Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- فائزه زنجانی: کافیست مروری به اخبار چند سال اخیر در خصوص بزرگراه مرند- جلفا بیندازی تا رد پایی از بیشتر مسئولین استانی را در لابلای اخبار مربوطه ببینی. مسئولانی که در طول سال‌های گذشته و در مراسم‌های مختلف و جلوی دوربین‌ها و خبرنگاران، خبر بهره برداری قطعی این پروژه را در همان سال‌ها داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال بعد از گذشته سال‌ها، مسئولان سابق و اسبق، مسئولیت خود را به اشخاصی دیگر سپرده اند و در این میان بزرگراه مرند- جلفا مانده با حجم عظیم وعده‌ها و نارضایتی‌های مردم.

اوج وعده‌ها به سال‌های ۹۳ و ۹۴ بر می‌گردد که مسئولان وقت از افتتاح پروژه حداکثر تا اردیبهشت، تیر، دهه فجر و پایان سال خبر می‌دهند و به دلایلی که مهم‌ترین آنان تخصیص نیافتن بودجه کافی به بدنه پروژه است، این وعده‌ها عملی نمی‌شود و حال با فرا رسیدن اردیبهشت ۹۸ هنوز هم خبری از افتتاح این پروژه نیست.

وضعیت ۳۰ کیلومتر پروژه از سمت مرند

رئیس اداره نظارت بر ساخت راه‌های اصلی و فرعی آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص وضعیت این پروژه عمرانی می‌گوید: این بزرگراه در ابتدا به طول ۶۰ کیلومتر تعریف شد که عملیات ساخت ۳۰ کیلومتر آن از سمت جلفا به عهده منطقه آزاد ارس گذاشته شده و راه و شهرسازی استان نیز ملزم به احداث ۳۰ کیلومتر این بزرگراه از سمت مرند شد.

انوشیروان بهبودی در خصوص بخش مربوط به اداره راه و شهرسازی می‌گوید: ۱۵ کیلومتر از این جاده قبل از سال ۹۶ به بهره برداری رسیده و زیر بار ترافیک رفته است و در خصوص ۱۵ کیلومتر باقی مانده نیز پنج کیلومتر در دست اجرا بوده و تا مرحله اساس پیش رفته است.

وی ادامه می‌دهد: برای ۱۰ کیلومتر باقی راه نیز سال ۹۶ پیمانکار تعیین شد که به دلیل کافی نبودن اعتبار، وی نتوانست پروژه را به پیش ببرد و هم اکنون نیز به همین دلیل پیمانکاری برای طرح انتخاب نشده است.

بهبودی از بهره برداری پنج کیلومتر این قطعه تا پایان شهریور و تعیین پیمانکار برای ۱۰ کیلومتر آن در آینده‌ای نزدیک خبر می‌دهد.

پیشرفت فیزیکی کل پروژه ۶۵ درصد است

رئیس اداره نظارت بر ساخت راه‌های اصلی و فرعی همچنین میزان پیشرفت فیزیکی کل ۶۰ کیلومتر پروژه را ۶۵ درصد عنوان می‌کند.

معاون فنی و زیربنایی منطقه آزاد ارس نیز در گفتگو با خبرنگار مهر از جزئیات ۳۰ کیلومتر پروژه از سمت جلفا توضیحاتی ارائه می‌دهد.

جزئیاتی از وضعیت ۳۰ کیلومتر پروژه از سمت جلفا

ایرج حاتمی می‌گوید: ۱۱ کیلومتر از این بخش در طول سال‌های گذشته اجرایی شده و زیر بار ترافیک رفته و ۱۹ کیلومتر باقیمانده آن در دو قطعه در دست اجرا است که قطعه اول به طول ۱۱ کیلومتر و قطعه دوم به طول هشت کیلومتر تعریف شده است.

وی در خصوص قطعه اول پروژه می‌گوید: از ۱۱ کیلومتر قطعه اول، پنج کیلومتر زیر بار ترافیک رفته و شش کیلومتر آن باقی مانده که برای اتمام آن قرارداد دو ساله‌ای بسته شده و به احتمال زیاد، دهه فجر سال بعد شاهد افتتاح آن خواهیم بود.

حاتمی با اشاره‌ای به قطعه دوم پروژه ادامه می‌دهد: در هشت کیلومتر قطعه دوم، سازه‌های فنی همچون پل وجود دارد که بدون احتساب ساخت این پل، مابقی راه تا خرداد به بهره برداری خواهد رسید و در مورد پل که طول آن به ۵۰۰ متر می‌رسد باید تصمیماتی گرفته شود.

معاون فنی و زیربنایی منطقه آزاد ارس تصریح می‌کند: همچنین طبق توافق صورت گرفته، چهار کیلومتر از سهم اداره راه و شهرسازی نیز به منطقه آزاد سپرده شده که آن هم تا دهه فجر امسال به بهره برداری می‌رسد.

وی با اشاره‌ای به اعتبار لازم برای تکمیل پروژه می‌گوید: برای ۱۱ کیلومتر قطعه اول ۲۰ میلیارد تومان هزینه شده و ۲۶ میلیارد برای تکمیل قطعه نیاز است، همچنین برای هشت کیلومتر قطعه دوم نیز ۱۵ میلیارد هزینه شده و یک میلیارد برای تکمیل پل نیاز است.

حاتمی همچنین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل چهار کیلومتر از سهم راه و شهرسازی را هفت میلیارد تومان اعلام می‌کند.

