Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-04-26@04:37:46 GMT

تحریم صنایع فلزی به راحتی قابل مدیریت است

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۳۵۲۱

رئیس خانه معدن ایران به تشریح وضعیت معادن و صنایع معدنی ایران و موفقیت‌هایی که طی سال‌های اخیر در این حوزه حاصل شده پرداخته و تحریم‌های صنعت فلزی را کم اثر اعلام کرد ضمن آنکه مشکلات احتمالی که در بنگاه‌ها ایجاد خواهد شد، به راحتی قابل مدیریت خواهد بود.

 محمدرضا بهرامن،  اظهار کرد: آمریکا پس از تحریم فروش نفت ایران، این بار دست بر روی صنایع ارزآور ایران گذاشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صادرات مواد معدنی طی سال گذشته به میزان ۸.۷ میلیارد دلار بود که در حدود ۷۵ درصد این میزان، مربوط به مس، سنگ‌آهن و آلومینیوم است.

وی افزود: لزوماً همه کشورهای هدف صادرات فلزات ایران حافظان منافع آمریکا نیستند و باید منتظر ماند تا دید این کشورها به چه صورت عمل خواهند کرد. ضمن این که اجرایی شدن این امر نیازمند زمان زیادی است با این حال اثرات این تحریم به راحتی قابل مدیریت است.

رئیس خانه معدن ایران با بیان این که اگرچه مدیریت برخی از بنگاه‌های بزرگ صنایع معدنی و فلزی ایران در دست دولت است، گفت: اما سهامداران عمده این واحدهای تولیدی از بخش خصوصی هستند و سهام آن در بورس نیز داد و ستد می‌شود و سهم دولت در صنایع این بخش، تنها در حدود ۲۰ درصد است.

بهرامن تصریح کرد: طی دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بخش معدن و صنایع معدنی دچار تغییرات و تحولات گسترده‌ای شده است. صنایع مس، آهن و فولاد، سرب و روی و از همه مهم‌تر طلا، همگی در دوران پس از انقلاب اسلامی به نهایت شکوفایی خود رسیده‌اند. اگرچه به دلیل تحریم‌ها یا نبود دانش فنی، کشور با چالش‌هایی در زمینه اکتشاف، استخراج، فرآوری و استحصال ماده نهایی روبرو بوده است؛ اما با تولید دانش، تولید معدنی هم محقق شده است. از این نظر می‌توان بخش فرآوری را نام برد که شاید چرخه تولید در صنایع معدنی را بتوان وامدار این حوزه شمرد.

وی افزود: اما مهم‌تر از آن زنجیره فولاد است. فولاد شاخص پیشرفت صنایع و شاخص توسعه صنعتی محسوب می‌شود در حالی که در سالیان نه چندان دور، ایران با وجود این که حتی یک درام مغناطیسی نداشت، واردکننده آهن و فولاد و صادرکننده سنگ‌آهن خام یا نهایتاً کنسانتره سنگ آهن بوده است. ما اکنون به یکی از ۱۰ تولیدکننده برتر فولاد جهان تبدیل شده‌ایم و زنجیره تولید فولاد را تکمیل کرده‌ایم و برنامه‌ریزی شده است تا در افق ۱۴۰۴ به یکی از پنج تولید کننده برتر فولاد دنیا تبدیل شویم و اکنون نیز از صادرکنندگان مطرح و مدعی فولاد در دنیا هستیم. البته که در سایر حوزه‌ها نیز پیشرفت‌های قابل ملاحظه‌ای داشته‌ایم. با داشتن واحدهای مطرح تولید مس، در زمره ۱۷ تولیدکننده بزرگ مس در دنیا با بیش از ۴۰۰ هزار تن مس خالص در سال هستیم.

رئیس خانه معدن ایران با بیان این که ایران در منطقه‌ای واقع شده که کشورهای اطراف آن همچون ترکیه، عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس با توجه به آهنگ رشد و توسعه اقتصادی به منابع معدنی نیاز دارند، گفت: این در حالی است که این کشورها از نظر ذخایر معدنی بسیار فقیر هستند؛ حتی این کشورها در صنایعی همچون فولاد سرمایه‌گذاری هم کرده‌اند اما مواد اولیه آن‌ها وارداتی است؛ لذا ایران می‌تواند منبع خوبی برای تأمین نیازهای این کشورها که به سرعت در حال افزایش است، محسوب شود.

وی با تاکید بر این که ایران با ۱۸ درصد منابع گاز و ۹ درصد منابع نفت در بین کشورهای معدنی دنیا موقعیت منحصر به فردی برای تأمین انرژی فعالیت‌های معدنی به‌خصوص در فرآوری و فلزات دارد، گفت: اگرچه ما ذخایر کشف شده خوبی داریم اما جزو پنج کشور اول جهان نه در اکتشاف و نه در استخراج نیستیم. به طور طبیعی ذخایر قابل قبول‌تر از ما در درجه اول در مس، بعد از آن در آهن، سرب و روی، کروم، منگنز و بقیه کانی‌های فلزی در دنیا وجود دارد، به همین جهت چون سهم بازار ما در دنیا پایین است، در این زمینه تعیین کننده نیستیم.

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000E5i برچسب ها: صنعت ، تحریم ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: صنعت تحریم بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران

سه عضو گروه ۷ امروز پنجشنبه اعلام کردند در ارتباط با حمله موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی در روز ۱۳ آوریل تحریم‌های جدیدی علیه اتباع و شرکت‌های ایرانی اعلام کردند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، انگلیس، آمریکا و کانادا در ارتباط با حمله موشکی و پهپادی ایران به رژیم صهیونیستی در روز 13 آوریل تحریم‌های جدیدی علیه اتباع و شرکت‌های ایرانی اعلام کردند. 

طبق بیانیه وزارت خارجه انگلیس، تحریم‌های جدید افراد و شرکت‌های دخیل در صنایع پهپادی ایران را هدف قرار می‌دهد. 

انگلیس علاوه بر این اعلام کرده قصد دارد تحریم‌های تجاری جدیدی علیه ایران اعلام کرده و محدودیت‌های جدیدی برای قطعات مورد استفاده در پهپادها و موشک‌ها وضع کند. 

دو فرد ایرانی که گفته می‌شود جزو مدیران شبکه شرکت‌های ایرانی دخیل در ساخت پهپاد هستند در فهرست تحریم‌های انگلیس، کانادا و آمریکا قرار گرفته‌اند. 

علاوه بر این، شرکت‌های بنیان دانش شرق، شرکت پیشرو صنعت آسمان شریف، شرکت صنایع موتورسازی الوند و شرکت موج گستر آسمان پرواز نیز در فهرست تحریم‌های این سه کشور قرار گرفته‌اند. 

نشریه آمریکایی: رشد صنایع دفاعی ایران نتیجه تحریم استآمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرداتحادیه اروپا ال‌ان‌جی روسیه را هم تحریم می‌کندبلومبرگ: تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران روی کاغذ می‌ماند

 

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • تحریم های جدید انگلیس علیه صنایع نظامی ایران / اسامی
  • حملات پهپادی ویرانگر اوکراین به کارخانه های فولاد روسیه/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران به بهانه جنگ اوکراین
  • تداوم سریال تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران
  • تحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایران
  • تداوم تحریم‌های انگلیس علیه صنایع نظامی ایران
  • تکنولوژی عامل اصلی فعال‌سازی معادن پیر
  • فرآیند تولید دیگ و ماهیتابه با قوطی فلزی نوشابه توسط کارگران پاکستانی (فیلم)
  • فولاد خوزستان چرا هدف تحریم‌ها قرار گرفت؟
  • ایجاد هنرستان در همسایگی صنایع آذربایجان غربی
  • بررسی مسئولیت‌های اجتماعی صنایع و معادن بافق