آمبولانس بسيار کاهش يافته است.
وي اضافه کرد: براي خدمت دهي بايد خودروها را با جرثقيل از سر راه برداشت که آنگاه خدمات دهي آمبولانس و خودروي آتش نشاني فايده اي براي حادثه ديدگان نخواهد داشت.
** بندرعباس دچار بيماري شهرسازي است
هاشمي ابراز داشت: خور نايبند بندرعباس در گذشته در برخي نقاط 50 متر و برخي نقاط ديگر کمي کمتر و يا بيشتر از اين عرض داشته که با ساخت و سازهاي صورت گرفته به 15 متر کاهش يافته است.
اين مدرس دانشگاه افزود: اين نشانه بي توجه اي به سابقه فعاليت خور نايبند است که احتمال دارد در آينده اين خور با يک بارندگي شديد مشکل هاي فراواني ايجاد کند.
وي خاطر نشان کرد: حتي شهرک پيامبر اعظم بندرعباس در مسير رودخانه و بر روي ماسه بادي احداث شده و هر چند مسير رودخانه را تغيير داده اند ولي اگر حجم سيلاب فراوان باشد به راحتي خاک زير ساختمان ها را خواهد برد.
اين مدرس رشته معماري دانشگاه پيام نور بندرعباس خاطر نشان کرد: همه اين ها و بي توجه اي هاي صورت گرفته به همراه الگو برداري نامناسب باعث شده اين شهر دچار بيماري شهرسازي باشد.
**پدافند غيرعامل در ساخت و سازها رعايت نمي شود
وي خاطر نشان کرد: «علاج واقعه قبل از وقوع بايد کرد»، زماني که صحبت از برج العرب و دبي مي شود بايد بدانيم آنجا ميليون ها دلار بابت پدافند غير عامل هزينه مي کنند و براي حوادث و بلايي طبيعي و غير مترقبه مانند سونامي، زلزله و طوفان و تمامي موارد ديگر ابتدا پيش بيني و سپس ساختمان ها را اجرا مي کنند.
وي بيان داشت: اين در حالي است که اينجا هنوز پدافند غير عامل را در معماري لحاظ نمي کنيم، تا هنگام وقوع حوادث مانند زلزله و انفجار آوارهاي ساختمان بر سر مردم حاضر در خيابان ها نريزد.
**ايده آل گراهاي کم عمل هستيم
کارشناس ارشد برنامه ريزي شهري و منطقه اي هم اظهار داشت: گاهي بسيار ايده آل گرا هستيم ولي در اقدام و عمل بسيار کم کاري مي کنيم و انتظار کسب نتيجه عالي داريم، ابتدا يک سوزن به خود سپس جوال دوز به ديگران بزنيم.
عبدالله محترم پناه گفت: قبل از گله بايد ميزان تاثير و تقصير خود در وضعيت شهر مشخص کنيم، به عنوان مدرس دانشگاه چه اندازه دانشجو را فردي موثر و تاثير گذار در اداره و مديريت شهري تربيت کرده ايم و آيا کم کاري نکرده ايم.
وي ادامه داد: اين از سه حالت خارج نيست يا دانش وجود ندارد يا توان مديريت يعني توان تبديل علم به اقدام و عمل را نداريم و يا اينکه اهمال کاري مي کنيم.
وي اضافه کرد: اين ها را بايد ريشه يابي و رفع کرد، در زمينه کسب علم و دانش دانشگاه ها مسوول هستند، در زمنيه ساختار حکومت و روش اداره جامعه هم دانشگاه ها تاثير دارند و در مورد آخر هم بايد وجدان داشته و اهمال کاري نکنيم.
** معماري نيازمند الگوست
وي خاطر نشان کرد: معماري مانند حکومت داري به يک الگوي مشخص و صحيح نياز دارد که ما بايد آن را توليد کنيم.
اين کارشناس ارشد برنامه ريزي شهري و منطقه اي افزود: مساله سرريز شهرها متعلق به انگليس و توسعه آمايش متعلق به فرانسه است که در ايران هر 2 اين ها را داريم، يعني به مانند فرانسه توسعه آمايش مي دهيم (طرح هاي تفصيلي را توسعه مي دهيم) و مانند انگليس براي سرريز جمعيت شهرهاي جديد احداث مي کنيم.
** آش مي پزيم توقع کباب داريم
محترم پناه ادامه داد: با اين آشپزي خود توقع خوردن چلو کباب داريم در صورتي که آش درست کرده ايم، خود ما هستيم که در دانشگاه ها بايد دانش صحيح شهرسازي را ايجاد و به شهرساز بگوييم نظام مناسب شهرسازي کدام است.
وي اظهار داشت: جامعه علمي دچار خلاء نبود اتحاد است و براي رفع آن بايد گفتمان مشترک بوجود آيد تا اتحاد ايجاد شود و با آن قدرت بدست آيد، جامعه علمي بدون قدرت هم اثر گذار نيست.
همانگونه که محترم پناه بيان مي کند پيشرفت در بخش هاي مختلف از جمله معماري صورت گرفته ولي سرعتي که بايد داشته باشد را ندارد.
گزارشگر: عزت اله معمارباشي
3219 /6048
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۳۸۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری صبح پنج شنبه در هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون شهرسازی و معماری شوراهای اسلامی و معاونین شهرسازی شهرداری‌های کلانشهر و مراکز استان‌ها در سالن اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار داشت: شهرسازی و معماری و در حرکت تاریخ، این کار بزرگ و بازآفرینی نشان از ابعاد مختلفی از درجه تمدن هر جغرافیا و منطقه زیستی دارد، بنابراین می‌توان هر منطقه و درجه تمدن آن را با معماری و شهرسازی او محاسبه کرد.

