Web Analytics Made Easy - Statcounter

ادامه جنگ تجاری با چین موجب شده صادرات بسیاری از محصولات کشاورزی آمریکا به این کشور به شدت کاهش یابد و همین امر بسیاری از کشاورزان آمریکایی را از رأی به ترامپ پشیمان کرده است.

سیاست‌های تجاری «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که با شعار «اول آمریکا» روی کار آمده، دستکم در بخش کشاورزی به ضرر هنگفتی منجر شده که بسیاری از کشاورزان آمریکایی را از رأی به او پشیمان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ترامپ در ماه‌های گذشته به بهانه کاهش کسری تراز تجاری با چین، هر از چندگاهی میزان تعرفه گمرکی بر کالاهای وارداتی از این کشور را افزایش داده و پکن هم در اقدامی تلافی‌جویانه بر مجموعه‌ای از کالاهای وارداتی از آمریکا تعرفه گمرکی اعمال کرده است.

یکی از طبقاتی که در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ میلادی نقشی تعیین‌کننده در پیروزی ترامپ داشت، کشاورزان، به خصوص کشاورزان دانه‌های سویا بودند و حالا چین همین طبقه را هدف تعرفه قرار داده و واردات سویا و دیگر دانه‌های روغنی از آمریکا را به شدت کاهش داده است.

به نوشته پایگاه «بلومبرگ»، در پی این رخداد، قیمت سویا در آمریکا اکنون به پایین‌ترین حد در یک دهه گذشته رسیده و صدها تن سویا روی دست کشاورزان آمریکایی مانده است. این سقوط قیمت فقط به سویا محدود نیست و قیمت دیگر محصولات زراعی آمریکا از جمله پنبه و گندم نیز کاهش یافته است.

در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۶، از ۱۰ ایالتی که بیشترین تولید سویا را در آمریکا دارند، ۸ ایالت به ترامپ رأی دادند و اگر این ایالت‌ها در انتخابات بعدی به او رأی ندهند، چشم‌انداز ادامه حضور وی در کاخ سفید، به شدت مبهم می‌شود.

به نوشته پایگاه «Now This»، در ایالت «آیووا»، که یکی از کلیدی‌ترین ایالت‌ها در انتخابات ریاست‌جمهوری به شمار می‌آید، اوضاع کشاورزان به حدی بد شده که برخی مجبورند برای تأمین هزینه‌هایشان، شب‌ها به عنوان راننده کامیون کار کنند.

یکی از این کشاورزان که حالا رانندگی هم می‌کند، می‌گوید: «این کاری است که برای باقی ماندن زراعت انجام می‌دهم.» او که در انتخابات قبلی به ترامپ رأی داده، در پاسخ به این سؤال که آیا بابت رأیی که داده پشیمان است، با تأسف می‌گوید: «بله.»

بارندگی و سیل اخیر در مناطقی از آمریکا هم اوضاع را بدتر کرده و خودداری ترامپ از موافقت با اعطای کمک‌های دولتی به کشاورزان آسیب‌دیده، بیش از پیش به محبوبیت او لطمه زده است. ماه گذشته نمایندگان دموکرات و بخشی از نمایندگان جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان بودجه‌ای ۱۹ میلیارد دلاری را برای کمک به مناطق بحران‌زده تصویب کردند، اما ترامپ با این مصوبه مخالفت کرد.

یک کشاورز دیگر که او هم زمانی از حامیان ترامپ بوده، در پاسخ به این سؤال که چه پیامی برای ترامپ دارد، می‌گوید: «چند دقیقه پیش او ویدئویی پخش کرد که در آن می‌گوید ما وطن‌پرست هستیم. اما واقعیتش، از نظر من، هدف این کار این است که ما را همچنان ساکت نگه دارند، اما من ساکت نخواهم ماند.»

ترامپ هفته پس از شکست مذاکرات تجاری با چین، تعرفه گمرکی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای وارداتی از چین را از ۱۰% به ۲۵% افزایش داد. رئیس‌جمهور آمریکا دائما عنوان می‌کند که با این کار در حال تحمیل هزینه به پکن است، در حالی که کارشناسان اقتصادی با رد این رویکرد گفته‌اند که ترامپ در حقیقت با اعمال تعرفه‌های بیشتر، قیمت کالاهای وارداتی را افزایش داده و هزینه‌های خانوار آمریکایی را افزایش می‌دهد.

در واکنش به این تصمیم، وزارت اقتصاد چین هم اعلام کرد تعرفه گمرکی بر واردات مجموعه کالاهایی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار را از ۵ به ۲۵% افزایش داده است. پکن عمدتا کالاهایی را هدف تعرفه بیشتر قرار داده که در ایالت‌هایی تولید می‌شوند که در انتخابات پیشین به ترامپ رأی دادند. رئیس‌جمهور آمریکا مدعی است پکن با این کار تلاش می‌کند پایگاه رأی او را تضعیف کند.

در پی این تحولات، ترامپ وعده داده بودجه‌ای ۱۵ میلیارد دلاری برای پرداخت خسارت به کشاورزان آسیب‌دیده از جنگ تجاری، تخصیص دهد. او سال گذشته هم ۱۱ میلیارد دلار برای این کار هزینه کرد.

به نوشته پایگاه خبری شبکه «سی‌ان‌بی‌سی»، بر اساس نظرسنجی‌ها ترامپ هنوز هم در ایالت‌های جمهوری‌خواه بسیار محبوب است، اما اگر جنگ تجاری ادامه یابد، این روند می‌تواند تغییر کند. شبکه «سی‌ان‌ان» هم گزارش داده است که خسارت‌های ناشی از این جنگ تجاری کشاورزان را کلافه کرده است.

«لین کریسپ» رئیس اتحادیه ملی ذرت‌کاران آمریکا هفته گذشته در مورد این وضعیت گفت: «کشاورزان صبور بوده‌اند و اجازه دادند که مذاکرات پیش رود، اما هر روزی که می‌گذرد، صبر ما کمتر می‌شود. زراعت به اطمینان نیاز دارد، نه تعرفه بیشتر.»

اقتصادآنلاین

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000E5v برچسب ها: چین ، کشاورزی ، بازارنیوز

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: چین کشاورزی بازارنیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۴۰۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها

در روزهای گذشته انتشار سکانسی از سریال افعی تهران که در آن برخورد زننده‌ پیمان معادی با معلم دوران مدرسه‌اش را به تصویر کشیده بود با موجی از واکنش‌های متفاوت در جامعه فرهنگیان روبه رو شده است. برخی این سریال را توهین به معلمان تلقی کرده و به تندی از آن انتقاد کردند و بعضی دیگر بر آثار زیان‌بار تنبیه بدنی در مدارس تاکید و فرهنگیان را به انتقاد پذیری فراخواندند. در این میان اما واقعیت‌ها نشان می‌دهد که می‌توانیم شاهد نوعی تغییر در روش‌های تنبیه دانش آموزان در چهل سال گذشته باشیم:

دهه شصت: برای همه ما این دهه پیوندی استوار با پدیده تنبیه داشت. معلمان به عنوان سوژه‌های قدرت‌مند تغییر که توانسته بودند با بسیج دانش آموزان انقلاب ۵۷ را رقم بزنند اکنون از مرجعیت و احترام فراوانی در جامعه برخوردار بودند. فرهنگ پدرسالاری موجود هم هنوز به‌واسطه فردیت های دانش آموزان با چالش جدی روبرو نشده بود، لذا معلمان می کوشیدند تا در نقش یک هدایت‌گر دلسوز مسیر آینده را به دانش آموزان نشان دهند. کلاس‌ها اگرچه پرجمعیت بود ولی انگیزه‌های درسی هم فراوان بود. تنبیه جزء ضروریات مدارس تلقی می‌شد آن‌چنان که حجم و شدت آن کمتر با اعتراض دانش آموزان مواجه می‌شد. معلمان دانش آموزان را هم‌چون فرزندان خود می‌دیدند و چه بسا از سر دلسوزی شلاق را بر دست های آن‌ها می‌نواختند.

دهه نود: این دهه اما متفاوت از گذشته است. مرجعیت معلمان به دلیل تنگناهای معیشتی و تکثر منابع معرفتی دچار چالش‌های جدی شده است. امید به آینده رنگ باخته و مدیریت کلاس های پرازدحام و سرشار از دانش آموزان کم انگیزه به بحرانی جدی انجامیده است. همین امر موجب شده که زمام کلاس در برخی اوقات از دستان معلمان خارج و بازگرداندن آن به نظم اولیه مستلزم تنبیه برخی خاطیان باشد. دانش آموزانی که اکنون با بحران‌های متعدد جنسی، هویتی، و اعتماد در زندگی خود مواجه‌اند و در عوض می‌کوشند تا محیط مدرسه را به فرصتی برای کشتن زمان و خوش‌باشی تبدیل کنند. ورود به عصر فرزند سالاری هم موجب ظهور فردیت‌ها و به چالش کشیده شدن اقتدار معلمان در کلاس‌ها شده است. دانش آموزانی که اکنون برای معلمان غوطه‌ور در انبوه مشکلات روزمره، دیگر نه به عنوان فرزند بلکه به مثابه مزاحمی سمج تلقی می‌شوند.

نکته پایانی: برخی جامعه شناسان از دانش آموزان امروز با عنوان نسل آبی یاد کرده اند که می تواند ترجمان اندوه و سرگشتگی این نوجوانان در کشاکش تحولات امروز ایران باشد. نسلی بی پناه، دیجیتالی شده، بدون فرصت کودکی کردن، درگیر با بحران اعتماد به مراجع ارزشی، بدون آینده ای روشن و کلافه از امر ونهی های روزمره! روشن است که معلمی کردن برای این نسل بیش از همه مستلزم شناخت عمیق از زمانه ای است که در آن به سر می‌بریم. آموزش و پرورش اما با گرفتار آمدن در تامین نیازهای اولیه ای مانند کمبود کلاس و معلم، مدارس را به محیطی فرسایشی برای معلمان و دانش آموزان تبدیل کرده است.

بیشتر بخوانید:

چرا در شرایط جنگی گشت ارشاد بازگشت؟ پیام های حضور دوباره حجت الاسلام صدیقی در نماز جمعه! مردم هیچ کشوری مثل مردم ایران نیستند معنای برداشت از حساب بانکی به دلیل بی‌حجابی روایت زدگی برای توجیه شکست ها

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902746

دیگر خبرها

  • پیشتازی ترامپ در مقابل بایدن در مهمترین موضوع برای آمریکایی‌ها
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • خیزش دانشگاهیان آمریکایی؛ چالشی برای سیاست‌های دوگانه غرب در قبال حقوق بشر
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • فیلم| انتقاد تند سناتور آمریکایی از سیاست آمریکا در قبال جنایات در غزه؛ وقت آن رسیده به صدای مردم آمریکا گوش دهیم!
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین