Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@12:19:04 GMT

توسعه همکاری‌های جمعیت هلال‌احمر و جهاد دانشگاهی

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۷۵۹۲

توسعه همکاری‌های جمعیت هلال‌احمر و جهاد دانشگاهی

به گزارش خبرگزاری مهر، نشست هم اندیشی و امضای تفاهم نامه میان جمعیت هلال احمر و جهاد دانشگاهی با حضور رؤسای دو نهاد صبح امروز در ساختمان صلح برگزار شد. در این نشست علی اصغر پیوندی، رئیس جمعیت هلال احمر و دکتر حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی و همچنین تعدادی از مدیران ارشد دو نهاد حضور داشتند و ظرفیت‌های مشترک طرفین برای همکاری تبیین شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی اصغر پیوندی در این جلسه با یادآوری چهار اصل بنیادین در جمعیت هلال احمر، گفت: کاهش آلام و مشکلات بشری فارغ از نژاد، دین، رنگ، قوم و مذهب یکی از این اصول است. تکریم و افزایش حرمت انسان‌ها، ارتقای سلامت مردم و همین طور ترویج روحیه صلح و دوستی بین مردم و ملل دیگر سایر اصولی است که ما در تمام فعالیت‌ها آن را دنبال می‌کنیم.

وی با تاکید بر اینکه فعالیت‌های جمعیت هلال احمر طیف گسترده‌ای را شامل می‌شود افزود: جمعیت هلال احمر واحدها و سازمان‌های متعددی دارد و با سابقه ۹۷ ساله اعتبار و سرمایه اجتماعی خوبی میان مردم فراهم کرده است. ما این افتخار را داریم که در لحظات خوش و ناخوش در کنار مردم و خدمتگذار آنها باشیم.

رئیس جمعیت هلال احمر همچنبن با اشاره به ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی گفت: جهاد دانشگاهی ثمره انقلاب است که در دانشگاه شکل گرفته و ارگان توانمندی است که بسیاری از مشکلات فرهنگی، اجتماعی، علمی و درمانی کشور را به دوش می‌کشد. امیدوارم با توجه به بسترهای مشترکی که وجود دارد بتوانیم از ظرفیت‌ها برای ارتقای توانمندی‌های دو طرف در راستای رفع اصولی‌تر و علمی تر نیازهای مردم بهره ببریم. امیدوارم امضای این تفاهم نامه نقطه عطفی برای فعالیت بهتر، مؤثرتر و منطقی‌تر میان جهاد دانشگاهی و جمعیت هلال احمر باشد. ما در جمعیت هلال احمر وظایف گسترده‌ای داریم که بر اساس اساسنامه مصوب مجلس به عهده ما گذاشته شده است. در حوزه جوانان، داوطلبان و امداد و نجات فعالیت‌های متنوعی داریم. در عین حال شرکت‌های دارویی جمعیت هلال احمر نیز در توزیع و تولید دارو فعالیت می‌کنند.

وی افزود: در زمینه آموزش نیز کارهای گسترده‌ای داریم که بخشی از آن به عهده مؤسسه علمی و کاربردی بود که البته با مصوبه شورای عالی اداری منحل شد.

همچنین در این نشست حمیدرضا طیبی با تقدیر از اقدامات و فعالیت‌های جمعیت هلال احمر در سیل اخیر گفت: جهاد دانشگاهی دارای ظرفیت‌های پژوهشی و فناورانه در حوزه پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و حوزه محیط زیست و سایر حوزه‌ها است. در زمینه فرهنگی نیز توانمندی‌های خوبی داریم و وجود ۳ خبرگزاری در معاونت فرهنگی، سازمان انتشارات، مرکز افکارسنجی و سازمان دانشجویان می‌توانند منشأ خدمات خوبی در این زمینه باشند. این نهاد در حوزه آموزش عالی، علمی-کاربردی و آموزش‌های کوتاه مدت نیز امکانات خوبی دارد. اشتغال و کارآفرینی به ویژه برای اقشار ضعیف جامعه و اشتغال خانگی از دیگر ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی است.

طیبی پژوهشگاه صنایع غذایی جهاد دانشگاهی را یکی از ظرفیت‌های حوزه مواد فراسودمند ارزان دانست و افزود: همین طور ظرفیت‌های آی تی و فناوری اطلاعات که می‌توانند در زمینه کمک رسانی به آسیب دیدگان و همین طور اطلاع سریع‌تر از حوادث و خدمت رسانی بهتر داشته باشیم.

در این نشست تعدادی از معاونان جهاد دانشگاهی نیز به تبیین ظرفیت‌های معاونت خود پرداختند. از جمله محمدرضا پورعابدی، معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی که گفت: جهاد دانشگاهی از نظر پژوهشی ظرفیت بالایی دارد و از این ظرفیت می‌توانیم برای رفع نیازهای تکنولوژیک و فناورانه استفاده کنیم. جهاد دانشگاهی در حوزه تجاری سازی، پارک‌ها و مراکز رشد دارد که می‌تواند مورد توجه طرفین قرار بگیرد.

عیسی علیزاده معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز به فعالیت‌های نزدیک این معاونت با جمعیت هلال احمر اشاره کرد و ابراز امیدواری کرد با امضای تفاهم‌نامه این همکاری‌ها افزایش پیدا کند.

علی متقیان مدیرعامل خبرگزاری ایسنا نیز فعالیت هلال احمر در سیل اخیر را ستودنی دانست.

در این نشست معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با تشریح فعالیت‌های جهاد دانشگاهی در زمینه‌های آموزشی و علمی-کاربردی گفت: ما می‌توانیم در زمینه تدوین دوره‌های کاربردی و تخصصی، راه اندازی مرکز آموزش‌های مختلف، آموزش توانبخشی و ارائه خدمات اجتماعی و همچنین حوزه توانمند سازی کانون‌های دانش آموزشی و دانشجویی همیار هلال همکاری کنیم.

وی اضافه کرد: همکاری مشترک در زمینه تولید داروهای نو ترکیب از دیگر بخش‌هایی است که با وجود مؤسسه رویان و پژوهشگاه ابن سینا در جهاد دانشگاهی و همین طور وجود کارخانه‌ای در جمعیت هلال احمر که می‌تواند دارو تولید کند می‌توان در مورد این موضوع همکاری کرد.

همچنین در این نشست، دکتر حسین کلانتری، مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه آموزش جهاددانشگاهی گفت: همکاری جهاد دانشگاهی و هلال احمر مدتی است که شروع شده و یکی از کارهای خوبی که صورت گرفته راه اندازی مرکز نوباوه رویش است. می‌توانیم از این همکاری مشترک در حوزه پزشکی و ناباروری، بازساختی سلول درمانی، سرطان پستان و زخم‌های مزمن که از مشکلات کشور از داشته باشیم. در این زمینه دانش خوبی در کشور داریم که می‌توانیم برای کاهش آلام بیماران استفاده کنیم.

کلانتری با اشاره به ظرفیت سها جمعیت هلال احمر گفت: از این ظرفیت خوب می‌توانیم در حوزه زیست فناوری و داروهای نو ترکیب، آنتی بادی، سرم و واکسن بهره ببریم.

در ادامه این نشست مدیران جمعیت هلال احمر نیز به تشریح فعالیت‌ها و ظرفیت‌های فعالیت مشترک پرداختند.

در همین زمینه محمد نصیری رئیس سازمان داوطلبان گفت: اصلی ترین وظیفه سازمان داوطلبان فرآیند سازی برای ارائه خدمات داوطلبانه است. هلال احمر تنها سازمانی است که به شکل قانونی امکان استفاده از خدمات داوطلبانه را به وجود ریسک‌ها و فرصت‌های آن داریم. ممکن است بعضی از دستگاه‌ها به واسطه ریسک‌های این فعالیت‌ها تمایل به انجام نداشته باشند اما ما با توجه به امکانی که قانونی در اختیارمان قرار داده می‌توانیم این فعالیت‌ها را انجام بدهیم. هر جایی که تکلیفی وجود دارد امکان کار داوطلبانه نیز هست.

وی در ادامه گفت: ما می‌توانیم کاری مشترک را در موضوع خیّرین و تجهیز منابع همکاری کنیم.

رئیس سازمان داوطلبان اضافه کرد: در تولید علم در زمینه خدمات داوطلبانه کمبود داریم و به دنبال همکاری با مراکزی هستیم تا بتوانیم در این زمینه کار مشترکی انجام بدهیم. با توجه به اینکه جهاد دانشگاهی در زمینه آموزش تخصصی و گسترده سابقه علمی بالایی دارد می‌توان در این رابطه همکاری کرد.

شهاب الدین صابونچی، رئیس سازمان جوانان با اشاره به سابقه همکاری دیرینه این سازمان با معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی اظهار کرد: با اشتراکاتی که میان سازمان جوانان هلال احمر و سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی وجود دارد. در زمینه‌های مختلفی از جمله تندیس فداکاری، باشگاه محیط زیست همکاری داشتیم. با توجه به شناخت خوبی که از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی و هلال احمر در زمینه جوانان وجود دارد، می‌توانیم از ظرفیت‌های تفاهم نامه بهره مناسبی ببریم.

دکتر احمد سلطانی معاون آموزش، پژوهش و فناوری جمعیت هلال احمر نیز به ظرفیت‌های مشترک که قابلیت همکاری‌های فی ما بین را دارد اشاره کرد و گفت: ماهیت فعالیت‌های بین رشته‌ای معاونت آموزش و همین طور جهاد دانشگاهی می‌تواند مبنای فعالیت مشترک باشد. همچنین ما در تلاش برای استفاده هر چه بیشتر از فناوری‌های روز در مأموریت‌های جمعیت هلال احمر هستیم و از همین رو در کنار ایجاد دو مرکز تحقیقات تخصص تاب آوری در حوادث و بلایا و مدیریت سلامت در تجمعات انبوه، مرکز فناوری را هم در معاونت راه اندازی کرده ایم.

سلطانی با اشاره به فعالیت این معاونت در حوزه آموزش عالی و توقف این فعالیت در پی مصوبه شورای عالی اداری گفت: فعالیت ما در زمینه آموزش عالی پیشینه ۵۵ ساله داشت و یکی از مراکز علمی مرجع در حوزه مدیریت بحران بودیم. هنوز هم چشم امید بسیاری از دانشجویان که قصد دارند در حوزه امداد و سوانح تحصیل کنند به جمعیت هلال احمر است. از طرف دیگر با توجه به وظیفه میدانی که در زمینه بحران در اختیار ما قرار گرفته سازمان دیگری هم ای آموزش‌ها را ارائه نمی‌کند و امیدواریم با همکاری مشترک بتوانیم در این زمینه فعالیتی را آغاز کنیم.

پس از ارائه توضیحات طرفین و تبیین ظرفیت‌های جدید همکاری مشترک، دکتر پیوندی با تاکید بر پتانسیل مناسب دو نهاد گفت: تولید داروهای نوترکیب و گیاهی یکی از مواردی است که جهاد دانشگاهی ظرفیت آن را دارد و ما هم زمینه فعالیت آن را داریم و با وجود این دو عامل می‌توان هم افزایی مناسبی ایجاد کرد.

وی همچنین در مورد توقف فعالیت مرکز علمی- کاربردی و چاره اندیشی در مورد آن نیز گفت: هلال احمر ۳۲ مرکز علمی-کاربردی در کشور دارد که مجبور لازم است ماهیت و نوع کار آنها تغییر کند. و امیدواریم بتوانیم در قالب تفاهم نامه‌هایی از ظرفیت جهاد دانشگاهی در این زمینه استفاده کنیم.

پیوندی همچنین بر ضرورت همکاری در زمینه فناوری‌ها و استارتاپ ها و به کارگیری آن در مأموریت‌های جمعیت هلال احمر تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد تا از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی در این راستا بهره مناسب برده شود.

وی همچنین همکاری در زمینه درمان ناباروری را از جنبه‌های دیگر همکاری مشترک عنوان کرد و در مورد طب بازساختی نیز گفت: درست است که شاید فعالیت در زمینه علوم پایه کار ما و شما نباشد اما فعالیت در این زمینه می‌تواند با نتایج خوبی برای کشور در سطح جهانی همراه باشد.