امام جمعه بوشهر افزود: بدین خاطر است که هر منطقه و هر جغرافیا اولین پدیده‌ای که از آن به چشم می‌آید معماری آن است.

وی گفت: هوشمندی در ارتباطات بلوکی فی ما بین معماری در عرصه‌های آن جغرافیا و تناسب معماری با ویژگی جغرافیایی و ژئوپولوتیک آن و عرصه‌های مختلف رنگ و مواد اولیه و ارتفاع و مهندسی و معماری آن در تناسب با زیست بوم است.

منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: اگر در کرانه ساختار معماری و مهندسی سازه همانند زیست بوم کویر باشد این نشان از عدم هوشمندی و کیاست طراحی و معماری در یک جغرافیاست.

وی گفت: اگر مواد اولیه که در کویر استفاده می‌شود، در منطقه کرانه استفاده شود، نشان از عدم توانمندی در عرصه مهندسی است، در هر زیست بوم معماری و شهرسازی و بازآفرینی سازه زیستی نشان از درجه دانش و هوشمندی و توان مهندسی و تشخیص قوی در عرصه جامع شناسی و روان شناسی آن جامعه دارد.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: معماری و شهرسازی و بازآفرینی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است و نشان از درجه دانش مدیران و مردم آن منطقه دارد، بنابراین این همایش بسیار مهم است و می‌تواند در یک فرآیند دانش بنیان و فوق العاده جامع به بسیاری از چالش‌ها و مشکلاتی که در روند زندگی انسان ایجاد می‌شود پاسخ مثبت دهد و چالش را حل کند.

وی با اشاره به عرصه زیست بوم حیات سازه و ارتباط آن با ساکنین گفت: در منطقه کوهستانی و کویر تمام فرکانس‌ها و اضلاع حیات به شکل فرکانس عمودی است، بدین جهت است که منطقه کویر از مثلث، مستطیل و مربع در اشکال هندسی بسیار استفاده می‌شود و حتی در عرصه فرهنگ آئین‌های مذهبی روش عزاداری آنها هم به همین شکل است و این مساله در سازه دیوار و ساختمان هم کاملاً مراعات می‌شود.

آیت الله صفایی بوشهری بیان داشت: در منطقه کرانه درست بالعکس است، هندسه‌ای که از آن استفاده می‌شود نیم دایره و انحنا و اشکالی است که کاملاً با فضای محیط همگن باشد و بخاطر شرایط جوی پنجره‌ها و درب‌ها بسیار است.

وی ادامه داد: اگر این مهندسی سازه تغییر کند، با روح و روان جامعه و محیط سازش نخواهد داشت. در عرصه کرانه مثل کرانه جنوب ایران که همیشه با حملات بیگانگان مواجه بوده و بارها شاهد هجمه‌های بیگانگان بوده است، بالطبع سازه‌ای که ساخته می‌شود غیر از مراعات ابعاد خاص زیستی، باید عرصه پدافند غیرعامل را هم مراعات کند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بیان داشت: در کرانه باید رنگ بنا با دریا متفاوت باشد وگرنه دریایی که در کنار است در متن زندگی قرار می‌گیرد و یکسان سازی محیط می‌شود و تناسب رنگی وجود نخواهد داشت به همین خاطر برای اینکه تفاوت باشد تفاوت رنگ وجود دارد و بهترین رنگ به خاطر جذب سرما در فصول گرم رنگ سفید است لذا تمام بناهای شهر بوشهر رنگ سفید دارد و بخاطر تضاد رنگ، پنجره‌ها رنگ قهوه‌ای دارند.

امام جمعه بوشهر با بیان اینکه شعار معماری و سازه‌های بوشهر «سلام» است گفت: اولین چیزی که انسان با ورود به بافت بوشهر متوجه می‌شود سلام سازه به شخص است.

