Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@10:01:38 GMT

دموکرات ها، سد راه تندروی کاخ سفید در خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۵۸۹۶۳

دموکرات ها، سد راه تندروی کاخ سفید در خلیج فارس

تهران- ایرنا- با افزایش تنش ها میان ایران و آمریکا، اینک دموکرات های کنگره با نگاهی نگران وارد گود شده اند تا ستیزه جویی و زیاده خواهی های دولت جدید این کشور را به چالش بکشند؛ سیاست هایی که از نگاه آنان به ناامنی بیشتر خاورمیانه دامن زده و خطر وقوع جنگ را افزایش می دهد.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، ورود ترامپ به کاخ سفید با حضور اکثریت نمایندگان جمهوری خواه در کنگره (مجلس سنا و نمایندگان) همزمان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پارسال اما با انتخابات میان دوره ای کنگره، ترکیب سیاسی کنگره تغییر یافت به طوری که جمهوریخواهان همچنان اکثریت خود را در سنا حفظ کردند ولی بیشتر کرسی های مجلس نمایندگان را از دست دادند. از آن زمان اقدامات ترامپ بیش از پیش زیر ذره بین نمایندگان کنگره قرار گرفته است؛ واقعیتی که دیروز سه شنبه خود را نشان داد.
دیروز سناتورها و اعضای مجلس نمایندگان برای بررسی تنش های اخیر بین ایران و آمریکا تشکیل جلسه دادند؛ جلسه ای پشت درهای بسته که در آن دولتمردان این کشور همچون «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه، «پاتریک شاناهان» وزیر دفاع موقت و «جوزف دانفورد» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا حضور داشتند تا به پرسش های نمایندگان کنگره پاسخ گویند.
دور از انتظار نبود که در آن جلسه، مقامات ارشد ترامپ به دفاع از مواضع و اقدامات کاخ سفید بپردازند. به عنوان نمونه وزیر دفاع موقت ترامپ، تقویت نیروهای نظامی آمریکا در خلیج فارس را برپایه اصل بازدارندگی ارزیابی کرد که این امر بسترساز توقف عملیات خرابکارانه ایران در این پهنه جغرافیایی شده است. وی پیشتر نیز اعزام جنگ افزارهای آمریکایی به آب های خلیج فارس را تاکتیکی زیرکانه دانسته بود.
اما دموکرات های کنگره، سخنان شاناهان و دیگر مقامات کاخ سفید را اغراق آمیز دانستند که بیشتر با هدف بسترسازی برای آغاز جنگ صورت می گیرد. از نگاه این جناح سیاسی، تاکنون اطلاعاتی به دست نیامده که نشانگر تشدید تهدیدات و تحرکات خرابکارانه تهران باشد به ویژه آن که مقامات جمهوری اسلامی هر گونه اتهامی مبنی بر دست داشتن در انفجارهای اخیر را رسما رد کرده اند.
دموکرات ها، ترامپ و تیم او را از هر اقدام تحریک آمیزی که منجر به درگیری نظامی با ایران شود برحذر داشته اند چرا که معتقدند تقویت جنگ افزارهای نظامی آمریکا در منطقه به ناامنی بیشتر منجر شده است. در روزهای اخیر که کاخ سفید ناو آبراهام لینکلن را به خلیج فارس گسیل داشت و متعاقب آن چهار بمب ‌افکن بی‌52 و سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در خاورمیانه مستقر ساخت، تنش ها بین تهران و اشنگتن رو به فزونی گرفته است.
به دلیل همین افزایش تنش ها در منطقه، چندین انفجار و حمله موشکی در روزهای اخیر صورت گرفته است که انفجار چهار نفت ‌کش در بندر فجیره امارات متحده عربی، خرابکاری در دو ایستگاه انتقال نفت عربستان و حمله موشکی به سفارت آمریکا در بغداد از آن جمله است. امروز چهارشنبه نیز برخی منابع از حمله دیگری به فرودگاه نجران در عربستان از سوی یمن خبر داده اند.
مقامات عربی- غربی این گونه اقدامات خرابکارانه را به ایران نسبت می دهند در حالی که مقامات جمهوری اسلامی آن را مشکوک و توطئه دشمنان می دانند. در همین ارتباط بود که چند روز پیش «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان اقدامات خرابکارانه را قابل پیش بینی ارزیابی و تاکید کرد «از قبل پیش ‌بینی کرده بودیم که عده‌ ای بخواهند با انجام برخی از اقدامات، تنش در منطقه را دامن بزنند.» ظریف همچنین در صفحه توئیتر خود نوشته بود: این پیش ‌بینی به دلیل نابغه بودن نیست بلکه به این دلیل که تیم 'بی' چنین گستاخانه از نسخه جان بولتون پیروی می ‌کند.
درک تبعات و پیامدهای ناخوشایند افزایش حضور نظامیان و تسلیحات آمریکایی در آب های خلیج فارس، دموکرات ها را نسبت به تداوم چنین شرایطی نگران ساخته است. آنها دیروز علاوه بر نشست مشترک با مقامات دولت ترامپ، در نشست جداگانه و غیرعلنی با دولتمردان دوره اوباما همچون «وندی شرمن» رایزن هسته ای آن زمان به گفت وگو نشستند؛ دموکرات هایی که می دانستند توافق هسته ای به امنیت بیشتر منطقه خواهد انجامید و از این رو بعد از 22 ماه مذاکرات سخت و فشرده در نهایت برجام را خلق کردند؛ توافقی که مورد بی مهری ترامپ قرار گرفت و یکسال بعد از آن خارج شد.
از نگاه دموکرات ها با ورود ترامپ به کاخ سفید اختلافات و تنش ها بین آمریکا و کشورهای متحد و غیرمتحد افزایش چشمگیری یافته است. از این رو آنها رویارویی ایران و آمریکا را به شدت رد می کنند، همانند «برنی سندرز» سناتور دموکرات و رقیب انتخاباتی ترامپ که درگیری نظامی با تهران را فاجعه مطلق دانسته و از دروغ های مکرر دولتمردان کشور خود انتقاد می کند. سندرز بر این باور است همان طور که در مورد ویتنام به مردم دروغ گفته شد و کشته شدن 59 هزار آمریکایی هزینه آن دروغ بود، اینک نیز این دروغ ها مطرح می شود.
رقیب انتخاباتی ترامپ در دوره قبل و کنونی به دلیل واهی آمریکا مبنی بر وجود سلاح ‌های کشتار جمعی در عراق اشاره کرد که در سال 2003 بسترساز اشغال این کشور شد؛ دروغی که مدتی بعد نمایان گشت و هیچ گونه سلاح کشتار جمعی در این کشور جنگ زده کشف نشد.
بنابراین دموکرات ها و همچنین برخی جمهوریخواهان با توجه تجربیات خود در حوزه سیاست خارجی آمریکا، در برهه کنونی شعارهایی چون «تحرکات و رفتار‌های نگران ‌کننده ایران» از سوی ترامپ و تیم او را نمی پذیرند؛ شعارهایی که کاخ سفید برای پیشبرد اهداف خود از آنها بهره می گیرد.
پژوهش**9242**1552

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي تنش ايران و آمريكا دموكرات ها كنگره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۵۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۱درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.

وی افزود: با پیگیری‌های فراوان و با وجود همه محدودیت‌ها، اقدام‌های زیادی همچون افزایش تعداد دکل‌های در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدل‌های حرارتی میدان ابوذر به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راه‌اندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راه‌اندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راه‌اندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژه‌های توسعه‌ای جاری این شرکت تعیین تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راه‌اندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیش‌بینی می‌شود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهره‌برداری باشد.

سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفت‌خام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفت‌خام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.

وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکت‌ها، استفاده از ظرفیت نهایی چاه‌های نفت و گاز است، گفت: به‌دلیل ماهیت تولید نفت از میدان‌های دریایی و پیچیدگی‌های آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های لجستیکی و آب‌وهوایی، بضاعت و نیز مشکل‌های پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدان‌ها در سال‌های اخیر با دشواری‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده که با افزایش ناوگان دکل‌های دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمان‌بر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

دیگر خبرها

  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو
  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم