Web Analytics Made Easy - Statcounter

منابع کارگری در استان مازندران در تماس با خبرنگار ایلنا گفتند: کارگرانی که از سال ۹۶ با اجرای طرح تنفس جنگل مسئولیت قرق‌بانی و حفاظت از جنگل‌های شمال را برعهده دارند به این موضوع معترض هستند که بعد از گذشت سه سال سازمان جنگل‌داری قصد دارد مسئولیت حفاظت از جنگل‌ها را با مزایده به بخش خصوصی واگذار کند و در این بین با بلاتکلیف کردن حدود یک هزار و ۷۲۹ کارگر که پیش از این با ۲۱ شرکت بهره‌بردار همکاری داشته‌اند، نگرانی‌های شغلی برای آنها به وجود آورده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارگران می‌گویند: دولت در سال ۹۶ با اجرای قانون تنفس در جنگل‌های شمال، قرارداد با ۲۱ شرکت بهره‌بردار جنگل در حوزه منابع طبیعی مازندران (منطقه ساری) و غرب استان (منطقه نوشهر) که یک هزار و ۷۲۹ کارگر داشتند، را خاتمه داد و همه این کارگران را به عنوان قرق‌بان در حفاظت از جنگل‌ها به کار گرفت.

آنها با بیان اینکه حدودا ۶ تا ۱۰ ماه  طلب مزدی کارگران قرق‌بان پرداخت نشده و در عین حال از سال ۹۶ حق بهربرداری آنها به تاخیر افتاده است، اظهار داشتند: بلاتکلیفی کارگران حفاظت از جنگل درحالیست که مجلس در سال جاری در ردیف بودجه اجرای طرح تنفس هیچ مبلغی را برای پرداخت حقوق کارگران حفاظت از جنگل پیش‌بینی نکرده و سازمان مراتع نیز با این روند امکان پرداخت حقوق کارگران قرق‌بان را ندارد.

این کارگران اظهار داشتند: براساس قانون تنفس جنگل باید سازمان منابع طبیعی و مراتع و جنگل‌ها با کارگران این شرکت‌ها در قالب حفاظت و احیای جنگل‌ها قرارداد منعقد کند و مجلس نیز بودجه لازم را مصوب کند.

در تجمع امروز کارگران قرق‌بان محافظت از جنگل مازندران، رضا شیرازی (مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری مازندران) حضور یافت و قول پیگیری به کارگران داد.

در این زمینه سیدعلی اکبر علوی نژاد (نماینده کارگران شرکت‌های تعاونی جنگل‌های نقی ده مزده) با تایید اجتماع امروز کارگران قرق‌بان حفاظت از جنگل در مقابل ساختمان استانداری به ایلنا گفت: از روز گذشته حدود ۲ هزار کارگر قرق‌بان حفاظت از جنگل‌های مازندران که در قالب ۱۲ شرکت تعاونی مشغول کار بودند با اجرای طرح جایگزینی تنفس جنگل بیکار و بلاتکلیف شده‌اند.

رئیس مجمع نمایندگان کارگران استان مازندران با بیان اینکه از سال ۷۰، شرکت‌های تعاونی کشاورزی جنگل بر مبنای مشارکت مردی و در امر حفظ و احیای جنگل بنا نهاده شدند که تا هم اکنون در حال فعالیت هستند، افزود: شرکت‌های آذر رود، کار سنگرود، انارستان، لابیک، ولوپی، کولا، القدیر، خلیل مله، صنایع چوب فریم، صنایع چوب کاغذ مازندران، نکاچوب و اشبا تراورس شرکت‌هایی هستند که در ارتباط با طرح تنفس جنگل دچار مشکل شده‌اند.

به گفته وی، طرح تنفس جنگل باید از سال ۹۹ اجرایی می‌شد و سازمان جنگل‌ها و مراتع نیز ملزم به تهیه طرح جامع جایگزی می‌شد اما متاسفانه سازمان جنگل‌ها در اقدامی پیش‌بینی نشده از اسفند ماه ۹۶ بدون در نطر گرفتن طرح جایگزین به اجرای طرح تنفس اقدام نموده و شرکت‌ها را با مشارکت عدیده‌ای مواجه نموده است.

