Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روزی است جو مجلس کاملا انتخاباتی شده، این در حالی است که اگر چند روز پیش به سراغ نمایندگان مجلس می‌رفتیم و از اوضاع هیأت رئیسه و انتخابات می‌پرسیدیم، شاید کمتر کسی به این پرسش پاسخ می داد و تصمیمی در این باره گرفته نشده بود؛ اما در چند روز اخیر اوضاع فرق کرده است.

به گزارش «تابناک»؛ قرار است در پنجم خرداد، نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای بار چهار و آخر، هیأت رئیسه مجلس را انتخاب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این انتخابات از چند منظر بااهمیت است؛ نخست اینکه سال آخر نمایندگی وکلا در خانه ملت است و همین انتخابات نوعی نمایش قدرت و اقتدار جناح‌های سیاسی در مجلس و قدرت نمایی برای انتخابات پیش روی نمایندگان به شمار می‌آید.

اگر فراکسیون‌های سه گانه مجلس، که در سه سال گذشته تحرک خاصی از خود نشان نداده اند، بتوانند کرسی‌های خود را در هیأت رئیسه مجلس افزایش دهند، می‌توانند در میان طرفداران خود در خارج از مجلس ایجاد امید کنند و از این طریق میزان رأی خود را در زمان انتخابات مجلس افزایش دهند.

همه این عوامل باعث شده تا اهمیت انتخابات هیأت رئیسه، امسال قدری حساس‌تر شود. نمایندگان فراکسیون اصولگرایان ولایی مانند سال گذشته انتقاد شدیدی به عملکرد هیأت رئیسه مجلس دارند؛ البته انتقاد اعضای این فراکسیون به عملکرد لاریجانی بیش از سایر اعضای هیأت رئیسه است.

اما در سوی دیگر ماجر، امیدی‌ها نیز به همان نسبت فراکسیون ولایی به عملکرد هیأت رئیسه انتقاد دارند؛ اما لاریجانی مانند ولایی‌ها در نوک پیکان انتقادکننده‌ها قرار ندارد و اعضای این فراکسیون انتقادات خود را به عملکرد نواب رئیس و بخصوص مطهری ـ که در روز‌های اخیر قدری رفتار خود را تغییر داده است ـ متوجه کرده اند.

البته امیدی‌ها از پزشکیان هم دل خوشی ندارند و نسبت به برخی رفتار‌های وی نیز انتقاداتی دارند، اما همچنان بر این باورند که پزشکیان برای جایگاه نایب رئیسی اول مناسب است و حتی اگر بشود برای ریاست هم کاندیدا شود، می‌توان از وی حمایت کرد. با این حال، امیدی‌ها از سایر اعضای خود در هیأت رئیسه بخصوص رحیمی و وکیلی انتقاداتی کرده اند.

در این بین به نظر می‌رسد، تنها فراکسیون راضی مجلس فراکسیون مستقلین مجلس است. این فراکسیون که اعضای آن شالوده‌ای از اصولگرایان متمایل به اصلاحات است، علاقه‌مندند که همین ترکیب را در هیأت رئیسه حفظ کنند و حتی به دنبال آن هستند که با واسطه گری، بار دیگر زمینه ائتلاف را بین سه فراکسیون فراهم نمایند، به طوری که امروز هم لاهوتی سخنگوی این فراکسیون پیشنهاد داد تا سه فراکسیون با هم ائتلاف کنند.

وی در نطق خود گفت: ما سه سال با هم کار کردیم. هیأت رئیسه در حد بضاعت خود تلاش‌هایی کرده است. شهادت می‌دهم کم و کاستی از جانب هیأت رئیسه وجود نداشته؛ بنابراین، پیشنهاد می‌کنم هر سه فراکسیون ائتلافی کنیم تا یک سال باقی مانده نیز استمرار خدمت هیأت رئیسه مجلس را داشته باشیم.

اما گویا دو فراکسیون دیگر هم مانند سال گذشته قصد ائتلاف ندارند! امروز نقوی حسینی، سخنگوی فراکسیون ولایی ضمن اعلام این خبر گفت: فراکسیون نمایندگان ولایی بعد از نشست‌های شورای مرکزی و هیأت رئیسه و مجمع عمومی درباره‌ی انتخابات هیأت رئیسه به جمع بندی خواهد رسید.

وی با اشاره به انتقادات اعضای این فراکسیون به عملکرد مدیریت مجلس گفت: فراکسیون ما علاقه‌مند به تغییر در وضع موجود است، زیرا ما وضع موجود را خوب نمی‌دانیم، ولی در اقلیت هستیم و کاری نمی‌توانیم بکنیم. سال گذشته هم کاندیدای ما ۵۸ رأی آورد. این بار هم نشست‌های زیادی طی دو هفته گذشته داشتیم، اما هنوز به جمع بندی نرسیده‌ایم.

وی از سه فراکسیون سیاسی مجلس ـ غیر از فراکسیون ولایی ـ دو فراکسیون دیگر را طرفدار دولت خواند و مدعی شد که این دو فراکسیون به وظیفه‌ی خودشان برای نظارت بر دولت عمل نمی‌کنند.

اما جلال میرزایی عضو فراکسیون امید مجلس نیز در گفت‌وگو با تابناک در خصوص این موضوع اظهار داشت: فراکسیون امید قصد ائتلاف ندارد و لیست جدا برای انتخابات هیأت رئیسه خواهد داد.

وی همچنین ادامه داد: ما بر روی نواب رئیس توافق کامل داریم و قرار است در لیست خود رئیس هم داشته باشیم، البته ما روی مصادیق کار نکرده ایم، با این حال برخی اعضای فراکسیون بدشان نمی‌آید که پزشکیان به عنوان رئیس معرفی شود، ولی خود وی قبول نمی‌کند و احتمالا عارف را برای ریاست مجلس در لیست خود قرار دهیم.

با توجه به شرایط موجود و با توجه به اینکه هیچ یک از فراکسیون‌های مجلس رأی اکثریت را در مجلس ندارد، انتظار می‌رود، امسال نیز تغییرات چندانی در هیأت رئیسه مجلس شاهد نباشیم. با این حال برخی امیدی‌ها امیدوارند که نفر معرفی شده برای ریاست مجلس از سوی فراکسیون ولایی تا آخر ایستادگی کند. در این صورت، احتمال اینکه معادله سال گذشته تکرار شود، بیشتر است و اگر امیدی‌ها بتوانند ۱۲۳ رأی عارف در سال گذشته را حفظ کنند، احتمال رئیس شدن عارف دور از ذهن نخواهد بود.

منبع: تابناک

کلیدواژه: فراکسیون امید فراکسیون مستقلین فراکسیون اعتدال فراکسیون ولایی هادی رضوی عشایر عراق مهلا مومن زاده جواد نکونام مسعود شجاعی حسین هدایتی فرودگاه نجران احمد عراقچی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۷۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس گفت: تکلیف مدیریت اجرایی پسماند‌های الکترونیکی در کشور مشخص نیست و کاملا غیر اصولی مدیریت می‌شوند.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سمیه رفیعی، نماینده مردم تهران و رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس شورای اسلامی طی سخنانی به مناسبت هفته زمین پاک با بیان اینکه «پسماند‌های الکترونیکی یکی از خطرناک‌ترین پسماند‌ها در جهان محسوب می‌شود»، اظهار کرد: متاسفانه عملا این پسماند‌ها در کشور طبق قانون مدیریت نمی‌شوند.

وی با تاکید بر اینکه باید ساز و کار مناسبی برای این پسماند‌ها در کشور دیده شود و متولی مشخصی در این حوزه داشته باشیم، گفت: هفته زمین پاک به کار‌های نمادین اختصاص پیدا کرده و عملاً اقدام چشمگیر و اثرگذاری در این حوزه دیده نمی‌شود.

رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس معضل پسماند‌ها را یکی از اولویت‌های حوزه محیط زیست خواند و تاکید کرد: پسماند‌ها می‌توانند ثروت تولید کنند، ولی مهمتر از آن کاهش اثرات مخرب محیط زیستی آنهاست که در کشور ما به معضلی جدی بخصوص در استان‌های شمالی و استان‌های مسافرپذیر تبدیل شده است.

دیگر خبرها

  • عیادت رئیس فراکسیون ورزش مجلس از غلامحسین پیروانی
  • ۲ وزیر احمدی نژاد رقیب قالیباف شدند /ذوالنوری هم وارد گود شد /اولین گزینه نایب رئیسی مجلس مشخص شد
  • پسماند‌ها به معضل محیط زیستی کشور تبدیل شده است
  • عضو ایرانی هیات رئیسه جهانی در کمیته نظارت بر مسابقات ووشو
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • (ویدئو) نوری قزلجه: تعطیلی روز پنجشنبه ارتباطات رسمی را به مدت ۴ روز قطع خواهد کرد
  • نوری قزلجه: تعطیلی روز شنبه برای کل کشور یکسان است اما پنج شنبه فقط برای برخی شرکت ها اعمال می شود
  • پیش بینی ریاست یک چهره جدید بر مجلس آینده /پایان ریاست قالیباف نزدیک است؟
  • انتخاب رییس هیأت ورزش‌های زورخانه‌ای خوزستان