Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-26@03:59:33 GMT

۸۰ خانه و بنای تاریخی دزفول چشم انتظار مرمت

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۳۳۶۷

۸۰ خانه و بنای تاریخی دزفول چشم انتظار مرمت

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، حجت اله آریایی، رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان دزفول با اشاره به وجود ۸۰ خانه و بنای تاریخی نیازمند به مرمت و استحکام بخشی در این شهرستان گفت: مرمت هرکدام از این آثار به بیش از یک میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

وی اظهار داشت: ۲۵ خانه از این بنا‌ها در قالب طرح مشارکتی به استانداری، فرمانداری و بنیاد مسکن دزفول معرفی شده اند تا با تامین اعتبار، عملیات مرمت و استحکام بخشی آن‌ها آغاز شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آریایی از مسئولان دزفول برای تامین اعتبار احیای بافت ۲۴۰ هکتاری دزفول خواست برای اجرای این امر کمک کنند.

این مقام مسئول تصریح کرد: اگر اعتبار مرمت واگذار شود خانه‌های مرمت شده به بوم گردی، خانه مسافر، مسکونی و اجرای طرح‌های گردشگری اختصاص خواهند یافت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول با اشاره به هزینه بالای مرمت اماکن تاریخی اذعان داشت: افزون بر ۱۰۰ میلیارد ریال برای آسیب شناسی و مرمت پل ساسانی نیاز است که از مسئولان دزفول درخواست می‌شود از محل‌های مختلف نسبت به تامین اعتبار مرمت این پل منحصربفرد اقدام کنند چراکه اعتبارات میراث به تنهایی جوابگوی هزینه‌ها نیست.

معرفی ۱۷ تور غیرمجاز به مراجع قضایی

وی در ادامه گفت: ۱۱ آژانس مسافرتی مجاز در شهرستان دزفول فعال است که با هماهنگی میراث فرهنگی اقدام به برگزاری تور درون استانی و برون استانی می‌کنند.

حجت اله آریایی اظهار کرد: ۱۷ تور غیرمجاز بدون مجوز آژانس و میراث فرهنگی اقدام به برگزاری تور کرده بودند که با همکاری پلیس اماکن به مراجع قضایی معرفی شدند.

وی افزود: تور‌های غیرمجاز از امکانات مناسب برای سفر از جمله بیمه، هتل و غذای با کیفیت برای مسافران برخوردار نیستند، لذا توصیه می‌شود شهروندان از مجازبودن تور‌ها اطمینان حاصل کنند تا سفر بی دغدغه‌ای داشته باشند.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه اغلب مسئولان تور‌های غیرمجاز ناشناس هستند، افزود: برگزاری تور بدون هماهنگی با میراث فرهنگی تخلف است و اگر این تور‌ها توسط آژانس‌های شناسایی شده برگزار شوند، جریمه و یا پلمب خواهند شد.

وی تصریح کرد: در نشست‌های ساماندهی تور‌ها مقرر شده است شرکت حمل و نقل از اختصاص اتوبوس برای تور‌های بدون مجوز خودداری کند.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دزفول از همکاری اداره اماکن نیروی انتظامی در معرفی تور‌های غیرمجاز به مراجع قضایی تقدیر کرد.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی بافت فرسوده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران از برچیده شدن سازه جدید در عمارت منسوب به فخرالدوله خبر داد. این کمیته همچنین اعلام کرد: خانه منسوب به فخرالدوله یکی از بنا‌های تاریخی شهر تهران است که در قالب پرونده «مجموعه ساختمان‌های خیابان فخرآباد» به شماره ۸۰۰۸ به تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۸۱ در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده است و در حقیقت این بنا متعلق به «منشور الملک» است و به غلط این بنا را به «فخرالدوله» نسبت می‌دهند.

کمیته پیگیری حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران این توضیح را اضافه کرد که عمارت فخرالدوله در سال ۱۳۸۸ و به دستور محمدباقر قالیباف، شهردار وقت تهران، به انجمن مداحان واگذار شد. این بنا تا پیش از آن، محل مدیریت بافت تاریخی و گردشگری شهرداری منطقه ۱۲ بود. سوم شهریور سال ۱۴۰۲ نیز با همراهی شهرداری منطقه ۱۲ و بنا به درخواست خانه مداحان، یک شهید گمنام پس از تشییع در مدرسه عالی شهید مطهری، در محوطه ورودی این بنا به خاک سپرده شد و به استناد گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ۱۲، وحیدرضا انارکی، شهردار منطقه ۱۲ از ایجاد مقبره‌ای درخور شأن برای این شهید گمنام در محرم همان سال خبر داده بود.

این کمیته یادآور شد: پس از تعطیلات عید نوروز ۱۴۰۳، شهرداری منطقه ۱۲ بدون استعلام از اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، سازه‌ای نامتناسب با این عمارت تاریخی روی مقبره این شهید والامقام ایجاد کرد که اعتراضات فراوانی از سوی مردم و مسئولان ایجاد کرد و در همان زمان مصطفی خرسندی، رئیس خانه مداحان نیز در مصاحبه‌ای در تاریخ ۱۹ فروردین ۱۴۰۳ با برخی رسانه‌ها اعلام کرد که کار ساخت این سازه متوقف شده است و پس از استعلام و اعلام نظر میراث فرهنگی این بنا ساخته خواهد شد.

اکنون با پیگیری‌های کمیته مردم‌نهاد حفاظت از خانه‌های تاریخی تهران به عنوان یک سازمان مردم‌نهاد غیردولتی و همت معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان تهران، دستور حذف این سازه و توقف ساخت آن به خانه مداحان اعلام شد و در چند روز اخیر این سازه به طور کامل برچیده شد و نمای خانه منسوب به فخرالدوله دوباره به حالت اولیه خود برگشت.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری میراث و گردشگری

دیگر خبرها

  • دستگیری باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه تاریخی هزاره اول پیش از میلاد
  • انهدام باند حفاران غیرمجاز در ارومیه
  • بررسی کاربرد فناوری‌های نوین درجلوگیری از آسیب‌های طبیعی به بنا‌های تاریخی
  • سازه جدید در عمارت منسوب به «فخرالدوله» برچیده شد
  • خسارت ۱۸۴ میلیارد ریالی بارندگی‌های اخیر به ۶۰ بنای تاریخی سیستان و بلوچستان
  • مرمت طرح‌های مشترک میراث فرهنگی و شهرداری در میبد
  • مرمت بخش تخریب شده شهر تاریخی بلقیس؛ بزودی
  • اختصاص ۸۰۰ میلیاردریال برای اجرای طرح‌های مرمتی در آذربایجان غربی
  • مرمت با کاهگل عامل ریزش دیوار دومین بنای خشتی و گلی ایران
  • افزایش تخصیص اعتبار برای تکمیل بازار جعفرخان بفروئیه