Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد - ایرنا - استاندار یزد با حضور در یکی از مراکز درمانی مجری طرح « بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» از مردم برای توجه به پایش وضعیت سلامت خود و حضور در این طرح دعوت کرد.

به گزارش عصر روز سه شنبه اداره کل روابط عمومی استانداری، محمدعلی طالبی با اشاره به اینکه کنترل وضعیت سلامتی توسط افراد در پیشگیری از بروز بیماری ها تاثیر چشمگیری دارد، گفت: مردم پایش سلامت و حضور در طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا را مورد توجه قرار دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: با توجه به تاثیر فشار خون بالا در ایجاد بسیاری از بیماری ها، طرح ملی بسیج کنترل فشار خون بالا به منظور جلوگیری از بروز بیماری و شناخت زمینه های موجود آن، جهت اقدامات موثر درمانی اجرا می شود.
استاندار یزد بیان کرد: در استان شاخص های سلامت نشان می دهد که به رغم همه اقدامات و فعالیت های انجام شده و بالا بودن ضریب سلامت، به دلیل عدم توجه برخی از مردم به پایش وضعیت سلامت خود، با بروز بعضی از بیماری ها مواجه هستیم.
طالبی اظهار داشت: در این راستا اقداماتی از جمله بررسی وضعیت فشار خون، می تواند تاثیر بسزایی در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها داشته باشد.
وی ادامه داد: از این رو انتظار می رود مردم در بازه زمانی اجرای این طرح به مراکز مشخص شده مراجعه و نسبت به بررسی وضیعت و کترل فشارخون خود اقدام کنند.
استاندار یزد گفت: شناخت مردم استان نسبت به وضعیت سلامتی خود به پیشگیری از بروز بیماری ها کمک می کند و افرادی که دچار بیماری هستند و از وضعیت بیماری خود مطلع می شوند می توانند روند درمانی مناسب تری را در زمان موثر آغاز کنند.
طالبی افزود: امید است با اتکاء به اجرای چنین طرح هایی و افزایش ضریب سلامت مردم ،‌ جایگاه استان نیز در این خصوص در سطح کشور ارتقاء یابد.
طرح « بسیج ملی کنترل فشار خون بالا» از تاریخ 27 اردیبهشت ماه تا 15 تیرماه 98 به منظور مراقبت و کنترل فشار خون به عنوان اصلی ترین عامل مرگ و ناتوانی مردم، همزمان با سراسر کشور در استان اجرا می شود.
همچنین معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از فشار خون به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جامعه یاد کرد و گفت: 30 درصد جمعیت بیش از 30 سال این استان مبتلا به فشار خون بالا هستند.
دکتر محمدرضا دهقانی روز سه شنبه به مناسبت طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا ( 27 اردیبهشت الی 15 تیر ماه ) به خبرنگاران افزود: 40 درصد شهروندان یزدی مبتلا به فشار خون هستند که از بیماری خود موضوع بسیار خطرناکی هم است ، اطلاع ندارند.
وی اظهار کرد: در طرح یاد شده علاوه بر افرادی بالای 30 سال، مادران باردار و بیماران کلیوی مورد غربالگری فشار خون قرار می گیرند.
وی پیش بینی کرد: در این طرح 282 هزار و 16 نفر غربالگری شوند که از این تعداد 86 هزار و 466 نفر مبتلا به فشار خون بالا باشند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات یک میلیون و یکصد هزار نفر در سامانه سیب ( سامانه یکپارچه بهداشت) استان ثبت است که از این تعداد 560 هزار نفر بالای 30 سال دارند که در حال حاضر 38 هزار و 800 نفر از این تعداد مبتلا به فشار خون هستند.

طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا پویش ملی است که وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی رئیس شورای راهبری آن است و
به دستور رئیس جمهوری تمام دستگاه‌ها ملزم به همکاری با آن هستند، و دبیری شورا به عهده معاون بهداشت وزارتخانه است.
از 20 میلیون جمعیت بیش از 30 سال که فشار خون آنها پایش می‌شود، افراد دارای فشار خون بالا برای دریافت خدمات درمانی به سطوح بالاتر معرفی می‌شوند.
فشارخون‌ به طور طبیعی‌ بر اثر هیجان و فعالیت بدنی بالا می‌رود، اما افرادی‌ که‌ دچار بیماری هستند، هنگام‌ استراحت‌ نیز فشار خونشان‌ بالاتر از حد طبیعی‌ است.
فشار خون افراد 120 روی 80 طبیعی است و 140 روی 90 فشار خون بالا دارند.
بیمارستان‌هایی دولتی یزد زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی اداره می شوند و در مجموع 132 مرکز بهداشتی و درمانی شهری در استان فعالیت دارد.
مجموع واحدهای بهداشتی و درمانی استان 349 باب هست که شامل 36 مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، 49 مرکز خدمات جامع سلامت شهری ، 93 پایگاه سلامت و 171 خانه بهداشت است.
استان یزد بر پایه سرشماری آبان ماه سال 1395، یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت دارد که 85 درصد در 21 شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.
7536/ 2047

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي فشار خون يزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۵۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید

 به گزارش تابناک، سنگ‌ها بیشترین بار بیماری مرتبط با دستگاه ادراری را دارند و سنگ کلیه همراه با سرطان پروستات شایع‌ترین بیماری‌های اورولوژی در کشور هستند.
یک سوم جراحی‌های اورولوژی در کشور هم برای سنگ کلیه انجام می‌شود. ابتلا به سنگ کلیه جزو بیماری‌هایی است که به ژن ارتباط ندارد، اما ایرانی‌ها بیشتر از متوسط جهانی به آن مبتلا می‌شوند؛ موضوعی که دیروز در بیست و هفتمین کنگره سالانه جامعه اورولوژی ایران مطرح شد.

همچنین در باره اینکه چه عاملی بیشترین دلیل سنگ‌ساز شدن کلیه‌ ایرانی‌هاست یا با کنترل 2 بیماری بسیار رایج در کشور به راحتی می‌توان جلوی نارسایی کلیه‌ها و هزینه‌های قابل توجه به نظام سلامت را گرفت، صحبت شد. البته ایران در رشته جراحی‌های مختلف دستگاه و مجاری ادراری در سطح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی پیشگام است و بسیاری از جراحی‌های نوین این حوزه در کشور انجام می‌شود.

 

بیماری‌های مهم اورولوژی

برای مراقبت از کلیه‌ها و دستگاه ادراری 2 رشته مهم وجود دارد؛ نفرولوژی مربوط به بخش داخلی کلیه و اورولوژی هم برای بیماری‌های مرتبط با دستگاه‌ ادراری که در بخش سلامت، پیشگیری، کاهش خطرپذیری، همچنین درمان دخالت دارد. در این حوزه بیماری‌های مختلفی وجود دارد که بسیار مهم هستند، ازجمله کاهش فعالیت کلیه و نارسایی این عضو، بیماری‌های مادرزادی، عفونت‌ها و سرطان‌های دستگاه ادراری مثل مثانه، پروستات و...

 

این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید

بسیاری از بیماری‌ها با غربالگری قابل پیشگیری و حتی درمان در همان مراحل اولیه هستند. این مسئله درباره کنترل بیماری‌های مرتبط با دستگاه ادراری هم اهمیت دارد چون 2بیماری‌ مهم وجود دارد که می‌تواند باعث نارسایی کلیه شود؛ دیابت و فشار خون. اگر غربالگری به موقع درباره آنها انجام شود بسیاری از بیماری‌ها کاهش پیدا می‌کند. درصورت ابتلا هم اگر شرایط بیماران کنترل شود، منجر به نارسایی کلیه نخواهد بود. بیماری‌های کلیوی بار عظیمی برای دولت و نظام سلامت دارد، به‌ویژه در بحث دیالیزو پیوند.

 

عامل مهم بروز سنگ

یکی از عوامل مهم شیوع سنگ‌ کلیه در ایران درجه حرارت است، چون در منطقه نیمه خشک قرار گرفته، در استان‌هایی که گرما بیشتر است سنگ کلیه شیوع بیشتری دارد. یک سوم جراحی‌های اورولوژی برای سنگ کلیه، یک سوم مرتبط با سرطان‌ها و یک سوم هم سایر اعمال جراحی مرتبط با دستگاه ادراری است.

 

همه بیمار می‌شوند

بیماری‌های مربوط به دستگاه ادراری به نوع بیماری بستگی دارد و دو نوع آن در کشور ما مشابه دیگر کشورها شایع‌تر است. پروستات و سنگ کلیه. نکته مهم اینکه بیماری‌های کلیه همه طیف‌های جامعه را دربرمی‌گیرد از نوزادان تا سالمندان. یعنی از همه گروه‌های سنی به متخصصان این حوزه مراجعه می‌کنند.

 

روزنامه همشهری

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • بیانیه شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی کرمان در خصوص عدم حضور معاون استاندار در جمع دانشجویان
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب
  • کنترل استرس و روش‌های خاص طب سنتی برای آن
  • حضور موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان در نمایشگاه سلامت
  • یک همه‌گیری دیگر در راه است!
  • این دو بیماری را به‌خاطر کلیه‌ها کنترل کنید
  • خواص دارچین شگفت‌انگیز است؛ پیشگیری از خونریزی تا کاهش فشار خون
  • برپایی ایستگاه سلامت در شهرک سلامت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه
  • وضعیت شیوع بیماری‌های اورولوژی/ فشارخون و دیابت دو عامل نارسایی کلیه