وی مناطق آزاد را کانون‌های اقتصادی می‌داند که باید مجهز به امکانات حمل و نقلی مناسب باشند و ادامه می‌دهد: در این راستا تکمیل این بزرگراه برای منطقه آزاد ارس از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

حال که صحبت از اتمام بخش‌هایی از پروژه تا دهه فجر امسال است، باید منتظر بود و دید چه میزان از این وعده‌ها عملی شده و چه میزان از آن به سرنوشت دیگر پروژه‌های ناتمام راه استان تبدیل خواهد شد و چند سال بعد، باز باید از بدقولی مسئولان و رکود پروژه سخن گفت یا از پروژه افتتاح شده و کاهش آمار حوادث رانندگی و سهولت تردد مردم نوشت؟

کد خبر 4620050

منبع: مهر

کلیدواژه: پروژه نیمه تمام پروژه عمرانی بزرگراه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۱۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان

تین نیوز

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، از بهره برداری از پروژه تحکیم بستر آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض و ایمن سازی کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری خبر داد.

به گزارش تین نیوز به نقل از شهر، هادی حق بین، درباره جزییات یکصد و هجدهمین پویش امید و افتخار اظهار کرد: پروژه های بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان و تعریض مسیر کندروی شرقی این بزرگراه در تقاطع با بزرگراه شهید لشگری، همزمان با یکصد و هجدهمین رویداد امید و افتخار در روز شنبه هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳ تحویل شهروندان خواهد شد.

حق بین با اشاره به اهمیت بهسازی آسفالت معابر بزرگراهی شهر تهران به ویژه بزرگراه آزادگان یادآور شد: طی سالیان گذشته روند بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان به دلایلی مختلف از جمله کمبود آسفالت و بتن غلتکی یا عدم صدور مجوزهای ترافیکی با کندی پیش می رفت تا اینکه مدیریت شهری در سال گذشته تصمیم گرفت ضمن انتخاب یک گزینه اجرایی مناسب تر، علاوه بر تسریع روند بهسازی، جریان ترافیک در هنگام اجرای عملیات عمرانی را تسهیل کند.

وی افزود: در سال ۱۴۰۲ همزمان با خرید کارخانجات جدید آسفالت و ثبت رکورد تولید و اجرای ۱.۵ میلیون تن آسفالت، انتخاب روش احیای عمیق با سیمان، سبب شد تا سرعت کار بهسازی آسفالت بزرگراه آزادگان دو چندان شود.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران با یادآوری اینکه عملیات بهسازی مسیرهای تندروی بزرگراه آزادگان در فاصله سال های ۱۳۹۶ تا ۱۴۰۱ فقط روی یک مقطع ۹ کیلومتری انجام شده بود، گفت: در سال ۱۴۰۲، بیش از ۱۲ کیلومتر از مسیرهای تندروی بزرگراه آزادگان به صورت تمام عرض بهسازی شد و از این حیث در سرعت بهسازی روکش آسفالت معابر بزرگراهی نیز به رکوردی جدید دست یافتیم.

وی با اشاره به اهمیت بهسازی بزرگراه آزادگان به عنوان کمربندی جنوبی و غربی تهران و وسعت پروژه بهسازی بزرگراه آزادگان، گفت: در سال ۱۴۰۲ مساحتی بالغ بر ۲۱۶ هزار مترمربع از این بزرگراه با اجرای ۵۱ هزار تن آسفالت و هزینه ۲۵۲ میلیارد تومان بهسازی شد.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران درخصوص دومین پروژه قابل بهره برداری در محدوده بزرگراه آزادگان، یادآور شد: عرض کم محور کندروی بزرگراه آزادگان در مسیر جنوب به شمال و در محل تقاطع با بزرگراه شهید لشگری منجر به ایجاد گره و گلوگاه ترافیکی یا پس زدگی بار ترافیک می شد و از این رو تعریض این مقطع از مسیر کندروی بزرگراه از ۲ خط عبوری به ۳ خط و اصلاح لوپ های منتهی به آن از فرودین سال ۱۴۰۲ آغاز شد.

به گفته معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران، ایمن سازی و تحکیم کوله پل های ۳گانه بزرگراه شهید لشگری و اجرای دیواره ها از دیگر اقداماتی است که به عنوان پیش نیاز عملیات تعریض و در قالب این پروژه انجام شد و مجموعه اقدامات یادشده علیرغم دشواری های اجرایی به دلیل مجاورت با ترافیک سنگین بزرگراه آزادگان طی یکسال به اتمام رسید.

معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران. هزینه پروژه تعریض و ایمن سازی کندروی شرقی آزادگان در محدوده پل شهید لشگری را نیز ۴۳ میلیارد تومان عنوان کرد و بر این اساس، از مجموع هزینه انجام شده ۲۹۵ میلیارد تومانی برای پویش امید و افتخار آتی خبر داد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • قطعه پنج باند دوم مسیر خاش به زاهدان در حال اجرا است
  • آذربایجان‌شرقی منتظر خبرهای خوب در حوزه راه است
  • وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد
  • احداث ۴۶۲ کیلومتر راه اصلی و بزرگراه در آذربایجان غربی
  • بازدید وزیر کشور از پروژه بزرگراه شهید بروجردی
  • بازدید وزیر کشور از پروژه بزرگراه شهید بروجردی در جنوب تهران
  • بهره برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان
  • بهره‌برداری از ۲ پروژه راهگشای عمرانی در بزرگراه آزادگان تهران
  • تکمیل بزرگراه زهک-زابل وتقاطع غیرهمسطح زهک درشش ماهه اول امسال
  • افزایش ۷۸ درصدی ساخت بزرگراه در سیستان و بلوچستان