او با بیان اینکه از روز گذشته (سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه) کارگران با اتمام قرارداد امکان حضور در محل کار خود را پیدا نکرده‌اند، افزود: از مسئولان درخواست داریم که به موضوع مشکلات حدود ۲ هزار کارگر قرق‌بان  که در ۳۰ سال گذشته مسئولیت نگهداری از منابع جنگلی را برعهده داشته‌اند، رسیدگی کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۷۰۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از نیواطلس، خون اکسیژن حیاتی را به اندام‌ها و بافت‌ها در سراسر بدن می‌رساند و اگر حاوی میزان مناسبی از اکسیژن نباشد، ممکن است مغز، قلب یا سایر اندام‌های بدن دچار آسیب‌های جدی شده و خطر مرگ، فرد را تهدید کند. از سوی دیگر اگر سطح اکسیژن خون بیش از حد بالا باشد، باعث آسیب دیدگی ریه‌ها می‌شود.

با در نظر گرفتن چنین خطراتی، پزشکان معمولا سطح اکسیژن خون بیماران را از طریق دستگاه‌هایی به نام «پالس اکسی متر» رصد می‌کنند. برای اینکار، دستگاه به انتهای یک انگشت متصل می‌شود؛ جایی که از نور برای تعیین میزان اکسیژن موجود در جریان خون استفاده می‌کند.

عدم اطمینان صد در صدی به نتیجه پالس اکسی مترها، موجب می‌شود پزشکان گاهی اوقات نمونه خون نیز بگیرند. اگرچه آزمایش خون، نشانگر دقیق تری از سطح اکسیژن خون است، اما ممکن است برای بیمار دردناک و ناراحت کننده باشد. همچنین خوانش بلادرنگ یا مداوم را نیز ارائه نمی‌دهد. اینجاست که حسگر جدید مبتنی بر فلورسانس وارد می‌شود.

این دستگاه ارزان قیمت ۲۶ میلی متری که توسط دانشمندان «موسسه روش‌های اندازه گیری فیزیکی فرانهوفر» آلمان ساخته شده است را می‌توان از طریق یک اتصال T به ماسک تنفسی یا لوله تنفس مصنوعی افزود.

بخش حسگر این دستگاه شامل یک بستر آلومینیومی است که با یک ترکیب شیمیایی فلورسنت به نام پیرن پوشیده شده. هنگامی که در معرض نور موج کوتاه یک LED یکپارچه قرار می‌گیرد، پوشش پیرن با شدت خاصی می‌درخشد. وقتی مولکول‌های اکسیژن تنفس بیمار با این پوشش برخورد می‌کند، شدت درخش پیرن کاهش می‌یابد؛ هر چه تعداد مولکول‌های اکسیژن بیشتر باشد، شدت این درخشش کمتر می‌شود.

از این رو، با بررسی شدت درخشش این حسگر می‌توان به طور مداوم و دقیق، محتوای اکسیژن در تنفس بیمار را رصد کرد؛ و مهمتر آنکه مشخص شده است که سطح اکسیژن در تنفس با میزان اکسیژن موجود در جریان خون مطابقت دارد.

دانشمندان اکنون در حال سنجش واکنش این حسگر به متغیر‌هایی مانند رطوبت، دما و وجود گاز‌های دیگر مانند دی اکسید کربن هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • اعتراض پیکان به داور دیدار با آلومینیوم
  • دستگیری ۱۴ شکارچی و متخلف صیادی در مازندران
  • اعتراض صنفی کارگران کاغذسازی پارس خاتمه یافت و پیمانکار حذف شد
  • دستگیری ۱۴ متخلف شکار و صید در مازندران
  • قطع درختان جنگل فندقلوی نمین صحت ندارد
  • پیولی: هواداران حق دارند ما را هو کنند!
  • گردشگران ناپدید شده در ارتفاعات نوشهر تحویل خانواده‌هایشان شدند
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند