Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - بجنورد- ايرنا- استاندار خراسان شمالي گفت: ايجاد روابط موثر تجاري و بازرگاني با همه کشورهاي همسايه در برنامه اين استان است اما ترکمنستان به علت قرابت و مشترکات بسيار فرهنگي در اولويت قرار دارد.

به گزارش ايرنا محمدعلي شجاعي روز چهارشنبه در نشستي با سرکنسول ترکمنستان در مشهد، افزود: البته اکنون نيز ما با اين کشور دوست و همسايه ارتباط داريم اما مي توان آن را گسترش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: خراسان شمالي اين آمادگي را دارد که در حوزه هاي مختلف، به ويژه کشاورزي، گردشگري و صادرات خدمات فني و مهندسي با اين کشور مراوده داشته باشد.
وي افزود: در حوزه کشاورزي مزيت هاي زيادي داريم و مباحث گردشگري بين اين استان و ترکمنستان را هم مي توان گسترش داد.
شجاعي با بيان اينکه در حوزه هاي ورزشي و علمي نيز براي پذيرايي از اردوهاي ورزشي و دانشجويان ترکمنستان آمادگي داريم، گفت: در حوزه اي چون گردشگري سلامت هم از صفر تا صد ورود گردشگر سلامت را با بهاي کارشناسي تضمين مي کنيم.
وي با تاکيد بر ضرورت توسعه گردشگري بين دو منطقه، افزود: در اين زمينه تا کنون قدمي برداشته نشده اما اين آمادگي را داريم که در اين مسير يک خط پروازي برقرار کنيم.
نماينده عالي دولت در خراسان شمالي گفت: براي بازگشايي معبر مرزي و بازارچه مشترک خود را متعهد مي دادنم که آنچه را که مي توانم در خاک خود انجام دهم.
شجاعي افزود: بسته برنامه ها و پيشنهادهاي خراسان شمالي براي بهبود و بهتر شدن مراودات با ترکمنستان فردا ارائه مي شود و انتظار داريم در مدت معلومي، به اين بسته پاسخ داده شود.
* 2 منطقه اشتراکات بسياري دارند
سرکنسول ترکمنستان در مشهد هدف از اين ديدار را رفع برخي موانع و مشکلات موجود در زمينه مراودات تجاري و فرهنگي بين دوطرف دانست و گفت: ترکمنستان و خراسان شمالي داراي مشترکات فرهنگي، قومي و تاريخي بسياري هستند که مي تواند به تبادلات اقتصادي و فرهنگي بين دو منطقه کمک کند.
الياس غايپ اف افزود: درخواست دارم پيشنهادهاي خراسان شمالي به صورت مکتوب ارائه شود تا آنرا با مقامات مرتبط مطرح کرده و پس از حدود يکماه پاسخ آنرا اعلام کنيم.
وي افزود: به صفر رساندن زندانيان از اقداماتي بود که انجام شد اما به مرزنشينان اجراي مقررات و ضوابط تبيين و تفهيم شود تا با ناديده گرفتن قوانين مرزي، مشکل جديدي به وجود نيايد.
وي در ادامه به افزايش پوشش گياهي در منطقه مرزي نيز اشاره کرد و افزود: با گرم شدن هوا و خشک شدن اين علف ها احتمال آتش سوزي افزايش مي يابد که لازم است براي اين مشکل و جلوگيري از خسارات آن، تدابير و راهکارهاي لازم بين 2 منطقه انديشيده شود.
غايپ اف به مذاکرات خود با استاندار آخال ترکمنستان اشاره کرد و افزود: استاندار آخال اعلام آمادگي کرد تا در مباحث فرهنگي با خراسان شمالي، به عنوان استان همسايه، همکاري کند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار خراسان شمالي نيز در اين نشست اين استان را آماده همکاري در زمينه هاي علمي گردشگري و فرهنگي و نيز پذيرش دانشجو از کشور همسايه اعلام کرد و افزود: تسهيل در صدور رواديد و پروانه گذر مرزي از ديگر درخواست هاي خراسان شمالي است.
ولي الله حياتي، افزود: با توجه به نبود مرز باز، گاه چوپاناني که دام آنان براي تعليف وارد خاک ترکمنستان مي شود، دستگير مي شوند که اگر چه بين مرزباني ها همکاري هست اما اگر اين همکاري بيشتر و اين موارد در همان مرزباني حل و فصل شود شاهد طولاني شدن پروسه نخواهيم بود.
به گزارش ايرنا، سرکنسول ترکمنستان در مشهد، در سفر دوروزه خود به خراسان شمالي با فعالان اقتصادي اين استان نيز ديدار کرد.
استان خراسان شمالي داراي 301 کيلومتر مرز مشترک زميني با کشور ترکمنستان است.
ب/5132
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۰۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح

صنعت نفت و گاز طی سال های گذشته هدف تحریم ها قرار گرفتند و برای فروش آن ها از مبادی رسمی با مشکلات عدیده ای روبرو شدیم. هدف تحریم کنندگان این بود که از طریق مسدود کردن راه های کسب درآمدهای ارزی کشور به دولت فشار بیاورند که در مذاکرات تسلیم شود. اما در نهایت این اتفاق نیفتاد و راه هایی برای فروش نفت و گاز کشور پیدا کردیم. فروش گاز کشور از طریق خطوط لوله صورت می گیرد و مشتریان ما همسایگان هستند. در همین راستا، وزارت نفت به اعمال دیپلماسی فعال انرژی به منظور ایجاد بستری برای فروش گاز کشور مبادرت کرد.  در چارچوب سیاست های وزارت نفت شاهد اقداماتی همچون بهبود روابط با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور و تلاش برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) هستیم.

بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که فروش نفت و گاز کشور در شرایط تحریم بر اثر به اجرا گذاشتن دیپلماسی فعال انرژی توسط دولت فعلی حاصل شد.  سهراب دل انگیزان، استاد اقتصاد دانشگاه رازی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی کشور طی سال های گذشته و حل و فصل مشکلات مان با همسایگان در حوزه انرژی خاطرنشان کرد: منطقی است که باید در تبادلات انرژی خود را در منطقه بهبود ببخشیم و از این فرصت نهایت بهره برداری را داشته باشیم.

وی ادامه داد: موفقیت در حوزه توسعه روابط با همسایگان در حوزه انرژی بسیار کلیدی و مهم است زیرا که ارتباط با همسایگان در حوزه انرژی به کاهش هزینه های حمل و نقل، بهبود روابط سیاسی و تقویت ارتباطات مرزی منجر می شود و به لحاظ کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری به نفع ماست. به همین دلیل، دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط دولت اهمیت دارد. از همین رو دولت توانست هوشمندی خوبی در زمینه از سرگیری سوآپ گاز با ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح داشته باشد.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به تمامی آنچه در بالا گفته شد، احیای روابط مان با ترکمنستان و از سر گیری سوآپ گاز از این کشور مثبت ارزیابی می شود.

دل انگیزان گفت: برنامه ریزی برای افزایش مبادلات انرژی با پاکستان در وزارت نفت کشور اقدام درستی است. از ابتدا در چارچوب اکو ایران، پاکستان و ترکیه به عنوان بنیانگذاران این سازمان مکلف بودند در بخش هایی که در حوزه های مشترک قرار دارند، رابطه تهاتری با یکدیگر برقرار کنند.

وی ادامه داد: پاکستان به دلیل برخی مشکلات در صدد است که به تقویت روابط با کشورهای همسایه فارغ از مخالفت آمریکا بپردازد. این فرصت خوبی برای تهران است که به تقویت روابط در حوزه انرژی با اسلام آباد بپردازد. در همین ارتباط، قرار شده است که پاکستان خط لوله صلح را در بخش مربوط به خودش تکمیل کند که اتفاق خوبی است.

استاد اقتصاد دانشگاه رازی خاطرنشان کرد: در برقراری روابط با پاکستان باید مراقبت کنیم که تبادلات با پول ایران و یا پول دو طرف صورت بگیرد. همچنین باید به دنبال انعقاد قراردادهای بلندمدت با اسلام آباد باشیم.

دل انگیزان گفت: کلیت دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده توسط وزارت نفت از این منظر که دولت را وارد ارتباطات مسالمت آمیز با کشورهای همسایه می کند، بسیار قابل قبول است.

وی ادامه داد: به اجرا گذاشتن سیاست هایی همچون توسعه زنجیره ارزش محصولات و صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشورها مثبت ارزیابی می شود. همچنین در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی نیز باید دقت کنیم که ظرفیت خود را برای نگه داشت متخصصان در داخل حفظ کنیم و این سیاست بستری برای خروج متخصصان از کشور نشود.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • هوشمندی ایران در از سرگیری سوآپ گاز ترکمنستان، تمدید صادرات گاز عراق و تکمیل خط لوله صلح
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی رونمایی می‌شود
  • نقشه مهندسی فرهنگی خراسان جنوبی آماده رونمایی است
  • واقعه طبس باید در عرصه‌های ملی جدی دیده شود
  • سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی درشهرستان گرمه
  • لزوم تربیت نیروی متخصص مورد نیاز خراسان شمالی توسط دانشگاه‌ها
  • هنرستان‌ها متناسب با نیازهای بومی خراسان شمالی نیرو تربیت کنند
  • تعاونی‌های دانش‌بنیان خراسان شمالی ویژه حمایت می‌شوند
  • سفر هیئت بلندپایه تجاری ترکمنستان به کابل
  • تاکید بر توسعه روابط تجاری وبازرگانی اصفهان وازبکستان