Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

مدیرکل بندر چابهار به این باور است که امریکا در معافیت بندر چابهار به جهت کمک به مردم افغانستان، نه‌تنها هیچ‌گونه کمکی در این خصوص به افغانستان نخواهد کرد، بلکه با تحریم کشور ایران، به‌مراتب هزینه انتقال کالاهای ترانزیتی به افغانستان را افزایش داده و محدودیت‌های تجار افغانستان را افزون‌تر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تین‌نیوز به نقل از خبرگزاری صدای افغان (آوا)،  بهروز آقایی در یادداشتی با عنوان  معافیت بندر چابهار از تحریم‌ها آیا با شرایط موجود واقعا به افغانستان و اقتصاد هندوستان کمک خواهد کرد؟!، خاطرنشان کرده است: تحلیل‌ها حاکی از این است که تحریم ایران به‌عنوان امن‌ترین و کم‌هزینه‌ترین مسیر دسترسی به افغانستان، تحریم کشور افغانستان را در مبادلات تجاری در اذهان متبادر می‌کند.

وی ادامه داده است، در خصوص کشور هندوستان نیز این نکته حائز اهمیت است که کالاهای هندوستان برای ترانزیت به افغانستان آن‌قدر گسترده، حجیم و قابل‌توجه نیست که هزینه‌های دریایی و جاده‌ای را پاسخ‌گو وجهشی در تراز اقتصادی هندوستان ایجاد کند.

 مدیرکل بندر چابهار یادآوری کرده است: بدون ایجاد قابلیت انتقال کلیه کالاهای هندوستان به کشورهای افغانستان، CIS و روسیه از طریق بندر چابهار تأثیری در مبادلات هندوستان نخواهد داشت، چراکه حجم مبادلات کالایی این کشورها بالغ‌بر 16 میلیون تن است.

 بر این اساس، به نوشته وی، معافیت بندر چابهار در صورتی برای هندوستان مزیت رقابتی خواهد داشت که انتقال کلیه کالاها با مبدأ هندوستان به مقاصد روسیه، CIS و افغانستان و بالعکس از طریق بندر چابهار، آن‌هم بدون محدودیت تبادلات بانکی و بیمه‌ای صورت پذیرد.

 آقایی در خصوص افغانستان نیز این نکته را برجسته کرده که معافیت بندر چابهار برای مردم این کشور زمانی بهره‌ور خواهد بود که ممنوعیتی برای کشتی‌های ورودی و خروجی حامل کالاهای افغانستان به بندر چابهار و از این بندر وجود نداشته و تبادلات تجاری صاحبان کالا، تجار و خطوط کشتی‌رانی در خصوص انتقالات بانکی بدون محدودیت صورت پذیرد.

 این در حالی است که پس از استثنا شدن بندر چابهار از تحریم‌های یک‌جانبه امریکا علیه جمهوری اسلامی ایران در سال گذشته، اخیرا دستیار ویژه وزارت خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی در سفری به کابل، در دیدار با سرپرست وزارت خارجه افغانستان، از تمدید معافیت بندر چابهار از تحریم‌های این کشور خبر داده بود.

 اما حالا مدیرکل بندر چابهار می‌گوید که به دلیل حجم پایین مبادلات کالاهای افغانستان و هند از طریق این بندر، استثنا شدن چابهار از تحریم‌های امریکا، تأثیری بر اقتصاد افغانستان و هند نخواهد داشت؛ درحالی‌که تحریم‌های عمومی علیه ایران هزینه انتقال کالاهای ترانزیتی به افغانستان را افزایش داده و محدودیت‌های تجار افغانستان را افزون‌تر نموده است.

  پس از ارسال اولین محموله وارداتی هند به افغانستان از طریق بندر چابهار در سال 1396، در اواخر سال 1397 اولیه محموله صادراتی افغانستان به هند نیز با افزایش ظرفیت‌ها و آمادگی بندر چابهار و ارائه برخی سهولت‌ها در بندر چابهار از این طریق صورت گرفت. حال افغانستان در آستانه فرستادن دومین محموله صادراتی خود از طریق بندر چابهار به هند است.

 رییس‌جمهور افغانستان با فرستادن نامه‌ای به دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا، نقش قابل‌توجهی در مستثنی شدن بندر چابهار و روابط افغانستان و ایران در مواردی که به اقتصاد و توسعه کشور آسیب وارد کند، از تحریم‌ها داشته است.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بندرچابهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۸۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های آمریکا ظالمانه است

امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان محدودیت‌‌های وضع‌شده بانکی از سوی آمریکا را یک عمل انتقام‌جویانه و ظالمانه خواند و گفت این عمل توجیه اخلاقی و قانونی ندارد.

وی همچنین افزود برخی کشورها به پناهگاه، آموزش‌گاه و تمویل‌گاه داعشیان تبدیل شده است.

‏متقی افزود: «در یک کشور به داعش نیروی انسانی زمینه‌سازی می‌شود، کشور دیگر مسیری شده که داعشیان از آنجا عبور می‌کنند و کشور سومی هم پناه‌گاه، مراکز تمویل‌ و محلات برنامه‌ریزی در اختیار داعشیان قرار داده است.»

وی تأکید کرد درصورتی که این سه کشور مسئولیت خود را ادا کنند، در افغانستان و منطقه هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت.

وزیر خارجه کشور همچنین گفت که در نتیجه سیاست خارجی متوازن و اقتصادمحور طالبان، افغانستان در ۳۸ کشور جهان نمایندگی سیاسی دارد.

وی با تأکید بر اینکه افغانستان به‌عنوان یک کشور امن و پیشرفته، در حال مبدل شدن به مرکز اقتصاد و ترانزیت است؛ از کشورهای منطقه و جهان خواست تا از این فرصت‌ها در افغانستان استفاده خوب کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در بندر چابهار هستیم
  • آمادگی بندر چابهار برای تسهیل تجارت اقتصادی با کشور تاجیکستان
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • معافیت ایرباس از تحریم های روسیه
  • جای خالی بخش خصوصی در سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • بهار روابط تجاری ایران - تاجیکستان/سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • علاقه‌مندی تاجیکستان برای سرمایه‌گذاری لجستیکی در چابهار
  • آمادگی تاجیکستان برای ساخت محوطه لجستیکی در بندر چابهار
  • آمریکا: در حال مذاکره مستقیم با ایران نیستیم