کد خبر 4623130

منبع: مهر

کلیدواژه: هلال احمر جمهوری اسلامی ایران جهاد دانشگاهی تفاهم نامه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۷۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جسد مرد ۶۰ ساله طارمی پیدا شد

مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: پس از ۶ روز جست و جو جسد مرد ۶۰ ساله طارمی در رودخانه قزل اوزن پیدا شد.

حکمت‌اله هاشمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: گزارش مفقودی مرد ۶۰ ساله‌ای در ارتفاعات کوهکن شهر آب بر شهرستان طارم توسط مردمی در ساعت ۱۵:۳۰ روز شنبه یکم اردیبهشت به ندای امداد اطلاع داده شد.

وی تاکید کرد: بلافاصله یک تیم عملیاتی پنج نفره همراه با تجهیزات مورد نیاز با یک دستگاه خودروی کمک دار سبک از جمعیت هلال احمر مرکز شهرستان برای جست و جوی این مفقودی اعزام شدند.

مدیر عامل جمعیت هلال‌احمر استان زنجان گفت: با هماهنگی‌های انجام شده نیز ۲ تیم آنست (سگ‌های زنده یاب) ساعت ۱۹ شامگاه شنبه از پایگاه امدادی مرکز استان برای جست و جو به این منطقه اعزام شدند.

هاشمی ادامه داد: تا ساعت ۲۳:۵۵ شامگاه شنبه جست و جوی سه تیم ادامه داشت که این عملیات متوقف و جست و جو نیز صبح روز یکشنبه نیز مجدد آغاز شد.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: این عملیات از صبح دوشنبه سوم اردیبهشت آغاز شده و همراه با ۲ تیم آنست ادامه داشت که با نامساعد شدن شرایط جوی عملیات این تیم متوقف شد.

هاشمی افزود: جست و جو توسط تیم‌های عملیاتی متشکل از ۱۰ نجاتگر همراه با خودروی کمک دار سبک برای پیدا کردن این مرد طارمی ادامه داشت.

وی تاکید کرد: از بعدازظهر روز شنبه ارتفاعات و پیرامون روستاهای کلکش شهرستان زنجان، کوهکن علیا، چورزق، زرنی، شیرمشه توسط تیم‌های عملیاتی و با همراهی و کمک بیش از ۲۰۰ نفر از نیروهای محلی و اهالی روستاها از مناطق جست و جو بوده است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: درخواست پرواز بالگرد برای جست و جوی این مرد ۶۰ ساله طارمی نیز انجام شده که به دلیل شرایط جوی نامساعد در این شهرستان امکان پرواز وجود نداشت.

هاشمی تاکید کرد: امروز پنجشنبه۲ تیم واکنش سریع با ۱۰ نیرو، یک تیم آنست (با یک قلاده سگ زنده یاب) و سه خودروی کمک دار سبک وارد عملیات شدند.

وی افزود: امروز جسد این مرد مفقودی توسط اهالی منطقه داخل رودخانه قزل اوزن اطراف روستای تسکین مشاهده شد.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر استان زنجان گفت: تیم‌های واکنش سریع با تجهیزات فنی پس از ساعت‌ها تلاش جسد را که در داخل رودخانه گیر کرده بود به بیرون کشیده و تحویل عوامل انتظامی دادند.

هاشمی از هموطنان درخواست کرد در صورت گرفتار شدن در سوانح و حوادث برای دریافت خدمات امدادی با شماره ۱۱۲ ندای امداد بدون محدودیت زمانی تماس برقرار کنند.

کد خبر 747961

دیگر خبرها

  • سیل به مزار امامزاده سیدعلی (ع) رسید / تخلیه آبگرفتگی صحن مزار
  • اراده ایران و کشور‌های آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • رئیسی: اراده ایران و آفریقا در جهت توسعه روابط است
  • اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است
  • نجات ۱۸ نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد
  • جسد مرد ۶۰ ساله طارمی پیدا شد
  • مردم باید ثمره دوستی ایران و چین را در مظاهر توسعه مشاهده کنند
  • تاکید بر توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران