Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@19:24:02 GMT

"خدای زیرزمینی" اقیانوس زیرزمینی دارد!

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۶۲۳۸

'خدای زیرزمینی' اقیانوس زیرزمینی دارد!

این سوال نیز مطرح می‌شود که اگر یک دریای زیرزمینی در پلوتو یا پلوتون وجود دارد، چرا یخ نزده است؟ با توجه به شبیه‌سازی‌های کامپیوتری که توسط محققان دانشگاه هوکایدوی ژاپن طراحی شده است ممکن است به دلیل وجود یک لایه گاز عایق حرارتی در پلوتو یک دریای زیرزمینی در این سیاره وجود داشته باشد.

هنگامی که کاوشگر رباتیک "افق‌های نو" (New Horizons) متعلق به ناسا جدید در ژوئیه ۲۰۱۵ بر فراز پلوتو پرواز کرد، بسیاری از نظرات را در مورد این سیاره کوتوله و همچنین سایر اجرام آسمانی در فضای بیرونی و سرد منظومه شمسی تغییر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



یکی از کشف‌های جذاب این کاوشگر، کشف منطقه استوایی پوشیده از یخ به اندازه ایالت تگزاس آمریکا به نام "اسپوتنیک پلانیتیا" (Sputnik Planitia) بود که اکنون محققان می‌گویند ممکن است دارای یک اقیانوس در زیر خود نیز باشد.

این یک خبر جذاب است، اما بلافاصله این سوال مطرح می‌شود که چگونه می‌توان از وجود یک دریا در یک سیاره با چنین فاصله دوری از خورشید صحبت کرد که هم دارای هسته مذاب نیست و هم در مجاورت یک سیاره غول پیکر نیست که بتواند از حرارت نیرو‌های جزر و مدی آن استفاده کند.

طبق ریاضیات، چنین اقیانوسی باید میلیارد‌ها سال پیش یخ زده باشد.  

با این حال مطالعه جدیدی از دانشمندان مؤسسه فناوری توکیو، دانشگاه توکوشیما، دانشگاه اوزاکا، دانشگاه کوبه و دانشگاه کالیفرنیا سانتا کروز است نشان می‌دهد که حضور یک لایه هیدرات گازی بین این سطح یخی و دریای زیر آن می‌تواند مانع از منجمد شدن این دریا شده باشد.

هیدرات‌های گازی ترکیبی از گاز‌های سبک مثل متان، اتان یا کربن دی اکسید است که تحت یک شرایط خاص دمایی و فشاری با مولکول‌های آب ترکیب شده و ماده‌ای شبیه به یخ را تشکیل می‌دهد که حجم زیادی از گاز را در خود جای داده است.

چنین هیدرات‌هایی بسیار چسبناک هستند و رسانایی حرارتی کمی دارند. به عبارت دیگر آن‌ها بسیار خوب گرما را حفظ می‌کنند.  

هیدرات‌ها در زمین بسیار رایج هستند. ۶.۴ تریلیون تن هیدرات متان در کف اقیانوس‌های زمین وجود دارد.

آنچه که در مطالعه جدید یافت شد این بود که شبیه‌سازی‌های کامپیوتری مدت زمان ۴.۴ میلیارد سال معادل با حدود زمانی تشکیل منظومه شمسی را پوشش دادند نشان داد که بدون وجود یک لایه هیدرات گازی، درون پلوتو صد‌ها میلیون سال قبل باید یخ می‌زد، اما با وجود این لایه گازی، این دریای زیرزمینی می‌تواند مایع بماند.

علاوه بر این، هیدرات‌های گازی یک میلیارد سال است که مانع از ضخیم شدن پوسته یخی پلوتو شده‌اند.

به گفته محققان، شبیه‌سازی‌ها نشان می‌دهد که متان لازم برای هیدرات‌ها از هسته سنگی پلوتو فراهم شده است و احتمالاً یکی از دلایل این است که جو پلوتو دچار فقر متان و غنی از نیتروژن است.