وی ادامه داد: به همین جهت درصد بیماری‌های روحی در تاریخ استان بوشهر فوق العاده کم و درجه امید بالا است و به همین جهت است که معماری شهری و بازآفرینی آن یک فن آوری جامع و یک دانش وسیع و هوشمندی فوق العاده در آفرینش تمدن و آسایش مردمی نیاز دارد.

امام جمعه بوشهر بیان کرد: این کار کوچکی نیست که بخواهیم بنایی که دارای فرسودگی است را با نگاه مدرنیته بازآفرینی کنیم.

آیت الله صفایی بوشهری با بیان اینکه معماری و شهرسازی در هر جغرافیا نشانه تمدن و درجه دانش آن جغرافیا است تصریح کرد: یکی از مواد استفاده در سازه‌های قدیمی بوشهر چوب است، در حالت عادی چوب در کنار ساحل با رطوبت بالا و بارش در زمستان این چوب را دچار آفت و خوردگی از درون می‌کند اما بناهای بوشهر این‌طور نیست علت آن این است که چوب‌ها از داخل دریا اخذ شده است، این چوب‌ها با مواد رنگ ضد آفت رنگ شده‌اند.

وی با بیان اینکه معماری نشان از هنر یک منطقه است گفت: هنر زیباترین ارائه داشته و داده انسانی است. هنر معماری و معماری هنرمندانه سازه ایجاد فضای مناسب برای انسان می‌کند و عرصه سلامت و پزشکی معماری یکی از نکات بزرگ است و در محاسبات عرصه سلامت بسیاری از بیماری‌های خاص به جهت معماری غیر استاندارد زیست بوم هر منطقه است.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: معماری و بازآفرینی و شهرسازی نشان از توانمندی صنعت است و ایجاد امنیت می‌کند و توانمندی در عرصه امنیت نیز است و باید منجر به ارتباط قوی اجتماعی شود در حالی که معماری امروزی ایجاد ارتباط و سلام نمی‌کند بلکه ایجاد تفرق می‌کند، در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی باید یک نگاه جامع از حیث تمدن آفرینی باشد چه در خود سازه زیستی شخصی و چه در محله‌ای که انسان زندگی می‌کند.

وی با بیان اینکه امروز متأسفانه مشاهده می‌شود که شهرک‌هایی که ساخته می‌شود جامع نیست گفت: باید به سمت مسجد محوری، دانش محوری، سلامت و امنیت و فرهنگ محوری حرکت کنیم و اگر این کار را نکنیم این زنجیره معماری از هم گسسته خواهد شد.

امام جمعه بوشهر با اشاره به نظام مهندسی تأسیسات گفت: مقدار زیادی از هزینه کرد زندگی مردم و مدیریت عمران، هزینه ترمیم و تعمیر و بازآفرینی پیش از موعد تأسیسات می‌شود.

وی گفت: نظام تأسیسات باید در آن یک تحول فوق العاده باشد، چراکه بسیاری از خرج مردم و مسئولان خرج تعمیر و مرمیم و تجدید تأسیسات می‌شود.

وی با اشاره به پیشینه و تاریخ شهر بوشهر ابراز داشت: تاریخ شهر بوشهر چند هزار سال قبل از میلاد است؛ این استان پایتخت مقاومت و مبارزات ضد استعماری است، چهار بار انگلیس به این منطقه حمله کردند و هر چهار بار علمای این استان حکم به دفاع دادند و بزرگانی همچون رئیسعلی دلواری و باقرخان تنگستانی حرکت مردمی ایجاد کردند و انگلیس را شکست دادند و اکنون از انگلیسی‌ها در بوشهر فقط گورستان آنها باقی مانده است.

آیت الله صفایی بوشهری ابراز داشت: چند برهه تاریخی کشورهای اروپایی به دنبال تصرف گلوگاه‌های اقتصادی استان و تسلط بر اقتصاد و گمرک بودند اما باز علمای بزرگ نظیر مجتهد اهرمی و مردم نگذاشتند که اقتصاد اینجا به دست بیگانگان بیفتد، در دفاع مقدس خارگ به اندازه روزهای دفاع مقدس بمباران شده است.

کد خبر 6088514

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی مجدد دبیرخانه «شهر اسلامی» در شهرداری اصفهان
  • هفتمین اجلاس مجمع رؤسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری در بوشهر
  • معماری و شهرسازی، آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است 
  • نگاه تمدن آفرین در عرصه معماری و شهرسازی و بازآفرینی لازم است
  • معماری آلبوم هویتی یک منطقه در تاریخ است + تصویر
  • ۱۳ خیابان در سطح شهر قم بازگشایی شد
  • راه اندازی دبیرخانه مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز
  • ‌راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شیراز
  • دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز راه‌اندازی شد
  • راه‌اندازی دبیرخانه دائمی مسابقات معماری و شهرسازی شهرداری شیراز