"شونیچی کاماتا" سرپرست این مطالعه از دانشگاه هوکایدو می‌گوید: این کشف می‌تواند به این معنی باشد که اقیانوس‌های بیشتری نسبت به آن چیزی که قبلاً تصور می‌شد در جهان وجود دارد و وجود حیات بیگانه را قابل محتمل‌تر می‌سازد.

پلوتو

پلوتو (Pluto) سیاره کوتوله کمربند کوئیپر در سامانه خورشیدی است که در هنگام کشف آن در سال ۱۹۳۰ تا ۲۴ اوت ۲۰۰۶ نهمین سیاره منظومه شمسی به حساب می‌آمد، اما اکنون بنا بر تعریف نوین انجمن بین‌المللی اخترشناسی از سیاره، پلوتو یک سیاره کوتوله و همچنین به عنوان نخستین نمونه از رده جدید جرم فرانپتونی است.

اگرچه برخی از ستاره‌شناسان با قراردادن پلوتو در رده سیاره‌های کوتوله مخالف هستند و همچنان آن را یک سیاره معمولی می‌دانند.

پلوتو گویش زبان انگلیسی است و در زبان فرانسه به آن پلوتون می‌گویند.

پلوتو در افسانه‌های روم باستان نام خدای زیرزمینی بوده و انگیزه این نام‌گذاری فاصله بسیار دور این جرم آسمانی از خورشید بوده است. پلوتو بزرگترین جسم فضایی در منظومه شمسی است که تا پیش از گذر کاوشگر فضایی "افق‌های نو" از کنار آن در ۱۴ ژوئیه ۲۰۱۵ هیچ‌یک از مأموریت‌های فضایی از سوی زمین به آن نرسیده بودند.

پلوتو ساختاری از سنگ و یخ دارد و کره‌ای کوچک است که جرم آن یک سوم ماه است. قطر پلوتو ۲۳۷۰ کیلومتر است و این سیاره کوتوله می‌تواند گاهی از زمین تا فاصله ۷.۵ میلیارد کیلومتری دور باشد.
پلوتو از نظر میزان جرم و حجم، هجدهمین جسم در منظومه شمسی است.

این تحقیق در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علم و فناوری پلوتو پلوتون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۶۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»

ناو اقیانوس‌پیمای «شهید مهدوی» نیروی دریایی سپاه پاسداران به تازگی با عبور از مدار صفردرجه (خط استوا) وارد نیمکره جنوبی زمین شد.

به روایت باشگاه خبرنگاران جوان، این اولین ماموریت دوربرد دریایی سپاه از لحاظ طی مسافت و نوع ماموریت است که به نام ناو شهید «نادر مهدوی» ثبت می‌شود.

ناو لجستیکی شهید مهدوی یک ناو جنگی ساخت جمهوری اسلامی ایران است که در نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعال است، این ناو در یک مراسم رسمی در ۱۸ اسفند سال ۱۴۰۱ به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه پاسداران در خلیج فارس الحاق شد.

نامگذاری این ناو براساس فرمانده ایرانی؛ نادر مهدی صورت پذیرفته است که در سال ۱۳۶۶ خورشیدی و در جنگ نفتکش‌ها توسط نیروی دریایی ارتش ایالات متحده آمریکا به شهادت رسیده بود.

ناو شهید مهدوی، اما چه ویژگی‌هایی دارد که آن را نسبت به سایر نمونه‌های خود در کشور متمایز می‌کند.

ناو اقیانوس‌پیمای شهید مهدوی که در اسفند ۱۴۰۱ به نیروی دریایی سپاه الحاق شده به نوعی بیش از ۲۱۰۰ تُن وزن دارد و یک پایگاه دریایی متحرک به طول ۲۴۰ متر، عرض ۳۲ متر، تناژ سبک ۱۴ هزار تن، ظرفیت بارگیری ۴۱ هزار تن تجهیزات و ادوات است که قابلیت پیمایش دریانوردی ۱۸ هزار هزار مایل دریایی با سرعت ۱۸ گره را دارد.

این ناو مجهز به تجهیزات رزم دریایی و هوایی، دارای رادار آرایه فازی سه بعدی، موشک‌های سطح به سطح، سطح به هوا، سامانه‌های مخابراتی یکپارچه بسیار پیشرفته جنگال و موشک کروز دریایی با برد بیش از ۷۰۰ کیلومتر، قابلیت حمل و نشست و برخاست بالگردها، پهپادها و آبگیری و به آب‌اندازی شناورهای مختلف که بازسازی و تغییر کاربری کاربرد جدید آن توسط جوانان متخصص، مؤمن و انقلابی کشور عزیزمان طراحی و عملیاتی شده است.

این ناو انواع رادارهای پیشرفته نظیر رادار سه‌بعدی، سامانه‌های موشکی، سطح به سطح، سطح به هوا و سامانه سوم خرداد و سایر سامانه‌های مخابراتی پیشرفته را داراست و در نوع خود از جمله ناوهای خاص کشور محسوب می‌شود.

علاوه بر این، ناو شهید مهدوی اولین شناور ایرانی مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد است.

در بهمن ماه سال گذشته، خبر رسمی شلیک موشک بالستیک از روی این شناور منتشر شد و طبق تصاویری که نیروی دریایی سپاه منتشر کرد، ۲ موشک بالستیک با برد تقریبی ۱۷۰۰ کیلومتر از داخل ۲ کانتینر به سمت اهداف خود شلیک شدند.

سردار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ارتباط با ناو شهید مهدوی تصریح کرد: ناو اقیانوس پیمای رزمی، اطلاعاتی و پشتیبانی شهید مهدوی به مثابه یک شهر دریایی متحرک است که با تمام تجهیزات و امکانات لازم آماده انجام مأموریت‌های اقیانوسی برای ایجاد امنیت پایدار در خطوط مواصلاتی دریایی، حفاظت و صیانت از منابع و منافع کشور جمهوری اسلامی و ملت قهرمان ایران، امدادرسانی به ناوگان تجاری و صیادی جمهوری اسلامی و کشورهای منطقه و درخواست‌کننده و حضور در آب‌های دور دست است.

سردار تنگسیری این را هم گفت که ناو اقیانوس پیمای شهید نادر مهدوی قابلیت حمل و عملیاتی کردن انواع بالگردها، پهپادها، شناورهای تندرو موشک انداز و سامانه‌های موشکی، پدافندی و راداری را داراست و با پیوستن این شناور سنگین به ظرفیت‌های نیروی دریایی سپاه، ماموریت دریادلان سپاه برای حضور مقتدر در آب‌های دوردست، آغاز شده است.

سرلشکر سلامی، فرمانده کل سپاه نیز با اشاره به این توانمندی در نیروی دریایی سپاه، گفت: ناوهای اقیانوس‌پیمای ما می‌توانند در هر نقطه‌ای از اقیانوس‌ها ظاهر شوند و طبیعتاً وقتی می‌توانیم از آنها موشک شلیک کنیم، هیچ نقطه امنی برای قدرتی که بخواهد برای ما ناامنی ایجاد کند، وجود ندارد.

دیگر خبرها

  • چرا مشتری ۷۹ قمر دارد ولی زمین فقط یکی؟
  • تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته‌ای!
  • پروژه آزوریان؛ تلاش سیا برای سرقت زیردریایی هسته ای شوروی(+تصاویر)
  • ناو موشکی سپاه؛ مجهز به موشک‌های بالستیک دوربرد
  • نخستین ماموریت اقیانوسی سپاه در نیمکره جنوبی با ناو «شهید مهدوی»
  • ◄ آشنایی با آبراه غیرطبیعی پاناما + فیلم
  • همه آن چیزی که باید از ناو شهید مهدوی نیروی دریایی سپاه پاسداران بدانیم+ عکس
  • آلمان همکاری‌های تسلیحاتی با استرالیا را تقویت می‌کند
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • الکترونیک محور شدن مجوزها به معنی افزایش شفافیت و پیش‌بینی‌پذیری اقتصادی کشور است